Körsbär Sverige Bewertungen

TrustScore 3.5 von 5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Elin ringde upp och var otroligt trevlig vilket man inte är van vid med telefon försäljare. Förklarade väl vad hon hade att erbjuda och inget onödigt tjafs. Vilket gjorde mig intresserad av vad hon vi... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Blev uppringt av detta företag som sa att de har tagit över vår bredbandsuppkoppling vilket vi tyckte var konstigt. Hon skickade över en länk som skulle visa att det stämde det hon sade. När vi try... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Internetanbieter

Vom Unternehmen geschrieben

Snabbt internet. Inga ursäkter. Vi tar mer än gärna emot ett omdöme här på Trustpilot – men skriv inget känsligt eller personligt, tack.

Kontaktinformationen

75 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Elin var mycket trevlig

Elin var mycket trevlig - men talade i ett högt försäljartempo som inte gav mig tid att tänka efter. Å andra sidan sa hon ju att jag inte behövde varken tänka eller anstränga mig på nåt annat sätt. För Elin ordnar allt och för mig blir det bara billigare!
Hmmm ... skumt ...? 😉

1. September 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Sorted us out without a personnummer - in one afternoon

We needed internet quickly at our holiday house and could not order online, as we have no Swedish personnummer. One phone call with Kristoffer solved it: a one-month subscription, invoice within minutes, connection active the same day.
Everything exactly as agreed - 100/100 Mbps, no hidden fees, ends by itself. Measured 101 Mbit/s down, 97 up, 14 ms ping. Friendly and clear communication in English throughout.

31. August 2026

Hey Simon!

Thank you so much for taking the time to leave us a review here on Trustpilot!

Your kind words truly mean a lot to us, and we’re especially happy to hear that Kristoffer was able to resolve everything so quickly. That’s exactly the level of service we strive to provide.

We’re also very glad to hear that your internet is now working properly and as agreed.

Enjoy the rest of your holiday here in Sweden, and we wish you all the very best! 🇸🇪

And whenever you’re back in Sweden, we’d be more than happy to have you as a Körsbär customer again.

Take care, and thank you once again! ❤️

Best Regards,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De ringer och försöker framstå som om…

De ringer och försöker framstå som om de har köpt upp vårt fibernät och att jag måste godkänna ett nytt avtal som jag precis har fått på SMS. Jag ifrågasatte det hela men han tyckte bara att jag skulle kolla igenom avtalet och trycka på OK knappen. De ringer när man är på jobbet och har tankarna på annat och inte har tillgång till de avtal man redan har.

31. August 2026

Antwort von Körsbär Sverige

Tråkigt att du upplevde samtalet på det sättet.

Körsbär har inte köpt upp något fibernät. Vi är en bredbandsleverantör och säljer bredbandstjänster via de fibernät som finns på olika adresser. Det kan därför ha uppstått en missuppfattning kring skillnaden mellan själva fibernätet och bredbandsabonnemanget.

Avtalet som skickas via SMS behöver självklart läsas igenom innan det signeras. Vi har förståelse för att man ibland kan vara stressad eller ha annat fokus när man blir uppringd, och därför arbetar vi kontinuerligt med att göra informationen i vår försäljning så tydlig som möjligt.

Vi tar till oss av din feedback kring samtalet.

Vilseledd och lurad

Vilseledd och lurad

Försäljare ringer upp maken som tar samtalet på högtalartelefon. Hon börjar prata om Global Connect som har köpt upp IP only och att Körsbär nu tar över efter dem i vår kommun. Låter lite märkligt men vi fortsätter lyssna. Hon uppger att vi ska få en billigare månadskostnad och att vi inte behöver göra något särskilt. För att hon ska slutföra så behöver vi avsluta samtalet för att signera något dokument för att någon signal ska gå tillbaka till henne för att hon ska kunna ringa upp om en minut igen och slutföra allt. Hon presenterar allt som att det är något vi måste göra eftersom Global Connect äger vår fiberanslutning.

Idag, när ångerrätten precis gått ut, så får vi ett SMS om att vi ska avsluta vårt pågående bredbandsabonnemang eftersom vi nu har ett tecknat bredbandsavtal med Körsbär. Säljaren har bara pratat fiber med oss, men har fått oss att teckna nytt bredbandsabonnemang som vi inte vill ha. Går inte att säga upp heller eftersom det är 24 månaders bindningstid.

Självklart ska man läsa noggrannare innan man skriver på avtal, men vi litade på vad försäljaren sa och det ångrar vi bittert. Vi var jättenöjda med vår befintliga bredbandsleverantör, men måste nu säga upp avtalet med dem eftersom vi inte vill betala dubbelt.

Väldigt osjyssta försäljningsmetoder. Global Connect hade överhuvudtaget inget med saken att göra eftersom de endast är ansvariga för fiberkabeln, dvs inte har något med bredbandsabonnemanget att göra. Hade varit mer rätt att fråga vilken bredbandsleverantör vi hade och vara tydliga med att det var denna som de ville att vi skulle byta.

De förtjänar inte ens en stjärna.

Antwort von Körsbär Sverige

Tråkigt att ni upplevt samtalet på det sättet.

För att förtydliga kring GlobalConnect och IP-Only: IP-Only heter numera GlobalConnect. Om säljaren förklarade detta under samtalet handlar det alltså om att tydliggöra vem som ansvarar för fiberanslutningen, inte om att påstå att GlobalConnect är er bredbandsleverantör eller att Körsbär har tagit över ert befintliga bredbandsavtal.

Körsbär är en bredbandsleverantör och det avtal som signerades avser vår bredbandstjänst. Informationen om att ett befintligt bredbandsabonnemang behöver avslutas skickas i samband med aktiveringen av den nya tjänsten och är kopplad till det startdatum som registrerats.

Vi förstår att ni inte är nöjda med hur ni uppfattade försäljningen, men avtalsinformationen och villkoren finns tillgängliga i samband med signeringen. Det är självklart viktigt att läsa igenom vad man godkänner innan avtalet signeras.

Vi tar samtidigt er feedback kring samtalet på allvar och ser kontinuerligt över våra försäljningsrutiner för att informationen ska vara så tydlig som möjligt.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Önskar att jag kunde ge noll stjärnor

Önskar att jag kunde ge noll stjärnor. Blev uppringd av person som pratade om fiberanslutning och att det företag som anslutit fiber hos oss hade blivit uppköpta. Började sedan prata månadskostnad och att det skulle bli billigare för oss.
Det var bråttom att signera så att någon signal skulle komma tillbaka hos henne och så att hon skulle kunna ringa tillbaka om 30 sekunder. Signerade och hon ringde upp direkt och bekräftade. Dum som man är litade man på vad hon sa och läste inte ordentligt, eftersom det var så bråttom.

Plötsligt får vi ett SMS om att vi behöver säga upp vårat bredbandsabonnemang (som är något helt annat än fiberanslutning) eftersom vi har tecknat ett nytt bredbandsavtal med Körsbär. Naturligtvis kommer detta SMS när ångerrätten har gått ut.

Känner oss totalt lurade efter att ha litat på försäljaren. Vad hade bolaget för fiberanslutningen överhuvudtaget med detta att göra?? Det var ju bara vilseledande. Väldigt osjyssta och vilseledande försäljningsmetoder.

Antwort von Körsbär Sverige

Tråkigt att du upplevt samtalet på det sättet.

För att reda ut en sak i din beskrivning: det du hänvisar till kring företaget som ”blivit uppköpt” verkar ha handlat om IP-Only, som numera heter GlobalConnect. Om du under samtalet uppgav att du inte kände till GlobalConnect är det därför fullt möjligt att säljaren förklarade att det är namnet på det företag som tidigare hette IP-Only. Det är inte samma sak som att Körsbär skulle ha påstått att vi har tagit över din befintliga bredbandsleverantör.

Körsbär är en bredbandsleverantör och våra avtal gäller bredbandstjänsten. Fiberanslutningen och bredbandstjänsten är två olika saker, vilket också framgår av avtalsinformationen.

Vad gäller SMS skickas information om uppsägning i samband med att tjänsten ska aktiveras, vilket är kopplat till det startdatum som anges för avtalet. Att informationen kommer efter ångerfristen är alltså inte något som sker för att kringgå ångerrätten, utan är en del av vår ordinarie aktiveringsprocess.

Vi har förståelse för att du är missnöjd med hur du upplevde samtalet, men det är viktigt att skilja på vad som faktiskt sades och hur situationen uppfattades. Vi kan inte hålla med om att Körsbär medvetet har använt vilseledande information i detta fall.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De ringer utan att kolla nixregistret

De ringer utan att kolla nixregistret. Väldigt oseriöst.

Antwort von Körsbär Sverige

Tråkigt att du upplevt det så. Vi kontrollerar alltid våra kontaktlistor mot NIX-registret, men i vissa fall kan det tyvärr även bli fel i underlaget från våra leverantörer.

Vi tar självklart till oss av feedbacken och kommer att vara extra försiktiga med detta framöver för att minimera risken att det händer igen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De påstår att jag tecknat ett avtal med…

De påstår att jag tecknat ett avtal med dem. De har också förfalskat min namnteckning. I början av telefonsamtalet utryckte de som att de ringde från min nuvarande telefonleverantör och att det nu var tid för en rabatt efter lång och trogen relation.

20. August 2026

Hej Rune,

Det här är samma påståenden som du har framfört till oss vid ett flertal tillfällen via mejl, och vi har besvarat dina frågor varje gång.

Vi vill återigen vara tydliga: Körsbär har inte förfalskat någon namnteckning. Det du hänvisar till som en ”förfalskad namnteckning” är texten/typsnittet ”Signerat” som automatiskt läggs till i avtalscertifikatet när ett avtal har signerats. Det är inte din handskrivna namnteckning och innebär inte att någon har förfalskat din signatur.

Vi har dessutom gått igenom det aktuella säljsamtalet tillsammans med dig. Du fick själv möjlighet att höra och konstatera att säljaren inte uppgav att han ringde från din nuvarande telefonleverantör. Det hade dessutom varit en orimlig uppgift, eftersom Körsbär är ett bredbandsbolag och inte säljer telefonabonnemang.

Påståendet om att samtalet skulle ha handlat om en ”rabatt efter lång och trogen relation” stämmer inte heller. Vi har gått igenom samtalet och kan konstatera att detta inte har sagts.

Vi ser mycket allvarligt på den typen av påståenden när de inte stämmer med det faktiska samtalet eller avtalsunderlaget. Vi accepterar inte att vårt företag anklagas för att ha förfalskat en namnteckning eller medvetet lämnat falsk information när det inte finns stöd för detta i det underlag vi har granskat.

Vi har redan besvarat dina frågor och gått igenom samtalet med dig. Det finns därför inget ytterligare vi kan tillföra kring dessa påståenden utan nya konkreta uppgifter.

Krille

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Den mest påstridiga telefonsäljare jag…

Den mest påstridiga telefonsäljare jag träffat på. Påstod att han inte var säljare. Baggböleri.

20. August 2026

Antwort von Körsbär Sverige

Tråkigt att du upplevde samtalet på det sättet. Vi tar självklart feedbacken vidare internt och ser över samtalen i framtiden om denna punkt.

Bredband

Hon skickade över en länk som skulle visa att det stämde det hon sade. När vi tryckte på länken för att se om det stämde blev vi direkt tecknade för två års avtal, vilket vi inte blev informerade om.
Vi hade redan ett avtal med Tele2 som vi inte kunde säga upp. Det slutade med att vi fick lösa ut Körsbär med 13.000 kr för ingenting! 🤬
/Två godtrogna pensionärer

19. August 2026

Antwort von Körsbär Sverige

Vi beklagar att ni upplevt situationen på detta sätt. Samtidigt vill vi vara tydliga med att Körsbär inte har som försäljningsmetod att uppge att vi har ”tagit över” en kunds befintliga bredbandsuppkoppling. Det är inte ett påstående som ingår i våra godkända säljmanus.

Vi kan dessutom inte hitta er i vårt kundregister, vilket gör det svårt för oss att koppla er recension till ett specifikt kundärende eller verifiera det händelseförlopp ni beskriver. Utan kunduppgifter eller ett avtalsunderlag kan vi därför inte uttala oss om den enskilda situationen.

Vi tar självklart sådana uppgifter på allvar och vill gärna undersöka vad som har hänt. Om ni kontaktar oss med exempelvis kunduppgifter eller annan information som gör att vi kan identifiera ärendet, kan vi se över det närmare.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag fick ett samtal från en säljare på…

Jag fick ett samtal från en säljare på Körsbär idag. Han påstod att de har fixat problemet med Global Connect nätverk. Vidare frågade han om jag är nöjd nu och om vi har kvar samma hastighet som tidigare. Enligt honom behöver jag inte göra något alls bara vänta in en billigare månadsfaktura i fortsättningen. När jag insåg det bedrägliga beteendet gjorde jag klart för honom att jag INTE vill byta till Körsbär. Lägg på när Körsbär ringer !

17. August 2026

Hej Tommi,

Tack för din kritik här på Trustpilot.

När det gäller vår försäljning vill vi förtydliga att ett leverantörsbyte till Körsbär inte kräver att kunden själv gör några tekniska installationer eller ändringar. Vi hanterar själva övergången och allt som rör tjänsten.

Det enda kunden behöver säkerställa är att det tidigare abonnemanget avslutas enligt överenskommen uppsägningstid, så att bytet kan genomföras smidigt. I övrigt sköter vi processen och ser till att tjänsten aktiveras enligt plan.

Vi beklagar om detta inte har framgått tillräckligt tydligt i samband med försäljningen.

Mvh

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Blev vilseledd av Körsbär att ta mellanskillnad.

Blev vilseledd att Körsbär skulle ta mellan skillnaden med övergången mellan bredbands leverantörerna.
så icke fallet nu får jag betala x-antal kronor för det.
Alla telefonförsäljare kan inte uttrycka sig i klarspråk.

3. August 2026

Antwort von Körsbär Sverige

Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Det låter som att det har uppstått ett missförstånd kring vad som ingår vid övergången mellan din tidigare bredbandsleverantör och Körsbär. Vi arbetar alltid för att information kring eventuella kostnader, uppsägningstider och leverantörsbyten ska vara så tydlig som möjligt innan ett avtal tecknas.

Vi beklagar självklart om informationen i ditt fall har uppfattats annorlunda och tar din feedback vidare internt för att säkerställa att våra säljare är ännu tydligare med vad som gäller.

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundsupport så tittar vi gärna närmare på ditt specifika ärende.

Mvh

Tydlig info

Tydlig info, kanske aningen missledande, men ok om man själv tänker efter

13. August 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Blev kontaktad av en som jobbar på…

Blev kontaktad av en som jobbar på Körsbär och ville att vi skulle använda dem som leverantör av fiber. Det var inget bra alternativ jämfört med nuvarande leverantör av fiber. Blev erbjuden lägre hastighet till dyrare pris per månad än vad vi har nu. Jag förklarade till säljaren som ringde upp att jag ville kolla upp vilken kostnad jag har idag samt hastighet idag. Upplevde att säljaren var påstridig fast jag sa flera ggr att jag ville kolla mitt nuvarande fiberanslutning i lugn och ro.
Använder ångerrätten för att det inte är aktuellt att bli kund hos Körsbär.

12. August 2026

Hej Roger,

Vad tråkigt att höra att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss på Körsbär och att vi inte kunde erbjuda ett alternativ som passade dig bättre än ditt nuvarande abonnemang.

Om du har ångrat ditt byte är du självklart välkommen att kontakta vår kundservice för hjälp med att använda din ångerrätt.

Pamela på Körsbär

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr