Een monteur kwam voor een eerste onderhoudscontrolle. Nu bleek dat mijn ketel niet veilig genoeg was om een abonnement af te sluiten. Samen met de monteur besprak ik de opties om een nieuwe ke... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Het verbaast ons dat we geen antwoord krijgen op onze vraag: Hoe kan er een verschil ontstaan in de prijs per maand en het uiteindelijke bedrag per kwartaal op je bankrekening? (Wetende dat 3x het m... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Al jaren klant voor onderhoud cv ketel en een paar aren geleden een nieuwe cv laten plaatsen naar volle tevredenheid. Echter nu al 2 maanden bezig om een offerte te ontvangen voor een hybride warmte... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
In juni onderhoudscontract afgesloten voor onze CV ketel. Er zou een eerste afspraak ingepland worden. Dat is niet gebeurd, maar opeens staat er een monteur voor de deur, gelukkig waren we thuis. Hij... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Energiewacht is uw nummer 1 verduurzamingspartner. Wij leveren een comfortabel, veilig en duurzaam binnenklimaat in huis en bedrijf. Dit doen we door het aanbieden van traditionele CV-ketels tot de nieuwste duurzame energietoepassingen. In het Noorden en Oosten van Nederland hebben wij bijna een miljoen klanten, zowel particulier als zakelijk. Ook voor u staan we klaar.
Lippestraat 1, 8028 PS, Zwolle, Niederlande
Keine aktuellen Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen
Hat 98 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
Wat een bedrijf! Eerst na het reguliere onderhoud hebben we een lekkage gehad.. hierdoor is er 400m3 water weg gestroomd( zonder te merken) ja dat kan;) verschillende keren contact gehad en kwam er pas na 3 weken eerste instantie iemand langs, na vragen kon het gelukkig iets eerder. eerst werd het toegezegd dat we de factuur van het water, declareren of deel althans. Hier zijn verschillende notities van gemaakt alleen nooit verder beantwoord. Daarnaast kregen we nog een na rekening van het defecte onderdeel, principe ding.. zou op hold gezet worden kregen we als nog een heffing van de factuur. 9 min voor sluitingstijd “vrijdag”
Dus doe er je voordeel mee. En zoek verder en zeg het voort 😊✌️

Antwort von Energiewacht
Telefonische wachttijd was korter dan aangegeven (heel fijn). En ben erg vriendelijk en snel geholpen door Irene, dankjewel!

Antwort von Energiewacht
Klachten worden doodleuk niet behandeld, monteur reageert agressief en asociaal, vind bedrijf blijkbaar normaal

Antwort von Energiewacht
Onvriendelijk personeel ik wacht al 4 maanden op 1e inspectiebeurt. Twee keer niet op komen dagen. Vele malen gebeld maar bellen niet terug. Reageren ook niet op ingediende klacht.

Antwort von Energiewacht
Op 13 januari had ik een afspraak met de Energiewacht voor onderhoud ketel. Ze zouden tussen 8.00 en 12.00 komen. Om 10.00 gaat de telefoon; Energiewacht die meldt dat de afspraak niet doorgaat vanwege veel storingen door de kou. Beetje vreemd dat dat zo laat afgezegd wordt, dat kan een dag eerder natuurlijk ook. Nieuwe afspraak is meteen een maand later op 10 februari. Op 6 februari krijg ik een mail dat wederom de afspraak van 10 februari niet doorgaat vanwege veel storingen. Of ik zelf even contact op wil nemen voor een nieuwe afspraak?! Ongelooflijk. Ik meld terug dat ik niet van plan ben zelf contact op te nemen als zij de afspraak annuleren. Dus dat ik verwacht dat zonder tegenbericht de afspraak gewoon doorgaat. Geen bericht terug. Op de dag zelf zijn ze er natuurlijk niet. Ik wacht wel totdat mijn ketel in storing gaat want dan komen ze wel. Kennelijk lopen ze graag achter de feiten aan...

Antwort von Energiewacht
Een afspraak gemaakt ivm een storing (cv ketel / warmtepomp, te hoog gas verbruik) Dit uitgelegd toen ik de afspraak maakte. 5 minuten voordat de monteur komt belt hij af. Het zou geen storing zijn en valt niet onder het contract. Waarom heb ik dan een contract?
Mijn eerdere ervaring met hun was ook al slecht. Begin januari een email gestuurd aan info, maar tot op vandaag (10 feb) nog geen antwoord

Antwort von Energiewacht
Ik ben nog nooit zo geschrokken van een gesprek met een klantenservice medewerker. Ik belde voor een afspraak die mij niet duidelijk was. Ik had de 17e van feb een afspraak maar kreeg een bevestiging mail binnen waarop staat 23 feb. Ik bel en vraag hoe dit kan ik heb telefonisch deze afspraak gemaakt. Waarop er werd gezegd dat zijn 2 verschillende afspraken waar ik niks van af wist. Het meisje(want zo gedroeg zij zich) zei de 17e gaat niet door want dat is te kort dag. Waarop ik zeg maar die afspraak staat al gepland en nu opeens is deze niet meer beschikbaar!? Nee zegt ze want het zijn 2 afspraken ik zeg dat is toch raar dat je opeens de 17e niet meer beschikbaar hebt. Krijg ik een denigrerende "okayyy" dus ik zeg je bent wel erg onbeleefd ik weet toch niet hoe jullie afspraken inplannen. Ze negeert wat ik zeg en zegt ik ga kijken of de 23e kan waarop ik zeg de 23 staat ook al gepland!? Krijg ik een diepe zucht en zegt ze ik ging kijken of de 2 afspraken op 1 dag kon "dat is toch wat u wouuuu?" Ik zeg dat heb je er niet bij vermeld. Weer "okayyy" ik zeg jou manier van praten is niet oké het is erg onbeleefd. Zegt ze de 23e kan niet kunt u de 27e dus ik zeg waarom heb je mijn 2 afspraken nu gewijzigd laat het dan maar op die 2 staan dan. Ja dat kan niet meer die zijn niet meer beschikbaar zegt ze. Dus ik zeg die stonden toch al gepland dus laat ze maar staan. Ja maar u wou dat niet Waarop ik zeg dat heb ik niet gezegd. Kunt u nu de 27e tussen 8:00 en 12:30 of niet dus ik zeg nou doe maar dan als het op 1 dag kan die 2 afspraken. Ogenblik word ik in de wacht gezet. Ze komt terug en zegt de 27e kan niet. !!!???? Ik zeg je vraag net of ik kan de 27e ik zeg ja en nu kan het opeens niet meer? Waarom vraag je het dan? Zegt ze met een diepe zucht omdat de monteurs het niet fijn vinden als ze 2 keer moeten rijden. Dus ik zeg je zegt net dat je ze op 1 afspraak gaat zetten op de 27e en nu opeens maak je er weer 2 van. Zegt ze ja want u wou het toch op de 23e? Nou sorry hoor zeg ik jij zegt dit maar doet dat je vraagt mij datums ik zeg dan kan ik wel en dan zeg je weer die datums kunnen niet. Waarom geef je mij de hele tijd onjuiste informatie. Diepe zucht okayyyy. Ik zeg okayyyy kunje welnde hele tijd herhalen maar je bent ongelooflijk onbeleefd en geeft mij onjuiste informatie ik vind dit echt irritant worden Waarom praat jij zo tegen een klant. Waarop ze begint te lachen en zegt kunt u op de 9e van maart. !!??? Serieus!!?? Zeg ik. Nee dan kan ik niet. Kunt 16 maart nee dan ik ook niet. Kunt u 17 maart tussen 12:300 & 17:00 ik zeg ja is goed. Dat zijn dan wel 2 afspraken in 1? Ja zegt ze. Dus ze zegt oké 18 maart tussen...dus ik onderbreek haar en zegt 18? Je zegt net 17. Diepe zucht neeeej ik zei 17 toen zei u dat u dan niet kunt. Dus ik zeg neeeej dat was 16 maart dan kan ik niet en toen vroeg jij 17 maart. Diepe zucht okayyy. Dus ik zeg jij bent de meest onbeleefde persoon die ik ooit aan de telefoon heb gehad. Ze zegt ja maar u doet moeilijk. Pardon!!?? Ik zeg ik wil een klacht indienen oh ja hoor dat mag u doen. Want ze weet dat er toch niks mee word gedaan. Dus ze zegt ogenblik. Komt ze terug zegt ze oké 17 maart tussen 12:30 en 17:00 dus ik zeg mag het toch in de ochtend dat komt beter uit zegt ze dit doet u gewoon expres. !!??? Ik zeg nou ik ben niet op deze wereld om jou te gaan irriteren hoor ik heb wel betere dingen te doen. Postcode en huisnummer zegt ze. Ik zeg die heb je al want je bent al een uur bezig om een afspraak voor me te maken. M'n scherm is uitgevallen zegt ze. Dus ik zeg dat zeg jij nu gewoon expres. Zegt ze ik ga dit gesprek beëindigen en toen heeft ze opgehangen. Fijn gesprek was dit. Ik heb een klacht ingediend. Waar vast niks mee word gedaan. Maar kan wel hier mijn klacht laten horen.

Antwort von Energiewacht
Een 2 jaarlijks onderhoudscontract afgesloten in juni 2021. Maandbedrag rond 20 euro. 1e onderhoud ruim te laat. November 2023. Nu 2e onderhoud februari 2026. Uitgaande van het feit dat het onderhoud conform het contract, had plaats moeten vinden rond juni 2025 is er nu sprake van 8 maanden overschrijding van de termijn van 2 jaar. In die 8 maanden betaald 8 x 20 euro is 160 euro. Na laatste onderhoud op 09-02-2026, direct contract beëindig. Gaat me nog wel weer een maand abonnement a 20 euro kosten conform hun richtlijnen. Flinke fooi van 180 euro.
Overigens geen klachten over het gepleegde onderhoud. Voor zover ik als leek kan beoordelen goed uitgevoerd.
Hierbij een aanvulling na reactie van de Energiewacht.
Energiewacht adverteert op hun website over onderhoudscontracten waarbij uitdrukkelijk de termijn van 1 of 2 jaar wordt genoemd. Wel kun je in de kleine letters van het contract lezen dat het onderhoud tussen 21 en 27 maanden kan plaatsvinden. Ik ben er van uitgegaan dat de termijn van gemiddeld 24 maanden zou worden aangehouden door, nadat het eerste onderhoud een paar maanden is overschreden het volgende onderhoud evenveel maanden naar voren te halen, zodat er daadwerkelijk sprake is van 2 jaarlijks onderhoud. Door het onderhoud telkens een aantal maanden op te schuiven is hier geen sprake van een 2 jaarlijks onderhoudscontract. Pure oplichting. Bovendien is de maximale vergoeding aan onderdelen € 275. Men incasseert over 27 maanden €540 na eventuele aftrek van € 275 euro blijft er een riant bedrag van €265,— over, voor een uurtje onderhoud. Misschien iets om samen met mijn rechtsbijstand eens uit te zoeken wat er kan worden verstaan onder 2 jaarlijks onderhoud.

Antwort von Energiewacht
Op 20 juni 2025 heb ik een factuur ontvangen van Energiewacht die onterecht is omdat deze het gevolg is van productiefouten bij Remeha en brandstof afstelfouten door Energiewacht monteurs. Ik heb gebeld en gevraagd om teruggebeld te worden om dit op te lossen. Geen enkele reactie. In totaal 8 keer contact gezocht en 8 keer toezeggingen maar geen enkele reactie. Nu 8 maanden later heb ik nog steeds geen enkele reactie gehad. Het enige contact is aanmaningen die Energiewacht meent te moeten sturen. Ik ken geen bedrijf wat zo compleet maling heeft aan zijn klanten. Ik zou 0 sterren willen geven, 1 is nog te veel.

Antwort von Energiewacht
Zeer slecht. Rekeningen kloppen niet. Herhaalde malen gebeld en wordt beloofd dat het in orde komt. Callcenter krijgt het niet voor elkaar. Verantwoordelijken krijg je niet te spreken. Administratie is een puinhoop!

Antwort von Energiewacht
Wat en teleurstelling dit bedrijf ze plaatsen bij mij en nieuwe ketel blijkt de pomp van de ketel stuk zegt de beste monteur ik heb het door gegeven ze komen het zometeen maken nou zal je wat vertellen niemand komt vandaag wat maken heb 1 kacheltje gekregen zou er 2 krijgen toen belde ik vestigingen dicht dus kunnen niet meer bellen zeggen ze heb ook geen warm water lekker bezig zo

Antwort von Energiewacht
Een klacht wordt niet serieus genomen.
Wat voel ik me beetgenomen. 3 weken geleden gebeld over een klacht omdat zij geen contract met ons aan gaan ivm een verkeerd geïnstalleerde cv ketel. Deze installatie is destijds door Energiewacht zelf gedaan en is altijd onder contract geweest bij Energiewacht. 3 weken geleden is er beloofd dat het wordt opgepakt door de afdeling klachten. Na 2 weken gebeld omdat er geen contact met ons opgenomen is. Toen kreeg ik te horen dat ik dezelfde dag nog wordt teruggebeld. Dit is niet gebeurd. Na 3 dagen opnieuw gebeld. Krijg ik te horen dat er geen afdeling klachten is en dat ik met spoed wordt teruggebeld, maar zeker niet vandaag. Wanneer dan wel?!?!?!
Ik geloof er niet meer in...
Wanneer worden wij eens echt geholpen?!

Antwort von Energiewacht
Wij hebben bij Energiewacht een service- en onderhoudscontract voor onze cv-ketel afgesloten . Het contract is ingegaan op 1 oktober 2024, maar sinds die datum hebben wij geen enkele reactie ontvangen. In de bevestigingsmail stond dat er binnen 14 dagen contact opgenomen zou worden voor de eerste cv-ketelcheck, maar dat is nooit gebeurd.
We hebben meerdere keren gemaild en gebeld, zonder enige terugkoppeling. Hierdoor hebben we het gevoel dat we betalen voor een dienst die niet wordt geleverd.
Hopelijk neemt Energiewacht alsnog snel contact op om dit op te lossen, maar tot nu toe is onze ervaring erg slecht.

Antwort von Energiewacht
Tot 2 keer toe niet op komen dagen op een per mail bevestigde datum.
Klantenservice geeft een volgende optie over een maand…dat zou betekenen 5 maanden tussen verzoek tot onderhoud en uitvoering..

Antwort von Energiewacht
Na ruim 30 jaar lid van de Energiewacht werd hulp geweigerd omdat mijn hybride warmtepomp in hun ogen op een onjuiste plek hing. Ook de vraag van de monteur aan zijn meerdere om dan in ieder geval de communicatie tussen pomp en ketel te mogen herstellen werd geweigerd. Monteur ging onverrichte zake weg en liet mij op vrijdagmiddag in een koud huis achter.

Antwort von Energiewacht
Sinds eind september meer dan 10 keer gebeld met de vraag of ik de factuur kan ontvangen van een geplaatste cv-ketel. Medewerkers zijn vriendelijk, wel E
elke keer een andere reden waarom dit nog langer duurt. Per saldo nog steeds niets ontvangen en dus kunnen we de subsidie voor de ketel nog steeds niet aanvragen. Slechte service!

Antwort von Energiewacht
Mijn CV ketel schoot telkens in de storing gisteren op een zaterdagavond. Gebeld, 3min in de wacht, afspraak gemaakt en een dag later op zondag 9:00 een monteur voor de deur. Om 9:15 stond ik weer onder een warme douche.

Antwort von Energiewacht
Vanmorgen zou de monteur langskomen met een nieuw onderdeel. Om 11.51 sms: de chauffeur is onderweg. 2 uur later nog steeds niemand. Gebeld om 14 uur (inmiddels had ik ook lekkage van de CV). Hebben ze u niet gebeld? Onderdeel is niet binnen komt pas 11 februari. En wat de lekkage betreft ik bel u terug. Niet dus. Uiteindelijk maar zelf weer gebeld. U staat wel ingepland, dus maar weer thuis blijven (was 16 uur). Monteur kwam tegen 19 uur, klopt mevrouw u bent in de avonddienst gepland en ik begin pas om 18 uur. Alom gefrustreerd. Om 8 uur wisten ze ook wel dat het onderdeel er niet was en om 16 uur hadden ze ook kunnen zeggen dat het avond zou worden. Nog specifiek gezegd dat ik nog weg moest. (Ook afgezegd) En daar heb je een duur onderhoudscontract voor. Ook nog steeds geen bericht gehad voor het onderhoud wat elke twee jaar moet gebeuren. Dus ook dat schuiven ze systematisch op.
Ik weet dat het druk is, maar met goede communicatie neem je veel frustratie/ergernis weg. Speciaal vrij gepland, maar dat is iets waar ze geen rekening mee houden.

Antwort von Energiewacht
Energiewacht laat de klanten met een oudere ketel in de kou staan. Er moest bij mij iets vervangen worden, maar de kans dat dit niet goed ging was 50%. Dit betekende, dat ik geen verwarming meer zou hebben als het mis zou gaan. Helaas zou het dat weekend 10 graden onder 0 worden. Niet een leuk vooruitzicht zonder verwarming. Derhalve moeten besluiten om de wijziging niet te doen op dat moment. Echter... later kon ook niet meer en ik zou dan uit het contract worden gegooid. Dus ik had de keuze... of hetgeen laten vervangen en hopen dat het goed ging, het laten vervangen, het niet goed laten gaan en dan zonder verwarming te zitten of het niet uit laten voeren en dan zonder contract te komen zitten. Ik moest helaas het laatste maar kiezen. De mensen van energiewacht waren niet te vermurwen of de ketel, die in de schuur hangt, later te verbeteren.
Later belt nog iemand en die wilde wel een ketel verkopen.
Sorry! Gasten zijn dus niet te vertrouwen en alleen maar uit op financieel gewin. Directeuren zullen zichzelf wel weer een grote bonus hebben uitgekeerd!!

Antwort von Energiewacht
Very disappointed. I did a contract with them, assuming that when my boiler breaks down, they will be there to help me. So I signed a contract on Nov 25. Took lot of time to schedule the first check-up. No one showed up. Not one bothered to inform. Luckily, the boiler did not give in. Next appointment after 1 full month. They cannot come earlier, even if it is their mistake. The boiler gave in, no hot water, no heating. I called them. The lady on the phone said, you will get a call back. No call. I called this morning. This time, they said it will take more than 6 days for them to come to my place for 1st inspection. No guarantee the technician will come and not bail out again. This is an emergency. Not a regular maintenance. I requested them to set me free, cancel the contract immediately, and refund all the money they have been taking for a promised service. They are doing it now.
Not reliable at all. I waited for more than 6 months for them to do the first inspection, now my boiler broken down for the last 3 days. The house is extremely cold, and EnergieWatch bailed out.
I hired someone local; they came in within the next 30 minutes, and now we are putting in a new boiler tomorrow. I wish I had hired someone local earlier and hadn't waited for Energiewatch. EnergieWatch wasted my time, and so we all are all suffering because of them. After the contract, we waited for them to do the first boiler inspection for 6 months.
Please don't hire them. Save yourself.

Antwort von Energiewacht
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.