Direkt Optik Bewertungen 50

TrustScore 2.5 von 5

2.3

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Supertrevlig och hjälpsam personal, dock är det överdrivet dyrt att köpa glasögon där även fast dom har 3 för 1. När jag köpte mina tog dom 1250 PER GLAS för enkelslipade och jag la ej till någon be... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Direktoptik Eskilstuna! Otrolig service! Kom tillbaka efter nästan ett år då vi tillsammans kämpat med en båge som inte satt bra på min näsa. Jag fick djupa märken som inte försvann trots att de just... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Unternehmensdetails

Vom Unternehmen geschrieben

Glasögon och kontaktlinser sedan 1992. En optikerkedja med kvalitetsbågar och glas från marknadsledande leverantörer.

2.3

1 Stern

Hat 57 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Braucht meist mehr als 1 Monat zum Antworten

Dyrt

Var hos direktoptik och fick ett prisförslag på 3 för 1. Enligt deras förslag skulle ett par då kosta 15500kr, dom andra två är ju gratis. När jag köpte glasögon hos en annan optiker betalade jag 5300kr för tre par 2023. Krigen i Ukraina och Iran måste haft en stor inverkan på glasögonbranchen, eller så är direktoptik orimligt dyra.

26. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag har haft glasögon i många år och…

Jag har haft glasögon i många år och aldrig haft sämre glasögon än de jag köpte av Direkt Optik. Jag köpte två par glasögon och båda har lika dålig qualite. glasen är väldigt känslig och blir repig med minsta beröring, dessutom måste de rengöras väldigt ofta. färgen på bågen började flagna efter några månader och skruvarna föll av. Aldrig mer Direkt Optik.

5. März 2026
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Aldrig mer Direktoptik i Örebro

Aldrig mer Direktoptik i Örebro. Tre stjärnor pga att deras kvinnliga optiker är superbra men servicen i övrigt är ej bra. Att den butiksanställde på 6 gånger ej kunnat justera in bågarna, som för övrigt gick på nästa 15000 kr, är ju rent okunnigt. Lyssnar ej på kunden utan samma fel uppstår gång på gång. När sedan den manliga optikern skulle hjälpa till så får man till svar att de inget kan göra och glasögonen sitter perfekt. Smärtsamt tryck/ skav bakom vänster öra. Felbelastning över näsan som tydligt ger avtryck m fl fel. Har haft glasögonen 6 månader. Gick till annan optiker och den vänliga och kunniga optikern fixade till mina glasögon. En del har gåvan att kunna justera in glasögonen andra inte. Att inte lyssna på kunden som säger att glasögonen inte sitter bra och klämmer så det gör ont, att inte bry sig om att se märkena över näsan etc. Så dåligt!

20. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Så otroligt besviken på Örebro direkt…

Så otroligt besviken på Örebro direkt optik. Första gången jag beställde glasögon blev det fel bågar. Testade sen linser, tog en månad att få dom när dom sa att det skulle ta en vecka. Inte ens en ursäkt. Nu beställde jag igen. En månad senare hade jag fortfarande inte hört nått, fick ringa och jaga optikern och då har dom inte ens gjort beställningen. Fick en vecka senare komma o hämta dom, då har dom beställt fel linser. Inte ens en ursäkt. Nu står jag här utan linser och måste byta optiker, skulle aldrig rekommendera Direkt optik till någon.

15. August 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Fick hem ett erbjudande om 50% på ett…

Fick hem ett erbjudande om 50% på ett par eller 3 för en. Idiotiskt av mig att inte kolla med andra. Nu har jag beställt enkelslipade glasögon för 3.050 kr. Kollade på specsavers då jag tyckte det kändes dyrt med båge som kostade ca 900. På specsavers med samma pris på båge PLUS tillägg med uv - som inte var på direktoptik då skulle det bli 1595(uv kostar 600 så utan det skulle det blivit 995) slutsats: direktoptiks erbjudande är DYRT! Kommer inte gå dit igen om man säger så…kunde man ge 0 stjärnor skulle jag gjort det känner mig riktigt dum och lurad

7. Juli 2025

Antwort von Direkt Optik

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Jag är verkligen ledsen att du känner dig missnöjd med ditt köp – det är självklart inte den känslan vi vill att våra kunder ska ha efter ett besök hos oss.

Vi strävar alltid efter att vara tydliga med både priser och erbjudanden, och det är beklagligt om det inte upplevdes så i ditt fall. Dina synpunkter är viktiga för oss, och jag vill gärna undersöka ärendet närmare för att kunna återkoppla korrekt.

Skulle du kunna meddela vilken av våra butiker du besökte?Det skulle hjälpa oss mycket i vårt förbättringsarbete.

Tack igen för att du tog dig tid att skriva till oss.

Var i Eskilstuna

Var i Eskilstuna. Läsglasögon helt ok. De andra har de nog bara satt glas i. Ser ingen skillnad.

8. Juli 2025

Hej Patrik,
Tack för din återkoppling. Vad bra att läsglasögonen känns bra! När det gäller det andra paret vore vi tacksamma om du kunde specificera lite mer vad som upplevs som problematiskt.

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi veta vilken typ av glas det gäller – exempelvis om det är progressiva, avståndsglas eller något annat. Har du möjlighet att besöka butiken i Eskilstuna igen, så kan personalen kontrollera glasögonen och säkerställa att allt blivit korrekt?

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller om du vill att vi kollar upp köpet åt dig.

MVH
Freja

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Direkt optik Jönköping

Direkt optik Jönköping
strul hela tiden med alla 3 glasögon som jag köpte till "priset" av 1
Bl.a Mina Terminal glasögon visade sig vara "felmonterade " så de fick jag lämna in och de fick göra om och byta glas.
De progressiva solglasögonen satt aldrig bra
glider av hela tiden när jag tittar ner trots att de justerat bågen..
Dessutom säljer de det dyraste av progressiva glasögonen utan att informera att det faktiskt finns olika varianter i olika prisklasser
bara för att tjäna in pengarna.

8. Juli 2024

Hej Carina,

Tack för din feedback. Våra säljare ska alltid informera om de olika glasalternativ som finns tillgängliga, och vi beklagar om detta inte har skett i ditt fall. Vi vill naturligtvis att du ska vara helt nöjd med dina progressiva glasögon.

Jag ber dig därför att besöka butiken igen, så att personalen får möjlighet att se över dina glasögon och hjälpa dig på bästa sätt.

MVH
Freja

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Glasögonen är under all kritik

Köpte progressiva glasögon hos Direktoptik Jönköping i mars 2024. Fick byta storlek på glasen eftersom synfältet hamnade ”utanför” glasen. Vänligt bemötande fram till dess. När jag sedan har återkommit för att påpeka att jag inte ser ”klart” genom glasögonen, varken på långt håll eller nära, har jag inte mött någon förståelse. Blev uppmanad att skaffa mig läsglasögon vilket jag också gjorde, till ett nedsatt pris. En personal hjälpte mig välja båge men när jag vid ett tillfälle senare ville få dessa justerade fick jag veta (av annan personal) att jag ”valt fel båge” som inte gick att justera.
Nej, Direktoptik, ni ligger inte högt på min lista, 18 000:- kostade ni mig.
Skulle gått till Specsavers.

29. Juni 2025

Antwort von Direkt Optik

Hej, och tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi beklagar verkligen att du inte är nöjd med dina glasögon och att du upplevt bristande förståelse vid dina återbesök. Det är absolut inte den känsla vi vill att våra kunder ska lämna oss med.

Vi tar din feedback på största allvar och vill gärna få möjlighet att titta närmare på ditt ärende för att se hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Du är varmt välkommen att kontakta butiken direkt eller höra av dig till vår kundservice, så att vi kan hitta en lösning som känns bra för dig.

Tack igen för att du tog dig tid att skriva till oss — vi uppskattar det och vill gärna återfå ditt förtroende

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jag är väldigt nöjd med mina glasögon

Jag är väldigt nöjd med mina glasögon. Kvalitén jämfört med specsavers är betydligt högre. Trevlig och kunnig personal, jag kommer att i framtiden köpa mina glasögon härifrån.

27. Juni 2025

Antwort von Direkt Optik

Tack så mycket för din fina recension!
Vi är verkligen glada att höra att du är nöjd med både glasögonen och servicen hos oss. Det betyder mycket att du uppskattar vår kvalitet och vårt arbete. Vi ser fram emot att få hjälpa dig igen i framtiden!

Varmt välkommen tillbaka!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Var hos direkt optik i Ludvika

Var hos direkt optik i Ludvika, bästa personalen och extremt bra service! Rekommenderar starkt!

17. März 2025

Tusen tack för din fina recension! Mvh Direkt Optik Ludvika

Oanvändbara progressiva glasögon

Jag har köpt dyra glasögon på direkt optik i Helsingborg. Dom gick inte att använda var så dåliga att kunde tex inte se andras ansikten över gatan. Så har det aldrig tidigare varit. Helt kasst med glasögonen överhuvudtaget, mådde bara jättedåligt med dom på.
Vände mig till butiken inget bra mottagande
alls. Om något skulle göras så skulle jag
bara betala ännu mera!!
Så jag har haft mina gamla glasögon sen dess.
Obs datumet för händelsen stämmer inte

8. April 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Optiker i Uppsala var trevlig och…

Optiker i Uppsala var trevlig och kunnig, men säljarna var ointresserade och ville mest prata med varandra. Kändes som att man var ivägen. Och priset för ett par glasögon blev otroligt dyrt 14600 kronor. Ångrar att jag inte kollade med konkurrenterna innan jag gick dit.
Kundid 6855500

3. Januar 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Trevligt bemötande och hjälpsam…

Trevligt bemötande och hjälpsam intresserad personal.
Avser Direktoptik i Skurup.

21. Januar 2025

Hej Ingrid,
Tusen tack för dina fina ord.
Varmt välkommen tillbaka till oss.
Mvh
Direkt Optik Skurup

Avser Direkt Optik i Ludvika

Avser Direkt Optik i Ludvika
Bra bemötande, alltid positiva och ger den bästa service man kan tänka sig. Tålamod med mig kvinnan som har svårt att bestämma sig! Kommer alltid att vända mig till er, vid behov. Tack till er båda som tog hand om mig

13. November 2024

Hej Marianne,
Tusen tack för din fina recension. Du är alltid varmt välkommen till oss!

Direktoptik Eskilstuna!

Direktoptik Eskilstuna!
Otrolig service! Kom tillbaka efter nästan ett år då vi tillsammans kämpat med en båge som inte satt bra på min näsa. Jag fick djupa märken som inte försvann trots att de justerade bågen vid flera tillfällen. Jag fick välja en ny båge i butiken och älskar den! Kommer alltid gå tillbaka dit! 😍 Linda

18. September 2024

Hej Linda,
Tusen tack för dina fina ord om butiken i Eskilstuna!
Du är varmt välkommen tillbaka!

väldigt okunnig personal

väldigt okunnig personal. framför allt i kassan. rekommenderas inte. billigare och bättre optiker finns. lusläs ditt kvitto innan du skriver på så att du inte får betala extra för synundersökning.

Få förtydliga detta inte roligt att stå o dividera med kassapersonalen i 10 min. och fick till svar men......men....men,,,
har även upplevt i butiken att personen frågat kund om mailadress som denna kund inte hade och kunden fick till svar att det måste men ha. i mitt fall hade det varit bättre att hon sagt att hon skulle höra med chefen och återkomma till mig istället för att stå och tjäbbla emot

kan tillägga att frågan löste sig när hon kontaktade den ansvariga

17. Oktober 2024

Hej Britt-Mari!
Det var tråkigt att höra att du upplevde det som att vår personal var okunnig. Kan du vänligen beskriva vad du känner dig missnöjd med?

Direkt Optik Skövde

Starropererad och behövde nya glasögon. Går till Direkt Optik i Skövde. Bra, trevliga och, som jag kan bedöma, kompetenta optiker och säljare. Jag blev jättebra bemött och servad. Frun tog två par på erbjudandet 3 för 1 och jag tog det tredje paret. Sen köpte jag till solglasögon, med 60%. Vi var båda, efter injusteringen av nya glasögonen, väldigt nöjda. Javisst, mycket pengar men, det kan jag säja, att det är det för glasögon på andra kedjor också. Sen vill man ha bågar man både trivs ochh pass i.
Jag rekommenderar Direkt Optik i Skövde!

1. Oktober 2024

Hej Rune,
Vad kul att du rekommenderar vår fina butik i Skövde. Tusen tack för att du tog dig tiden att skriva en recension!
Varmt välkommen tillbaka.

Skulle köpa 3 för 1.

Skulle köpa 3 för 1.. jo hej du. där. stressigt i affären.. valde ut ett par Hugo..gick på 11500kr. Progressiva.Andra paret solglasögon Versace. Oxå progressiva.Så kastade som på mig ett par av deras egna som bara kostade 888kr för bågar..Skulle inte ha progressiva.. Bara läsglasögon.Fullt av folk i butiken.. så jag skrev på och betalade halva. När jag kom hem frågade tjejen varför jag valde billigaste om det va 3 för 1..så jag mailade kundservice och sa att jag ville byta.Dom frågade vilken butik. Åk ner i morgon du.sagt och gjort.Men dom sa nej..för sent. Men jag var ju här igår em. Ja men du har bara 4tim på dig att ångra det. Om jag är här kl 17 då?Ja det går ju inte sa han..näe..Fick prata med hennes chef.Han som ägde butiken i Gävle. Sant du har bara 4tim på dig. men varför informerar ni inte kunder om det så sa jag. Frågade du då sa han.Näe som jag sa .. dom stressade mig och bara tog fram dom. Jag sa att du fattar väl själv..Om du får välja på en Porsche eller en folkvagn så tar man en Porsche. Jag förstår hur du tänker sa han bara.. men det är för sent.Vi har skickat dom på produktion. Men ring och säg att jag ångrade mig..Dom kan aldrig hunnit börja slipa dom..Jag har inga nummer sa han.. till dina egna tillverkare fråga jag.Jo vi har 1000 tals över världen.. jag vet inte numret till dom.. Helt sjukt att man inte blev informerad om att man bara har 4 tim på sig att ändra sig. Ingenstans stod det heller. Jag mailade och fick svar att åka ner. Ge mig det mailet.Hon har inte rätt att ta de beslutet. Det är bara jag som äger den.11500kr.. Dom är som mobilabonnemang försäljarna utanför butikerna som lurar på dig dyrt skräp. Aldrig skriva på något. Och aldrig betala fören du godkänt varan.. Handla aldrig på direkt Optik.. lurendrejeri bara..

13. August 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bättre kundservice vore på sin plats.

Bättre kundservice vore på sin plats.
Den kvinnliga medarbetaren bestämde sig att ignorera helt vårt sällskap & föredrog att arbeta med sin dator vd prata med andra kunder som kom efter oss, medans vi ställde några frågor till henne. Inga anmärkningar dock på de manliga medarbetarna i butiken.
Skulle ej rekommendera detta ställe, om man söker ett vänligt & kund-orienterat bemötande…

1. Juli 2024
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr