PayU Bewertungen 132

TrustScore 1 von 5

1.1

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Skandaliczne podejście do klienta, zero kontaktu. Czekam na zwrot gotówki, piszę e-maile i żadnej reakcji. Oczywiście na podany nr telefonu nie ma po co dzwonić, włącza się tylko sekretarka. Mam zamia... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

potrzebuje pomocy w odzyskaniu środków które po sprzedaży już ok półtora miesiąca są przetrzymywane pomimo udostępnienia danych oraz wcześniejszego przelewu z moim nazwiskiem,, - swoją droga biorąc po... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jakby można było dałbym na wet -100 gwiazdek. Sprzedałem na olx różne rzeczy, nie otrzymałem pieniędzy !!!! Zasłaniacie się weryfikacją konta do wypłat. Wysłałem (chodź nie powinienem) skan dowodu... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

odradzam wspołprace. Sklep wyslałam mi wadliwy towar, Towar został odesłany pocztą . Pay you otrzymało od mnie potwierdzenie nadania paczki i wypełniony ich formularz, w regulaminie nie ma informa... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Zahlungsservice
  2. Geldüberweisungsdienst
  3. SEO-Service

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Wybierz najskuteczniejszy system płatności online na rynku. Realizuj szybkie przelewy internetowe bez wypełniania zbędnych formularzy.

Kontaktinformationen

2 Sterne
1 Stern

So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Procedura aktywacji konta na potrzeby…

Procedura aktywacji konta na potrzeby przyjmowania płatności online trwa już ponad tydzień! Dla porównania w tym samym okresie założenie rachunku bankowego dla spółki, której wniosek dotyczy zajęło kilkanaście minut! Mail na który PayU oczekuje otrzymania odpowiedzi jest niepoprawny, dodatkowo monit był wysłany trzykrotnie. Sytuację ratuje infolinia, która rzeczowo odpowiada na zgłoszenia - stąd daję jedną gwiazdkę więcej niż planowałem pierwotnie.

19. September 2023

OSZUŚCI I NIC WIĘCEJ!!!!

OSZUŚCI i nic więcej. Zapłaciłam blikiem. Najpierw pokazało się, że błąd systemu i proszę ponownie wysłać kod. Później e-mail, że transakcja anulowana. Niestety pieniądze z konta pobrane dwa razy. Brak zwrotu.!!!!
Edit. Złodzieje oddali jedne pieniądze, a drugie pobrali😡😡😡

27. August 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pobrali (ukradli) pieniądze w celu…

Pobrali (ukradli) pieniądze w celu weryfikacji Nr referencyjny operacji: C992321409816176 ,3 tygodnie i brak zwrotu, Play twierdzi, że to nie ich problem, a operatora płatności, więc też oszuści do wymiany (automatyczne doładowania)

21. August 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

PayU za pośrednictwem OLX blokuje…

PayU za pośrednictwem OLX blokuje wypłatę pieniędzy nawet po zweryfikowaniu. To mafia a nie firma. Przetrzymuje kasę. Na obecną chwilę dopuścili się wyłudzenia. I takie komentarze będę powtarzał aby ostrzec przed pośrednikami przy dokonywaniu płatności i straszeniu Kupujących, że jak się nie płaci za Ich pośrednictwem to mogą być oszukani. Są inne sposoby zapewniania sobie aby nie zostać oszukanym. Na razie to PayU wykorzystuje nie swoje środki. Tyle, że na razie mnie okradli. A maja zweryfikowane konto. Trzeba być niepełnosprawnym umysłowo aby po przekazaniu PayU danych weryfikując płatnością przez Nich wymaganą nie móc sprawnie zweryfikować. Oddajcie moje pieniądze. Bo niestety na razie mnie okradliście.

17. August 2023

Unikać płatności

Unikać płatności, firma ma postępowanie upadłościowe, a payu umywa ręce od zwrotu pieniędzy. W przypadku paypala nie ma żadnych problemów. Nie weryfikują gdzie idą pieniądze, z kim współpracują ani nie zwracają środków.

Nie polecam.

5. August 2023

Disastrous Experience with PayU: Lost Payment and Deceptive Practices

I am utterly appalled by the abysmal service and sheer incompetence displayed by PayU, an online payment service provider. I regretfully entrusted them with a payment of 200 euros, and nearly a month has passed with no resolution in sight. It's abundantly clear to me now that PayU operates more like a scam than a reputable company.

First and foremost, the fact that my payment has gone missing for such an extended period is unacceptable. A month of waiting and countless emails and phone calls have yielded nothing but empty promises and fruitless attempts to locate my funds. PayU's utter lack of accountability and transparency is simply baffling.

What makes matters worse is that I have been treated with blatant disregard and indifference throughout this ordeal. Their customer service representatives have been consistently unhelpful, providing generic responses and failing to provide any meaningful assistance or updates. It's as if they don't care about the money they have effectively stolen from me.

Furthermore, PayU's deceptive practices are truly disheartening. Their marketing materials and website claim to offer a secure and reliable payment platform, but my experience has proven otherwise. They lure unsuspecting customers with promises of convenience and security, only to let them down when it matters the most.

I am not alone in my grievances, as a quick search online reveals a multitude of similar complaints from other dissatisfied customers. It is alarming to see that this company continues to operate with such disregard for its customers, seemingly without any repercussions.

I strongly urge anyone considering using PayU to think twice before entrusting them with their hard-earned money. Their track record speaks for itself, and it's clear that they are not to be trusted. There are countless other reputable payment service providers available that prioritize customer satisfaction and actually deliver on their promises.

In conclusion, my experience with PayU has been nothing short of a nightmare. They have demonstrated a complete lack of professionalism, accountability, and integrity. Losing my payment of 200 euros and refusing to rectify the situation is not only a severe inconvenience but also a clear indication of their deceptive practices. Avoid PayU at all costs if you value your money and peace of mind.

23. Mai 2023
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

nie przysłali potwierdzenia doładowania…

nie przysłali potwierdzenia doładowania (samo doładowanie zrealizowane poprawnie) ale brak możliwości jakiegokolwiek kontaktu - tylko poprzez formularz zgłoszeniowy, na który i tak nikt nie odpowiada.

31. Mai 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dnia 11.05.2023 roku wpłaciłam…

Dnia 11.05.2023 roku wpłaciłam pieniądze za przesyłkę.Tytuł Pay UXX3177054279XXFrillabeauty.pl 1151946684.Do tej pory nie otrzymałam przesyłki.Zaplacilam za kuriera.Razem 80.99złDlaczego do tej pory nie ma zamówionego towaru??? Nie zgadzam się na wysyłanie zdjęcia mojego dokumentu tożsamości. Powołuję się na RODO

11. Mai 2023

Skandal - Oszustwo!

Zrobiłam zamówienie w sklepie internetowym dnia 28/04 i zapłaciłam przez PayU. Pieniądze pobrano dnia 1/05, od tego czasu minęło trzy tygodnie. Nie dostałam żadnego potwierdzenia transakcji od PayU, numeru transakcji, żadnego dowodu, kompletnie nic. Sprzedawca w sklepie internetowym twierdzi, że nie dostali żadnych pieniędzy, a płatność w PayU widnieje jako "w trakcie realizacji". Jak można trzymać cudze pieniądze przez trzy tygodnie? Pewnie obracają nimi dla własnej korzyści, o ile w ogóle dostanę je z powrotem.
Trzeba było przeczytać recenzje przed użyciem tej platformy, ale mądry Polak po szkodzie....

28. April 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pieniądze za zakup produktu wysłano z…

Pieniądze za zakup produktu wysłano z zagranicznego konta. PayU stwierdziło ze odeśle otrzymane pieniądze. Sprzedający nie otrzymał płatnośći a moje pieniądze gdzieś poszły... PayU powiedziało po 2 tygodniach ze pieniądze są przetrzymywane na ich specjalnym koncie i proszą o dane konta na któe maja zwrócić pieniądze. Podałem dane konta pomimo tego ze PayU chyba doskonale wie z jakiego konta przyszły pieniądze... Dostałem o 32 funty mniej pieniędzy niż wysłałem. PayU mówi ze to moj bank przewalutowuje kwote. Niestety bank przy transakcji otrzymywania pieniędzy nie robi żadnych kosztów. To bank osoby która wysyła pieniadze pyta sie kogo obciążyć kosztami transferu międzynarodowego. PauY wybrało mnie jako osobę która powinna zapłacić za zwrot moich pieniędzy.

16. April 2023

Firma pijawa

Firma pijawa, nie odpowiedzialna za nic, tylko przetrzymuje pieniądze. Jak długo mam czekać na przelew środków z olx, aż sobie poobracacie tymi pieniędzmi?! Ha tfu!

9. Februar 2023

PayU is Supporting scammer or fraud Merchants

Supporting scammer or fraud Merchants Am at a loss because of your scammer or fraud Merchants could you understand that? Now who is responsible for my lost money

I have lost Rs.3998 because of your Merchant, but your support team responded to contact the Merchant who is not accessible at all then how can I contact the merchant ???????

As a payment aggregator, your service is not secure hope you are not doing any proper screening when onboarding (like the KYC process) the merchant for your payment service

So it shows PayU has a huge loophole so that scammers and frauds do their business with your payment service

PayU Support team "bravo" improper timing in clearing the customer query

I would rate less than 1 start but Trustpilot does not provide that.

2. Dezember 2022

Taka sytuacja:

Taka sytuacja:

Wpłaciłem pieniądze przez serwis PayU zarejestrowany w Poznaniu.

Klientem jest słynna firma TUI, która nie dostarczyła numerów konta do zapłacenia pełnej kwoty za wycieczkę. Zapłaciłem na konta dotyczące zaliczki na wycieczkę. TUI nie otrzymała wpłaty, zatem mam dwa dni na dostarczenie środków do TUI. Po złożeniu reklamacji do PayU dostałem informację, że mają czas do 15 dni.

Dziwne jest to, że posiadamy konta w tym samym banku a po dwóch dniach od transakcji PayU nie jest w stanie stwierdzić gdzie są pieniądze???!!!

Mój bank potwierdził, że wpłyneły na konto PayU.

Wszelka forma kontaktu z PayU kończy się konkluzją "nie mamy Pana płaszcza i co Pan nam zrobi".

Chodzi o kwotę kilkunastu tysięcy złotych.
NIE POLECAM!!!!!

29. November 2022
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Przelew na ponad 3tys na aliexpress nie dotarł i kasy nikt nie oddał a PayU twierdzi że przelali i koniec

5odpowiedzi od aliexpress , że transakcje zamknęli z powodu braku wpłaty...PayU od kilku różnych osób w podpisie maila o podobnych treściach dostaje tylko info , że przelew zaksięgowany prawidłowo i aliexpress musi zlecić przelew powrotny ... Gdzie twierdzą , że nic nie dostali...i koło się zamyka. Mam dość zgłaszam na prokuraturę oszustwo i niech szukają winnego , przecież w necie nic nie ginie...ktoś kasę przytulił 😔 żadnego jakiegoś pisma z pieczątką nr tel że poszedł przelew na takie i takie konto i jakieś potwierdzenie w pdf np jak to jest w banku...a tak nic tylko
Wskazana płatność została poprawnie zaksięgowana i przekazana 05.10.2022.
Poniżej przekazuje dodatkowe szczegóły i proszę o dalszy kontakt ze sklepem w celu wyjaśnienia sytuacji.

Transaction Id: 2829339068
Amount: 3190.83
Registration date: 2022-10-05 12:50:16.179
Ending date: 2022-10-05 12:56:02.889

5. Oktober 2022

Niemożliwy zwrot środków

Jeżeli płacicie przez PayU to nie liczcie na zwrot pieniędzy. Mają gdzieś klientów i odwracają kota ogonem na Twoją niekorzyść... Mam nadzieję że ta parafirma pełna oszustów upadnie

17. November 2022
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr