Promovendum Bewertungen 1’340

TrustScore 3.5 von 5

3.6

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Zeer fijne verzekering. Na het overlijden van mijn moeder, heeft de verzekering geregeld dat ik dezelfde dag nog terug kon naar Nederland. Wij kregen later ook nog een condoleance kaart. Heel fijn en... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Offerte aanvragen via website makkelijk als het om 1 verzekering gaat. Als het om een 2de gaat ben je toch beter af als je belt. Helemaal als de premies afwijken en je gewoon wordt gebeld met de uitle... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een slechte maatschappij is dit. 19-2 schade gereden en nog steeds niet uitbetaald. Er is geen contact tenzij ik er zelf achteraan bel. Enig antwoord is dat het binnenkort opgepakt wordt. Wat... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Online had ik mijn autoverzekering al simpel aangepast als voorbereiding op het inruilen van mijn oude auto voor een ekectrische occasion. Ik moest alleen nog de meldcode doorgeven en dat heb ik tel... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

1. Versicherungsagentur

Vom Unternehmen geschrieben

Promovendum biedt verzekeringen voor hoger opgeleiden. Met extra lage premies en uitgebreide dekkingen. Persoonlijk advies nodig? Wij helpen je graag!

3.6

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 24 Std.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Nee deze auto heeft te veel PK'tjes

Oei, deze auto heeft te veel PK's, deze verzekeren we niet. Jaren klant bij Promovendum, auto geüpgrade en nu kan het ineens niet meer. Wat een betuttelende organisatie, ga met de tijd mee, de elektrische auto's van tegenwoordig hebben inderdaad wat meer vermogen ja.

Heb nog gevraagd of de auto van de directeur ook bij hun is verzekerd. Niet dus, te veel vermogen. Sta je er ook mooi op.

3. Dezember 2025

Beste Baukejan,

We snappen dat het teleurstellend is als je jarenlang klant bent geweest en je nieuwe auto vervolgens niet binnen onze voorwaarden past. Dat voelt natuurlijk niet logisch, zeker omdat veel elektrische auto’s tegenwoordig meer vermogen hebben.

Onze acceptatie-eisen worden inderdaad stap voor stap aangepast aan de markt, maar niet elke auto kan op dit moment worden meegenomen binnen wat wij verzekeren. Dat heeft niets te maken met betutteling, maar met de risico’s en grenzen van ons product.

We begrijpen dat dit geen fijne boodschap is. Mocht je alsnog vragen hebben dan horen wij dit graag.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mees heeft me uitstekend geholpen

Mees heeft me uitstekend geholpen! Helder, to the point, professioneel en vriendelijk. Fijn om weer ees een 'echt mens' aan velijn te hebben i.p.v. iemand die volledig gevangen zit in protocollen en toestemming van zijn superieuren ;-). Reden temeer om -naast de aantrekkelijke premie- over te stappen naar Promovendum autoverzekering.

2. Dezember 2025

Beste M.F.E Creemers,

Wat een complimenten voor onze collega! Fijn dat je zo goed geholpen bent en dat je naast de premie ook het persoonlijke contact waardeert.

Prima geholpen!

Prima geholpen! Mooie prijs en mooie dekking!

1. Dezember 2025

Antwort von Promovendum

Bedankt voor je fijne review! Wat goed om te horen dat je zo tevreden bent over zowel de service als de dekking en prijs. We staan natuurlijk altijd voor je klaar als je iets nodig hebt.

Wat een onzin hoger opgeleiden

Wat een onzin hoger opgeleiden

29. November 2025

Beste Jacob,

Bedankt voor je reactie. Ons aanbod is inderdaad gericht op hoger opgeleiden. Net zoals andere verzekeraars specifieke doelgroepen hanteren of collectiviteitskortingen bieden, hebben wij ervoor gekozen ons te richten op hogeropgeleiden. Meer hierover kun je teruglezen op https://www.promovendum.nl/hoger-opgeleiden. We respecteren uiteraard je mening hierover.

snel en goed geholpen

27. November 2025

Beste Michel,

Fijn dat je zo goed geholpen bent. Daar worden we blij van!

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Premie ineens bijna 50% omhoog: onacceptabel

Waardeloze verrassing van Promovendum bij de verlenging van mijn autoverzekering. Zonder enige schademelding of wijziging in mijn situatie is mijn premie verhoogd met bijna 50%.

In de e-mail wordt dit afgedaan met het algemene excuus dat "auto-onderdelen en schadeherstel duurder zijn geworden". Ik begrijp dat alles duurder wordt, maar een prijsstijging van 46% voor een trouwe klant is buiten alle proporties en niet uit te leggen met inflatie.

Het argument is dat reparaties duurder zijn geworden, maar een verhoging van ~30 naar ~44 euro per maand staat compleet los van de realiteit. Erg teleurstellend hoe er met loyale klanten wordt omgegaan. Voor mij reden om direct op te zeggen. Promovendum profileert zich als voordelige verzekeraar voor hoger opgeleiden, maar met dit soort woekerverhogingen jagen ze klanten direct weg.

Hopelijk kunnen ze voor 2026 met nog een beter bod komen

26. November 2025

Beste Max,

Bedankt voor je uitgebreide review. We snappen heel goed dat deze premieverhoging als een nare verrassing voelt, zeker als er voor je gevoel niets is veranderd in je situatie. Dat is frustrerend, helemaal als je al langere tijd klant bent.
We verhogen premies niet met een vast percentage, maar kijken per auto opnieuw wat de actuele premie zou moeten zijn. Daarbij spelen onder andere stijgende reparatie- en schadeherstelkosten een rol, maar ook actuele risico- en marktcijfers. Dat kan helaas soms tot een forse aanpassing leiden.

We kijken graag met je mee of alles goed is berekend en of er nog mogelijkheden zijn. Op basis van de gegevens in deze review kunnen we je gegevens niet terugvinden, dus stuur ons vooral een mailtje via klanttevredenheid@promovendum.nl. Dan duiken we er graag persoonlijk voor je in.

Vriendelijjke groet,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zeer lage service en veel te duur na een jaar

Zeer lage service. Het is al discriminatie dat alleen hoger opgeleiden terecht kunnen. De lage instap is een lokkertje, na 1 jaar gaat de premie mega omhoog. Als je dan opzegt, gaat een mannetje je bellen en bied bedrag tussenin aan. Maar als je dan het opzeggen daarmee een jaartje uitstelt, en een nieuwe auto koopt, krijg je weer het volle pond aan tarief. Als je dan al door de AI chat wall komt, verteld zo'n medewerker dat het helaas zo werkt. En als je dan per direct op wilt zeggen, helaas, opzegtermijn is minimaal een maand. Laat die lui lekker links liggen en ga naar een normale verzekeringsmaatschappij. Dan bespaar je ergernis.

31. Oktober 2025

Beste Wouter,

Bedankt dat je je ervaring met ons deelt. Jammer om te horen dat je het zo hebt ervaren.

We richten ons als merk specifiek op hoger opgeleiden, vergelijkbaar met hoe andere verzekeraars met doelgroepen of collectiviteitskortingen werken. Zolang de premie voor je gevoel gunstig was, voelde jij je ook welkom bij ons, logisch. Nu de premie is aangepast, lijkt onze doelgroepkeuze ineens minder bij je te passen. Dat kan gebeuren, en dat mag je ook zo ervaren.

Premies kunnen veranderen door marktontwikkelingen of doordat je situatie wijzigt. Ik begrijp dat zo’n stijging vervelend kan zijn. Een collega heeft geprobeerd met je mee te denken door een tussenoplossing aan te bieden, bedoeld om je tegemoet te komen.

Om wat miscommunicatie te voorkomen. we hebben geen chat beschikbaar of een ‘AI chatwall’ in onze communicatie. Je hebt dus altijd met een medewerker gesproken.

Voor wat betreft het opzeggen: een opzegtermijn van één maand is gebruikelijk binnen de verzekeringsmarkt. En natuurlijk ben je vrij om over te stappen als je elders een beter tarief vindt.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Super goede e klantvriendelijke…

Super goede e klantvriendelijke afhandeling service desk.

19. November 2025

Beste Petrus,

We zijn blij dat je tevreden bent met onze service! We helpen je graag!

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Ging allemaal prima

Ging allemaal prima

19. November 2025

Beste Carla,

Fijn dat je zo tevreden bent!

Great Experience

My experience with Promovendum has been great. The service is quick, effective, and always on time. I have received very helpful advice, Simply excellent!

17. November 2025

Dear Ali,

We are glad that you are so satisfied with our fast and effective service. Thank you for your review!

Kind regards,

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Snelle en duidelijke informatie.

Snelle en duidelijke informatie.
Communicatieve medewerker.

12. November 2025

Beste lmjs,

Leuk om te lezen dat je goed geholpen bent. Bedankt voor je positieve woorden!

Promovendum verzekering oplichterij

Vreselijke maatschappij. Schade werd uitbetaald voor 1700 Euro terwijl mijn auto stil stond. Aangifte van tegenpartij en expertise onderzoek kreeg ik niet. Mocht wel meer premie gaan betalen en 6 treden omlaag. Wekenlang bestookt met mails en telefoontjes maar niets ontvangen. Mijn Promovendum stelt dus niks voor. Zij geven geen dossiers, geen uitleg niets ! BAH weg ermee !!

7. November 2025

Beste Consumer,

Dat klinkt als een vervelende ervaring! We willen graag met je meekijken. Daarvoor hebben we jouw gegevens nodig. Zou je je gegevens naar klanttevredenheid@promovendum.nl
kunnen sturen? We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Beloven dat je 20 % minder premie…

Beloven dat je 20 % minder premie betaald dan bij je huidige verzekeraar een leugen. Iets dat nooit waargemaakt kan worden.
En discriminatie voor lager opgeleiden is ook niet oke. Ze maken heel veel reclame op de radio. Besteed dat geld aan echter service dan vertellen mensen verder hoe goed jullie service is.

2. Oktober 2025

Beste Jonna,

Onze 20%-kortingsactie bestaat echt, maar er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Valt de premie bij ons niet 20% lager uit dan bij je huidige verzekeraar? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen, of wij met jou. We kijken dan graag met je mee of je toch gebruik kunt maken van de actie. We richten ons met Promovendum op hoger opgeleiden, dat is een doelgroepkeuze, geen vorm van uitsluiting. Veel verzekeraars werken met doelgroepkortingen of collectieve afspraken, wij doen dat op basis van opleiding. Stuur je een mailtje naar klanttevredenheid@promovendum.nl als wij alsnog wat voor je kunnen betekenen?

opvragen groene kaart caravan

Werd correct en snel geholpen op een vriendelijk toon

10. November 2025

Beste NH,

Mooi om te lezen dat je zo snel en vriendelijk geholpen werd!

TOP geholpen!!!

Keurig, begripvolle medewerker.
Sociaal,meedenkend,zeer beleefd.

10. November 2025

Beste J. Timmerman,

Bedankt voor je mooie woorden, we zijn blij dat onze medewerker zo'n positieve indruk heeft gemaakt!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De mail is verzonden naar mijn overleden echtgenoot!

5. November 2025

Beste Leny,

Wat verdrietig om te lezen dat onze mail naar jouw overleden echtgenoot is gestuurd. Onze oprechte excuses daarvoor, dat had natuurlijk niet mogen gebeuren. We willen dit graag netjes voor je oplossen. Zou je jouw gegevens willen mailen naar klanttevredenheid@promovendum.nl? We zorgen ervoor dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren.

Bizar !!!

Bizar, in tijden waarin iedereen en ieder bedrijf inzet op het terugdringen van discriminatie en polarisatie word je bij Promovendum doodleuk gediscrimineerd op je opleidingsniveau !!! Overal maken ze reclame voor hun gunstige premies ( Dus echt niet, reken het maar door ) maar word je wel geacht een hautain verheven hoog opgeleide burger te zijn. Werkelijk een zeer klantvriendelijk bedrijf, Echt niet dus !!!

6. November 2025

Beste Jacobus,

Wat jammer om te lezen dat je dit zo ervaart. We begrijpen dat onze doelgroepkeuze vragen kan oproepen. Promovendum richt zich inderdaad specifiek op hoger opgeleiden ,dat is een marketingkeuze, geen vorm van discriminatie. Iedere verzekeraar bepaalt zijn eigen doelgroep en bijbehorende premies, net als bijvoorbeeld collectiviteitskortingen bij andere verzekeraars.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich goed verzekerd voelt, ook als dat uiteindelijk bij een andere maatschappij is. Hopelijk vind je elders een verzekering die goed bij je past.

Maaike van Promovendum

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr