Motala Energi Bewertungen

TrustScore 1.5 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Kunde man gett 0stjärnor hade de fått det. Lurar sina kunder med krånglig information, mina 85åriga föräldrar har blivit pålurade ett elavtal med 85öre påslag per kwh. Utöver detta har de betalat f... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Kunde man ge dom 0 stjärnor skulle jag göra det med en gång. Fruktansvärd dåligt kundbemötande. Byter system och skickar allt till ROPO inkasso. Vägrar vR tillmötesgå. Rekommenderar verkligen inte det... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Signa absolut ingenting med detta företag. Dom totallurade oss när kontraktet förnyades och priset steg från ca 200:- i månaden till överf 2000:- det sjukaste jag sett från ett företag. Dom claimar se... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

När jag kontaktade företaget och ställde frågor fick jag inget seriöst bemötande. De gav otydliga svar och tog inte mitt ärende på allvar. Jag upplevde att de inte ville hjälpa till eller förklara sit... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Stromversorgungsunternehmen
  2. Energieversorger
  3. Ökostromanbieter

Vom Unternehmen geschrieben

Det ska vara tryggt att välja ert lokala elbolag Varje år omsätts det onödigt många miljoner kronor i förbrukning av el i våra kommuner, detta vill vi ändra på. Här vill vi skapa en hållbarhet och en långsiktighet så att ni som kund får bästa tänkbara elavtal. Som lokal elleverantör vill vi utmana och kämpa för att ni ska få bästa tänkbara leverans av el till låg kostnad. Motala Energi inte bara ett lokalt bolag. Vi är redan ett nationellt bolag som redan har över 20 000 kunder. Genom att också agera nationellt blir vi starka och kan än bättre kämpa för er alla våra kunder. Vår målbild är att vara vassare än våra konkurrenter på pris, leverans, trygghet och service. Och sist men inte minst sätta det lokala näringslivet och föreningslivet i ett nytt fokus.

Ungenügend

Alle Bewertungen

9 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vilseledande företag som lurar en!…

Hit lurad till Motala Energi från Kundkrafts nedläggning. Såg dock bra ut i början, Bra spotpris men missar att deras affärsplan är att lura kunder med dyra avtal då avtalet är bara 12 månader och under det finstilta läser jag nu på deras hemsida att man automatiskt får ett rörligt (väl saltat avtal +1 kr) om jag inte aktivt förlänger mitt nuvarande spotavtal. Jag menar om jag väljer spotavtal så bör ju det nästa avtalsperiod också bli ett sådant (men visst kanske ett annat fast påslag då).

Men icke! Enda mailet man få som de pratar om är ett mail skickat som ett Allmänt nyhetsbrev , med en pdf på 3 sidor finns 6 rader där det står..

"Ditt nuvarande elavtal, förhandlat av Kundkraft, löper snart ut" samt att man blir intvingad i ett rörligt avtal om man inte agerar.

Så lite gömt i texten för att man ska missa det! Är ju knappast omedvetet gjort detta. Det står inget datum när mitt avtal löper ut!

Här är ju Ellagen (1997:857) tydlig

15 § En elleverantör som har ett tidsbestämt avtal med elanvändaren om leverans av el ska tidigast 90 dagar och senast 60 dagar innan avtalet löper ut informera elanvändaren om:

1. tidpunkten för avtalets upphörande, och

2. konsekvenserna av att avtalet upphör.

Vilket de verkligen inte lever upp till! Detta kan inte vara tillåtet!

Får heller inget mail eller bekräftelse på när det nya avtalet kliver in.

Med tanken på deras säljande texter på hemsidan:

"El ska vara enkelt för alla
El ska bara funka, utan krångel och komplicerade val för dig som elkund"

-De menar att de ENKELT pungslår dig med +1 kr på rörligt pris om du inte gör KOMPLICERADE val och förlänger avtal.

"Som kund hos Motala Energi ska du alltid känna dig trygg med vetskapen om att du får rimliga elavtal. "

Är det RIMLIGT att du ska ha stenkoll på deras regler och paragrafer, missar du vilseledande nyhetsbrev så pungslår de dig med ett dyrt rörligt pris dvs +1 kr.

Helt uppenbart är att Motala Energi vilseleder på hemsidan, otydlig kommunikation om avtalets utgång och konsekvenser.

Så detta företag kan inte rekommenderas till någon!

14. April 2024

Hej Markus.
Tack för du tog dig tiden att skriva ett omdöme och tack för feedbacken. Kontakta gärna oss på customersupport@motalaenergi.se så ska vi se vad som skett.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Avtal som blev det dyraste

Fick ett avtal genom Kundkraft till ett bra pris då . När sedan avtalet gick ut så fortsätter de med ett rörlig pris tillsvidarepris, jag upptäckte är ett av Sveriges dyraste, har sagt upp avtalet idag . Ni som Fortfarande är kunder lämna detta företag fortast möjlig ,de har också uppsägning på 3 månader .

Besviken Tore Fager

10. April 2024

Hej Tore.
Tack för ditt omdöme, väldigt tråkigt att du är missnöjd dock, du får väldigt gärna kontakta oss på customersupport@motalaenergi.se så ska vi kolla vad som skett.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ocker har fått ett nytt ansikte

Har bytt elbolag idag. Efter sent uppvaknade , har haft dålig koll på elpriserna men trott/tänkt att variationen nog är marginell. Ack vad jag bedragit mig.
Har betalt 220öre/kwh sen i December. Det är bedrövligt..... Lämna detta skitbolag fortast möjligast om ni kan..

11. März 2024

Hej Fredrik.
Väldigt tråkigt att din upplevelse varit som beskrivet, alla kunder skall mottaga information om att avtalet upphör och vi ser gärna om du mottagit detta.
Besvara gärna vår förfrågan om vidare kontaktuppgifter.

Skule täckna El av tal

Skule täckna El av tal , trevl ig donna i kassan . När ja skule betala (helt sines sjuka priser för övri gt) så tar hon upp en tazer och skuter mig , ??? varflr ? vil ha el i hemet inte i huvet . Hon kanse behöver en el shock för o inte va så mot mej

7. Februar 2024

Hej Ranny.
Du får gärna kontakta oss på customersupport@motalaenergi.se med vad som egentligen har hänt och vad din egentliga upplevelse har varit. Om din upplevelse är som du beskriver så tar vi väldigt seriöst på detta.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

När man sent upptäcker att elpriset har…

När man sent upptäcker att elpriset har blivit rena ockerpriset bara för att man missat ett mail och man ringer dom för att reda ut det och får till svar
-Det är inte vårt fel att du inte läst ditt mail.
Detta företag är ett ocker företag som inte vill ha några kunder. Om man råkar missa att avtalet löper ut blir man skinnad.

8. März 2024

Hej Johan.
Väldigt tråkigt att du känner som du gör, vi skickar information om att avtalet upphör just för att informera om vad som sker när avtalet upphör.

Blåsning

Blåsning!

Nu är det kanske ingen nyhet att elbolag försöker blåsa oss kunder. Jag kom från Kundkraft, vilka hanterat upphandling av min el under många år. Jag noterade att mitt elpris var dyrt i Jan och sedan i Feb. Dock var reflektionen då endast relaterad till att elpriset brukar stiga under vintern. När jag jämförde med andra insåg jag att mitt pris var 70% högre. Vid kontakt visste de exakt vad som hänt och jag låg på ett ospecificerat pris. De var också medvetna om att jag inte läst det informationsmail som skickats ut eftersom det kunde Kundtjänst se. Det finns sätt att vara mer hjälpsamma än att säga att man har skickat ett mail. t.e.x en !OBS! text på fakturan på alla som har detta ospecificerade pris? T.E.X obs!! Du har inte gjort ett val vilket innebär att du betalar ett högre pris än vad du egentligen behöver. Ett bolag som agerat på det sättet hade man stannat med länge. Jag får heller inte byta till rätt pris för Mars utan ska ligga kvar på detta rövpris hela månaden då detta genomförs på kalendermånad-basis. Så jag fick skriva ett avtal för att få rätt pris i April och nu blir det till att lämna detta skitbolag först från Maj. En sak till i avtalet som jag tvingades skriva på så låg det även med något ID-skydd för 99kr/mån - gratis i 30 dgr därefter var man tvingad att säga upp det.... Vad säger man?

5. März 2024

Hej Erik.
Vi har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter för att snabbt kunna hjälpa dig i ärendet.
Besvara gärna denna så kontaktar jag dig.

Företag utan skrupler

Jag är också varit medlem i Kundkraft, och tyvärr inte varit tillräckligt uppmärksam utan bara fortsatt med Motala Energi, ett företag helt utan skrupler. Bedrövligt. Så missnöjd.

4. März 2024

Hej Staffan.
Vi har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter, besvara gärna denna så att vi kan se vad som skett.

Ocker & Ocker

Ett bolag som lurar sina kunder med ett tillägg som är minst 10ggr högre än vad ett seriöst bolag lägger på jämfört med polpriset! I Styrelsen sitter en kvinna från Löddeköpinge som även sitter i styrelsen för andra oseriösa elbolag som Stockholms elbolag, Svealand, Cheap energy Etc! Varning för denna organiserade brottslighet!

20. Februar 2024

Hej Olof.
Vi vill gärna se vad som skett i ärendet, vi har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ocker priser! Deras tillsvidare avtal är rent ocker…

Deras tillsvidare avtal är rent ocker med 197.2 öre/kwh

19. Februar 2024

Hej Hans.
Tack för ditt omdöme och för att du tagit dig tiden att skriva ett omdöme.
Vi har skickat en förfrågan för vidare kontaktuppgifter då vi gärna kommer i kontakt med er för vidare information om vad som skett.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Svåra o få kontakt med luddiga fakturor…

Svåra o få kontakt med luddiga fakturor och riktiga ockerpriser.

19. Februar 2024

Hej Fredrik.

på gränsen till kriminella

Ett rörligt avtal tecknat via kundkraft, när avtalet gick ut blev det per automatik omvandlat till ett tillsvidare avtal med påslag med 90 öre+moms per kwh.

16. Februar 2024

Hej Björn.
Vi ber om ursäkt för din upplevelse, givetvis ska det inte vara såhär.
Vi har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter för att se vad som skett i ärendet.

Varning

Varning! Oseriöst företag. Inte alls kundvänliga vilket de lyfter att de är på sin hemsida. Går knappt att komma i kontakt med. Skickar felaktiga fakturor. Meddelar inte att avtal löper ut, då höjer de avgiften med mer än 100%. När man sedan vill komma i kontakt så studsar mailen med svaret att de inte finns någon sådan mottagare. Telefonen är avstäng pga av utbildning eller har extremt lång svarstid. Kommunikationen till kunderna är helt obefintlig förutom reklam för en massa orelevanta samarbeten som de har. Oerhört oseriöst!

Tillägg: Nu begär de mer info från alla i hopp om att man inte ska lämna och att omdömet då tas bort.. De är mycket väl medvetna om vad de gör och de vitnar också kontakten med kundtjänst om samt alla omdömen här som i princip handlar om samma sak.

14. Februar 2024

Hej Linda.
Såhär skall det givetvis inte vara.

En ren blåsning

En ren blåsning! Om man har haft tidsbestämt avtal lägger de på 1kr/kWh när avtalet löper ut! Har för november och december 2023 inneburit minst en dubbling av priset. Hoppas ingen väljer detta företag! Varning!

11. Dezember 2023

Hej Erik.
Tack för ditt omdöme.
Vi har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter, besvara gärna denna.

Varning för oseriöst företag

Var kund i Kundkraft och fördes över till Motala energi när Kundkraft upphörde. På fakturan står rörligt elpris, men i själva verket är det ett tillsvidareavtal som är 150 procent dyrare än rörliga avtal. Senaste fakturan hade ett tillsvidareprid på 275 öre per Kw. Detta är mångdubbelt mer än vad seriösa företag debiterar.
Jag har självklart sagt upp avtalet, önskar bara att jag tidigare genomskådat detta ockerföretag.
Jag vill varna alla för Motala energi.

Hej Kund.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Anmäl detta oseriösa el bolag till Arn

Anmäl detta oseriösa el bolag till Arn, fler som gör det så kanske Motala energi försvinner från el marknaden.

23. Januar 2024

Hej Mats.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Helt klart ett oseriöst företag!

Helt klart ett oseriöst företag som direkt tog chansen att blåsa mig när det tidigare avtalet via Kundkraft gick ut.
Hade tidigare via mejl lovat att man skulle fortsätfa få ett konkurrenskraftigt rörligt pris men dom bara lurade sina kundkraft kunder med detta.
Från att ha haft ett avtal där jag betalat spotpris + påslag med 6,40 öre fick jag spotpris + 106,40 öre, vilket inneburit mer än dubbelt så högt pris för de 3,5 månaderna jag blir kvar inne avtalet är uppsagt.
Klantigt av mig själv att vara godtrogen och inte uppmärksamma det nya blåspriset tidigare och så 1 månads uppsägningstid villket jag tycker borde vara kriminellt när man medvetet satt en kund på ett så ofördelaktigt pris.
Aldrig mera Motala Energi och jag vill varna alla för detta oseriösa företag.

14. Januar 2024

Hej Andreas.

Oseriöst!

Hade kundkraft, blev tilldelad Motala energi med bra pris ett tag. Nu har jag plötsligt ett skyhögt elpris och får bara Goddag Yxskaft-svar fr kundtjänst, de hävdar att mitt avtal löpt ut och att jag fått ett /dyrt/ tillsvidareavtal istället. Ingen info om detta har skickats. Säljare i andra elbolag jag pratat med känner också till dessa tveksamma metoder.
Anmäler till ARN och byter elbolag pronto.

Hej Linda.

Oschysst Elbolag som kostar multum

Min mor blev tilldelad Motala Energi, när det tidigare elbolaget blev uppköpt. Ingen informerade henne om det dåliga avtal hon fått, dra ett tillsvidare avtal som blir svindyrt i längden. Nu när jag skall ta "över" min mammas avtal får jag heller ingen information om detta utan har nu skyhöga räkningar i ett nytecknat avtal med Motala Energi som är likadant, tillsvidare avtal. Ingen information och det mest "schyssta" vore väl att de informerade mig och erbjöd ett rörligt avtal istället.

19. Januar 2024

Hej Kozmic.
Såhär ska det givetvis inte vara, vi ber så mycket om ursäkt för detta.
Vi har skickat en förfrågan om vidare kontakt uppgifter så besvara gärna denna så att vi kan gå till botten med vad som skett och för att hjälpa din mor.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Lägger på rörlig avtal bet kWh för 1900…

Lägger på rörlig avtal bet kWh för 1900 2,60 1/12-19/12
Sen andra halvan av december 1200kWh på fortum 0,61 19/12-31/12
Räknade med alla avgifter

31. Dezember 2023

Hej Christina.

Varning!

De ändrar avtal och pris utan samtycke.
Hänvisar till det finstilta och gör inte ens ett försök att behålla dig som kund, bara de kan kram ut det sista kronorna ur avtalet. Att du byter leverantör gör inget, men du måste betala de väl saltade fakturorna först.
Man undrar ju om det ens är lagligt att behandla människor på det viset.
Gör dig själv en tjänst och välj någon annan leverantör.

Hej Andreas.
Tack för ert mail.
Emelie

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr