At our Wedding
Jeg hyrede lej-en-DJ til mit bryllup. Op til brylluppet fik jeg en mail, hvor der stod, at DJ Rene var klar til at spille til min fest, men ugen inden blev jeg kontaktet af en DJ, der hedder Matthias. Det gik fint med at lave en aftale: ”Vi starter med brudevalsen, og derefter kører vi Earth, Wind and Fire med September, så festen kommer godt fra start, og jeg kan få klaret dansen med min far. Derefter gælder det om at lure gæsterne og holde flest mulige på dansegulvet”.
Det var tilsyneladende sværere at følge aftalen. Allerede efter September blev der mikset helt skævt. Tempoet blev halveret, kunstneren var ukendt i den brede offentlighed og dansegulvet blev straks halvtomt. Og sådan fortsatte det. Det var – selv for mig som brud – svært at trænge igennem med ønsker, og hver gang det lykkes og dansegulvet blev fyldt, ja så blev der mikset skævt igen til næste sang.
Min konklusion var, at den i øvrigt flinke DJ havde meget vanskeligt ved at læse og forstå sit publikum. Han havde sin egen egen idé om hvad der virker, men det virkede ikke, og det lærte han ikke af i løbet af aftenen. Han havde en forkærlighed for at spille hvad han selv synes var fedt, men det drev gæsterne ned til bordene, og dermed er opgaven ikke bestået herfra: At fylde dansegulvet.
Jeg havde et godt bryllup, men jeg kunne godt have brugt en mere erfaren DJ, der kan læse og forstå den kontekst han indgår i.