Woonnet Haaglanden Bewertungen 11

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

sinds 9 januari al bezig met probleem…

sinds 9 januari al bezig met probleem dat er geen verwarming is en af en toe warm water.
contact verloopt zeer stroef, geen antwoord op je emails als je belt krijg je beledigende opmerkingen. als er dan eindelijk iemand komt na 6 weken, krijg je weer allerlei beledigende opmerkingen maar als "gunst"willen ze wel even een uurtje komen helpen. en dan zit je de hele dag te wachten tot ze komen opdagen en natuurlijk komen ze niet, en nemen ook niet even kontakt op om te melden dat de afspraak niet door kan gaan.
voor de tweede keer midden in de winter zonder verwarming, en dit keer ook zonder warm water. jaren geleden was dit ook al het geval maar toen duurde maar 2 weken, wel een onkostenpost van 7000 euro, die uiteraard totaal niet vergoed werd. Dit jaar weer dezelfde ellende, geen verwarming en geen warm water, na vele opmerkingen van niet zeuren, kan gebeuren en is geen noodgeval (de temperatuur was ver onder 0) komt er iemand kijken die na dagen verteld dat het probleem niet opgelost kan worden en moet compleet nieuwe installatie geplaatst worden, deze reparatie gaat 4 dagen duren. Of ik maar even het huis wil leeghalen of zo leeg mogelijk wil maken. ( ik ben bijna 70 jaar). na weken mailen, berichten sturen en bellen komt er dan iemand die weer hetzelfde verhaal verteld, haagwonen is niet verplicht volgens de wet om te helpen hiermee, beetje hulp voor de huurder vinden zij niet nodig, het is mijn verantwoording want ik moet meewerken aan een reparatieverzoek. te gek voor woorden. dus al weken zonder verwarming en warm water. ze hebben wel tijd om een berichtje te sturen of ik niet vergeet de huur de betalen. de persoon die langs komt vond het nodig om met 3 man te komen, de tijd die hiervoor gebruikt werd was om opmerkingen te geven over de inboedel, en te verklaren dat dit te duur voor de woning bouw was om te gaan helpen en boven niet verplicht. op mijn verzoek of ik misschien even de kelderbox aan de overkant van mijn huis kon huren om mijn inboedel zoveel mogelijk op te slaan werd natuurlijk negatief op geantwoord, waarom is me nog steeds niet duidelijk. de onkosten die ik moet maken voor deze toestand word ook niet vergoed, want is niet verplicht. dus de "gunst"van even helpen werd ook niet nagekomen. Ik vind dat de woningbouw Haagwonen geen punt verdient maar je moet echter wel een ster geven, dus dan maar 1 ster, maar voor de goede orde wil ik hier mededelen dat zij zelfs deze ene ster niet verdienen.
zelfs als wettelijk niet is verplicht zou er wel wat zorg kunnen zijn voor de huurder. de reparatie zou binnenkort plaatsvinden maar dat is alweer verschoven omdat er griep heerst. Dat ik ook griep heb is dus duidelijk niet van belang. Dat ik dan van vrijdag tot en met woensdag in een bouwval leef is ook niet belangrijk en waar ik ga slapen doet niet ter zake dat is mijn probleem, misschien kan ik wel even bij de buren gaan slapen. dit is toch te gek voor woorden. Als ik dan mijn hart lucht en dit probeer aan te kaarten bij een medewerker, krijg ik de opmerking dat ik woorden in de mond leg en dan al die berichten online dat Haagwonen een goed bedrijf is het beste met de huurders voor heeft. kleine update, helaas niet positief. hele huis op zijn kop, veel van de inboedel bij anderen gebracht, sta je vanmorgen vroeg nog de laatste dingen te regelen en wat blijkt, ze komen gewoon niet, is een foutje gemaakt in de planning, nu komen ze op 16 maart.

9. Januar 2026

Krijg nooit antwoord.

Hallo, ik woon op Hoefkade 826.

Ik ben al maanden bezig om hulp te krijgen vanwege het probleem met de kakkerlakken. In juli zou er zogenaamd iemand langskomen, maar die persoon is nooit gekomen. Ik heb de hele dag gewacht en het enige wat ik vond, was een brief waarin stond dat ik niet thuis was, wat niet waar was.

Desondanks heb ik al die maanden geprobeerd te bellen om hulp te krijgen. Ik heb uitgelegd dat ik een pasgeboren baby in huis heb en dat de kakkerlakken overal zijn. Het is erg ongemakkelijk om zo te leven.

Het enige antwoord dat ik van jullie krijg, is dat jullie mij terug zullen bellen om een afspraak te maken, maar dat gebeurt nooit. Nu vraag ik me af wat ik in dit geval moet doen, want ik ben al wanhopig.

11. Februar 2026

Helse partij

Helse partij. Het van ostadehofje tegenover wooncomplexen van haag wonen worden wegeblazen door de ventilatiesystemen. De hele straat zoemt, onze huisjes staan te trillen. Maanden lang al ondraaglijke trillingen in huis. 24/7. Druk op de oren, hoofdpijn, slapeloze nachten. Wij gaan hier volledig aan kapot. En haag wonen zou het in de eerste instantie fixen maar nu blijkt het toch wat moeilijker en ontkent, liegt en geeft niet meer thuis. Walgelijke wanpraktijken. Schaamteloos ten koste van levensgeluk van omwonenden de verantwoordelijkheid ontlopen. En ze komen er nog mee weg ook. Smerig.

10. Dezember 2025

Haagwonen/woonnet haaglanden slecht

Haagwonen/woonnet haaglanden gewoon slecht. Meldingen maken van kapot hout raamwerk in de douche en achterkamer, deur waar ook de gehele post kapot is, raam blijft niet meer open, overlast gevende bovenburen. Dit allemaal wordt niks mee gedaan. En dan straks roepen achterstallig onderhoud, terwijl hun zelf al dit soort dingen moeten onderhouden. Als je meld dat het hout verrot is en niet meer stevig is, doen ze hier niks aan. Ook bij inbraak vervangen hun niks, ook het kapotte houtwerk in de deurpost.
En als je belt krijg je iemand die geen zin heeft om te werken.

2. November 2025

Heel onduidelijke website

Het is totaal niet duidelijk waar je je kan inschrijven, ze geven een link, maar die stuurt je naar meestgestelde vragenlijst, als je dan op de vraag klikt hoe in te schrijven wordt je weer naar die link gestuurd. Erg slechte informatie dus.

27. August 2025

Wat een vreselijke woningcorporatie

Wat een vreselijke woningcorporatie.
Sinds 2018 ingeschreven en betaal ik jaarlijks. Nu heb ik 9 maanden geleden een woning gekocht maar ga ik nu uit elkaar met mijn partner en moeten wij beide verhuizen. Ik keek op mijn woonnet en stond er leuk dat al mijn jaren ingeschreven, vervallen waren omdat ik een woning had aangekocht. Nu heb ik dus pas 9 maanden inschrijfduur terwijl dat al sinds 2018 is. Belachelijk al die jaren voor niks betaald en voor niets opgebouwd. Nu kan ik geen kant op.

6. August 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

HaagWonen is een slechte woningbouwcorporatie

HaagWonen is een slechte woningcorporatie. Hun woningen zijn slecht onderhouden en als je meldingen doet word je weggezet als een klagend zeikwijf dat te veel eisen heeft. Je mag de lat niet te hoog leggen. Ze creëren ook een slechte woonomgeving en laten overlastgevende buren gewoon hun gang gaan. Die worden amper bestraft en als jij meldingen doet, word je wederom weggezet als een gek wijf die het allemaal over zichzelf afroept. Ik heb jarenlang overlast gehad van een buurvrouw die aan de deur kwam, schreeuwend en krijsend, die ook tot twee keer toe bij mij de deur probeerde in te slaan en die een hond naar liet bijten, die mij altijd uitschold en HaagWonen deed daar niet veel aan. De politie moest er op een gegeven moment aan te pas komen. De schuld werd altijd bij mij gelegd. Op een gegeven moment vroeg ik hulp van HaagWonen om te verhuizen, maar dat was naar een andere stad, dus ze konden niets voor mij doen. Onder het mom van 'kwetsbaarheid' wordt er heel veel goedgepraat en weggekeken. Ik heb op eigen kracht zelf een woning gevonden, na lang wachten. Niemand heeft mij geholpen bij de verhuizing, echt niemand. Ik heb bij de oplevering nog aangegeven dat ik er niet prettig heb gewoond, vanwege burenoverlast, maar je krijgt gewoon geen reactie. Nu heb ik zojuist per e-mail een herinnering gekregen voor een niet-betaalde rekening die ik niet heb ontvangen, niet per e-mail tenminste. Die herinnering is in boude taal opgesteld in een toon die mij niet aanstaat. Ik sta er niet van te kijken als ze de rekening gewoon naar mijn oude adres hebben gestuurd. Nou, ik heb betaald; ze kunnen erin stikken! Huur niet bij HaagWonen!

18. Juli 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ontbreken van zorgplicht, menselijke maat en fatsoen na overlijden

Mijn ervaring met Haag Wonen na het overlijden van onze moeder is ronduit schrijnend en mensonterend te noemen. In plaats van medeleven, coulance of fatsoen werden wij als nabestaanden geconfronteerd met een kil en bureaucratisch systeem waarin alles draait om geld, regels en deadlines en niet om mensen.

Wettelijke onjuistheid en gebrek aan coulance bij overlijden: Volgens artikel 7:268 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek eindigt de huur van rechtswege één maand na overlijden van de huurder. Haag Wonen stelde echter dat de huur pas kon worden stopgezet na overhandiging van een originele overlijdensakte. Dit terwijl zij al op de hoogte waren van het overlijden én van het feit dat onze moeder in haar terminale fase verkeerde. Nabestaanden zijn afhankelijk van de gemeente voor afgifte van officiële documenten, wat tijd kost. Haag Wonen hield daar geen enkele rekening mee, waardoor wij nu onnodig extra huur moeten betalen voor een woning waar niemand meer in woont.

Dreiging met torenhoge kosten onder tijdsdruk: Haag Wonen stelde eenzijdig een einddatum vast waarop de woning volledig leeg moet zijn en de sleutels ingeleverd moeten worden. Alles moet onder extreme tijdsdruk geregeld worden, ondanks dat wij tot het einde intensief voor onze moeder zorgden. De menselijke maat is volledig zoek.

Vervolgens dreigde de heer P. Willemstein met meer dan €6.000 aan kosten als de woning niet volledig volgens hun lijst wordt opgeleverd. In een tijd van rouw worden wij dus bejegend als wanbetalers in plaats van nabestaanden.

Gebrek aan medemenselijkheid en zorgplicht: De medewerkster die wij spraken toonde totaal geen enkel medeleven. Alles was standaardprocedure, zonder ruimte voor maatwerk of empathie.

Haag Wonen heeft hier haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als sociale woningcorporatie ernstig verzaakt. Volgens de governancecode woningcorporaties en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur (zoals redelijkheid, zorgvuldigheid en proportionaliteit) wordt van woningcorporaties verwacht dat zij zorgplichtig en sociaal handelen, juist bij kwetsbare situaties als overlijden. Daar is in ons geval geen enkele sprake van geweest.

Conclusie: de een zijn dood is bij Haag Wonen blijkbaar de ander zijn verdienmodel.
Wat wij hebben meegemaakt tart elke vorm van fatsoen. Haag Wonen lijkt alleen oog te hebben voor regels en inkomsten en niet voor de rouw en pijn van nabestaanden. Dit is een diep teleurstellende ervaring die niet past bij een organisatie met een publieke taak en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ik hoop dat de directie van Haag Wonen deze review zal lezen als een ernstige oproep tot reflectie én verbetering, want de bejegening is onmenselijk!

23. Juni 2025

Slechte site

Slechte site, als je om 8 uur wil kijken voor het nieuwe aanbod ligt altijd de site er uit. En als die het na 10 a 20 min weer doet heeft al t aanbod al veel reacties.. zo kom je nooit aan een huis fix jullie site alsjeblieft

15. April 2025

Corrupt

Corrupt. Een grote bende.

Ik HOOP dat meer mensen een review gaan schrijven. Jullie optimalisatie is vreselijk en oneerlijk.

Zodra je in de vrije sector komt omdat je ''teveel verdient'' is het aanbod nihil. Maar mensen die niet in de vrije sector zitten krijgen een gigantisch aanbod. En dat niet alleen, zij krijgen zelfs huizen aangeboden met prijzen tot wel € 1.656,69 PER MAAND.

Florence Nightingalelaan 88 in Zoetermeer is daar een voorbeeld van. Voor veel mensen is dit meer dan de helft van het salaris???

Ik kan nog veel meer corrupte dingen benoemen die in jullie systeem gebeuren.

Wanneer je in de vrije sector komt, krijg je of GEEN aanbod of alleen maar huizen in den haag waar ik op een vreselijke plek te staan kom omdat ik in Wateringen woon (lokale voorrang). Het is niet eerlijk.
Niet dat ik in Den Haag wil wonen met al die vreselijke drukte en waar je auto gesloopt word door allerlei tuig.

Soms kijk ik tussen het complete aanbod en zie ik huizen staan waar ik prima op zou moeten kunnen reageren. Een leuke eengezinswoning voor 2 personen voor mij en mijn vriend voor 800 euro per maand. Er staat NERGENS waarom ik daar niet op mag reageren.

De gemiddelde inschrijfduur is voor sommige huizen zelfs 15 jaar!? Dit is zeer triest voor jongeren zoals mij die graag hun leven willen starten samen met een partner. En vooral wanneer we gestraft worden voor het feit dat we hard werken en genoeg centjes verdienen.

1. April 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr