Roetz Bikes Bewertungen 138

TrustScore 4 von 5

4.0

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Prachtige fiets van kwaliteit. Het design van deze fiets is prachtig, je kan het helemaal naar eigen smaak inrichten. Enorm vriendelijk en behulpzaam team zit hier achter. Bij vragen word je gelijk ge... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Heel erg tevreden over Roetz! Prachtige fiets kunnen samenstellen en snel antwoord gekregen op vragen die ik had in de ontwerpfase. Mooi bedrijf en fantastische werkplaats in Amsterdam Noord waar ik o... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Het was liefde op het eerste gezicht tussen mij en Oscar. (Mijn mooie gele Roetz fiets, die verdiende wel een naam.) Niet alleen fietst dit modelletje onwijs lekker en sportief, (ik krijg oprecht de v... Mehr ansehen

1. Fahrradgeschäft
  2. Fahrradwerkstatt
  3. Fahrrad-Großhändler

Vom Unternehmen geschrieben

Roetz-Bikes is een Amsterdams fietsenmerk met sociaal & duurzaam geproduceerde design fietsen. Bij Roetz geloven we in tweede kansen voor grondstoffen en talent, en streven we naar een circulaire en inclusieve samenleving. We zien bruikbare grondstoffen waar andere schroot in zien. We zien talenten in mensen waar andere juist hun valkuilen waarnemen. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen met een ‘rugzak’ prachtige designfietsen vanuit hergebruikte tweewielers. Met de hand én met trots. We leiden ze op tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten voor een vaste baan.

4.0

Gut

TrustScore 4 von 5

138 Bewertungen

5 Sterne
4 Sterne
3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 50 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 24 Std.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Geleverde fiets is van een lage…

Geleverde fiets is van een lage kwaliteit, waardoor ik in het begin veel tijd ben kwijt geweest aan het uitvoeren van reparaties. Op vragen aan klanten service wordt niet gereageerd, en ook de toegezegde refund is (nog) niet uitbetaald.

20. März 2026
Roetz Bikes-Logo

Antwort von Roetz Bikes

Beste Wouter,
Ook via deze weg willen we aangeven het erg vervelend te vinden dat dit jouw ervaringen zijn geweest met jouw nieuwe fiets! We helpen je graag verder om deze technisch te onderzoeken en te verklaren wat er speelt. Daarnaast helpen we je bij jouw verdere verzoeken. We zitten in een drukke periode waardoor een reactie soms langer duurt dan dat we zelf ook zouden zien, maar we pakken het van hieruit graag met je op! Vooralsnog een prettige dag gewenst en we hebben contact!
Mvg,
Freek
Service Roetz-Bikes

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Veelbelovende start, maar rampzalige opvolging

In de zomer van 2023 kocht ik een Road+ E-bike Ladies van Roetz voor mijn dagelijkse woon-werkverplaatsing (25km/dag). In het begin was ik zeer tevreden: een mooie fiets, een duurzaam verhaal en een aangename rijervaring.
Na ongeveer één jaar begonnen de problemen. De batterij raakte niet meer ver genoeg om mijn woon-werktraject zonder bijladen af te leggen. Nochtans is de fiets correct onderhouden door een erkende Roetz-verdeler, ik fiets nooit in turbo-ondersteuning, zorg voor correct opgepompte banden en ga zorgvuldig met de fiets om.
In januari 2025, ruim binnen de garantieperiode, meldde ik het probleem bij Roetz. De fiets werd opgehaald en ik kreeg een vervangfiets. Dat bleek echter een veel te groot herenmodel te zijn, wat niet comfortabel en vooral niet veilig was om dagelijks mee te fietsen. De herstelling duurde maar liefst zeven maanden. In augustus 2025 kreeg ik mijn fiets terug, maar het probleem was helaas niet opgelost.
Ik meldde dit opnieuw en volgde alle gevraagde stappen: meerdere testritten, diagnoserapporten doorsturen naar Roetz en Zehus… Uiteindelijk werd mijn fiets een tweede keer opgehaald. Ditmaal kreeg ik een vervangfiets met Pendix-ondersteuning, maar bij deze fiets slaan de trappers voortdurend door. Dagelijks 25 km fietsen met deze fiets is ronduit onmogelijk en onveilig.
Ook deze problemen meldde ik bij Roetz. Ik maakte zelfs filmpjes en stuurde die door. Sindsdien worden mijn berichten niet meer beantwoord en werden de filmpjes niet eens bekeken.
We zijn nu januari 2026 en ik heb al meer dan een jaar geen correct werkende e-bike. Mijn geduld is op. Ik ga een nieuwe fiets bestellen van een ander merk.
Voor mij helaas: nooit meer een Roetz-bike.

16. Januar 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Elektrische Road ladies na vijf jaar nog steeds top

Ik heb mijn elektrische Road ladies ondertussen al vijf jaar en ben er nog steeds super tevreden mee. Ik fiets er meerdere keren per week mee van Amstelveen naar Amsterdam. Nog nooit problemen gehad. En je ziet niet aan de fiets dat hij elektrisch is, dus hij wordt niet gejat - ziet eruit als een stadsfiets, zonder afneembare accu oid. Zag net wel op de site dat ze deze niet meer maken, wat jammer. Ik vind hem echt ideaal.

14. November 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Prachtige fietsen, mooi verhaal!

Het verhaal achter Roetz is natuurlijk het eerste dat opvalt. Een duurzaam project waarbij mensen dien dat kunnen gebruiken geholpen worden om de arbeidsmarkt weer te betreden. Het tweede dat opvalt is dat de fietsen mooi zijn uitgevoerd, en bestand zijn tegen dagelijks gebruik in de stad. Bij mijn bestelling schoof de datum van levering een paar keer door in de tijd. De reden daarvoor was dat ik een afwijkende frame-maat had besteld. Updates daarover werden keurig op tijd verstuurd. De fietsen (wij hebben er inmiddels twee) rijden geweldig. Het is de moeite waard je bestelling bij Roetz in Amsterdam te gaan halen, en een korte rondleiding te vragen.

29. August 2025

Super lichte fiets

Wat ben ik blij met mijn aankoop bij Roetz! Een superlichte fiets, die heel erg fijn (en ook licht) fietst. En de fiets ziet er ook nog eens erg leuk uit.
Van te voren ben ik gaan kijken bij de fabriek, kon ik een testrit maken op verschillende modellen. Vervolgens heb ik zelf via internet zelf de fiets samengesteld. Als ik nog specifieke wensen had, mocht ik dat apart per mail aangeven.
Ook vind ik het verhaal achter Roetz erg mooi.

29. Januar 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

E-bike is één grote teleurstelling

In 2023 bestelde ik mijn gedroomde duurzame Roetz fiets, een prachtige retro fiets met alles erop een eraan. Voor 3000 euro kreeg ik na 12 weken mijn e-bike met 7 versnellingen en met een Pendix accu zodat ik met gemak elke dag 11 km heen en terug naar mijn huis naar werk kon fietsen.

Ik had niet verwacht dat ik er zo veel problemen mee zou krijgen. Ik heb noodgedwongen zo’n beetje om de 2 maanden een bezoek gebracht aan de Roetz fabriek omdat er weer iets kapot was of niet werkte.

Eerst deed mij accu het niet, maar dat bleek een aansluitprobleempje te zijn, was zo opgelost. Gelijk een ander zadel erop laten zetten, die mooiere veroorzaakte zadelpijn. Toen een lekke band, die door een andere fietsenmaker werd geplakt. Daarna heb ik vrij snel weer een lekke band gekregen en die heb ik gelukkig in de Roetz werkplaats kunnen laten maken. Daarna geen lekke band meer gehad. En toen, de remmen werden stroef, de verlichting voor haperde, de jasbeschermers haakjes gingen roesten. De standaard is ook vervangen want deze werkt niet fijn. Versnelling stond niet goed afgesteld waardoor ie door-trapte in v 5 en 7. Al deze keren is alles netjes en kosteloos gemaakt en kreeg ik een leenfiets mee. Ook toen ik een keer onderuit ging, heb ik een paar kapotte onderdelen waaronder afgebroken trapper laten vervangen (was niet gratis) maar ook weer een fiets kunnen lenen.

Na een grote beurt reparatie (na een tweede ongelukkige val) is 2 x achter elkaar de ketting gebroken. Dan ben je echt de sigaar als je in Waterland woont. De 2e x een nieuwe ketting erop laten zetten. De kosten bij elkaar: ca 500 euro. Hierna beloofde ik dat ik niet meer terug ging komen want ik voelde dat ik nu wel genoeg had gevraagd van de fa. Roetz.

En toen. De losse (flesvormige) accu van Pendix is uit mijn mand gevallen toen ik mijn fiets wilde parkeren en doet het nu niet meer. Het is een loodzwaar ding dus als de trapondersteuning het niet doet is het echt een last en de fiets is dan gewoon echt niet fijn. Het apparaat laadt nog wel gewoon maar de aansluiting is niet meer goed. Vandaag ging ik dus toch voor de zoveelste keer langs om te vragen of ik een test mocht doen om te kijken of de accu zelf kapot is, of dat het aan de aansluiting op de fiets ligt maar ik werd vandaag voor de 2e x weggebonjourd. Geen tijd voor mij, geen zin meer in mijn probleemfiets.
Ik snap dat het ook voor jullie heel frustrerend is maar ik ben dagelijks afhankelijk van mijn fiets dus baal hier echt flink van.
Heel vervelend om te moeten concluderen dat ik echt een miskoop heb gedaan. Ik had 3 weken geleden nog voorgesteld om deze fiets in te ruilen voor een simpeler model (iets groter model ook) maar dat was niet mogelijk.

31. Januar 2025
Roetz Bikes-Logo

Antwort von Roetz Bikes

Beste Ruth, we hebben elkaar inmiddels telefonisch gesproken. Als je aankomende woensdag bij ons langskomt zullen we samen kijken hoe we jouw kunnen helpen. Team Roetz

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Love my recycled frame :-)

Roetz is a local initiative that recycles old bike frames at a social working place. I was able to configure my bike, including lights and (extra) lock and I love it. With only the necessary components it doesn't break and needs low maintenance. If you get one, try to pick it up at their Roetz Fair Factory in Amsterdam-Noord!

22. August 2024

Alles prima in orde

Het samenstellen van de fiets en het bestellen was geen moeite, en de communicatie voor de levering was ook prima. Verder is de fiets uitstekend opgeleverd, recht aan de voordeur. Niets te klagen!

13. Dezember 2024
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Heerlijk sportief Roetz-fietsje gekocht…

Heerlijk sportief Roetz-fietsje gekocht in oktober 2024. Licht, snel en mooi afgewerkt + retro look. Recent een eerste service beurt gehad (kosteloos binnen 3 maanden na aankoop). Alles is netjes gecheckt, vriendelijke service, zin om te fietsen!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik ben erg blij met mijn fiets

Ik ben erg blij met mijn fiets. Topfiets die er ook nog eens geweldig uitziet.
De afhandeling van de bestelling ging goed. Ik kreeg zelfs nog een korting ondanks de periode al was verlopen. De fiets werd ook volgens afspraak kant en klaar afgeleverd. Helemaal top.

20. September 2024

Originele duurzame fiets!!

De fiets is geweldig! Goede kwaliteit, origineel. Hij fietst heerlijk. Het bestellen verliep vlekkeloos en ook de service erna. M’n mandje dat niet was geleverd werd snel toegestuurd! Goed contact met de klantenservice! Verder spreekt mij de visie en werkwijze van het bedrijf aan!

Topfiets

Fantastische fiets! Ziet er mooi uit en vlieg ermee door stad en land. Hele fijne fiets, fietst lekker, niks gaat kapot. Ben er erg blij mee.

Mooie, duurzame fiets!

Naast dat er bij Roetz prachtige fietsen gemaakt worden, zijn de mensen daar ontzettend vriendelijk en behulpzaam bij het uitkiezen van je fiets.
Ik ben erg blij met mijn babyblauwe Roetz! :)

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Eerlijke duurzame fiets met uitstekende klantenservice!

Blij met m'n nieuwe eerlijke en duurzame Roetz fiets. En helemaal blij met de fijne en snelle klantenservice. Na het delen van m'n teleurstelling in de gekozen verlichting (kwam niet overeen met beschrijving) werd er goed meegedacht en een kosteloos alternatief opgestuurd. Dank Roetz! Blijf deze mooie fietsen maken met goede en snelle klantenservice.

22. November 2024

Perfecte service

Ik heb een Roetz fiets besteld en deze zou met 6 tot 8 weken klaar zijn. Door omstandigheden lukte Roetz dit niet. Ben nu wel in het bezit van een prachtige fiets en heb zonder het te vragen 200€ terug gehad vanwege onvoorziene ov kosten. De manier waarop Roetz mensen aan werk helpt en oude fietsen weer tot pareltjes maakt is natuurlijk prachtig. Alle lof voor de firma Roetz. Ben zeer tevreden👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2. September 2024
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr