Unternehmen hat geantwortet
Wederom telefonisch een (terugkerende) storing gemeld. Gesproken met Karin uit Assen. Karin is een topper. Super vriendelijk, humoristisch, duidelijk in de uitleg / informatie en is oplossings... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Energiewacht is uw nummer 1 verduurzamingspartner. Wij leveren een comfortabel, veilig en duurzaam binnenklimaat in huis en bedrijf. Dit doen we door het aanbieden van traditionele CV-ketels tot de nieuwste duurzame energietoepassingen. In het Noorden en Oosten van Nederland hebben wij bijna een miljoen klanten, zowel particulier als zakelijk. Ook voor u staan we klaar.
Lippestraat 1, 8028 PS, Zwolle, Niederlande
Hat 99 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
Monteur zou voor de deur hebben gestaan en weer doorgereden zijn. Maar er is helemaal niet aangebeld. Er wordt verzocht een nieuwe afspraak te maken. Daar neem je dan een dag vrij voor! Of het voor ons allemaal maar niks kost.
Volgens de medewerker van de klantenservice zou de bel het niet gedaan hebben. Standaard antwoord natuurlijk. Een uur voor hij zou zijn geweest hebben we nog een pakket ontvangen waarbij de bel het gewoon deed! Ook tijdens het bellen met de klantenservice nog ff gedemonstreerd, maar ja het ligt natuurlijk nooit aan hun.
Wat een respectloos bedrijf.
Onze eerste ervaring was prettig met een goede monteur, maar na twee jaar 16 euro per maand te hebben betaald voor een twee-jaarlijkse onderhoudsbeurt kwam er een jongeman die aangaf onze CV oud te vinden en na doorvragen aangaf dat deze gevaarlijk was gezien de leeftijd en het risico op problemen.
We hebben toen zelf aangegeven de onderhoud dan niet door te laten gaan en zijn nu (zelf apart een mail nog gestuurd) aan het wachten op een reactie.
We kregen wel (wellicht toevallig) een mail van de Energiewacht over de aanschaf van een nieuwe CV ketel met € 200,- korting.
Wij gebruiken deze ketel zelf al 15 jaar en hebben geen enkele keer een storing of überhaupt een probleem gehad.
Nu dus over twee jaar heen
€ 400,- betaald voor nog geen onderhoud.

Antwort von Energiewacht
Wederom telefonisch een (terugkerende) storing gemeld.
Gesproken met Karin uit Assen. Karin is een topper. Super vriendelijk, humoristisch, duidelijk in de uitleg / informatie en is oplossings en service gericht.
Dank je wel Karin!
"Thuiswerken loont....nummer 16" 😉

Antwort von Energiewacht
Dit is oprecht het meest waardeloze bedrijf waar ik ooit zaken mee gedaan heb. Vorig jaar oktober 2025 hebben we een abonnement afgesloten voor de onderhoud van onze ketel. Eind februari 2026 kwam er een monteur langs van energiewacht en die heeft onze ketel afgekeurd. Vervelend, maar goed, de ketel was dan ook van 2010. Omdat de ketel afgekeurd is, gaf de monteur van energiewacht aan dat hierdoor het onderhoudsabonnement ook niet kon starten. Klinkt erg logisch allemaal. De voorrijkosten a 80 euro zouden we moeten betalen voor de monteur, hiermee zijn we akkoord gegaan en deze zouden verrekend worden met de voorschotten die we betaald hebben vanaf oktober 2025. En hier begint de ellende. Na 11x telefonisch contact te hebben gehad met de klantenservice is er werkelijk waar niemand binnen dit bedrijf die een oplossing kan bieden voor deze toch niet zo heel ingewikkelde situatie. Ik wil dat jullie stoppen met het incasseren van het maandelijkse abonnementsgeld voor de onderhoud van de ketel, aangezien dit contract door jullie eigen monteur niet gestart kon worden. Dit heb ik overigens al meerdere keren gevraagd telefonisch, maar niemand bij de klantenservice is bevoegd of heeft de tools iets te kunnen. Alles wordt uitgezet bij andere afdelingen, om vervolgens nooit meer iets te horen. Dus nogmaals. Stop met incasseren van abonnementsgeld en verreken de voorschotten die wij al betaald hebben met de factuur van de monteur.

Antwort von Energiewacht
Voor de zoveelste keer zit ik tevergeefs thuis te wachten op onderhoud.
Men heeft mij geprobeerd te bellen, maar gek genoeg heb ik geen telefoon gehad.
De vorige keren kreeg ik het verhaal dat ze m'n nummer fout in hun administratie hadden staan.
Ook is het onderhoud al eens uitgevoerd en heeft de ketel ruim een jaar gas gelekt.
Ik heb de schuur wel vol van de excuses.
Waardeloos bedrijf.

Antwort von Energiewacht
In Maart 2026 een onderhoudscontract afgesloten. De 1e maand was snel geïncasseerd. Na de 1e inspectie van de monteur, die binnen 10 minuten weer vertrok zonder inspectie werkzaamheden was het excuus dat er geen werkschakelaar aanwezig was. (Die was er wel) Dat de buitenunit op de verkeerde plaats hing en daarna eenzijdig het contract beëindigd.
Klantenservice en debiteurenbeheer praten langs elkaar heen maar sturen onnodig een hoge inspectie rekening en blijven incasso aanmaningen sturen.
Energiewacht is onbetrouwbaar. Gaan alleen voor de snelle, gemakkelijke en duur gefactureerde opdrachten voor de (sociale) woningcooperaties en sturen monteurs die niet meer bereidt zijn om reële problemen op te lossen. Het bewijs van een slechte onderhoudsbedrijf.
Aanvulling op de reactie:
uiteraard is de veiligheid van de monteur zeer belangrijk, dat geldt ook voor de veiligheid van de bewoners.
De installatie is uitgevoerd en voldoet conform de wetgeving en NEN norm.
Indien u niet het onderhoud wil uitvoeren wees daar dan eerlijk over en stop dan ook met het sturen van facturen en betalingsherinneringen.
Dank u wel.

Antwort von Energiewacht
Wat een waardeloos bedrijf. 12 augustus 2025 een aankondiging dat er onderhoud van mijn ketel zou komen. Online een afspraak ingepland op 9 september. Niemand kwam opdagen. Geen briefje, geen mailtje niets. De afspraak was van 12.00-17.00 uur en ze zijn telefonisch maar tot 16.30 bereikbaar.
Online een klacht ingediend: geen reactie. Op 11 september gemaild, op 15 september herinnert en nogmaals op 17 september.
Op 18 september reactie ontvangen dat de afspraak geannuleerd was omdat er nieuwe CV ketels geplaatst worden. Ze geven aan hierover een brief gezonden te hebben, dat is niet waar. Een buurvrouw verderop had een gelijke ervaring.
1 oktober een brief ontvangen dat ze op verzoek van Woonwaard de ketel en radiatorkranen komen vervangen. Direct een mail gezonden met wat ze voor wat gaan vervangen. Op 7 oktober herinnert en op 22 oktober herinnert. Op 23 oktober uiteindelijk een reactie ontvangen met wat ik voor ketel zou ontvangen (voor mij belangrijk i.v.m. o.a domotica) en dat er in november nog voldoende plek was.
Helaas ben ik toen langdurig ziek geworden met ziekehuisopnames en bezoeken. Heb op 9 november aangegeven dat ik niet zo maar een dag zonder verwarming kan zitten en of het uitgesteld kon worden tot het voorjaar. Geen reactie.
Op 20 maart had ik een brief ontvangen dat Energiewacht op 30 maart de mechanische ventilatie onderhoud zal plaatsvinden. Dus vrijgenomen van werk en op de 30e dacht ik ook weer aan het vervangen. Dus gemaild om een afspraak in te plannen.
Je raadt het al. Op 30 maart was er niemand voor onderhoud. Bellen namen ze niet op, dus mail gezonden. Geen reactie. Op 22 april herinnert en ik heb 1 gemiste oproep gehad 23 april, toen ging mijn telefoon 2x over van hun nummer.
Ze beuren toch wel het geld van Woonwaard. Het onderhoud is plichtmatig en de prioriteit is nul. Bij de Energiewacht hoef je geen verwachtingen te hebben want die komen ze toch niet na. Je kunt beter bidden dat de handel blijft werken dan met hen contact op te nemen. Nadeel is dat ik niet kan switchen omdat de woningcooperatie ons aan de Energiewacht heeft gekoppeld.
@energiewacht ik ga helemaal niets aan het webcare team sturen. Dat jullie me niet kunnen vinden zegt alweer genoeg. Ik ga een klacht indienen via de woningbouw en beraden of ik jullie in gebreke ga stellen maar daarvoor moet ik nog de AV bekijken.
@energiewacht 2: dit is de Trustpilot van Energiewacht in het algemeen. Niet van Noord Oost Zuid West of wat dan ook. Hoe moet ik jullie indeling weten of bijhouden. Dat is precies wat er misgaat. De schone schijn ophouden door wel te reageren maar geen inhoud. Jullie hebben van mij tig datums en de naam van de woningbouw die maar in één regio zit. Iets verder kijken want ik ga in ieder geval hier geen andere gegevens delen.

Antwort von Energiewacht
We hebben het abonnement overgenomen toen we ons huis hebben gekocht (voor een bioler). Zolang je niks wilt wijzigen, gaat het goed. Nu we het abonnement opgezegd hebben (zowel via de site, als via de mail en telefonisch) blijven ze automatisch incassos sturen. Al meerdere keren gebeld, steeds beloven ze om de facturen stop te zetten, maar er gebeurd helemaal niks. Erg vervelend.

Antwort von Energiewacht
Contact gehad met Irene vanwege het niet telefonisch kunnen bevestigen van een afspraak. Goed luisterend oor en vlot geholpen. Snelle service.

Antwort von Energiewacht
2 x Zeer waardeloze slechte service.
Speciaal afgesproken datum 29 april 2026 voor onderhoud cv ketel vakantiewoning.Men zou komen tussen 9.00 uur en 12.00 uur.
10.15 uur Monteur heeft niet aangebeld maar ik zag zijn auto meteen wegrijden. Monteur had waarschijnlijk zin in extra pauze. Direct gebeld met Energiewacht.
Monteur kon niet meer komen. Kon een nieuwe afspraak maken voor 12 mei 2026.
Regelrechte wanprestatie. Ga zo door Energiewacht op weg naar een totaal verambtelijke organisatie .
Ik zal mijn contract vandaag opzeggen en het betaalde abonnementsgeld terugvorderen wegens wanprestatie.
Zelfde organisatie presteert het onderhoudservice aan te bieden voor een warmtepomp een contract te sluiten en later blijkt dat men de zwaardere warmtepompen niet mag onderhouden.

Antwort von Energiewacht
Ik ben erg tevreden over de snelle reactie en professionele aanpak. De afspraak was snel gemaakt en de werkzaamheden zijn netjes uitgevoerd. Zeker een betrouwbaar bedrijf.

Hi Energiewacht,
Jullie hebben echt topper in dienst :Karin uit Assen, heeft me heel goed geholpen!
Ze was heel erg sericegericht en klantgericht.

Antwort von Energiewacht
Ze kwamen langs voor onderhoud in een huurwoning waar al 5 jaar geen onderhoud was gepleegd. Monteur was met 10 minuten klaar en heeft niks aan de ketel schoongemaakt ( mijn vrouw stond erbij). Daar sta je dan de hele ochtend op te wachten. Heel bizar, dat je zo met veiligheid van de bewoners omgaat. Ook zal het rendement niet ten goede komen en met deze gasprijzen lijkt mij en ook voor het milieu zeer belangrijk. Ook al is het een huurwoning we denken dat we een goed bedrijf laten komen om het over te doen. Dan betalen we dat maar zelf. Een schande dit bedrijf komt er nooit meer in!!!

Antwort von Energiewacht
Zeer correct te woord gestaan duidelijk en snel,geholpen

Antwort von Energiewacht
Na 6 mnd lang vele malen contact te hebben gehad met de afdeling facturen vandaag wel een dieptepunt bereikt. Één of andere lompe harrie aan de telefoon kon en/of wilde mij niet doorverbinden met collega die wel antwoorden kon geven. Daarop zei hij: ik hang op en deed dat ook. Daarna heb ik teruggebeld en kreeg een vriendelijke man aan de telefoon die mij eindelijk na 6 mnd een antwoord kon geven. Dit was al die andere collega's (ik denk inmiddels wel een stuk of 8) niet gelukt. Hoe moeilijk kan het zijn?
Mijn algehele ervaring met Energiewacht is dat de monteurs top zijn! Altijd behulpzaam en meedenkend. Maar de klanten "service" en planning: Slecht.

Antwort von Energiewacht
Ik denk dat het raadzaam is dat één afdeling mijn cases behandeld. Na 4 dagen nog steeds geen bericht, alleen een mail ontvangen van mevrouw Portier die vasthoudt aan het eerste telefoongesprek waar de medewerker aangeeft de klacht aan de desbetreffende afdeling voor te leggen en mij terug te bellen, na bijna 14 dagen moet deze mevrouw mij nog steeds terugbellen. Meerdere gesprekken zijn volgens mevrouw Portier niet geweest, maar zijn er wel, alleen met een ander telefoonnummer. Dit nummer heb ik via mail doorgegeven. Ondertussen krijg ik een herinnering van de voorrijkosten en wordt ook het onderhoud in rekening gebracht, waarbij ik heb aangegeven dat voor de inspectie ik graag een credit zie van de voorrijkosten, dan pas mag de monteur komen, zo niet gaat de 1e inspectie en het contract niet door. Graag alle facturen onhold zetten, mijn klacht eens goed in behandeling nemen, én hopelijk komen tot een goed besluit!! Het is niet gek dat Energiewacht hier gemiddeld met alle reviews zo verschrikkelijk slecht scoort als men zo klantonvriendelijk blijft volharden.

Antwort von Energiewacht
Zeer onvriendelijke man, en een hele onvriendelijke collega aan het telefoon bah! Jammer dat ze samen werken met essent anders wist ik het wel!

Antwort von Energiewacht
Snel duidelijk luisterd naar de vragen en vriendelijk

Antwort von Energiewacht
Prima vriendelijke en behulpzame monteur. Ik ben zelf geen specialist dus zijn werk kan ik niet beoordelen. Maar volgens mij werd alles grondig gedaan. Ook in het verleden altijd zeer tevreden geweest met Energiewacht en hún medewerkers.

Antwort von Energiewacht
Update; het bleek dat de monteur die wij ‘s avonds belde met het probleem ons op eigen houtje heeft afgebeld omdat het anders “te laat” ging worden.. 21 april de klacht nog eens op de mail gezet, het is ondertussen 8 Mei en nog steeds geen reactie ontvangen van dit bedrijf.. zelfs daar hebben zij schijt aan!
Beloven meermaals te komen maar laten gezin met jong kind dagen zitten met cv ketel die storing geeft en daardoor geen warm water. Eindstand nieuwe afspraak gemaakt, monteur komt eerder dan de afgesproken tijd en gaat vervolgens weg om daarna van een ontzettend arrogante dame aan de telefoon te horen dat de planning aan geeft niet WEER langs te komen. Wees trots op jezelf.

Antwort von Energiewacht
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.