Collect1 Bewertungen

TrustScore 3.5 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Heb je een abonnement voor de zogenaamde no cure no pay die 119€ per jaar kost, vergeet niet 3 maanden voor het einde een aangetekende brief te sturen, staat in hun algemene voorwaarden 😂 ongelofelij... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Ik heb op google gezocht naar een incasso bureau. Ik ben in contact gekomen met het bureau Collect1. De medewerkers hebben al mijn gegevens opgevraagd. Vervolgens zijn ze snel in contact gekomen met m... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Het is prettig om strijd via een professionele weg te kunnen voeren en uit handen te geven, wanneer je eigen invloed en middelen tekort schieten. De regeling no cure no pay is duidelijk. Ik voelde me... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Natuurlijk is het geen fijne ervaring als zzp om niet het geld te ontvangen waar je recht op heb. Hierbij was het voor mij eng en lastig stappen te ondernemen desondanks ik er in mijn goedrecht st... Mehr ansehen

Akzeptabel

Alle Bewertungen

118 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Van een vordering van € 2.455 naar een kostenpost van bijna € 7.000.

Mijn ervaring met Collect1 is helaas zeer teleurstellend.

(Te lang? Laatste alinea van belang!)

Ik ben dit traject gestart voor het incasseren van een vordering van € 2.455. Voorafgaand aan de procedure heb ik contact gehad met Collect1 en is mij het beeld gegeven dat dit financieel een verantwoord traject zou zijn. Mijn verwachting was, mede op basis van de gesprekken die ik heb gevoerd, dat dit traject hooguit quitte zou spelen of mogelijk een beperkte opbrengst zou opleveren.

Als mij vooraf was verteld dat de totale financiële last uiteindelijk richting de € 7.000 zou gaan, terwijl de uiteindelijke opbrengst van de procedure op dat moment nog onzeker was, dan was ik hier nooit aan begonnen.

Mijn gevoel laat zich misschien het beste vergelijken met iemand die op basis van een verkoopgesprek besluit een Volkswagen Polo te kopen, omdat deze past binnen zijn budget. Vervolgens blijkt gedurende het traject dat hij feitelijk met een Volkswagen Touareg naar huis gaat, inclusief de daarbij behorende kosten. Achteraf kun je uitleggen waarom die hogere kosten zijn ontstaan, maar dat verandert niets aan het feit dat de oorspronkelijke beslissing is genomen op basis van een volledig ander financieel verwachtingspatroon.

Voor mijn gevoel kwam het verweer van de wederpartij in essentie neer op: "wij erkennen de schuld niet." Dat een dergelijk verweer uiteindelijk heeft geleid tot duizenden euro's aan aanvullende juridische kosten, blijft voor mij onbegrijpelijk en onderstreept nogmaals waarom ik vind dat de financiële risico's vooraf onvoldoende duidelijk zijn geschetst.

Naast de discussie over de kosten heb ik gedurende het traject ook meerdere praktische zaken ervaren die mijn vertrouwen hebben verminderd. Er zijn naar mijn mening verschillende slordigheden geweest, zoals onjuiste aanhef richting schuldenaren, gebruik van verkeerde e-mailadressen en andere administratieve onvolkomenheden die vervolgens door mij of anderen moesten worden gesignaleerd en gecorrigeerd. Ook ontbraken er naar mijn mening belangrijke stukken in het dossier ten tijde van de zitting, waaronder ondertekende getuigenverklaringen.

Daarnaast heb ik vragen gehad over de opbouw van de declaraties, de inzet van meerdere juristen en de verhouding tussen de werkzaamheden en de uiteindelijke kosten. Vanuit mijn perspectief heeft veel tijd gezeten in het herstellen, verduidelijken en corrigeren van zaken die naar mijn mening eerder beter hadden moeten worden opgepakt.

Wat mij daarnaast verbaasde, was dat de vertegenwoordiger die namens Collect1 tijdens de zitting verscheen achteraf geen advocaat bleek te zijn. Dat is in een kantonprocedure uiteraard toegestaan, maar gelet op de hoogte van de tarieven had ik een andere verwachting van de dienstverlening. Tot mijn verbazing verscheen de vertegenwoordiger bovendien in een zwarte Adidas-golfbroek. Dat lijkt misschien een detail, maar ook dit droeg voor mij bij aan het gevoel dat de professionaliteit van de dienstverlening niet aansloot bij de verwachtingen die vooraf waren gewekt.

Wat mij uiteindelijk het meest teleurstelt, is niet dat een gerechtelijke procedure onvoorspelbaar kan zijn. Dat begrijp ik. Mijn probleem zit in het feit dat ik de beslissing om deze procedure te starten heb genomen op basis van een financieel verwachtingsbeeld dat achteraf totaal niet overeenkwam met de werkelijkheid.

Het meest wrange aan de situatie is dat ik een incassotraject ben gestart om een openstaande vordering te innen, maar dat ik door de kosten van ditzelfde traject uiteindelijk zelf in een positie ben gekomen waarin ik een betalingsregeling moet treffen. Ironisch genoeg ben ik daarmee, terwijl ik oorspronkelijk probeerde een betaling af te dwingen bij een ander, zelf degene geworden die een betalingsregeling nodig heeft.

Mijn advies aan anderen: vraag vooraf niet alleen naar het uurtarief, maar vooral naar een realistische inschatting van het totale financiële risico wanneer een procedure niet direct wordt gewonnen. Laat deze verwachtingen goed en concreet vastleggen voordat je besluit een traject te starten.

Update:
online zijn er kritische achtergrondartikelen te vinden waarin vragen worden gesteld over de werkwijze van deze organisatie en haar incassopraktijken. Dat artikel/artikelen/youtube uitzending is openbaar terug te vinden. Echter onder een andere naam; invorderingsbedrijf. Wat opvalt is dat Collect1 en Het Invorderingsbedrijf naar buiten toe een sterke verwevenheid lijken te hebben, onder meer doordat dezelfde medewerkers en contactpersonen bij beide organisaties naar voren komen. Dat is een observatie op basis van openbaar beschikbare informatie, zoals adres, LinkedIn etc.

13. Juli 2026

Beste Wouter,

Wat vervelend om te lezen dat u dit zo heeft ervaren. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Wij kijken graag met u mee om dit zorgvuldig op te lossen. U kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor via 070 – 448 31 45. Wij staan u graag persoonlijk te woord om uw dossier door te nemen.

Indien u liever per e-mail contact heeft, kunt u ook reageren op dit bericht. Dan zorgen wij dat uw vraag zo spoedig mogelijk wordt opgepakt.

Wat een vreselijk bedrijf

Wat een vreselijk bedrijf! Slechte communicatie en opeens krijg ik een factuur voor de service terwijl het No Cure No Pay was. Geld klopperij dit. Is er iets te doen tegen zo’n bedrijf? Ongekend…. Ben echt boos. Heeft mij mega veel tijd gekost en wat een ellende

6. Juli 2026

Beste Ingrid,

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Nemen je niet serieus!

Factuur 104328

Aanvulling 9-7-2026 bevestiging gekregen dat lidmaatschap beëindigd wordt per juli 2027 helaas geen antwoord op de vraag of mijn betaling voor dit jaar terug gestort kan worden aangezien klant al betaald heeft zonder tussenkomst van Collect1. Verzoek tot verwijdering van alle naw gegevens ook geen bevestiging.

Aanvulling 8-7-2026 heb nog geen schriftelijke bevestiging ontvangen van Collect1 op mijn mails en aangetekende brief. Morgen zal er weer een aangetekende brief verzonden worden. Zo vervelend dat een bedrijf zo onbetrouwbaar blijkt. Reageren nergens inhoudelijk op.

Mijn advies niet met dit bureau in zee gaan want ze nemen je niet serieus!

18 juni een incasso gestart omdat een klant niet wilde betalen. Prima gesprek gehad met collect1 en zelfde dag zou er nog actie ondernomen worden. 30 juni kwam er dan toch ineens een betaling van de klant. Toen ik klant belde bedankte voor de betaling en toen ik collect1 noemde omdat daar de betaling eigenlijk heen had gemoeten zei de klant nooit van het bureau gehoord te hebben en op geen enkele manier benaderd was. Ik ben contact gaan opnemen met collect1 maar met geen mogelijkheid kun je ze telefonisch bereiken. Toen ik via mijn omgeving inlogde bleek er zelfs helemaal geen case aangemaakt te zijn terwijl ze 2 weken eerder al gezegd hadden te starten.
Ik heb nu mijn jaarlijkse bijdrage €211 voor niets betaald want er is 0 werk verricht!

Ik heb nu via de mail een brief gestuurd en aangetekend dat de case niet meer geopend mag worden en direct opgezegd. Nu gaan ze natuurlijk zeuren over die 15% van het incasso bedrag ( was €550) maar klant had dit nooit kunnen weten aangezien en nooit contact is geweest. Ze hebben dus nergens recht op en wil ook mijn €211 terug omdat ze de case nooit in behandeling genomen hebben en ik in de toekomst nooit meer met dit bedrijf wil werken.

Ik zal een update geven zodra er op mijn aangetekende brief is gereageerd.

Ik wil mijn betaalde service bijdrage terug + schriftelijk bevestiging stop zetten van service ( moet eigenlijk 3 maanden van te voren aangetekend) + bevestiging dat ze niet alsnog een case gaan aanmaken terwijl er al betaald is zonder hun tussenkomst .

Heb printscreens gemaakt van mijn omgeving waarin deze helemaal leeg te zien is. Ik ga nooit meer met dit bureau in zee en raad iedereen aan naar een serieus bureau te zoeken.

Beoordeling zal later aangevuld worden nadat er contact is geweest maar voor nu dus echt 1 ster!

4. Juli 2026

Beste Angelique,

7 maanden huurachterstand innen

Stijn Mansholt heeft samen met mij een klant eindelijk zover weten te krijgen tot een betalingsregeling. Zelf had ik al meerdere pogingen gedaan de klant tot betalen te dwingen na een huurachterstand van 7 maanden. Helaas na zelfs samen met de klant een betalingsregeling getroffen te hebben bleef het stil en bleef de uitbetaling uit. Mooi hoe collect1 hier op verder gegaan is en de klant toch heeft weten te benaderen (zelfs in het buitenland). Voor nu word er een betalingsregeling via collect1 opgestart en hoop ik dat de klant zich hier ditmaal wel aan houd.

25. Juni 2026
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Collect 1 is bedrijfsonvriendelijk

Superslecht, nooit, echt nooit mee in zee gaan als bedrijf.
Zeer slechte inzage in de kosten die zij maken en opzeggen van het servicecontract moet aangetekend en minstens 3 maanden voor de vervaldatum. Hoe klantonvriendelijk kan je zijn!

Ik heb een klacht ingediend en ik moet zeggen die is zeer keurig afgehandeld. De kosten zijn bij mij gecrediteerd en van het 2,5 mnd voor einddatum opgezegde doorlopende abonnement kon ik ook af. Blijft dat ik een opzegtermijn van 3 maanden en aangetekend opzeggen absurd blijf vinden.
Eindconclusie is dat ik niet laaiend enthousiast ben over deze organisatie maar dat het bij mij wel netjes is opgelost.

24. Juni 2026

Beste,

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Goed contact over lopende zaak

Goed contact over lopende zaak, via mail en telefonisch.
Helaas is het te vorderen bedrag te klein om verder te gaan; dit ging vooral om een principe kwestie; iets bestellen met een factuur en dan achteraf gewoon niet betalen. Dus fijn dat ze het nodige geprobeerd hebben, helaas is de klant E. de Bock ook een echte bok en betaald dus gewoon niet! Zo jammer maar helaas.

25. Juni 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

I had a very good experience with…

I had a very good experience with Collect1. The communication was clear and professional throughout the entire process. They handled everything quickly and efficiently, and the payment was processed very fast without any issues. Their team was helpful, reliable, and easy to work with. I highly recommend Collect1 to anyone looking for a trustworthy company with excellent service and fast payments.

23. Juni 2026

Heel tevreden

Ik had niet verwacht dat het incassotraject tot een goed einde zou komen, omdat ik niet had verwacht dat het bedrijf waar ik nog geld van verwachtte zou meewerken. Maar het is ze gelukt, met goed resultaat. Duidelijke communicatie en een fijn systeem waarin je de status van het hele traject kan volgen.

15. Juni 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Trap er niet in! Oplichters!

Slechte ervaring met Collect1. Ze zeggen dingen om je als klant binnen te halen, maar in de praktijk doen ze uiteindelijk iets heel anders. Dit is iets wat ik al vaker heb aangegeven, maar er wordt niets mee gedaan. Voelt misleidend en niet transparant. Het is gewoon een sales bedrijf! Ze liegen en bedriegen om geld uit jou te halen!

22. Juni 2026

Beste Harry,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dikkat dikkat herseyi iyi anlayın ve yanaşmayın.

Böyle yerleri innetnetten bulup hemen guvenmeyin bunlar bir boş karşı taraftan alamadıgı parayıda sizden alırlar ve birde başlangıçta her şeyi açık söylemiyorlar imazayı attıktan sonra hedef karşı tafaf degil sizsiniz dikkat edin yanaşmayın buralara paranıza yazık bunların güvenilmez oldugu google yorumlardada yoklar çünkü boşlar birde iptali yazılılı mektup istiyorlar sakın yanaşmayın.

10. Juni 2026

Beste Ismail,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Het valt mij op dat de reactie van…

Het valt mij op dat de reactie van Collect1 op een klacht als antwoord een standaardantwoord krijgt.
Het is bij iedereen dezelfde tekst. De klachten worden blijkbaar niet serieus genomen.

20. Juni 2026

Beste Jan,

Wij nemen uw klacht zeker serieus. U kunt telefonisch contact opnemen via 070 – 448 31 45. Wij staan u graag persoonlijk te woord om uw dossier door te nemen.

Collect1

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr