1. Web-Hosting-Unternehmen

Vom Unternehmen geschrieben

Wij zijn OXXA.com! Wij zijn een Internet Service Provider met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van reseller dienstverlening. Als onderdeel van The Registrar Company B.V. bieden wij onze resellers en partners domeinnamen, SSL-certificaten, webhosting, (virtuele) private servers en managend services. Met honderdduizenden domeinnamen in beheer ondersteunen wij resellers bij het bedienen van hun klanten. Dit doen we met ons customer service team wat is gespecialiseerd in jouw vakgebied.

2.8

2 Sterne
1 Stern

Hat keine negativen Bewertungen beantwortet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Oxxa verlengt vóór tijd en houdt geld vast

Heel soms komt het voor dat ik rood aanloop van woede.. dat gebeurt gelukkig niet vaak maar Oxxa is er in geslaagd.

Plotseling is een EU domeinnaam 2 maanden voor het verlopen verlengt. Ja ik had de verleng optie aan staan maar je verwacht niet dat het 2 maanden voordien al gebeurt. Normaal gesproken zou ik daar ook niet zo'n problemen mee hebben maar dit domein moest over naar een andere provider.
Er werd 8 euro (excl btw) afgeschreven van het tegoed voor een EU domein dat als verloopdatum heeft 21 april 2026. Een foutje van Oxxa, dacht ik. Kan gebeuren. Aangezien het domein toch verhuisd moest worden heb ik eerst gekeken bij EURID of het domein al verlengt was. Dat bleek niet het geval en een ander domein wat eerder al de verlengstatus kreeg van Oxxa, was ook nog niet verlengt. Daarop heb ik de verhuizing van het eu domein alsnog laten plaatsvinden en ik heb een mail gestuurd met de mededeling dat ze de verlenging te vroeg hebben gestart en dat ik het bedrag graag terug gestort wil hebben op mijn account. De reactie die ik hierop kreeg deed mij dus rood aanlopen. Het klopte allemaal niet wat ik zei: de verloopdatum van het domein was 21-03 en het domein was net voordat ik de verhuizing in gang zette al verlengt. Dus toch maar onderbouwen met feiten: EURID schermafdruk laat duidelijk zien wat de aanvang en einddatum is van het betreffende domein. In verband met de opmerking dat het domein net verlengt was, ben ik gaan kijken naar de tijd tussen mijn EURID check en de daadwerkelijke verhuizing (want daarin zou de verlenging dan moeten hebben plaatsgevonden) viel mij naast het feit dat Oxxa in hun mail een verkeerde verhuistijd noemt nog iets anders op. Mijn nieuwe provider voor het EU domein neemt op hun factuur namelijk de verloopdatum van de oude provider over. En die verloopdatum was 21-04-2026. Nou dat maakt het helemaal duidelijk. 1. De verloopdatum die Oxxa handeert is verkeerd. 2. Het domein is dus helemaal niet verlengt. Dus vol goede hoop weer terug naar Oxxa. Ze zullen nu wel hun fout inzien. Dit keer loop ik niet meer rood aan bij het lezen van de reactie. Ik ben stomverbaasd. De reactie: De OXXA domein verloopdatum is anders dan de door andere partijen gehandteerde officiele verloopdatum. En aangezien ik gebruik maak van Oxxa als mijn provider heb ik mij daar maar genoegen mee te nemen.
En voor wat de verlenging betreft: "Wij verlengen wanneer het noodzakelijk is." Dezelfde dame zie in haar eerdere mail dat het domein al op 18-02 was verlengt. Ze kon het ook niet ontkennen na hetgeen ik had gestuurd. In de mail gaat ze bewust niet in op het herhaalde verzoek voor het terugstoren van het geld.

Is dat dan de Oxxa mentaliteit? Het geld is niet gebruikt maar we houden het uit principe. Die partner waar je je domeinen hebt staan blijkt ineens een stuk minder betrouwbaarder. Het roept ook vragen op omdat de eigenlijke domeinverloopdatum en de Oxxa domeinverloopdatum niet hetzelfde zijn. Voor de zekerheid heb ik de verlengingen voor alle domeinen maar uitgezet.
Aangezien ik verwacht dat een review hier meer oplevert dan een reactie naar Oxxa zelf laat ik hem hier achter. In de hoop dat Oxxa gaat nadenken over de verbetering van hun service en beleid.

20. Februar 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn resellerpakket is zonder enige…

Mijn resellerpakket is zonder enige voorafgaande melding offline gezet. Hierdoor zijn al mijn klanten momenteel niet bereikbaar, terwijl ik geen idee heb wat er aan de hand is. Telefonisch is er niemand bereikbaar en via tickets krijg ik geen directe reactie, mogelijk pas morgen.

Dit is geen manier van communiceren. Wat de oorzaak ook mag zijn, informeer mij in ieder geval vooraf of direct, zodat ik weet wat er speelt. Ik moet mij immers ook kunnen verantwoorden tegenover mijn eigen klanten.

Op deze manier dwing je mij om serieus te kijken naar een andere, betrouwbaardere partij.

19. Februar 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr