Een monteur kwam voor een eerste onderhoudscontrolle. Nu bleek dat mijn ketel niet veilig genoeg was om een abonnement af te sluiten. Samen met de monteur besprak ik de opties om een nieuwe ke... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Het verbaast ons dat we geen antwoord krijgen op onze vraag: Hoe kan er een verschil ontstaan in de prijs per maand en het uiteindelijke bedrag per kwartaal op je bankrekening? (Wetende dat 3x het m... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Al jaren klant voor onderhoud cv ketel en een paar aren geleden een nieuwe cv laten plaatsen naar volle tevredenheid. Echter nu al 2 maanden bezig om een offerte te ontvangen voor een hybride warmte... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
In juni onderhoudscontract afgesloten voor onze CV ketel. Er zou een eerste afspraak ingepland worden. Dat is niet gebeurd, maar opeens staat er een monteur voor de deur, gelukkig waren we thuis. Hij... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Energiewacht is uw nummer 1 verduurzamingspartner. Wij leveren een comfortabel, veilig en duurzaam binnenklimaat in huis en bedrijf. Dit doen we door het aanbieden van traditionele CV-ketels tot de nieuwste duurzame energietoepassingen. In het Noorden en Oosten van Nederland hebben wij bijna een miljoen klanten, zowel particulier als zakelijk. Ook voor u staan we klaar.
Lippestraat 1, 8028 PS, Zwolle, Niederlande
Keine aktuellen Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen
Hat 98 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
Karin aan de telefoon, humoristische, rustig vriendelijke. Een 10 .vlot geholpen de zelfde dag, monteur goed werk afgeleverd.

Antwort von Energiewacht
Sinds augustus dit jaar, naar een aanvraag contract onderhoud en afwijzing van contract door Energiewacht I.v.m. hybride warmtepomp welke men niet onderhoudt, wordt er maandelijks gewoon abonnementskosten afgeschreven terwijl er dus geen contract is. Meerdere malen telefonisch contact waarbij wordt aangeven dat het abbonoment wordt stopgezet (raar is dus nooit aangegaan), en wordt gerestitueerd. Tot op heden en meerdere belletjes ( wachttijden echt dramatisch 20min+) nog steeds geen bevestiging of restitutie.

Antwort von Energiewacht
Op 1e kerstdag begon het mis te gaan met de ketel, op 2e kerstdag na talloze keren resetten toch moeten bellen. Meedenkende monteur had geen onderdelen, of ik een elektrisch kacheltje had tot adviesgesprek op 7 Jan. Na lang debatteren komt er maandag iemand om te kijken of er op korte termijn iets gedaan kan worden. Voor nood was het mogelijk binnen 24u een ketel te plaatsen maar was niet bekend of die geschikt was voor mijn huis. Hoezo, maar 1 ketel beschikbaar???? Hopelijk kan er maandag iets worden geregeld. Zit met zieke vrouw, geen verwarming, geen warm water, elders douchen waar ze moeite heeft de trap op te gaan.... 30+ jaar lid en ik sta in de kou

Antwort von Energiewacht
Al een maand bezig, belde voor een simpele lekkage in de keuken.
Na bezoek van de eerste monteur, het advies 3 nieuwe radiatoren te laten plaatsen (ongerelateerd aan de lekkage.) Prima, doe maar, ze waren oud inderdaad. Nieuwe afspraak voor de plaatsing en de daadwerkelijke reparatie.
Toen de heren aankwamen waren ze niet op de hoogte van de lekkage, alleen het plaatsen van de nieuwe radiatoren. Goed, veel heen en weer gebel later toch de lekkage opgelost en de radiatoren geplaatst. Echter: toen lekte de nieuw geplaatste radiator in de gang.
Weer gebeld, gelukkig was er iemand in de buurt die kon komen kijken. De goede man kijkt, stelt vast dat de vorige heren het niet goed hebben gedaan (echt?) maar dat hij het niet op kan lossen. Weer veel gebel, nieuwe afspraak.
Inmiddels 3 weken verder, de goede man komt kijken met een collega, en samen na veel gedoe de lekkage gefixed. Eindelijk klaar...
2 dagen later geeft de boiler lage waterdruk aan. Goed, bijgevuld, geen probleem. 2 dagen later (2e kerstdag) weer lage druk.. Ik zoeken in huis en weer lekkage bij een van de andere nieuwe radiatoren.
Weer bellen. Niemand neemt de telefoon op. Toon gaat over maar geen contact. Maandag maar weer proberen.
2 sterren omdat een van de heren wel echt vriendelijk en behulpzaam probeerde te zijn. Maar het bedrijf zelf, wat een aanfluiting.

Antwort von Energiewacht
Sinds februari dit jaar moet een thermostaatknop van de verwarming vervangen worden in de woning van mijn zoon. Inmiddels zijn ze minimaal vijf keer langs geweest, maar het resultaat is dat we opnieuw een afspraak moeten maken omdat de knop nog steeds niet in de wagen van de monteur aanwezig is. Dit is al de derde keer dat hij langs is geweest en de derde keer dat hij de knop niet meegenomen heeft. Mijn indruk is dat er een grote chaos heerst bij de energiewacht. De monteurs worden zomaar naar een adres gestuurd zonder dat zij het materiaal bij zich hebben.

Antwort von Energiewacht
Heeft het nog slechter voor elkaar dan de belastingdienst.
Plus geen mogelijkheid facturen in te zien, wat logisch is gezien de administratieve chaos.

Antwort von Energiewacht
Op 24 november deed ik een melding van lekkage van de cv ketel bij energiewacht. Er is toen een monteur geweest die aangaf dat er een onderdeel besteld moest worden. Verder gaf hij aan dat de afvoer verstopt was en dat ik dat via een ander bedrijf moest regelen. Ik heb idd een afvoerbedrijf er naar laten kijken en die gaven aan dat er helemaal niks verstopt was. Door deze cv monteur dus een onnodige factuur gehad van 134 euro want uiteraard komt de afvoermonteur ook niet voor niks. Na 2 weken nog niks gehoord van energiewacht dus maar weer gebeld. Blijkt dat de monteur wel een melding had gemaakt maar geen actie had ondernomen. Nieuwe afspraak met andere monteur, die helaas ook de benodigde spullen niet bij zich had omdat er niet wordt gecommuniceerd. Deze wist idd wel te melden dat de afvoer idd niet verstopt is en dat er een printplaat kapot is. Weer nieuwe afspraak gemaakt. Nieuwe monteur (inmiddels dus 3de). Deze heeft idd de lekkage verholpen echter heeft hij me met een nieuw probleem opgezadeld en dat is dat ik nu geen warm water meer heb en verschillende foutmeldingen op mijn cv aangevend.Weer gebeld op een donderdag. Er wordt aangegeven dat er pas maandag plaats is. Dat betekent dus 4 dagen niet douchen of afwassen. Er wordt verder ook geen tijd genoemd voor het inplannen van een afspraak. Gaan ze er bij energiewacht gewoon maar van uit dat mensen niet naar hun werk hoeven? Ik ben ongelooflijk kwaad inmiddels want door een fout van een monteur zit ik nu met een probleem. Ik zal mijn rechtsbijstand verzekering contacten iig mbt de rekening van 134 euro.

Antwort von Energiewacht
Van de week heb ik een review geschreven over het gebrek aan service en communicatie van Energiewacht. Het blijkt nog erger te kunnen, want zojuist ontving ik een e-mail dat de monteur aan de deur is geweest en ik niet thuis zou zijn geweest. Dat lijkt me eenvoudig aan te tonen door Energiewacht door de gps-gegevens van het busje van de monteur te laten zien van het tijdstip dat hij hier was. Ik kan met behulp van Energiewacht aantonen dat ze liegen, want ik heb op mijn telefoon staan dat ik meerdere keren met ze heb gebeld. Energiewacht meldt voorafgaande aan het gesprek dat het gesprek wordt opgenomen, dus eenvoudig kan worden vastgesteld waar ik het met Energiewacht over heb gehad en dat wat ik zeg klopt. Eerst dacht ik dat het alleen maar een waardeloos bedrijf was, maar ik begin meer te geloven in een organisatie waar oplichters bezig zijn.
Via de mail afspraak gemaakt voor vrijdag 12 december 2025 tussen 12.30 en 17.00 uur. Eerder van een reis terug gekomen vanwege deze afspraak. De hele middag gewacht....monteur is niet gekomen!
Op 16 december gebeld om nieuwe afspraak te maken en toen bleek dat de monteur al in de ochtend van de 12de aan de deur is geweest.
Waarvoor maak ik een afspraak als die niet na word gekomen? Erg onteveden! Telefoniste had ook iets vriendelijker kunnen zijn.
Moest een nieuwe afspraak maken en dat kon niet eerder dan maandag 26 januari 2026. Nu dus langer dan een maand wachten. Heet het bedrijf daarom misschien "Energiewacht".

Antwort von Energiewacht
Sinds januari 2025 moet de knop voor de verwarming vervangen worden omdat de niet meer gangbaar is. Vandaag is er voor de vierde keer een monteur langs geweest en alweer zonder een nieuwe knop. Ditkeer had hij een vervangende bus zonder materiaal. Voor de zoveelste keer is er een foto en een nieuwe afspraak gemaakt. Maar zolang er niet goed gecommuniceerd wordt en een monteur maar op pad gestuurd wordt, zal het nog lang duren totdat de energiewacht het probleem opgelost heeft. Gelukkig zijn er nog andere installatiebedrijven en ik zal er bij de verhuurder op aandringen het onderhoud in de toekomst door een ander bedrijf te laten uitvoeren.

Antwort von Energiewacht
3 keer afspraak gemaakt voor onderhoud, 1e keer gebeld omdat ze wilden verzetten, oké prima, de twee keer daarna is er gewoon niemand op komen dagen, weer gebeld, tja meneer er is iets fout gegaan maar we weten niet wat, nadat ik weer doorverbonden werd om een nieuwe afspraak te maken heb ik aangegeven van het onderhoudscontract af te willen.
Een week later een algemene mail gekregen dat het was stopgezet, nooit excuses of uitleg gekregen, bedankt energiewacht voor het verdoen van mijn tijd en het vrij nemen van 2 x een dagdeel.

Antwort von Energiewacht
Ik huur een appartement bij een woningbouwvereniging.
Ik heb vandaag contact gehad met de Energiewacht om een afspraak te maken voor onderhoud van de ketel, maar ze kunnen alleen plannen in blokken van 4 uur en alleen overdag. Ik ben druk met werk en het is al lastig voor mij om een blok van 2 uur vrij te maken, laat staan 4 uur.
Ik kan in die tijd ook geen thuiswerkdag plannen omdat er geen externen aanwezig mogen zijn als ik een teams vergadering heb.
Dus ik moet 4 uur vrij nemen, 4 uur die ik niet kan factureren, omdat de Energiewacht niet strakker kan plannen.

Antwort von Energiewacht
Via Energiewacht een hybride warmtepomp laten installeren.
Dat ging al niet zonder slag of stoot (onfatsoenlijk en ondeskundig).
Vervolgens heeft er nooit onderhoud plaatsgevonden, ondanks dat we daar wel een contract voor hadden(en ook meermaals op hebben aangedrongen).
Uiteindelijk ons service abonnement opgezegd en bij een andere organisatie weer aangemeld. Deze kan ons echter niet aannemen, omdat de plaatsing van de pomp niet correct is geweest (op meerdere punten).
Hierop Energiewacht gebeld maar daar konden/wouden ze me niet helpen en/of te woord staan (er werd 'geschermd' met foutieve claims om hun werkwijze te verklaren).
Online toen maar een klacht ingediend. Deze heb ik meer dan een maand geleden ingediend, maar daarop komt ook geen reactie.
Het voelt niet alsof ze hun klanten serieus nemen.

Antwort von Energiewacht
Komen niet opdagen voor onderhouds afspraak. Na telefonisch contact belofte terug te bellen. Weer niks. Slecht bedrijf en nog slechtere service

Antwort von Energiewacht
Onze warmtepomp was defect. Deze raakte zijn waterdruk kwijt. Monteur kwam de volgende dag en was van mening dat dit mogelijk de expansietank was. Ik dacht nog vreemd dat deze al na 3,5 jaar defect raakt. Maar ok na 2 dagen kwam de monteur terug om deze te vervangen. De gehele middag heeft de pomp weer netjes staan draaien maar verloor ineens weer de waterdruk en hierop direct weer gebeld. Monteur volgende dag weer terug gekomen en heeft de buitenunit op dak bekeken maar zag niets. Uiteindelijk de druk op binnen installatie weer op peil gezet en de leidingen naar de buitenunit afgesloten. De druk blijft nu in de binnen installatie keurig op pijl staan en zit de lekkage in de leidingen of buitenunit. Hierop heeft de monteur dit doorgezet naar een specialisten afdeling wat de vervolg stappen gaan worden. We hebben de warmtepomp uit moeten zetten en mochten deze niet meer aanzetten. Men zou mij zsm verder informeren. Na het hele weekend zonder verwarming ben ik maandag middag toch maar even gaan bellen. Men is intern er mee bezig werd er gezegd. Dinsdag maar weer even gebeld want we hoorden wederom niets. Klantenservice zette mij door naar planning. Deze ging intern navraag doen. Donderdag komt er een specialist en indien mogelijk al morgen we bellen u hier morgen even over. U snapt het al woensdag middag aan het eind van de dag zelf maar weer gebeld en wat denk je er staat helemaal geen afspraak voor donderdag. Ik kreeg hier toch wel een akelig gevoel bij want ik wilde alleen maar weten wat de volgende stap is en of in niet een ander bedrijf moet benaderen. Ik werd dan ook door deze medewerker weer gezegd ze zijn er mee bezig maar dit was al 4 dagen. Uiteindelijk een boze mail gestuurd en hierop kwam een reactie dat ik een lekdetectiebedrijf moet inschakelen. Precies wat ik al vermoede en hier moet men intern 4 dagen over doen om dit mij te vertellen. Te gek voor woorden.

Antwort von Energiewacht
Zeer lange wachttijden (2 weken) ondanks abonnement. Andere monteur gevonden.

Antwort von Energiewacht
3 november j.l. is er voor onderhoud iemand langs geweest om de ventilatie na te kijken en moesten ze een onderdeel bestellen omdat er iets kapot is, waaronder de afzuiging niet (goed) werkt. Na bijna 1 maand niets te horen bel ik afgelopen maandag (1 december) zelf, maar krijg bericht dat het te druk is en er geen mogelijkheid is om in contact te komen. Wordt ik een dag later (2 december) gebeld dat ze het onderdeel willen bestellen, maar dat ze vergeten zijn het typenummer op te schrijven.. In de voicemail wordt ik verzocht dat IK terug moet bellen.. Zij hadden de fout geconstateerd dus lijkt mij dat het initiatief bij jullie ligt, dus WAAROM moet ik een maand later bellen om een dag later gebeld te worden om te horen dat er nog niet eens iets is besteld?!?!?
Gisteravond het typenummer opgezocht en wil ik vandaag weer bellen Maar als ik een dag later nogmaals wil bellen wordt er aangegeven dat ik de EERSTE in de wachtrij ben, maar nog geen minuut later geven ze aan dat het te druk is en ze niet op kunnen nemen. Wat is die logica??!?
Wanneer ik het vervolgens via de receptie probeer wordt ik direct doorverwezen dat ik mail.. Er wordt gezegd dat het een halve dag langer kan duren, maar komt het op de juiste plek terecht.. Ik wacht al één maand en NU wordt er pas iets uitgedaan om het te maken!... Mag ik zeker nadat het onderdeel geleverd wordt zeker weer een maand wachten..
Dat het druk en dat er een afspraak moet worden gemaakt een aantal weken van te voren begrijp ik, maar één maand wachten totdat er uberhaubt binnen het bedrijf gehandeld wordt om iets te bestellen... Ik zou bij mijn werkgever daar niet eens mee moeten aankomen.

Antwort von Energiewacht
Ik had per direct een kopie van de overeenkomst van de cv-ketel nodig. Dit heb ik opgevraagd bij de klantenservice. En na het verhaal goed uitgelegd te hebben heb ik de overeenkomst per direct ontvangen. De normale termijn was 10-20 werkdagen. Daarvan kon nu afgeweken worden.

Antwort von Energiewacht
Mijn ervaring met Energiewachtgroep is helaas ronduit teleurstellend.
Ik heb een onderhoudscontract bij hen, maar de afspraken op 7 mei en 2 oktober zijn beide niet nagekomen. Ik heb telkens uren vrij gehouden en de hele middag zitten wachten, maar er kwam niemand opdagen. Er werd ook niet gebeld, gemaild of op enige manier gecommuniceerd dat de afspraak niet doorging.
Na deze twee gemiste afspraken heb ik een officiële klacht ingediend. Meerdere medewerkers bevestigden dat deze klacht goed geregistreerd staat in het systeem en dat ik hierover zou worden teruggebeld. Dat is inmiddels twee keer beloofd en nooit gebeurd. Een derde medewerker heeft zelfs een extra aantekening gemaakt, maar ook daarop volgde geen enkele reactie. Mijn klacht is tot op vandaag nog steeds niet opgepakt.
Pas na mijn derde telefoontje kon er weer een nieuwe afspraak worden ingepland. Of die afspraak nu eindelijk wordt nagekomen, moet nog blijken — maar mijn vertrouwen in dit bedrijf is inmiddels flink beschadigd.
Tot nu toe is de communicatie en service zeer slecht. Ik hoop dat Energiewachtgroep dit serieus gaat oppakken.

Antwort von Energiewacht
Onze verhuurder heeft helaas een contract afgesloten met dit bedrijf, hierin hadden wij als consument helaas geen keuze. Het is nagenoeg onmogelijk contact te krijgen met Energiewacht. Telefonisch zijn de wachttijden absurd en per email wacht je maar liefst 7(!) werkdagen (minimaal) op antwoord. De meermaals bestelde filters zijn ook nooit gekomen. Als je kan kiezen, kies voor een ander bedrijf.

Antwort von Energiewacht
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.