MyWheels Bewertungen 2’652

TrustScore 3.5 von 5

3.4

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

tot nu toe met alle auto's behalve de Renault 5 positieve ervaringen. Helaas wordt in de stad vrijwel iedere auto vervangen door de renault 5 die ook teruglaadt aan de stad. Dit maakt dat alle 5 de ke... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Super goed, heel handig, weinig zorgen! Het gemak van een uitje maken of naar werk gaan, alleen mogen ze wel de auto’s komen schoonmaken van binnen, andere gebruikers zijn niet persé netjes. Ook... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Ik heb een zeer slechte ervaring gehad met MyWheels. Tijdens mijn rit viel de auto plotseling stil midden op de snelweg (A10), wat een levensgevaarlijke situatie opleverde. Ik stond stil op de rijba... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Ik rij al bijna vijf jaar met de my wheels auto's. De electrische auto's, de app, en de prijzen zijn echt helemaal prima. Maar ik heb nu twee keer in het buitenland pech gehad met een benzine auto, en... Mehr ansehen

1. Mietwagenanbieter

Vom Unternehmen geschrieben

MyWheels gelooft dat elke auto een deelauto is. Samen maken we de straten en buurten een klein beetje beter.

3.4

1 Stern

Hat 98 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Woche

Werkt goed en betrouwbaar

Werkt goed en betrouwbaar. Fijne autos. Erg handig voor korte en lange ritten.

20. Januar 2026

Hi Maarten,

Wat fijn dat je zo tevreden bent over onze service! Wij hopen je gauw te zien in de volgende MyWheels auto's.

Verschrikkelijke klantenservice

Graag dien ik hierbij een formele klacht in over onze recente huurervaring met MyWheels, in verband met een reservering van een auto voor een periode van zeven dagen voor een reis naar Frankrijk (via Duitsland).

Ik maak normaal gesproken regelmatig en met tevredenheid gebruik van MyWheels. Juist daarom vind ik het teleurstellend dat deze reservering op zoveel punten is misgelopen.

Tijdens en rondom deze reservering zijn meerdere problemen ontstaan die hebben geleid tot extra kosten, ongemak en gebrekkige communicatie vanuit MyWheels. Hieronder licht ik dit puntsgewijs toe:

Milieusticker en omboeking auto
Wij hebben een milieusticker aangeschaft voor de oorspronkelijk gereserveerde auto. Kort voor vertrek moesten wij deze reservering echter omboeken, omdat MyWheels aangaf dat een defecte ruitenwisser niet binnen 48 uur kon worden vervangen.
Bij de vervangende auto bleek het vervolgens niet meer mogelijk om tijdig een milieusticker aan te vragen. Hierdoor hebben wij op de plaats van bestemming extra kosten moeten maken voor parkeren en openbaar vervoer (circa €25).

Ontbrekende ruitenwisservloeistof
Tijdens de reis, midden in natte sneeuw en regen op de snelweg, bleek de ruitenwisservloeistof volledig op te zijn. Dit heeft ons gedwongen om zelf vloeistof aan te schaffen en bij te vullen. De kosten hiervan bedroegen €6,99.

Niet-werkende tankpas in het buitenland
Ondanks dat op jullie website wordt vermeld dat de tankpas in Duitsland en Frankrijk bruikbaar is, bleek deze in beide landen niet te werken. Hierdoor hebben wij zelf brandstof moeten voorschieten ter waarde van €128,37.

Afwijkende huurprijs bij facturatie
Na thuiskomst bleek dat de huurprijs voor exact dezelfde huurperiode (zelfde data en tijden voor ophalen en terugbrengen) €25 hoger uitviel dan het bedrag dat in de app werd weergegeven bij het maken van de reservering. Hiervoor is geen duidelijke verklaring gegeven.

Gezien het bovenstaande verwacht ik het volgende:

Restitutie/verrekening van de voorgeschoten kosten:

Brandstof: €128,37

Ruitenwisservloeistof: €6,99

Correctie van de factuur, waarbij de extra €25 aan huurkosten komt te vervallen.

Een passende compensatie voor het ongemak, de gebrekkige communicatie en de extra kosten die wij hebben moeten maken doordat het niet mogelijk was om voor de vervangende auto een milieusticker te regelen.

Ik heb dit ook al per mail verstuurd naar support, incl bonnetjes. Graag reactie hierop.

10. Januar 2026

Hi Iris,

Dank je wel voor het delen van je ervaring. Wat vervelend om te lezen dat deze reservering zo is verlopen, zeker omdat je normaal met tevredenheid gebruikmaakt van MyWheels. Dat begrijpen we en nemen we serieus.

Als je deze klacht inmiddels ook per e-mail hebt ingestuurd naar onze supportafdeling (inclusief bonnetjes), dan nemen wij binnen 4 werkdagen contact met je op om dit inhoudelijk met je te bespreken en te bekijken wat er mogelijk is qua afhandeling.

Mocht je in de tussentijd nog aanvullende informatie hebben, dan kun je die gerust per mail toesturen in dezelfde conversatie.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Niet meer: betalen naar gebruik

Sinds de voorwaarden gewijzigd zijn, kun je met een Start abo alleen nog een ‘pakket’ afnemen: minimaal 25 km en een aantal uur. Gebruik je die uren en km niet, betaal je toch het volledige bedrag. In mijn geval (door omstandigheden): 1 minuut gebruikt en 4 uur betalen. Mooi businessmodel voor MW! Tip: reserveer niet voor je volledige tijd, want je betaalt altijd teveel

18. Januar 2026

Hi Maja,
Dank je wel voor het delen van je ervaring.

We willen graag verduidelijken dat ritten met een Start abonnement nooit automatisch worden ingekort. Dit staat dus los van de recente wijziging in onze voorwaarden. Je betaalt bij dit abonnement voor de gereserveerde tijd, ongeacht hoe lang je de auto daadwerkelijk gebruikt.

Daarnaast is het tripspakket volledig optioneel. Tijdens het boeken kun je zelf kiezen of je hier gebruik van wilt maken. Je bent dus niet verplicht om een pakket af te nemen.

We kijken graag persoonlijk met je mee om te zien hoe we je het beste kunnen helpen in jouw situatie. Neem gerust contact met ons op via support@mywheels.nl met als onderwerp [Klacht - Trustpilot], dan pakken we dit persoonlijk met je op.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

je switcht per ongeluk naar een ander…

je switcht per ongeluk naar een ander abonnement en dan weer terug binnen twee dagen naar het oude, duurste abonnement, dan wordt je toch aangeslagen voor het goedkopere abonnement en twee dagen later nogmaals voor het duurste !
Na overleg met de helpdesk zijn we tot een oplossing gekomen, chapeau.
Misschien dat er toch duidelijker kan worden gecommuniceerd hoe de abonnementen zijn opgebouwd en hoe ze worden doorbelast.
Dit zou heel wat ruis voorkomen.

Hi Charles,

Bij het wisselen van abonnement worden de kosten automatisch verrekend volgens het gekozen abonnement en de periode waarin dit actief is geweest. We kijken graag samen met jou na of dit in jouw situatie correct is verlopen en of er eventueel iets mis is gegaan.

De incassoprocedure wordt alleen gestart wanneer een betaling uitblijft, maar ook hierover gaan we graag met jou in gesprek om dit netjes op te lossen.

Je kunt contact met ons opnemen via support@mywheels.nl met als onderwerp: [Klacht - Trustpilot], dan pakken we dit persoonlijk met je op.

Moeilijk opzeggen

Moeilijk op te zeggen en daarna meteen 40 euro incasso kosten vragen....wat een schijt service

Hi Sacha,

Dank je wel voor jouw review. We zijn benieuwd wat jij precies als lastig hebt ervaren bij het opzeggen, aangezien het abonnement maandelijks en volledig vrijblijvend op te zeggen is.

De incassokosten worden alleen in rekening gebracht wanneer een betaling niet op tijd is voldaan. We kijken dit graag samen met jou na om dit beter te kunnen begrijpen en met je mee te kijken naar een oplossing. Je kunt contact met ons opnemen via support@mywheels.nl met als onderwerp: [Klacht - Trustpilot].

Truly awful experience

Truly awful experience. Had a serious car malfunction and MyWheels still expected me to drive the car back to the parking zone or be charged, even though the repair technician advised me not to drive it. Safety clearly isn’t a priority. Add poor customer service, constant system errors, cancelled bookings, and charges that aren’t your fault, and you’re left stressed and on your own. Avoid if you can.

Hi,

Thank you for sharing your experience. We are truly sorry to hear about what happened and understand how stressful this must have been. Safety is very important to us, so we regret that this was not your experience.

We would like to look into this properly to understand what went wrong. Please feel free to contact us at support@mywheels.nl with the subject: [Complaint - Trustpilot] so we can assist you further.

Goede organisatie

14. Januar 2026

Hi J.J,

Bedankt voor je review en fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over MyWheels. Wij hopen je gauw weer te zien in een van onze auto's!

Vage afrekening en incassokosten

Vage afrekening en incassokosten. Heb inmiddels al meerdere keren betaald voor een klein ritje. Ik maak melding bij de gemeente die de concessies uitgeeft.

12. Januar 2026

Hi Chiel,

Dank voor uw review. Wat vervelend om te horen dat je onduidelijkheid ervaart over de afrekening.

We kijken dit graag samen met je na. Je kan contact met ons opnemen via support@mywheels.nl met als onderwerp: [Klacht - Trustpilot]. Dan helpen we u zo snel mogelijk verder.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

No communication & keeping money when charged double

No communication possible with Helpdesk. Only via mail and almost a week response time, and not able to assess the issue then:

When booking a longer trip 3 month ahead we were asked to make a downpayment of 640€ as it was higher than the usual 200€ they allow for trips that get deducted after.

Now after the trip during Christmas we got invoiced the whole trip amount, meaning also the 640€ again. no one understands this, we get emails back with “everything is in order” - I even warned them days ahead that I got an invoice mail over the whole amount and expect this to be corrected. No one does anything with it, we can’t call or talk and people via mail have not the right permissions or insight.

I like the electric cars in Rotterdam north. The Kona. Others are often super run down and dirty (MGs) and last time I couldn’t start up the Zoe during a trip anymore because the battery (!!!) of the keycard was empty. I was asked to buy the battery myself or wait for car brake down help!

Also is the car we used for the long trip super dirty from the outside (and was inside as well). I wrote many mails. It took them 2 months to clean the inside, the outside (some kind of radon from trees) was ignored. - often you get the answer: “could you do us a favour and fix it?” - no! I pay for a service.

Also: what’s the use of the key person of each car if they are not taking care of the car, not if cleaning or anything?

Last autumn I had at least 4 happenings where I went to the car and it was not working, so I came late to my appointment. A 10€ voucher doesn’t compensate the stress and time. Who checks the cars ever? Often warning lights are on and tire pressure is off.

I expect to be called back about the invoice issue. On all the other things I gave up already. Too bad there is no similar service around. I would switch.

But all these issues are nothing compared to keeping 640€ and saying it’s all fine!

Best, Johannes Pilz
Rotterdam Noord / Kona L-047-ZR

10. Januar 2026

Beste Johannes,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om zo uitgebreid je ervaring met ons te delen. We vinden het erg vervelend om te horen dat je onze communicatie als onduidelijk hebt ervaren en dat je je hierin niet serieus genomen voelt. Dat is uiteraard niet de bedoeling en hiervoor bieden wij onze oprechte excuses aan.

Wat betreft de aanbetaling en de facturatie begrijpen wij heel goed dat dit voor verwarring en frustratie zorgt. Het is zeker niet prettig om het gevoel te hebben dat er niet goed naar je melding wordt gekeken. We willen dit graag persoonlijk voor je uitzoeken en correct opvolgen.

Daarnaast willen we graag toelichten dat onze sleutelfiguren worden ingezet wanneer dat nodig is, maar dat zij hier niet altijd direct beschikbaar voor zijn, bijvoorbeeld door eigen verplichtingen of vakantie. Ook zijn zij niet verantwoordelijk voor het schoonmaken van de auto’s. Hiervoor werken wij met een professionele schoonmaakservice die wij inplannen wanneer dit nodig is.

Het spijt ons om te horen dat je meerdere keren problemen hebt gehad met voertuigen, zoals lege sleutelbatterijen, storingen en vervuilde auto’s. Dit soort situaties horen niet voor te komen en nemen wij zeer serieus. We begrijpen dat kortingscodes de ervaren stress en tijdsverlies niet altijd goedmaken.

Wij willen graag opnieuw met je meekijken en hierover telefonisch contact met je opnemen, met name over de facturatie van de €640. Zou je hiervoor contact met ons willen opnemen via support@mywheels.nl met als onderwerp [Klacht - Trustpilot]? Dan zorgen wij ervoor dat dit intern direct wordt opgepakt.

Nogmaals dank voor je feedback. Deze helpt ons om onze service te verbeteren, ook al begrijpen we dat dit jouw ervaring niet ongedaan maakt.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Super fijn om zo een auto te kunnen…

Super fijn om zo een auto te kunnen gebruiken. Zouden meer plekken moeten zijn@ vind wel dat mensen er op gewezen moeten worden om schoon achter te laten

Hi Cath,

Bedankt voor je fijne review en je feedback. Leuk om te horen dat je het gebruik van onze auto’s als prettig ervaart!

Je hebt helemaal gelijk dat auto’s schoon achtergelaten moeten worden. Wanneer je merkt dat een auto vies is, mag je hier altijd contact over opnemen met onze klantenservice. Dan kunnen wij de betreffende gebruiker hierop aanspreken en de auto indien nodig inplannen voor een schoonmaakbeurt.

Dank je wel voor het meedenken en hopelijk tot snel weer bij MyWheels!

Went through 3 cars - none of them worked

I reserved a car with MyWheels, but the first one had a side mirror falling off and was not drivable. The next car did not start, probably due to the cold weather. The third one did not open at all; customer service said there was a system error and that it would need to be opened manually.

Customer service then reserved a fourth car for me, which was supposed to be only 500–600 meters away, but when I checked the route, it was actually a 20-minute walk. Each time I had to contact urgent customer support, I waited about 10 minutes to get through.

All of this happened in the rain, on slippery, snowy roads, and in the cold. I ended up walking around for over an hour trying to get a car, but without success.

Hi Julia,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring te delen. Wat vervelend om te lezen dat je meerdere keren achter elkaar problemen hebt gehad met verschillende auto’s. Dat je in slecht weer, kou en gladde omstandigheden zo lang hebt moeten zoeken naar een werkende auto is natuurlijk enorm frustrerend. Onze excuses hiervoor.

De situaties die je beschrijft horen absoluut niet voor te komen. Ook begrijpen we dat het extra teleurstellend is wanneer de vervangende auto uiteindelijk veel verder blijkt te zijn dan verwacht en je meerdere keren contact moest opnemen met onze klantenservice.

Wij kijken dit graag persoonlijk voor je na om te zien wat er precies is misgegaan en hoe we dit voor je kunnen oplossen. Je mag hiervoor contact opnemen via support@mywheels.nl met als onderwerp [Klacht - Trustpilot]. Dan pakken we je dossier erbij en zoeken we samen naar een passende oplossing.

Nogmaals onze excuses voor deze ervaring en bedankt dat je dit onder onze aandacht brengt.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Je huurt de auto op een dag dat het…

Je huurt de auto op een dag dat het flink regent en waait. Is er geen sleutel, je moet de auto ontgrendelen en vergrendelen met je telefoon.
Wie heeft dit bedacht?
Brandstofpas mist, moet je weer declareren enz. Wat een extra gedoe!
Voorheen lag er gewoon een sleutel in het dashboard kastje. Nu niet meer, dat is nieuw.
Echt een zeer slechte ervaring geeft dit vandaag!!

Bedankt voor de reactie!

Hi Bahto,

Dank je wel voor je review en dat je jouw ervaring met ons deelt. We begrijpen heel goed dat wanneer je ergens aan gewend bent, veranderingen niet altijd prettig zijn – zeker niet bij slecht weer.

De reden dat we zijn overgestapt op openen en sluiten via de app is om te voorkomen dat sleutels per ongeluk worden meegenomen of gestolen. Als dit gebeurt kan een auto soms meerdere dagen niet verhuurd worden, wat vervelend is voor andere klanten. Op deze manier kunnen wij de beschikbaarheid beter waarborgen en onze klanten meer zekerheid bieden tijdens hun huur.

Goed dat je ook aangeeft dat de tankpas ontbrak. In zo’n geval kun je altijd even contact met ons opnemen, dan zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk een nieuwe pas geplaatst wordt. Wanneer je kosten moet voorschieten ontvang je het bedrag in de meeste gevallen binnen 3 werkdagen terug.

Nogmaals bedankt voor je feedback. We nemen dit mee om onze service verder te verbeteren.

Als we meer voor je kunnen betekenen, neem dan zeker even contact met ons op via support@mywheels.nl.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Als je wat vergeet in de auto mag je…

Als je wat vergeet in de auto mag je het niet terug pakken. Heb hiervoor politie moeten inschakelen. Wat een gedoe.

7. Januar 2026

Hi,

Dank voor je bericht en wat vervelend dat je niet bij je vergeten spullen kon komen. Wat je echter aangeeft klopt helaas niet helemaal. Na afloop van je rit heb je namelijk tot 45 minuten de mogelijkheid om via de app gebruik te maken van de ‘spullen vergeten’ knop. Hiermee kun je de auto nog eenmaal openen om je eigendommen op te halen.

Mocht deze tijd verstreken zijn dan kun je altijd zelf een nieuwe rit van minimaal één uur starten om de auto opnieuw te openen en je spullen te pakken.

Omdat je aangeeft dat de politie is ingeschakeld nemen wij deze situatie serieus en kijken we dit graag verder voor je na. Wil je hiervoor contact met ons opnemen via support@mywheels.nl met een korte toelichting?

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik heb 10 dagen geleden zowel…

Ik heb 10 dagen geleden zowel telefonisch als via de mail een melding gemaakt bij de klantenservice, onder meer dat ik drugs in een van de auto's heb aangetroffen en dat ik 70 euro voor heb voorgeschoten omdat hun tankpas het niet deed, dit zou ik binnen 2 werkdagen op mn rekening teruggestort krijgen. Na 10 dagen nog steeds geen reactie van de klantenservice via de mail. Dit voelt als oplichterij.

29. Dezember 2025

Hi Floor,

Bedankt dat je dit met ons deelt. Wat vervelend om te horen dat je na meerdere contactmomenten nog geen reactie hebt ontvangen. Dat is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden en onze excuses hiervoor.

Het aantreffen van drugs in een auto nemen wij zeer serieus. Ook begrijpen wij dat het erg frustrerend is wanneer je kosten moet voorschieten en de terugbetaling langer op zich laat wachten dan afgesproken. Dat je hier al 10 dagen op wacht is niet acceptabel.

Wij willen dit graag zo snel mogelijk voor je oplossen. Wil je contact met ons opnemen via support@mywheels.nl met als onderwerp [Klacht - Trustpilot]?

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Prima car sharing service op zich

Prima car sharing service op zich. Goed aanbod van verschillende auto's. Fijn dat er een autobeheerder is voor kleine klachten.

6. Januar 2026

Hi,

Wat fijn dat je zo tevreden bent en je dit op deze manier laat weten. Wij hopen je gauw weer terug te zien in een van onze MyWheels auto's.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

MyWheels heeft een goede aanbod van…

MyWheels heeft een goede aanbod van auto’s zowel benzine, hybride en elektrische. De klantenservice kan soms wat langer duren maar je wordt altijd geholpen met je probleem.

5. Januar 2026

Hi Adrian,

We blijven hard werken om jouw ervaring zo positief te houden. Dank je wel!

jullie zijn gewoon top

jullie zijn gewoon top! enige wat ik heb te zeggen is please regel een google maps in de auto zodat ik ni telkens naar me mattie moet luisteren die de slechtste navigatie is !

1. Januar 2026

Hi Chris,

Wow, we couldn’t agree more :-). Dank voor je positieve feedback. Zegt het voort!

Laadpaalklevers

Samen maken we de buurten en straten een beetje beter zeggen ze. Helaas zijn de mensen die mywheels gebruiken (Renault Zoë N-480-NR) zo asociaal om hun auto 5 (31-12 t/m 4-1) dagen aan de enige laadpaal in de buurt te hangen tot de volgende huurder hem komt ophalen, waardoor de laadpaal voor de buurt niet meer is te gebruiken. Hopelijk is de scanauto voor betaald parkeren dagelijks langsgereden, dat gunnen we deze gebruiker wel.

4. Januar 2026

Hi Wim,

Bedankt voor je review. We begrijpen dat het bezet houden van een laadpaal frustrerend is. In samenwerking met de gemeente hanteren we een grens van 12 uur voor laadpaalgebruik. Zodra een auto daarna nogmaals 12 uur aan de laadpaal staat ontvangen we een melding en sturen we een bericht naar de beheerder (sleutelfiguur) of iemand van ons wagenparkbeheer. Met ons "Ontladen" initiatief worden daarnaast laadpaal-klevers automatisch gedetecteerd en aangepakt doordat huurders korting kunnen sparen met het ontladen.

Tevreden klant

De auto is op loopafstand te bereiken, schoon en rijklaar.

1. Januar 2026

Hi Sam,

Je maakt onze dag! Bedankt voor het delen van je positiviteit. 🚗✨

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bedrijf reageert niet op mails maar…

Bedrijf reageert niet op mails maar blijft onterechte incasso's versturen. Als klant voel ik mij totaal niet gehoord door dit bedrijf. Het lijkt ze enkel te gaan om het geld in plaats van de service

20. November 2025

Hi Khalil,

Dank je wel dat je de moeite hebt genomen om dit te delen. We vinden het erg vervelend om te lezen dat je deze ervaring met ons hebt gehad. Dit is uiteraard niet de manier waarop wij met onze klanten om willen gaan en we bieden onze oprechte excuses aan voor het gevoel dat wij hiermee bij je hebben gecreëerd.

We bekijken dit graag samen met je, zodat we kunnen achterhalen wat er is misgegaan en dit netjes kunnen oplossen. Wil je contact met ons opnemen via support@mywheels.nl met als onderwerp [Klacht - Trustpilot]? Dan kunnen we je melding direct bij het juiste team onderbrengen en inhoudelijk oppakken.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We hopen dit samen snel en zorgvuldig met je te kunnen oplossen.

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr