Unternehmen hat geantwortet
Mycket väl bemött på utsatt tid på Synoptik Giraffen i Kalmar. Stor kompetens med ett proffsigt genomförd visning av nya glasögon med inbyggd hörapparat. Känsla av kunskap i trevlig miljö. Kan väl rek... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.
JAN STENBECKS TORG 17, 164 40 , KISTA, Schweden
Hat 98 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 24 Std.
Trevligt bemötande och bra service! Upplevde optiker och butikspersonal både förtroendeingivande och professionella.

Antwort von Synoptik
Mycket väl bemött på utsatt tid på Synoptik Giraffen i Kalmar. Stor kompetens med ett proffsigt genomförd visning av nya glasögon med inbyggd hörapparat. Känsla av kunskap i trevlig miljö. Kan väl rekommenderas

Antwort von Synoptik
Detta gäller Synpotik Kista (Stockholm): Jag håller med annan kund och att det borde vara fem MINUS. Synundersökningen gick till som den skulle. Men det tog sex och en halv vecka att få provlinserna. De sa att det skulle ta 7-14 dagar. När 16 dagar hade gått, gick jag dit och frågade, och då hade de ännu inte beställt provlinserna. Sedan tog det ytterligare 29 dagar innan jag fick notis om att de hade kommit. Alltså det som skulle var 1-2 veckor blev över sex och en halv vecka. Behöver du dina linser, välj något annat än Synoptik Kista.

Svar på Synoptiks kommentar nedan:
Jag har redan mailat er kundservice utan att få något svar, se längre ner i kommentaren.
VARNING!! Jag har haft All-Inclusive-abonnemang sen 2022. Men sen september 2025 har Synoptik gett mig för svaga styrkor i glasen, i samband med bågbyte. Trots att jag sa till och det gjorts nya synundersökningar, där optikern konstaterat att glasen jag fått i samband med bågbytet är för svaga, vägrar Synoptik byta ut glasen och påstår att mina styrkor inte ingår i abonnemanget. Enligt paragraf 7 i avtalet har kunden rätt till nya glas vid receptändring, trots det vägrar dem. Detta har nu pågått i ett halvår och under tiden har jag gjort ytterligare synundersökningar, med samma värden som resultat och samma svar hela tiden att mina styrkor inte ingår i abonnemanget. Jag kan inte använda de glasögon som ingår abonnemanget pga detta. Vill häva abonnemanget eftersom enligt paragraf 16 har kunden rätt att säga upp avtalet i förtid om Synoptik i väsentlig mån bryter mot villkoren. Har även mailat kundservice angående detta som ignorerar mitt mail. UNDVIK DESSA SKOJARE, DE TAR PENGAR IFRÅN EN OCH VÄGRAR LEVERERA GLASÖGON SOM MAN KAN ANVÄNDA!!

Antwort von Synoptik
Man behöver empatisk personal, människor som behandlar kunderna väl, inte tvärtom. I Europa har vi empati, inte kulturer som bara ser saker i svartvitt... det finns fler färger.Synoptik i Södertälje är ett stort problem. Den unga personalen pratar slangaktig svenska och är arroganta. De behandlar kunderna som om de vore idioter. Jag rekommenderar inte Synoptik.

Antwort von Synoptik
Butiken Kungälv! Duktiga noggranna samt känns bra med erbjudande!

Antwort von Synoptik
Det här företaget drar pengar för abonnemang som inte ger något värde för kunden. Aggressiv och otrevlig kommunikation. Två autogiron har inte dragits från min bank trots att det funnits täckning på kontot och inga andra dragningar har haft problem. När jag ringer telefonnumret som står i brevet som kommit hem (med en uppsägning och krav om återlämning av glasögon som är nästintill fullt betalda, det fulla värdet framgår ingenstans i abonnemang eller på profilsidor) så kommer jag till ett autosvar som hänvisar tillbaka till menyn. Den här optikern har dalat snabbt från sin position som det bästa alternativet på marknaden. Jag kommer att betala mig ur abonnemanget och aldrig mer sätta min fot i en Synoptikbutik.

Antwort von Synoptik
Jag känner mig ledsen. Bokad tid 70+. Möts av att jag ska scanna QR-kod för att få en kölapp. Jaha Häpen! Person nr ett placerar mig mitt emot en dator. Leg. kontroll m.m. Person nr. två ska ta bilder o mäta tryck. Otroligt tung stol som står för långt ifrån, den får jag flytta själv. Hänvisas till en designfåtölj 30 cm hög o djup. Sätter mig på kanten för att öka sannolikheten att jag ska kunna ta mig upp. Person nr tre, optiker visar mig in. Allt går i en rasande fart. Alt.nr ett eller två. ”Vill du blinka eller ha ögondroppar” beskedet blir att jag ser sämre än tidigare på ena ögat men ska ha lägr förstärkning och kommer att se lika bra. Försöker fråga men förstår inte förklaringen. Lätta språksvårigheter eller oförmåga att förklara. Diskuterar läsglasögon. Förstår ingenting och avstår. Jag frågar efter resultat ögonbotten. Först efter att jag frågat efter det plockar optikern fram bilder. V.g. Bilder är den ena omöjlig att tyda eftersom jag blivit bländad vid fotografering. Det bekymrar henne inte. Borde den inte ha tagits om? Dags att sitta på kanten i fåtöljen igen i väntan på person nr 4 som bl.a visar 17 bilder i rask takt utan möjliget för mig att hinna ge svar. Jag säger att det blir bättre vid bild 16. Det tar hon raskt som ett resultat. Ber att få se bild 17 också som är bäst. Vill avslutningsvis boka tid för att hämta glasögon annars kommer alla på en gång o då blir det kö. Mycket märkligt. Jag vidhålller att jag vill ha ett SMS och kunna vara fri att hämta glasögon när det passar mig. 4 personal som har en sån liten uppgift var så att engagemanget uteblir. Vidrig kundupplevelse för 70plus. Ledsen!!! Stackars personal i denna organisation!

Antwort von Synoptik
Varit kund länge på Synsam men nu är jag så missnöjd.
Fick en repa på mina nya glasögon efter använt deras putsdukar. Här vet jag inte om det är dessa eller jag själv som orsakat detta.
Gick till butiken och anmälde detta, la ingen skuld på dem.
Bara ett par månader innan fick jag nya glas då optikern såg en liten förändring på min syn. Ville behålla mina bågar då jag trivdes med dessa.
Då mina nya glas var nya trodde jag så klart att glasen var försäkrade, de är väl ändå det viktigaste, inte bågarna. Men här gissade jag fel, måste betala nästan 900:- i självrisk, trots att försäkring ingår.
Nu inväntar jag att mitt abonnemang går ut så jag kan välja ny optikerkedja.
Synsam känns mer som en snabbmatsrestaurang, snabba pengar men dålig kundservice.
Nu kommer jag att välja proffsigare optiker, kanske dyrare, men hellre detta än bemötandet jag upplevt på Synsam.
Ps. Fick också fel glas på mina nya solglasögon, fick vanliga glas och inte progressiva som jag alltid haft, det blev ingen läsning på den semestern, och ingen ursäkt av butiken som beställt fel.
Synsam Mobilia Malmö. Ds.

Antwort von Synoptik
Jag har linsabonnemang sedan flera år på Synoptik. Numera är det sämre förmåner och det är endast 50 % rabatt på deras egen linsvätska Iwear. Förut var det på samtliga märken. Riktigt dumsnålt så nu beställer jag min vätska Optifree på ett apotek på nätet. Mycket bättre pris.

Antwort von Synoptik
Beställde linser 26 januari.
Fick direkt ett mail att det var längre leveranstid än vanligt men att jag skulle få en uppdatering direkt linserna skickades.
Den 16 februari kontaktade jag kundtjänst som informerade att linserna skulle skickas den 22 feb, med 2-3 dagars leveranstid.
Den 23 feb. kom och gick utan något mail om skickade linser.
På morgonen den 24e ringde jag kundtjänst som glatt meddelade att min order annulerats.
Tack för den!
Beställde från Lenson istället.
Uppdatering:
Den 25e klockan 09 landade linserna från Lenson i min brevlåda.
SÅ ska en linsleverans se ut!

Antwort von Synoptik
Förfärligt dåligt bemötande hos synoptik Kungsgatan 56 Umeå.
När jag skulle säga upp mitt glasögon abonnemang så möttes jag av motstånd i form av olika ifrågasättande. En tid senare mejlade jag butiken om att jag inte ville köpa ut de glasögon jag hade och fick till svar via sms att jag ska kontakta dom i ärendet. Har ringt ett antal ggr och mejlat men inte kommit i kontakt med dom, har inte heller fått bekräftelse på uppsägningen vilket ska vara självklart. Vill tillägga att jag arbetar på annan ort just nu så att besöka butiken fysiskt i dagsläget är svårt.

Antwort von Synoptik
Alltid blivit väl bemött av kunnigar
Alltid blivit väl bemött av kunnig, trevlig och omtänksam personal med professionell kompetens!
Med en sådan besättning är det ett sjävklart val för mig att fortsatt vara kund hos Synoptik i Tingstad Köpcentrum, Norrköping.
Rolf

Rolf E

Antwort von Synoptik
Allt verkade bra och personalen var trevlig. När det var dags för synundersökning började jag dock ana oråd. Personalen verkade inte veta hur deras egen utrustning fungerade. Jag påpekade också att antingen måste apparaten höjas eller stolen sänkas vilket tydligen var svårt att förstå då jag fick upprepa det flera gånger. Till slut höjdes apparaten.
När det sen var dags för den klassiska bokstavstavlan var ljuset otroligt svagt och dessutom ojämnt vilket jag också påpekade flera gånger, optikern satte sig till och med själv i stolen och tittade på tavlan och sa att det är som det brukar vara. Jag sa att förutsättningen för att se bra är ett bra ljus men det gick tydligen inte in.
Först var bokstavstavlan inte heller centrerad i spegeln och optikern försökte justera den men misslyckades under förevändning att det inte gick att justera mer och föreslog till slut att min stol skulle sänkas. Strax därpå lyckades plötsligt justeringen och tavlan var mitt i spegeln. Förstår inte problemet.
Vid justering av linser för att kunna se nåt på tavlan verkade det också mycket osäkert hur man gjorde.
Efter en stund avbröt jag synundersökningen och gick därifrån, har aldrig varit med om ett så oseriöst intryck hos en optiker förut.
Jag är mycket van att göra synundersökningar då jag har haft linser i 35 år och går på kontroll minst två gånger per år, dessutom har jag varit hos andra optiker och köpt glasögon många gånger men aldrig sett en i stort sett oupplyst tavla.
Jag kommer aldrig gå dit igen!

Antwort von Synoptik
Jag beställde glasögon hos Synoptik efter att tydligt ha informerat om att jag inte kan använda progressiva glas i mitt arbete som fotograf. Trots detta levererades progressiva glas som jag inte kunde använda.
Efter flera avhjälpningsförsök, inklusive byte till vanliga (enkelstyrka) glas och flera synkontroller, var det först vid den sista synkontrollen, efter flera månader, hos en mer erfaren optiker inom samma kedja, som styrkorna kändes rimliga.
Jag valde dock att inte gå vidare med nya glasögon hos Synoptik, eftersom företaget samtidigt vägrade att återbetala de månadsbetalningar jag redan hade gjort för glasögon som jag inte kunnat använda.
Jag begärde därför återbetalning, vilket nekades. Ärendet är nu anmält till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Antwort von Synoptik
Det är väldigt dyrt att betala 6500 per år för en synundersökning och "rabatt på tillbehör". Kommer aldrig någonsin att ta ett glasögonabonnemang igen. Att köpa ut glasögonen efter 24 månaders abonnemang kostade 2000:-. Jag är inte imponerad.

Antwort von Synoptik
Kan endast uttala mig om SynOptik på Kullagatan i Helsingborg. Fick jättefin service trots att jag kom med lite komplicerade omständigheter. Personalen är kompetent, ödmjuk & lyhörd.
Rekommenderas varmt! 💖

Antwort von Synoptik
Jättenöjd med optikern men sen är det inte mycket mer...är osäker på bågarna men ingen hjälp från personalen utan dom står som en sälkolloni å småpratar utan att hjälpa mig🤮 inte ok tycker jag..Blir någon annan optiker nästa gång. Så tack för mig

Antwort von Synoptik
Otydligt i abonnemang för glasögon. Förutom bindningstid på 24 månader så måste man betala dyrt för glasögonen vid uppsägning av abonnemanget alternativt lämna tillbaka glasögonen. Glasögonen borde vara betalda flera gånger om efter avsltad bindningstid. Uselt!!

Antwort von Synoptik
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.