ÖrebroBostäder AB Bewertungen 18

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Sann Sagan om ÖBO

Sann Sagan om ÖBO, Jag flyttade in för ett gäng år sen i en öbo lgh och på visningen frågade jag den fråga som ställs av alla, ÄR DET LUNGT I HUSET, var på öbo nissen sa att ''ja det är jättelungt'', hehe, redan första kvällen började helvetet, jag hade nämligen inte ett fyllesvin som granne vägg i vägg utan TVÅ, och dom härjade dag som natt varenda dag, ringde störningsjour och Polisen minst 50 ggr, då blev det tyst i ca 1 timme, det tog 2 jäkla år att få ut fyllesvinen, för det är ju så synd om dom så krakarna måste skyddas med alla medel sen om nån blir störd det får man stå ut med, det gick så långt att jag fick hälsoproblem p g a stressen och fick läkarintyg att jag måste få gå före i kön för en ny lgh, fick avslag för att ÖBO idioten(nån inkvoterad 5 öres chef) sa att ''vi jobbar inte så''. Men om någon säger att det spökar i lghn DÅ får man gå före i kön, det har hänt i fastigheten, man måste bara ha rätt bakgrund. Jag har frusit VARJE vinter och öbo gör INGENTING åt detta utan jag får värma upp lghn med eget element.Nu har vi problem sen flera år med knarkare i källartrappen dom t o m bajsar därnere och öbo gör INGENTING åt detta. Jag var 3 dgr sen med hyran och då smällde dom på en jäkla massa straffavgifter. girigbukarna. Ständiga källar inbrott Öbo gör ingenting åt det, missbrukare sitter och super på uteplatsen öbo gör ingenting åt det heller. Kort å gott Öbo gör INGENTING för hyresgästerna som dom inte kan tjäna pengar på! Har förmodligen glöm nåt.
Välj någon annan värd det finns många bra privata aktörer i Örebro! Datum för upplevelserna från 2014 och framåt.

3. November 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Det är den värsta hyres ägare jag sett…

Det är den värsta hyres ägare jag sett någonsin. Vid flytt ut det var ett massa sätt att hitta på vad kan man dra pengar av. De var inte nöjda med flytt städ, de plötsligt "upptäckte" att en av garage nycklar var skadat, vilket är skitsnack. De gör allt för att få från dig så mycket pengar så möjligt, fast när du flyttar in boende kan se förskräckligt ut. Då frågan är HUR de gjorde besiktning hos före hyresgäst?!

10. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Efter att hantverkarna varit och bytt…

Efter att hantverkarna varit och bytt elskåp 2025-12-12 så fungerade inte internet. Ringde Öbo och fick till svar att varför ringde du inte tidigare. Han skulle återkomma men har naturligtvis inte återkommit. Jag skulle jobba hemma nu över helgen. Kan inte det naturligtvis. Flytta ALDRIG till en lägenhet på Öbo.

12. Dezember 2025

Kallt i lägenheten

Kallt i lägenheten, under 21 grader! Elementen blir ljumma när temperaturen ute går ner under 10 grader, vilket sker sena kvällar när man ska lägga sig.
ÖBO är inget fastighetsbolag jag rekomenderar!

30. September 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ansiktet utåt är en fasad

Ett av Sveriges största kommunala bostadsbolag med en omsättning på över 2 miljarder behandlar hyresgäster efter behag.

Man har ett omfattande uppdrag, absolut - men man gömmer sig bakom bytåkrati, löjeväckande ursäkter och bortförklaringar som det passar när något inte sköts efter bästa förmåga.

Styrelsen har en arrogant inställning till den lilla människan och man bör se om sina hus - bokstavligt talat.

Hyreshöjningar på hyreshöjningar ska täcka kostnader för att hålla fastigheter välskötta och trygga.

4. September 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Uthyrningen säger en sak och…

Uthyrningen säger en sak och nyckeranavariga något annat. Tydligen nyckel ansvariga skiter i vad och varför man ska flytta och eftersom jag trodde de på uthyrningen säger saker för de vet , verkar vara inte det och sen upplevde att nyklarna ges inte bort tidigare för att princip av att inte göra det, fast lägenheten står tom hela sommar. Så tack ÖBO , jag söker något annat att flytta till direkt så får ni ha den lägenheten ståendes tom efter mig igen . Bemötande är ju underbar. Och klart man har många som flyttar in och ut men att man inte kan få normal kontakt säger ju mycket om kukturen.

25. August 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Folk får tydligen börja tvätta i…

Folk får tydligen börja tvätta i tvättstugan som ligger precis nedanför mig, specifikt nedanför mitt sovrum med betongväggar som dunstar upp varenda ljud! Vaknar varje lördag (helg) av att någon granne valt att börja tvätta klocka 6:45 på morgonen och detta anser Öbo vara okej. Jag vet att många inte har en annan möjlighet än att bo via Öbo men kan du slippa handskas med dem, gör det!! Du sparar en oändlig migrän på detta!

23. August 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

ÖBO saknar helt empati och utnyttjar folk!

Jag är otroligt besviken över hur min dotter blivit behandlad. Hon fick arbete i Örebro, och var i behov av lägenhet. Hittade en nära nya arbetet, men fick inte se den innan en resa, och uppmanades att skriva på, om hon ville ha den. Ritningen såg bra ut, liksom utsidan på huset. När hon fått nycklarna, kom hon dit med flyttbil, men fick en chock redan i dörrhålet. Det stank avlopp bl.a. Inne i lägenheten såg det hemskt ut med fläckiga väggar osv. Hon kontaktade genast ÖBO och sa att där kan hon inte bo, så hon bad att få förkorta kontraktet och sade upp lägenheten. Dom hade inte fullföljt sina åtaganden att slutbesiktiga efter förra hyresgästen. Pga att jag är allvarligt sjuk, och hon börjar nytt jobb blev detta droppen. Istället för att hjälpa henne, lade dom ut annons att hyra från 1 oktober. Hon får alltså betala 3 månadshyror för något hon aldrig använt. Hon fick den på uthyres omgående!
Tycker det är så elakt, när hon bad att dom skulle ha omgående i annonsen. Hon betalar alltså en renovering!

1. Juli 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Shitty company with shitty neighbor

Shit. No one take anything serious here, we have this shitty neighbor that always make noise at inappropriate time and öbo not do anything with this. We called night patrol more like öbo got scammed by them lol cuz no one ever come even we called them for like 100 of times for the same problem and this ass neighbor never got kicked out like i said in the beginning, no one take anything serious here lol. People at the office "seems" to be helpful but "actually NOT HELPFUL AT ALL" talk nice and stuff but cant do anything with this ass neighbor.
Idk if they want people to live at their apartments but probably not since they not take care of anything. If you dont wanna live in this hell just find any other landlord. 100% not recommended

I actually wanna give 0 star but cant do that so🤷🏻‍♀️ what a shame.

3. August 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

ÖBO är det det sämsta bolaget att ha…

ÖBO är det det sämsta bolaget att ha att göra med. När det kommer till deras huvudkontor. Lokala bovärdar är verkligen bra. Men flertalet av dem som sitter på kontoret är helt ovilliga.

När det kommer till flytt mellan bostäder i om ÖBO, räkna med ingen hjälp, förståelse eller information från ÖBO. Detta ska du kunna redan från början.

I detta fall ska den gamla hyresgästen visa upp lägenheten. Komma överens med den nya hyresgästen. Och om den nya hyresgästen har kontrakt från första datum i en månad. Men flyttar in två veckor innan. Ska du som gammal hyresgäst kräva/skriva avtal med den nya hyresgästen. Om att denna ska betala en del av den månadshyra som kvarstår.

Detta är inget man informerar om från ÖBO. Detta är något som de helt enkelt vill att man bara ska veta om.

16. Juli 2025

En katastrof som hyresvärdar

En katastrof som hyresvärdar, där ingen talar samma språk. Den ene vet inte vad den andre sagt eller gjort. Samt att kundbemötande är illa även det. Här har man inte något fokus på nöjda, skötsamma hyresgäster som trivs i deras regi👎🏻

25. Juni 2025

Undermålig service och otrevligt bemötande – rekommenderar inte ÖBO

Jag är otroligt besviken på hur ÖBO sköter sitt ansvar som hyresvärd. Personalen jag varit i kontakt med har varit otrevlig och nonchalant, både i samtal och vid besök. Det är inte bara frustrerande – det känns respektlöst.

Felanmälningar tas sällan på allvar och ännu mer sällan åtgärdas de i tid – om alls. Man får vänta i veckor, ibland månader, utan återkoppling eller lösning, trots att man som hyresgäst förväntas betala full hyra och sköta sin del.

Det är inte rimligt att behöva kämpa för att få grundläggande saker fixade i sitt boende, särskilt när man gör rätt för sig. Som hyresgäst förtjänar man att bli bemött med respekt och få service som faktiskt fungerar – något ÖBO gång på gång misslyckas med.

Skärpning.

9. April 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Hjälpsamma och trevliga

Hjälpsamma och trevliga. Jag vill nämna några rätt människor på rätt plats som har varit tillmötesgående är Dennis Ilic, Kristofer Olsén och min hyresvärd Anders Hjerpe.

1. Oktober 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

ÖBO tvingar dödsbo att anlita och…

ÖBO tvingar dödsbo att anlita och betala för full flyttstädning trots att lägenheten kommer behöva helrenoveras innan ny hyresgäst kan flytta in. ÖBO visar ingen som helst vilja till att diskutera nivån på städning som de menar behöver utföras och inte heller komma och titta på lägenhetens skick.
De visar snorkig attityd, har ingen förståelse alls för att det är totalt onödigt att lägga pengar på fullskalig städning och är inte ens villiga att lyssna eller kommunicera kring argument. Betyget ett är lång över vad de förtjänar.

3. Dezember 2024

Besviken på ÖBO

Är otroligt besviken på hur ÖBO behandlat min syster i samband med att hon söker lägenhet i Örebro. Hon bor utomlands, och har gjort i 35 år. Men när hon blev änka och vår mamma nu är gammal och sjuk, vill hon flytta hem. Vi hjälper henne att söka lägenhet, eftersom vi är på plats. ÖBO var vårt självklara val, eftersom hon stått i kö i över 10 år. Men tyvärr går de emot sin egen policy och agerar mycket stelbent. Helt ofattbart, vi fattar ingenting. Tur iallafall att det finns privata bostadsbolag som är villiga att hjälpa henne, så hon har nånstans att bo när hon återvänder till sitt hemland.

11. Oktober 2024
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bra bolag i en slarvig bransch

Bra bolag med tanke på hur branschen ser ut.
Det finns vissa förbättringsområden men generellt har de gott bemötande, lyssnar på hyresgästen och är måna om att komma fram till en lösning. Det är en bra balans mellan den boendes skyldigheter och rättigheter.

Processen med visning av bostad, besiktningar, felanmälan med mera fungerar väldigt bra och jag har vid alla uthyrningar blivit tilldelad en personlig kontakt att höra av mig till vid problem och frågor.

Även om det finns smärre förbättringar som inte nämns här så är ni värda högsta betyg då jag veterligen inte känner till något bolag som sköter det bättre.

10. Oktober 2023
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr