Mekonomen Sverige Bewertungen 522

TrustScore 1.5 von 5

1.7

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Det står att dom har öppet påskafton mellan 10-14 men är stängt när man kommer dit. Långfredagen, påskdagen och annandag påsk står det stängt på hemsidan. Men varför inte skriva stängt även påska... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Nu snackar vi om bra och trevligt bemötande, service med åtgärder som jag inte bett om men som åtgärdades ändå (behövdes), samt så flexibla med inlämning av bilen. Det bästa av allt, de fixade den skr... Mehr ansehen

1.7

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

VÄRDELÖSA Lindome Mekonomen

Det står när man bokar däckhotell att ni tvättar däcken, fick mina UTAN SÄCKAR i BAKSÄTET Säckarna låg slarvigt runt om och jag var kolsvart om händerna när jag tog ut dom efter att ha bestämt mig att inte ha mina däck där mer.
Om ni inte ens vet hur man fäller säten så fråga ägaren så man slipper få baksäte och ryggstöd förstörda.
Förra året pumpade ni upp däcken så jag höll på att åka av vägen i rondellen, (ca 350-360)
Detta året var jag tvingad att köpa däck för 1700 kr st annars bytte ni inte och påstod att billigare däck gick sönder när ni krängde dom 😅🤣
Ni får ju procent av priset på allt ni beställer som ni sedan lägger på kunden så att ni inte säljer billigare däck vet jag varför. Ang tvätt av däck/fälg...
Svaret jag fick ang det var att ni inte tvättade för ni hade ingen maskin för det.
Jag tog inte billigaste alternativet för jag ville ha däck/fälg tvättade så jag betalde för något jag inte fick gjort.
Erbjuder ni inte detta så skrivinte det på internet OCH ta inte betalt för det!!

15. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Det står att dom har öppet påskafton…

Långfredagen, påskdagen och annandag påsk står det stängt på hemsidan.
Men varför inte skriva stängt även påskafton om det nu ändå är det.
Kan man skriva stängt dom övriga dagarna på hemsidan, så varför inte påskafton också när ni nu ändå har stängt så man slipper åka i onödan.
Vi var 9 bilar utanför som alla väntade på att butiken skulle öppna.
Om ni nu ändå har en hemsida, så se då till att sköta den.

4. April 2026

Mekonomen Kungälv

Mekonomen Kungälv, de gav en kostnad på hemsidan som de inte kunde hålla sig inom för ett standardjobb med att byta bromsskivor och belägg. Vidare tog de felsökningskostnad som enligt bokningen jag gjorde muntligt skulle inkluderas i priset. Därefter ett synnerlighet dåligt bemötande i verkstaden när jag skulle hämta bilen!

23. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mekonomens verkstad, Kronoparken Umeå - Avråder att vända sig till denna verkstad

Jag avråder starkt från att vända sig till Mekonomens verkstad, Kronoparken i Umeå. Min dotter lämnade in sin bil för att få extraljusen flyttade till en nyköpt bil. Vid färd började det lukta bränt och ryka från fronten, vilket ledde till att bilen behövde bärgas.

Vid felsökning hos en annan verkstad framkom det att extraljusen inte hade avsäkrats, utan var kopplade direkt till batteriet. Kablage hade brunnit av och installationen hade kunnat orsaka brand i batteriet – i värsta fall hade hela bilen kunnat börja brinna. Detta är en allvarlig säkerhetsrisk och ett tydligt tecken på att arbetet inte utförts fackmannamässigt.

Vi har vid upprepade tillfällen försökt få kontakt med verkstaden för att diskutera kompensation och en lösning. De har flera gånger lovat att ansvarig chef ska återkomma, vilket inte har skett. Ärendet har även anmälts som reklamation till Mekonomen centralt, som enligt uppgift ska ha påtalat för verkstaden att de måste återkoppla. Först efter att vi skickat ett skriftligt mejl, två månader senare, blev vi kontaktade – dock inte av ansvarig ägare.

Vid det laget var förtroendet för verkstaden helt förbrukat. De erbjöd en ny installation som skulle utföras fackmannamässigt. När vi frågade hur vi ska kunna lita på att arbetet görs korrekt denna gång, med tanke på både den livsfarliga första installationen och deras bristande engagemang under två månaders tid, fick vi svaret att vi får vända oss till en annan verkstad för att få deras arbete bedömt. Ett oerhört nonchalant bemötande.
Mekonomen centralt har inte heller varit särskilt engagerade.

Sammanfattningsvis: en farlig installation, bristande ansvarstagande och undermålig kundservice. Detta hade kunnat sluta mycket illa.

13. März 2026

Blev grundlurad av Mekonomen Alingsås

Blev grundlurad av Mekonomen Alingsås.
Lämnade in bilen och de säger att jag behöver byta en tändspole och ett tändstift och gav mig en fast kostnad för arbete. När jag skulle hämta bilen hade de bytt två tändspolar och två tändstift och jag skulle betala mer än dubbelt så mycket än vad vi kom överens om. Det blev en konflikt och jag fick till slut rätt och betalade vad vi sa ifrån början. Jag körde sedan bilen ca 100 meter och samma problem kvarstod. Jag tog tillbaks bil till verkstaden och de insåg då att ytterligare tändstift behövde bytas, vilket de gjorde på två dagar.
Tog sedan bilen till annan verkstad för ett annat bekymmer, och där kunde man konstatera att man bara bytt en tändspole och ett tändstift på Mekonomen. Riktiga svin. Jag gjorde en anmälan och inväntar att process ska gå vidare.. HÅLL ER BORTA FRÅN MEKONOMEN ALINGSÅS

3. November 2025

Otrevlig personal

Verkstaden hade min bil i nästan två månader utan att ge någon tydlig eller löpande återkoppling. Vid flera tillfällen fick jag ett lovat leveransdatum, men dessa hölls aldrig – och det utan att jag blev kontaktad i förväg.

Varje gång jag själv ringde för att följa upp visade det sig att arbetet var försenat igen, utan någon egentlig förklaring.
Utöver detta beställdes fel reservdelar, vilket förlängde väntetiden ytterligare. Även detta fick jag reda på först efter att jag själv ringt, trots att jag uttryckligen hade blivit lovad återkoppling samma dag.

Det mest frustrerande var dock bemötandet. När jag ringde kundmottagningen för att fråga om status – efter utebliven återkoppling – möttes jag av en irriterad och otrevlig attityd från en kvinnlig medarbetare i kundmottagningen. Som kund ska man inte behöva känna sig besvärlig för att man efterfrågar information om sin egen bil, särskilt inte när verkstaden själv har brutit sina löften upprepade gånger.

Sammanfattningsvis:
• Mycket lång handläggningstid
• Upprepade brutna leveranslöften
• Felbeställda reservdelar
• Bristande kommunikation
• Oprofessionellt bemötande

20. Februar 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mekonomen i Nacka är mycket kundvänliga…

Mekonomen i Nacka är mycket kundvänliga och byter mina däck, släcker 2:or från besiktningen (dragkrok, dimljus) och missar de något är det i princip kostnadsfri drop-in! Rekommenderas! Med vänlig hälsning, Jan S - Tesla X

3. März 2026

Lita inte på Mekonomens service

Lita inte på Mekonomens service! För dyrt utan riktig diagnos. När missade saker visar sig framåt de presenterar det som slitage så att försäkringen kan inte täcka det. Dessutom bemötandet är med gaslighting. De kör dubbla kostnader och de ändrar sammanfattande pris.
Tack och lov man kan dubbelkolla vad som är aktuell med andra bilmekaniker som har erfarenhet och är pålitliga och behjälpliga. Undvik det för din bils och plånbokshälsa!!!!!

19. Februar 2026

Mekonomen på Hälla i Västerås

Mekonomen på Hälla i Västerås
Varnar er för det stället. Felsökte min bil hos dom eftersom att det läckte olja från min bil, de sa att packningen på ventilkåpan behövde bytas. De bytte den men problemet kvarstod. Jag kommer tillbaka med bilen vid två tillfällen efter ”reparationen” eftersom det fortsätter att rinna olja. Båda gångerna kan dom inte hitta var det kommer ifrån och hänvisar mig till Bilia.

Bilia konstaterar att arbetet inte är rätt utfört och att problemet fortfarande är ifrån packningen. Jag går tillbaka till mekonomen och kräver mina pengar tillbaka, mina rättigheter. Men de VÄGRAR att betala tillbaka trots mitt utlåtande ifrån Bilia.

Sämre verkstad får man leta efter, passa er för den.

16. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

I went there twice (different garage in…

I went there twice (different garage in Stockholm).
The second time I requested a change of brake fluid and new rear brake pads... Well the price was extremely expensive but I though that it was because of Sweden and it was to ensure a quality service... I was wrong. I had to go to another garage as Mekonomen told me I was very low on engine oil (my car signaled it anyway so I was aware). that other garage (with recording as a proof) found out that the oil was not changed and that not even one liter was put (what I was supposed to have). The level was critical. for a total cost nearly 6000sek, I would have expected a proper job done. They put it as a service so according to my car computer I was good to go. This was dangerous for me, for the car and also not honest of them.
I learned my lesson, a chain and pricy does not mean quality.

30. Januar 2026

Mekonomen Huddinge är ett skämt

Mekonomen Huddinge är ett skämt!

Lämnade in min moppebil för laga vindrutetorkare som funkade i 5 min sen slutade funka.

Hämtade bilen med samma fel… dom vägrar erkänna att dom lämnade ut den fortfarande trasig.

Dom skickade ut mig i fara då de var spö regnade.. Dom vill inte erkänna det eller erbjuda något nytt.

Lämnade sen in på fordonshuset och dom såg felet och bytte direkt, dom funkar nu som dom ska!
Rekommenderar fordonshuset Haninge!

21. Januar 2026

Kia sportage 1.6

Misstänkte själv bussning växellåda alt koppling, efter fel diagnos sa dom att man ska byta växellåda,för ett pris för 51300,-
En vän sa galet, felet är troligen tryckplattan(koppling) och så var det. Delarna gick på 3tkr och arbetet 4tkr, sammanlagt 7000,- tur att man inte gick på denna blåsning

14. Januar 2026

Jag vill verkligen hylla Mekonomen Bista Örebro

Jag vill verkligen hylla Mekonomen Bista Örebro - killen där som jag tror är lite chef är så snabb, direkt, lyssnande och vänlig att jag litar på företaget vill mitt bästa snarare än bara vilja ha mina pengar - återkommer gärna när bilen trasslar nästa gång.

14. Januar 2026

Inte för arbetande människor

Sämre butik får man banne mig leta efter. Har öppettider där en som jobbar dagtid inte har en chans att kunna hinna in för att köpa det som behövs. Sen har man mage att ha stängt på lördagar dessutom. För min del för Mekonomen mer än gärna försvinna och bereda plats för seriösa företag. Satsa på webben istället, fast där lär ni väl ha stängt allt som oftast också.

10. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Köper man en produkt i en butik så kan man inte räkna med att få hjälp i annan butik

Köper man en produkt i en butik så är det inte tillåtet att lämna tillbaka i en annan butik. Mekonomen säger det är pga att de är en franchise-kedja och deras huvudkundtjänst bekräftar att det inte är tillåtet.

Enskilda butiker har hjälpt mig att lösa det genom att internfakturera, och enskilda butiker har klagat på detta problem till huvudkontoret. Det kan inte vara rimligt att det är på de enskilda butikernas välvillighet att hjälpa kunden då man behöver åka runt till olika butiker för att få olika hjälp.

Systematiskt problem styrt av Mekonomens huvudkontor.

Hjälper heller inte att olika butiker har olika kassasystem, exempelvis vissa butiker har kassasystem som inte skriver ut streckkod på kvitto så det inte går att returnera produkter - medans andra butiker har det.

5. Januar 2026

Jättedålig bemötande!!!!

Jättedålig bemötande!!!!

Mekonomen i Södra Vi har en receptionist som är jätte sur, ignorerar kunderna och pratar i telefon med andra som jag var inte där.
Har ingen respekt för kunderna och hela tiden händer samma sak, repeterar samma sak . En kille som är trött på livet😖
Och reparation är tragiskt, service farligt för att köra bil 🚘, aldrig mer i Södra Vi eller Mekonomen!!!

5. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vid två av varandra oberoende…

Vid två av varandra oberoende tillfällen, har jag bett om prisuppgift från Mekonomen Hälla Västerås, blivit lovad bli uppringd av tekniker, utan att detta hände. Första gången i mitten på november 2025,senaste gången var den 2/1 -26. Ringde upp senare samma dag och fick då beskedet att "verkstaden troligen inte var öppen, men att han inte kunde komma i kontakt och kontrollera detta".

2. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mekonomen Berglunds bil i Handen är ett…

Mekonomen Berglunds bil i Handen är ett skämt! Lämnade in bilen för felsökning pga att bromslampan lyste konstant. 1200 kr och svar: vi hittar inget fel.
Lämnade på en annan verkstad som har hittat felet och åtgärdat samma dag.

17. Dezember 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr