RijLESS.nl Bewertungen

1'814
TrustScore 4 von 5

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Een hele fijne ervaring gehad tijdens het contact en de proefrijles. Alles werd duidelijk uitgelegd en de communicatie verliep prettig en professioneel. Er werd goed geluisterd naar mijn wensen en er... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Fijne proefles gehad! De instructeur legde alles rustig en duidelijk uit en gaf me meteen een vertrouwd gevoel in de auto. Ook prettig geholpen met het bespreken van de mogelijkheden voor mijn rijople... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Er zijn helaas tijdens mijn rijopleiding meerdere dingen misgelopen. Mijn instructeur liet van zich afweten en was van de aardbodem verdwenen. Na meerdere keren bellen met het hoofdkantoor (die ook... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Hele vriendelijke vrouw, heb erg goed kunnen lachen met haar en de tips die ze me gaf waren ook zeer handig. Dit in combinatie met goed en voordelig advies gaf me een heel goed gevoel over de algehele... Mehr ansehen

1. Fahrschule

Vom Unternehmen geschrieben

Ontdek Rijless.nl: Eerlijke Review, Beoordelingen en Aanpak van Klachten Bij Rijless.nl geloven we in transparantie en streven we naar kwaliteit in al onze rijlessen. Onze instructeurs bieden een persoonlijke aanpak, toegespitst op jouw leerstijl en behoeften. Lees de beoordelingen van tevreden leerlingen die hun weg vonden naar een geslaagd rijexamen dankzij onze professionele begeleiding. Echte Beoordelingen: Onze website toont echte beoordelingen van leerlingen die Rijless.nl hebben ervaren, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Open voor Feedback: Bij Rijless.nl waarderen we feedback. Heb je klachten of suggesties? We staan open om te luisteren en te verbeteren voor een nog betere ervaring. 100% Tevredenheidsgarantie: Wij gaan voor 100% tevredenheid! Mocht het niet bevallen, geen probleem. Neem dan contact met ons op en we lossen het voor je op. Je tevredenheid vinden we heel belangrijk. Betaalbaar en Betrouwbaar: Kies voor betaalbare lespakketten en een betrouwbare rijopleiding. Bij Rijless.nl weet je waar je aan toe bent, zonder onaangename verrassingen.

Klantenservice RijLESS.nl

Vom Unternehmen geschrieben

Deskundig advies
We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur op 088 - 0042300. We staan graag voor je klaar!
Voor antwoorden en tips
Kijk op https://rijless.nl/hulp voor een heleboel antwoorden op de meest gestelde vragen en tips over je rijlessen, theorie of rijexamen

4.0

Gut

TrustScore 4 von 5

1814 Bewertungen

5 Sterne
4 Sterne
3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bittet Kunden um Bewertungen

Hat 94 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 48 Std.

Alle Bewertungen

(1'814)

154 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Rijless.nl is voor mij meer voelde als…

Rijless.nl is voor mij meer voelde als een marketingbedrijf dan als een rijschool.

Wat me in het begin aantrok waren alle acties en aanbiedingen op de website. Achteraf kreeg ik de indruk dat die “kortingen” eigenlijk vrij structureel aanwezig zijn en minder tijdelijk zijn dan ze lijken. Daarnaast duren lessen 50 minuten, hij is echt niet goedkoop dan je dacht .

Ook het gratis herexamenpakket vond ik achteraf minder aantrekkelijk dan verwacht, omdat dit alleen binnen één jaar geldig is. Als je een traject van bijvoorbeeld 40 uur rijles volgt, blijft er – zeker als er vertraging ontstaat – in de praktijk weinig of soms zelfs geen tijd meer over om daadwerkelijk gebruik te maken van dat gratis herexamen.

Daarnaast viel me op dat een losse rijles buiten het pakket €52,50 per 45 minuten kost. Voor mijn gevoel ligt dat behoorlijk hoger dan wat ik gemiddeld elders ben tegengekomen.

Maar het grootste probleem was uiteindelijk niet de prijs, maar de dienstverlening.

Wat begon als een traject dat ongeveer 40 uur in 3 maanden had moeten duren, is uiteindelijk uitgelopen naar ongeveer 8 maanden voor 20 uren lessen .

Ik heb in totaal drie keer van instructeur moeten wisselen. Tijdens mijn proefles had ik duidelijk aangegeven dat ik twee lessen per week wilde volgen en er werd gezegd dat dit mogelijk was. In de praktijk bleek dat niet zo te zijn. De eerste instructeur had nauwelijks beschikbaarheid. Daarna heb ik opnieuw contact opgenomen en mijn beschikbaarheid nog een keer uitgelegd, maar de tweede instructeur gaf vrijwel alleen les op tijden waarop ik niet kon.

Uiteindelijk kreeg ik een derde instructeur en dacht ik dat het nu eindelijk goed zou komen. In het begin ging het prima, maar later werd de sfeer tijdens de lessen steeds minder prettig. Er werd regelmatig hard geroepen en soms ook op een manier gereageerd die ik als spottend of denigrerend ervaarde. Dat hielp totaal niet bij mijn concentratie.

Daarnaast zijn afspraken meerdere keren niet doorgegaan. In ongeveer 20 uur aan lessen ben ik vier keer geconfronteerd met afgezegde of niet nagekomen lessen. De laatste keer was voor mij de druppel: de les stond ingepland, de instructeur verscheen niet en reageerde daarna niet meer op mijn telefoontjes of berichten.

Ik heb uiteindelijk besloten te stoppen en een terugbetaling aan te vragen. Op dit moment wacht ik daar al ongeveer een maand op.

Ik zal rijless.nl zeker niet aanraden

24. Mai 2026

Beste Zuohuang Cai,

Dank voor je uitgebreide feedback.

Bij RijLESS werken we met duidelijke afspraken over kosten, planning en voorwaarden. Tijdens een rijopleiding blijft goede afstemming nodig tussen leerling, instructeur en beschikbaarheid.

We begrijpen dat dit traject voor jou niet zo is gelopen als je vooraf had verwacht. Bij een verschil in planning of beschikbaarheid kijken wij altijd naar een passende oplossing, waaronder een wissel van instructeur als dat nodig is.

De restitutie is inmiddels administratief aangemaakt en wordt via het normale proces verwerkt. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met onze klantenservice via 088 – 0042300 of info@rijless.nl.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Ik voelde me gelijk klaar om te gaan…

Ik voelde me gelijk klaar om te gaan lessen na mijn proefles. De rijinstructeur was heel goed en geduldig waardoor ik me op mijn gemak voelde en kon concentreren en al zijn instructies opnemen en volgen.

20. Mai 2026

Antwort von RijLESS.nl

Wat fijn om te horen dat je je zo op je gemak voelde tijdens het lessen! 🚗💙 Bij Rijless.nl vinden we het belangrijk dat je met vertrouwen en plezier leert rijden. Super bedankt voor je mooie woorden!

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Veel geleerd ook fijn dat ze een video…

Veel geleerd ook fijn dat ze een video lieten zien over hoe het werkt het werd ook super uitgelegd en gaven mij ook de kans om dingen te doen of te vertellen.

17. Mai 2026

Antwort von RijLESS.nl

Wat een fijne review, Jade! 💙 Supertof dat je proefrijles zo leerzaam was en dat alles duidelijk werd uitgelegd. Bij Rijless.nl vinden we het belangrijk dat je je op je gemak voelt én zelf actief aan de slag kunt gaan vanaf het begin. 🚗✨ Op naar nog meer rijskills en zelfvertrouwen op de weg!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Fijne en professionele eerste rijervaring

Ik heb een erg positieve ervaring gehad. Het was mijn eerste keer dat ik ging rijden, dus ik vond het in het begin best spannend. Dankzij de rustige en professionele begeleiding voelde ik me al snel op mijn gemak. Alles werd duidelijk uitgelegd en ik kreeg goede, uitgebreide feedback over mijn rijgedrag, de tarieven en alle verdere mogelijkheden. Een fijne en leerzame ervaring!

12. Mai 2026

Antwort von RijLESS.nl

Wat een topstart! 🚗💨 Supergoed dat je ondanks de spanning zo’n positieve eerste rijervaring hebt gehad. Bij Rijless.nl vinden we het belangrijk dat je je snel op je gemak voelt en stap voor stap vertrouwen opbouwt achter het stuur. Fijn om te horen dat de uitleg en feedback zo duidelijk waren! Op naar nog veel leerzame en gezellige kilometers. 🎉

Fijne proefles gehad

Fijne proefles gehad, goede communicatie met instructeur, die je ook goed dingen uitlegt

12. Mai 2026

Antwort von RijLESS.nl

Wat fijn om te horen dat je zo’n goede proefles hebt gehad! 🚗✨ Duidelijke uitleg en goede communicatie maken echt het verschil, en daar zet het team van Rijless.nl zich elke dag voor in. Super dat je je prettig voelde tijdens de les – dit is een mooie eerste stap richting je rijbewijs! 💪

Proefrit Rijless.nl

Bij de proefrijles had ik een fijne rij-instructrice die al gauw door had dat het rijden mij vrij goed af ging. Hierdoor liet ze de proefrit verder aan mij over. Tussendoor gaf ze duidelijke instructies. De dag erna ben ik gebeld door Rijless.nl en hebben we meteen het betaalplan besproken en ervoor gezorgd dat ik zo snel mogelijk aan de slag kon gaan!

8. Mai 2026

Antwort von RijLESS.nl

Wat een mooie eerste ervaring bij Rijless.nl! 🚗💨 Super om te horen dat je je snel comfortabel voelde achter het stuur en dat de uitleg onderweg zo duidelijk was. Ook fijn dat alles daarna meteen goed geregeld werd, zodat je snel kunt starten met lessen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat jij straks vol zelfvertrouwen de weg op gaat! 🎉

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Ik heb een hele goede ervaring gehad…

Ik heb een hele goede ervaring gehad met deze rijschool. De instructeur was geduldig, professioneel en wist precies waar mijn aandachtspunten lagen. Dankzij de duidelijke uitleg en persoonlijke begeleiding voelde ik me steeds zekerder achter het stuur. Ook werd er flexibel omgegaan met het plannen van lessen, wat heel fijn was. Zeker een aanrader voor iedereen die op een fijne manier wil leren rijden!

1. Mai 2026

Antwort von RijLESS.nl

Gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs! 🎉🚗 Super om te horen dat je zo’n fijne ervaring hebt gehad bij Rijless.nl. Het team doet er alles aan om iedere leerling met geduld, duidelijke uitleg en persoonlijke begeleiding vol vertrouwen de weg op te helpen. Fijn dat ook de flexibiliteit rondom de lessen zo goed beviel! Geniet van je vrijheid en veel veilige kilometers gewenst. 💙

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Deon gaf me rijles en die man weet goed…

Deon gaf me rijles en die man weet goed lez te geven en is heel aardig en duidelijk.ik heb door hem in 1 keer me examen gehaald.

1. Mai 2026

Antwort von RijLESS.nl

Yess, in één keer geslaagd! 🎉🚗 Wat een topprestatie! Super om te horen dat je zo’n fijne begeleiding hebt gehad en met zoveel vertrouwen je examen hebt gehaald. Bij Rijless.nl doen we er alles aan om leerlingen duidelijk, rustig en met plezier te leren rijden. Geniet van je rijbewijs en heel veel veilige kilometers gewenst! 💙 Team Rijless.nl

Fijne proefrijles

Ik was best nerveus om de proefrijles te volgen en dat had ik doorgegeven aan de instructeur. Die heeft er rekening mee gehouden en mij daarvan afgeleid zodat ik van de proefrijles kon genieten.

28. April 2026

Annuleert steeds de afspraak

Annuleert steeds de afspraak. Erg onbetrouwbaar

30. April 2026

Jaap,

Dank voor je reactie.

Afspraken die herhaaldelijk worden verzet, passen niet bij hoe wij onze planning normaal organiseren. Wij werken met duidelijke afspraken en een vaste structuur in de rijopleiding.

In de praktijk kan een planning soms wijzigen door beschikbaarheid of afstemming, maar dit hoort beperkt en zorgvuldig te gebeuren.

Om dit te kunnen beoordelen, hebben we meer informatie nodig.

Neem daarom contact op met onze klantenservice via 088 – 0042300 of info@rijless.nl

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

This school is good at talking but the…

This school is good at talking but the performance not acceptable regarding the money they charge for the classes. Always ask for conditional payment regarding each class outcome. I paid 1350, and every time I have to bag, ask, and request to get an answer from them. Their customer service is at the lowest level compared to my previous school. My previous school could book an exam date less than 1 month in advance, and this school, Rijless, I asked them 2 months in advance and my supervisor approved that my driving is good, but still, they do not have any plans for how to handle it.
Please, Rijless, be honest and respect people's time and money. Why does your school just think about money?

One day you will pay for this dissatisfaction from your customers, it is clear to me.

16. April 2026

Antwort von RijLESS.nl

Ahmad, thank you for your additional feedback.

What you describe does not reflect how RijLESS operates. We focus on clear agreements, structured lessons and transparency about costs and progress throughout the driving course.

Planning lessons and especially exam dates depends on availability and external factors such as the CBR. This means timing cannot always be aligned with specific expectations or comparisons with other schools.

We handle situations like this carefully and in detail outside of public platforms. Please contact our customer service via 088 – 0042300 or [info@rijless.nl](mailto:info@rijless.nl) so we can review your situation properly.

Hele fijne instructeur

Hele fijne instructeur! Legt alles goed uit en geeft je zelfvertrouwen in het rijden

28. April 2026

Antwort von RijLESS.nl

Wat een toffe review! 🤩 Superfijn om te horen dat je je zo op je gemak voelt en met vertrouwen de weg op gaat. Daar doen we het voor bij Rijless.nl! 🚗💨

Veel veilige kilometers en blijf genieten van het rijden!
Team Rijless.nl 🎉

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Fijne en duidelijke lessen

Ik heb het al zeer fijn ervaren, met feduld is me alles geleerd en uitgelegd

24. April 2026

Antwort von RijLESS.nl

Fijn om te horen, dank je wel! 😄 Mooi dat je de lessen zo duidelijk en prettig hebt ervaren en stap voor stap alles hebt kunnen oppakken. 🚗

Gefeliciteerd met je rijbewijs en veel veilige kilometers!
Team Rijless.nl 🎉

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Het was een chille chauffeur heel kalm…

Het was een chille chauffeur heel kalm en rustig waar door je snel op je gemak bent.
Ze geven ook veel vertrouwen want ik mocht al snel veel doen.
Ook denken ze fijn met je mee

24. April 2026

Antwort von RijLESS.nl

Wat een fijne review! 😄 Super dat je je zo snel op je gemak voelde en meteen veel vertrouwen kreeg, zo maken we samen stappen! 🚗💨 Bij Rijless.nl doen we er alles aan om jou relaxed én zelfverzekerd te laten rijden.

Op naar nog meer skills op de weg!
Team Rijless.nl 🚦

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr