Das sagen Bewerter

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Har vart bra. Snabbt enkelt sparande. Efter uppdateringen så har jag inte vunnit en enda krona på steghjulet. Innan så vann jag lite då och då. Har blivit sämre tyvärr.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Jag har använt NOWO sedan augusti 2018 och är väldigt nöjd bortsett från en grej. Den där ”spara steg för steg” prylen. Att den är fejk kan jag säga som efter att ha fått snurra i princip varje dag i... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jätte bra tjänst, snabb och bra support och det har aldrig varit några problem. Jag har sparat med Nowo flera gånger under flera år både tagit ut och satt in pengar utan problem. Nu är det dags igen o... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jag vill hylla Emma på Nowos kundsupport. När jag ville ta ut mina pengar krånglade jag till det för mig och valde fel konto, trots att instruktionerna var tydliga. Det hela var helt och hållet mi... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Alternative Finanzdienstleistungen
  2. Kreditvermittlung

Vom Unternehmen geschrieben

Med Nowos sparapp kan du spara pengar till pensionen steg för steg. Bli medlem och börja spara till din framtid du också. Enkelt, roligt och inga fasta kostnader. Ladda ner appen via Appstore eller Google Play. Dagspar: Vårt mest populära sparsätt där du sparar en liten summa varje dag. Lönespar: Månadsspara varje gång du får lön. Du sätter enkelt upp ditt automatiska sparande i appen. Du väljer själv hur mycket du vill spara och vilken dag du vill att sparandet ska ske. Vardagsspar: Spara en vald procentsats från ditt vardagliga bankkonto varje gång du handlar. Snabbspar: Gör en engångsinsättning enkelt i appen och boosta sparandet. Nowofonden/Nowo Global Fund: Pengarna du sparar med Nowo hamnar på ditt ISK och placeras i Nowofonden. Fonden har högsta betyg i avkastning hos Morningstar.

Kontaktinformationen

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 24 Std.

Hej. Mycket bra App

Hej. Nowo appen enkel att ladda hem. Enkelt ändra summan för sparandet. Bra översikt. Ladda hem den för att se. Mycket bra.

Tack Peter för ditt fina omdöme ☺️

Värdeökning

Sparar en liten summa varje dag, kul att se värdeökning. Inget problem att ta ut pengarna. Fick bra hjälp med det.

3. April 2024

Antwort von NOWO

Hej Inger, tack för ditt fina omdöme! Kul att du är nöjd med Nowo och ditt sparande.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Den privata rådgivningen var toppen och…

Den privata rådgivningen var toppen och appen är lätt att spara med. Trevligt att få lite extra också när man shoppar via Nowoknappen.

Antwort von NOWO

Tack för ditt fina omdöme, så roligt att du är nöjd med Nowo!

Hyfsat bra avkastning!!

Hyfsat bra avkastning, lätt att styra hur mycket man vill spara varje dag,vecka eller månad. Och man kan avbryta när man vill eller plocka ut alla eller lite av sitt sparande👍

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Aldrig har väl pensionssparande varit SÅ kul!

Aldrig har väl pensionssparande varit så kul och SÅ enkelt!
Jag hade ingen aning om något inom pensionssparande och vad det egentligen innebär, NOWO har gjort det så enkelt och lättläst och jag ser varje dag hur min pension bara växer och växer. Det kostar mej inte många minuter i månaden att få den överblick ALLA borde ha, jag är väldigt glad över att min vän tipsade mej om appen!

Med NOWO blir det tråkiga jag skjutit upp år efter år lätt och kul, nu har jag koll på min pension och förhoppningsvis en tryggad framtid som gammal!
Jag sparar även till min son på 14 år, han blir också taggad när han ser varje månad hur hans pengar växer!

Kanonbra och naturligtvis toppbetyg!!!

Bra avkastning och tjänst

Jag har varit kund flera år och är mycket positiv till NOWO. Bra avkastning och vettiga avgifter. Snygg app som uppmuntrar sparande. Toppklass!

Antwort von NOWO

Tack för ditt fina omdöme!

OTRYGGT OCH OSERIÖST

Helt omöjligt att försöka få ut några pengar.

Har ett sparande som vi skulle ha till semestern. Nu är semestern snart slut och mina pengar går inte att hämta ut. Känns som ett rån!!
Oerhört oseriösa och otrygga. De tar gärna emot dina pengar men vill inte lämna tillbaka dom.
Har försökt logga i hur många ggr som helst men sidan är bara vit.
Står också att man ska få instruktioner via Mail att ta ut dina pengar via en länk. Det mailet skickar kommer aldrig trots att mailen stämmer.
Finns ingen att nå. Har maila flera ggr och inte ens automatsvar.

Rekommenderar VERKLIGEN inte!

Nu blir det anmäla och starta striden om min pengar!!

Redigering: Se deras svar nedan. Massa korkade undanflykter. Klart man kollat skräpposten, provat alla webbläsare och maila till den mail UTAN resultat. De kommer inte vilja ge tillbaka mina pengar 😥

8. Juli 2024

Hej Tess,
Jag pratade precis med vår support och de har svarat dig flera gånger, men tyvärr verkar våra svar hamna i din skräppost, jag ber dig igen att kolla där. Det är dina pengar som du har rätt att ta ut, om du bara hör av dig till oss med dina bankuppgifter så kan vi hjälpa dig, kolla din skräppost.

Vad tråkigt att du haft en dålig upplevelse när det gäller hur du tar ut dina pengar. Självklart ska du få ta ut dem om du vill det. Har du kollat i skräpposten efter svar från oss? Ibland kan mail hamna där. Vi svarar nästan alltid inom 48 timmar och vi kan absolut hjälpa dig att ta ut dina pengar. Om inte svar från oss finns i skräpposten så maila kontakt@nowo.se direkt om be om hjälp så ska vi lösa detta. I mailet får du gärna ange vilken webbläsare du använder när du försöker logga in. Du hittar också instruktioner för hur du gör ett uttag på vår hemsida under denna länk: https://nowo.se/fragor/ta-ut-pengar-fran-nowo/

Mvh Nowoteamet

Positiv upplevelse (långtidsanvändare)

Jag har läst alla omdömen som finns just nu och har själv använt Nowo i drygt två år.

För någon som är ny till aktier och fonder och är osäkert på hur man ska investera så är Nowo ett bra sätt att testa med små pengar. Det finns inga aktier här utan endast fondandelar så man behöver inte fundera på vad man ska köpa utan det finns bara en sak man investerar i.

Jag förstår frustrationen över att man vill få sina pengar tillbaka och att det tar för lång tid så jag är inte förvånad att det finns negativa recensioner kring detta. Jag har gjort två fulla återköp från två olika kapitalförsäkringar och från ett AF på Avanza och bara i ett av tre fall fick jag pengarna snabbt (tror det var tre dagar) och i de andra två fall behövde jag väntar mer än en vecka. Jag antar att det tar helt enkelt lite tid att sälja aktier och fondandelar.
Jag kan inte kommentera om processen som Nowo har för att jag aldrig har behövt eller försökt ta ut pengar där. Men håller med om att det ska finnas säkerhetsåtgärder (som att man måste ange ett bankkonto för uttag) så att ingen kan ta dina pengar ifrån dig och håller också med om att det ska gå utan större motstånd från Nowo (som andra klagade på att det fanns).

Den stora summan av mitt sparandet kommer fortfarande från mina egna pengar men man kan få små "belöningar". Var skeptisk mot lyckohjulet och enkäter, i början funkade det inte men nu funkar det. En gång har jag tom fått 10kr från lyckohjulet! Oftast blir det inget och ibland 1kr. Men det ska ju vara lycka inte fickpengar. Vinsten kommer från investeringen över lång tid. Jag rekommenderar cashback, vissa företag tar lång tid på sig och beloppet står reserverad länge andra har lagts till och investerat snabbare. Nowo-knappen i browsern har aldrig funkat för mig men då går jag helt enkelt via appen. Om man alltid handlar hos samma apotek eller klädbutik oavsett då får man alltid cashback för sina köp.

22. Mai 2024

Hej Vanessa,
Tack för ditt fina omdöme. Vi har nyligen lanserat ett nytt sätt att ta ut pengar som ska göra själva processen enklare. Däremot så tar det precis som du skriver så tar det lite längre tid att ta ut pengar från fonder. Fondbolaget måste först sälja dina fondandelar, det tar 2 bankdagar, därefter kan det ta ytterligare 2 bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto. Du verkar ha fattat vinken med Nowo att det är till för långsiktigt sparande.

Gällande Nowoknappen, kontakta oss gärna så kan vi hjälpa dig då den funkar bra för de flesta av våra användare. Maila kontakt@nowo.se.

Ha en fin dag :)

Varning för NOWO

När jag läste att det var jätte många som skrev att det var super svårt att få ut sina pengar. Så tänkte jag att jag skulle testa. Så,jag skulle ta ut endast 1000kr för att se hur verkligheten ser ut..
Det var det bökigaste jag varit med om.
De ville ha ett kontonummer, det har de redan, de drar i från det. Men efter 3 försök med att skriva in olika sätt, och även med telefonsamtal till dem, så fick jag ingen hjälp. De säger att min bank har nekat det konto nummer som jag skriver in. Jag har pratat med min bank, de har INTE fått någon förfrågan om detta. Så jag måste öppna ett nytt konto, och skriva in detta, efter 2 månader och mycket ilska fick jag ut pengarna. Tro inte på de positiva rösterna som skriver att det är så lätt att få ut dem. De är köpta röster. Jag varnar för NOWO. De vill bara ha dina pengar.

8. April 2024

Antwort von NOWO

Hej där, och tack för din åsikt.

Vi har precis lanserat en helt ny portal för uttag för att göra det hela lättare. Vi hoppas att detta ska hjälpa alla medlemmar framöver. Där har vi tagit bort flera steg för att underlätta. Just steget där du behöver lägga till ditt bankkonto finns för att säkerställa att den som vill göra ett uttag verkligen är den som också sparat med oss. Det är en säkerhetsåtgärd. Detta behöver du endast göra första gången du ska göra ett uttag.

Det är viktigt för oss att poängtera att vår plattform är utformad med en inriktning på långsiktigt sparande, och vårt råd är att undvika uttag om det är möjligt för att maximera avkastningen över tid. Vi arbetar ständigt med att förbättra vår kommunikation kring detta viktiga budskap för att säkerställa att våra medlemmar är fullt medvetna om vårt gemensamma mål att skapa en tryggare ekonomisk framtid.

Tack för din förståelse och ditt stöd i att hjälpa oss att göra Nowo till en ännu bättre plattform för våra medlemmar. Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss när som helst.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Svårt att få tillbaka sina pengar

Svårt att få tillbaka sina pengar. Idiotiskt av företaget att krångla till det så, dumt helt enkelt. Deras webbsidor dit man ska gå för att ta ut sina pengar är ett skämt!

25. April 2024

Hej där,

Jag kan meddela att vi just nu utvecklar ett nytt sätt att göra uttag som lanseras inom kort. Det kommer göra hela processen enklare.

Jag vill också lägga till att hos Nowo är vårt huvudsakliga mål att hjälpa våra medlemmar att spara långsiktigt för en tryggare och mer stabil ekonomisk framtid vid pensionen. Genom att främja ett kontinuerligt sparande över tid strävar vi efter att stödja våra medlemmar i att uppnå sina framtida ekonomiska mål.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Jag måste tyvärr hålla med dom flesta…

Jag måste tyvärr hålla med dom flesta här.Nowo är inga lurendrejare men,det är i stort sätt nästan omöjligt utan hjälp att få tillbaka sina pengar,du ska "typ" va ett datasnille för att klura ut processen att aktivera konto och sen för att få ut dina pengar,sedan har de allt för höga avgifter,samt 10% på om fonden gått bra, detta måste ändras annars finns det absolut ingen mening med att använda Nowo.Det är egentligen ett jättebra sätt att spara på men dessa ändringar måste ske annars återkommer inte jag som kund.
Den enda som ska ha beröm är Emma på Nowo hon gör ett hästjobb och försöker hjälpa,måste va tröstlöst,ge henne löneförhöjning.

2. April 2024

Hej där,

Tack för din åsikt. Vi förstår att det kan vara frustrerande att uppleva svårigheter med uttag, och vi beklagar eventuella besvär som detta kan ha orsakat. Hos Nowo är vårt huvudsakliga mål att hjälpa våra medlemmar att spara långsiktigt för en tryggare och mer stabil ekonomisk framtid vid pensionen. Genom att främja ett kontinuerligt sparande över tid strävar vi efter att stödja våra medlemmar i att uppnå sina framtida ekonomiska mål.

Vi kan också meddela att vi i skrivande stund utvecklar ett nytt sätt att göra uttag som kommer göra processen mycket enklare och som lanseras inom kort.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jag har bara bra erfarenhet av NOWO

Jag har varit med Nowo sedan 2018. Läste på Trustpilot och blev lite orolig för mina pengar. Jag har alltid fått väldigt snabb och bra hjälp men det lät ju som att det skulle bara väldigt svårt att få ut sina pengar. Jag sålde därför men hade till min förvåning pengar på mitt bankkonto inom en vecka. Jag tycker Nowo är super för den som kanske annars har svårt att spara. Jag har "glömt" bort mina pengar här och de har ökat bra. I mitt fall har Nowo hållit allt de lovat.

18. April 2024

Hej Emelie,
Tack för ditt fina omdöme ☺️
Hoppas du fortsätter ditt sparande till framtiden med oss.

Bedragare!

Bedragare. Lurar även kunder att öppna ett konto, lockar med gratis pengar. Men när man ska ta ut dem så är det helt omöjligt. Efter detta hände så fick jag kontakt med en annan person som har kämpat i mer än 6 månader nu med att få tillbaka sina 150000 som de vägrar betala ut. Lita inte på nåt de säger och undvik dem till varje pris! Nu kommer de säkert kommentera det här men tro inte ett ord de säger och har du pengar hos dem så ta ut dem direkt och byt till ett hederligt företag. Om det inte redan är försent, förstås.

22. März 2024

Antwort von NOWO

Vi uppmanar alla att bli medlemmar, det är kostnadsfritt, och skapa sig en egen uppfattning. Vi tycker att det är olyckligt när recensioner är baserade på felaktig information från sparare som inte gett oss en chans utan som valt att nyttja ett erbjudande i förhoppning att ta ut gratispengar snabbare än vad villkoren stipulerar.

När man sparar med Nowo så investeras pengarna genom att fondandelar köps i Nowo Global Fund. När man därefter vill ta ut sina pengar så behöver först fondandelar säljas och konverteras till likvida medel för att kunna utbetalas.

Det är inte på något sätt ”omöjligt” att ta ut sina pengar som man investerat via Nowo. Det tar 5-6 bankdagar om man följer de instruktioner som finns. I detta fall så handlar det om bonuspengar (välkomstbonus) som spararen fått. Som vi beskriver i våra villkor och vanliga frågor så kan det ta upp till en månad innan bonuspengar investeras och som sedan blir tillgängliga för uttag. Så om man väljer att läsa på så finns det tydlig information om hur investeringscyklerna ser ut för respektive sparsätt.

Borde granskas av FI ?

Borde granskas av FI ?
Omöjligt att ta ut pengar !!
Varningsklockor borde ringa då de lagt ner sin telefonsupport !

14. März 2024

Hej Martin,

Med det sagt så kan vi gladeligen meddela att vi i skrivande stund jobbar med en helt ny plattform för att underlätta uttag. Jag kan tyvärr inte berätta mer detaljer förutom att det inte är allt för långt kvar tills det blir enklare.

Fantastisk kundsupport.

Jag vill hylla Emma på Nowos kundsupport.
När jag ville ta ut mina pengar krånglade jag till det för mig och valde fel konto, trots att instruktionerna var tydliga. Det hela var helt och hållet mitt fel.
Jag mailade kundsupporten, fick svar från Emma med vändande post och hon hjälpte mig på ett mycket vänligt och professionellt vis och hela tiden med blixtsnabb återkoppling.

13. März 2024

Antwort von NOWO

Vad kul att höra att du är nöjd med vår support! Vi för vidare infon till Emma.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Se upp för dyr administration

Se upp för dyr administration, från 2-april 2024 så blir det ännu dyrare.
För varje 10 000 i sparkapital så tar man ut 143:-/år i fast avgift utöver detta så har man en rörlig ersättning på 10% om man slår jämförelseindexet.
Totalt enlig Nowos egna uträkningar blir det att du betalar 263,4:-/år för varje 10 000:- du har i sparkapital.
Det man ska veta om jämförelseindexet så är det väldigt lågt ställda krav för att klara det.
Lika lätt som för Armand Duplantis att hoppa över 4,5m och då skulle han få en bonus.
Om du av någon anledning skulle behöva ta ut pengarna innan 67år ålder så tillkommer 2,5% i uttagsavgift max 295:-.
Som om inte dessa kostnader räcker så vill man att man ska gå med i Nowo+ för 49:-/månad för att få några kronor extra när man handlar eller gör en enkät.
Problemet är bara det att enkäter hänger sig eller krånglar, bonus vid köp fungerar om man har tur.

Nu lite annat oroväckande runt Nowo:
Nowonomics (företaget bakom Nowo) gör en företrädesemission där affärsvärlden hissar fyra varningsflaggor, sök på nowonomics på affärsvärldens hemsida.
Vidare så gör förhoppningsbolaget Nanologica en nyemission.
Vad har nu Nowo med detta att göra, jo Nowo fonden går in som garant med 10 000 000:- i Nanologicas nyemission, går att läsa i prospektet för nyemissionen som finns på nanologicas hemsida.
Även Nanologicas nyemission denna har fått varningsflaggor av affärsvärlden, sök på nanologica på affärsvärldens hemsida.
Slutsatsen av detta känns som att Nowo bara är till för ledningen att suga ut så mycket pengar som möjligt av spararna.
Är man inte så nogräknad vart dina investerade pengar tar vägen så kan man fortsätta att spara hos Nowo men jag tar och flyttar mitt kapital medans det finns något kvar och stoppar in det till lägre avgift hos någon annan.

3. März 2024

Antwort von NOWO

Tack för dina åsikter. Vi vill så klart gärna bemöta dessa. Nowo är ett sparande till pensionen. Det är ett fritt sparande och man kan givetvis ta ut sina pengar när man vill. Men då missar man lite syftet med Nowo som just är ett långsiktigt sparande till pensionen, utifrån sina egna förutsättningar.

För förvaltning och förvaring och handel så tar fondbolaget Nowo Fund Management AB ut en förvaltningsavgift där de 143 kronorna består av fondens fasta förvaltningsavgift om 90 kronor samt resterande är administrationsavgifter som courtage för fondhandeln för fondbolaget. Administrationsavgiften finns för att täcka kostnader som finns för försäljning av fondandelar. Det är både externa kostnader som bankid och autogirokostnader samt administrationskostnader för fondbolaget.

Nowonomics har inte några investeringar i Nanologica eller något annat bolag. De investeringar som Nowo Fund Management AB gör som fondförvaltare är för fondens räkning och är en del av förvaltarnas investeringsstrategi.

Nowo+ är en frivillig prenumerationstjänst som ger våra sparare bonus i form av ränta på upp till 3 %. Dessutom får man 50 % högre cashback vid onlineköp. Så är man en van onlinehandlare så lönar sig Nowo+ på många sätt. Som Nowomedlem har man tillgång till kostnadsfri pensionsrådgivning på sina pensionsförsäkringar, en kostnadfri tjänst som kan göra hundratusentals kronor i förbättrad pension när våra medlemmar får bättre villkor på sina tjänstepensioner.

Och ett verkligt relevant argument varför Nowo är ett riktigt bra alternativ för privatsparande till pensionen är Nowofondens fina utveckling. 2023 gick den upp drygt 17 % och i snitt sedan starten har den gått upp cirka 10 % per år. Så vi tycker så klart att Nowo är ett ypperligt sätt att spara till sin pension. Vi uppmanar alla att bli medlemmar och bilda en egen uppfattning om våra tjänster.

Jättesvårt och krångligt

Jättesvårt och krångligt att få ut sina egna pengar! Är dom inte mina?? Passa er för nowo! Dessutom mycket avgifter.
Långvarig sparare 65 år

1. Februar 2024

Är Nowo Bluff ?

Efter att ha läst här gjorde jag ett test att försöka ta ut pengar och det visade sig tyvärr stämma att det är mycket krångligt, frågan är om det ens är möjligt? Har någon lyckats ?
Inne på min tredje vecka med att försök ta ut pengar som tillhör mig.. Så inga fler insättningar förrän jag ser att det lyckats. Tacka vet jag Avanza...

2. Februar 2024

Nowo-teamet

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr