Nordnet Bewertungen 27

TrustScore 3 von 5

2.9

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Säästän sijoitan koko elämän seuraan selailen käytän suomalaista palvelua mobiili sovelluksella ja verkossa. Nopea tilin avaus ja kirjautuminen sisään. Talletus ja nostoa on kokeiltu.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Nordnet pyytää nyt maksua vain, että näet eurooppalaiset osakkeet. Oikeasti. Tämä on kaupankäyntialusta – maksat jo kuluja ja provisioita kaupoista, ja silti perusnäkymä osakkeisiin on lukittu maksu... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Olen ollut Nordnetin asiakas jo yli 15 vuotta ja palvelu sen kuin paranee paranemistaan. Palvelulla tarkoitan itse sovellusta, sen mobiili- ja työpöytäversioita. Myös muut palvelut (kuten lainoit... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Olemme odottaneet kohta puoli vuotta edesmenneen isäni osakkeiden ja salkun varojen siirtymistä pois Nordnetistä, jotta saisimme perinnönjaon toimitettua. Olen soittanut sinne useamman kerran, aina on... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Bank
  2. Finanzmakler
  3. Investmentbank
  4. Investmentservice
  5. Börsenmakler

Vom Unternehmen geschrieben

Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin, ETF:iin, rahastoihin ja muihin pörssinoteerattuihin tuotteisiin. Tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Nordnetillä on tutkitusti Suomen tyytyväisimmät sijoittajat (EPSI Rating).

2.9

1 Stern

Hat 87 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Braucht meist mehr als 1 Monat zum Antworten

Easy and userfriendly

Been a customer for soon 2 years. The nordnet app is very easy to use and understand. The service has always been fast and reliable. Withdrawing and inserting money have only gone smoothly for me. The fees aren’t that high since I actually own the stock and not the “right” to the stock. So I recommend Nordnet highly.

1. August 2024

Antwort von Nordnet

Dear customer, thank you so much for your kind words and the 5-star rating! We are thrilled to hear that you find our app easy to use and that your experience with our services, including money transfers, has been smooth. Providing a reliable and user-friendly platform for our investors is our top priority. Happy investing!

Kuolleella lähiomaisella sijoituksia…

Kuolleella lähiomaisella sijoituksia tässä v...n lafkassa. Ei saada varoja jaettua tän firman takia. Pyytää tilkun talkun asiapapereita, ja sitten nekin unohtuu paperipinon alle, älkää ikinä käyttäkö tätä firmaa sijoituksiinne!!!!

3. Juni 2024

Antwort von Nordnet

Pahoittelemme syvästi kokemaanne huonoa kokemusta ja viivästystä kuolinpesän asioiden hoidossa. Lähiomaisen menetyksen jälkeen perintöasioiden hoitaminen on raskasta. Tavoitteemme on tehdä prosessista mahdollisimman selkeä.

Kuolinpesien varojen siirto vaatii pankilta lakisääteistä tarkkuutta ja juridisesti päteviä asiakirjoja kaikkien osakkaiden oikeusturvan takaamiseksi. On valitettavaa, jos prosessissa on tapahtunut virheitä tai tiedonkulku on katkennut.

Koska palautteestanne on kulunut jo aikaa, toivomme vilpittömästi, että asia saatiin lopulta hoidettua kuntoon ja perinnönjako saatettua päätökseen.

Ystävällisin terveisin
Nordnet Suomi

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Inte så gynnsamt för småsparare

- Courtaget är dyrt. I början kostar det 3 euro om man handlar inhemska aktier, vilket var billigare än de andra och de ska de ha en eloge för. Men för varje månad man inte spenderar minst ca 150+ euro på courtage så sänks man i nivå till att få betala ännu högre per handel. 150 euro är mer än jag har råd att ens investera varje månad i nuläget. För utländska aktier kan det bli dyrare, ca 12 % eller minst 17 euro per handel, om inte ännu mer. Detta om man köper och sedan också när man säljer. Vill du alltså köpa 1000 aktier men inte har råd så måste du betala 17 euro varje gång du köper lite åt gången istället för 17 euro en gång eller 12 %. Vill du sälja dem igen kostar det 17 euro eller 12 % igen. Totalt betalar du mer till dem än du hade betalat i skatt! De mjölkar en på courtage och uppmuntrar till det genom de nivåer som man måste uppehålla snarare än hjälper en investera sina pengar väl. På engelska kallas detta churning där det är olagligt...

Så vad är vitsen med att slippa betala skatt om man ändå betalar lika mycket i courtage till aktiemäklaren? Jag kallar detta en uppgörelse mellan staten och kapitalet där de gjort det lagligt med "aktiesparkonton" där småsparare skinnas på sina besparingar där man endast kan köpa små partier gång för gång, medan de rika kan ha råd med att köpa stora volymer på en gång och få behålla sin förmånliga nivå genom att betala en för dem struntsumma på 150 euro. Den finska socialiststaten påstår sig värna om de fattiga men när det väl kommer till kritan så samarbetar de för att utsuga en och hålla en fattig. Deras lagar gynnar bara dem som redan är rika.

- Hemsidan är mycket opedagogisk och vill man ha tillgång till något sånär riktiga diagram får man betala för en extra tjänst. Jag tog den en provperiod och denna var ändå dålig så jag fortsatte inte.

- De har egna termer som "fill and kill" "fill or kill" istället för stop limit, market, stop market, etc. "Stopp loss" verkar betyda något annat och man måste gå en kurs och svara på kunskapstestet för att kunna använda den! Den verkar bara gälla dag för dag så man måste då skriva in en stop loss varje dag på alla sina aktier om man vill ha en sådan, om det nu ens är samma sak som en vanlig stop loss.

- Kunskapstest för att kunna använda stop loss och handla med vissa instrument som ETF och futures. De har inte med all information i sin egen text för att kunna svara på frågorna och de verkar ha egna termer för sakerna. För den erfarne ligger kunskapstesten på en sådan låg amatörnivå att man man bara inte förstår de dumma frågorna och svarsalternativen. Även om man klarar kunskapstestet så får man inte investera i dem då man inte är en "professionell investerare", vad det nu betyder. Man måste också ha erfarenhet i att handla med dessa instrument från början men hur kan man göra det om man inte ens får börja? Detta är också regler skapade av staten avsedda att hålla folk fattiga.

Med dessa saker i beaktande kan man lika gärna använda eToro igen vilket säger en hel del. Men i princip får man lära sig att alla aktiemäklare har sina oärliga metoder för sig. Alla ute efter dina pengar och man måste ha en strategi och plan för riskhantering.

10. April 2023

Antwort von Nordnet

Hej och tack för din utförliga feedback från 2023! Det är värdefullt för oss att få ta del av dina tankar kring våra tjänster och avgifter.

Vi förstår att avgifterna för direkta aktieköp kan kännas höga vid mindre transaktioner. För att underlätta för sparare erbjuder vi alternativ som indexfonder (från 15 €) helt utan köpavgifter och från 0 % i årlig avgift, samt månadssparande i ETF:er för 2,50 €/månad.

Som bank är vi skyldiga att kräva kunskapstester för komplexa instrument och avancerade funktioner. Dessa tester är obligatoriska för att säkerställa att investerare förstår riskerna med specifika produkter, även om vi förstår att de kan upplevas som frustrerande.

Vi strävar efter att erbjuda professionella verktyg för alla. Termer som 'Fill or Kill' är standard inom börshandel, men vi tar till oss din kritik om att hemsidan kan upplevas som svårnavigerad. Eftersom det har gått en tid sedan din recension hoppas vi att vi under de senaste åren har lyckats förbättra användarvänligheten och gjort våra instruktioner mer lättförståeliga.

Vi hoppas att du trots din tidigare besvikelse har märkt av de förbättringar vi gjort och att du fortsätter att utvecklas som investerare hos oss.

Nordnet Finland"

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Et omista yhtään mitään...

Sijoittamalla Nordnetin kautta menetät sijoituksesi, että ääni oikeutesi ja arvopaperit eivät ole edes nimissäsi. Valehtelevat minkä kerkivät ja tekosyitä kyllä riittää. Yrityksen konkurssin mentyä menettää kaikki sijoitukset, sillä et omista mitään. Heidän alisäilyttäjä Citi, joka on tunnettu huijauksista vuosikymmeniä peräkkäin (aika paljon tietoa löytyy aiheesta googlaamalla "citi fine") ja kun mainitset aiheen Nordnetille, he vastaavat, että se on pankkisalaisuus, toisin sanoen sijoittajia huijataan käsikädessä. Huom. Citi käyttää SMART route eli toisinsanoen kyseessä on PFOF. 🤦‍♂️

Suosittelen lukemaan DRSGME.org

22. Januar 2023

Kiitos palautteestasi.

Nordnetin talletustili, arvo-osuustili ja osakesäästötili ovat ruotsalaisen talletustakuun piirissä. Jokaisella asiakkaalla on oikeus saada enimmäismäärältään 100 000 euron korvaus Nordnetissä olevien tiliensä kokonaissaldosta. Tämän summan lisäksi tilinomistaja voi lain mukaan saada tietyin edellytyksin korkeintaan 5 miljoonaa Ruotsin kruunua korvausta sellaisten talletusten osalta, jotka liittyvät tiettyihin Ruotsin laissa määriteltyihin elämäntapahtumiin.

Asiakkaiden rahoitusvälineet ovat erillisiä Nordnetin omista varoista ja muiden asiakkaiden varoista. Säilytystilillä olevat rahoitusvälineet ovat Ruotsin sijoittajansuojalain mukaisen sijoittajansuojan piirissä. Asiakkaalla on oikeus saada enintään 250 000 kruunun suuruinen erityiskorvaus, jos hän ei Nordnet Bank AB:n konkurssin sattuessa pystyisi saamaan rahoitusvälineitään takaisin säilytystililtään.

Pohjoismaiset osakkeet säilytetään suoraan kyseisen maan arvopaperikeskuksessa (kuten Euroclear Finland). Ulkomaisten (esim. yhdysvaltalaisten) osakkeiden kohdalla on alalla vakiintunut käytäntö käyttää kansainvälisiä säilytyspankkeja, kuten Citia. Tämä ei tarkoita sijoitusten menettämistä, vaan on välttämätön tekninen järjestely kansainvälisessä kaupankäynnissä.

Ulkomaiset osakkeet ovat hallintarekisterissä, mikä on standardi kaikille suomalaisille välittäjille ulkomaisten omistusten kohdalla. Vaikka nimi ei näy suoraan ulkomaisessa rekisterissä, asiakas on varojen tosiasiallinen edunsaaja ja omistaja.

Nordnet ei käytä Payment for Order Flowta (PFOF), eli emme ohjaa asiakkaiden toimeksiantoja tietyille markkinatakaajille vastineeksi rahallisesta korvauksesta.

Nordnet käyttää Smart Order Routingia, joka reitittää toimeksiannon sille markkinapaikalle, mistä asiakas saa parhaan hinnan toimeksiannolle.

Nordnetin liiketoimintamalli perustuu perinteiseen välityspalkkioiden malliin.

Ystävällisin terveisin
Nordnet Suomi

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

I have been a customer almost since the…

I have been a customer almost since the beginning. Many things have changed to worse since the beginning when they opened up to be the most affordable broker for private investors. Since then many things have started to be charged for, and some favorite products have been closed (not their fault), but generally I am contended with the service.

I'd like to give four stars, but I must confess that the old website was better, though a bit old fashioned. Now that they have changed other things too, such as added the extra charges and that browsing products (looking at their information) always seems too troublesome - or I have to go see the product at Morningstar site, or download (basically useless) data sheets on pdf and still go to Morningstar, I have used the service less and less.

I'm not sure about the security of the site either, because not once since the beginning have I been asked to change my password. They do hold thousands of Euros worth of investments, so I would like extra thought given to security.

I'll still keep buying my etf's, but after they started charging for it, I have reduced from 12 times a year to four times a year.

12. Mai 2021

Dear customer,

Thank you for being a loyal customer practically since the beginning! We truly appreciate your long-term commitment and the constructive feedback you shared back in 2021.

As several years have passed since your review, we sincerely hope that the improvements we have made have increased your satisfaction with our service. Since your post, we have introduced a significant amount of new data to our platform, for example through our partnership with FactSet, to make product information more accessible and comprehensive.

Regarding your concerns about security, we have also taken major steps forward. To ensure the highest level of safety for our customers' investments, logging in with just a password is no longer possible. We now require two-factor authentication for all users.

We hope you continue to find our services valuable for your ETF investing and other financial goals. Thank you for growing with us!

Best regards,

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Happy customer since 2012

Happy customer since 2012. Not the cheapest one, but everything has worked as expected.

11. April 2021

Dear customer,

Thank you so much for your loyalty and for sharing your experience! It is wonderful to hear that you have been a happy customer since 2012.

We appreciate your honest feedback regarding our pricing. Our goal is to provide a high-quality, reliable, and secure platform that meets our customers' expectations, and we are glad to hear that everything has worked smoothly for you for over a decade.

We look forward to being your partner in investing for many more years to come!

Best regards,

Dyrt att handla

Dyrt att handla. Kostnaderna är heller inte enhetliga mellan de olika ländernas portal.
15-30eur per position är ganska horribelt.

Interactive brokers eller t.om. Etoro är mycket bättre alternativ.

24. März 2020

Antwort von Nordnet

Hej och tack för din feedback från 2020!

Vi förstår att courtageavgifter för direkta aktieköp kan kännas höga, särskilt vid mindre affärer. Vi vill dock gärna lyfta fram att vi sedan ditt inlägg har lagt stort fokus på att erbjuda mer kostnadseffektiva alternativ för alla typer av sparare.

För den som vill placera mindre summor rekommenderar vi våra indexfonder, där man kan börja spara med så lite som 15 euro utan köpavgifter. Dessutom erbjuder vi månadssparande i ETF:er för endast 2,50 euro per månad, vilket är ett mycket konkurrenskraftigt alternativ för internationell handel.

Vi hoppas att du fortfarande är kund hos oss och har haft nytta av dessa förmånligare alternativ under de senaste åren.

Nordnet Finland

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr