Iddink Bewertungen

TrustScore 1 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

S'entrega llibres en una data concreta no lectiu, i va coincidir que havia de retornar els llibres algú que no tenia relació i es va entregar un llibre que no corresponia. El qui ho recollia de Iddi... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vreselijk bedrijf. Mijn zoon had een vmbo boek ontvangen voor een vak ipv een vwo boek en wilde dit omwisselen. Dit kon alleen tegen betaling van €70! Terwijl zijzelf het verkeerde boek hebben opg... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mi experiencia ha sido un DESASTRE. He tenido de pagar 25,00 aprox. por unos libros que dicen que no entregué. La primera respuesta me dicen que no los entregué. Tuvimos varios mails cruzados y... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De klantenservice is echt absurd ruk. Een boek stond vorig jaar op mijn inleverlijst en dit jaar weer, dan word inleveren moeilijk. Zodra je dit aangeeft bij de hun lijkt het alsof ze je claim niet ee... Mehr ansehen

1. Geld & Versicherung

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Dit is het officiële kanaal van Iddink. Tweet gerust je vraag of opmerking. We reageren van ma t/m vrij tussen 8:00 en 17:00. Persoonlijke informatie? DM ons!

Ungenügend

Alle Bewertungen

107 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Wat een verschrikkelijk bedrijf

Wat een verschrikkelijk bedrijf, je hoop dat de leidinggevende aangeklaagd gaan worden en voor lange tijd opgeborgen worden. Je kan doen wat je wilt, als je de klantenservice aan de telefoon krijgt, krijg je een dame die slecht Nederlands praat en andere dingen belooft dan dat ze op schrijft. Gewoon geen goed woord voor over. Krijg je een manier om contact te krijgen dat ze binnen 3 dagen beloven antwoord te geven. Waarschijnlijk hebben ze andere dagen dan de gemiddelde Nederlander want na 2 maanden nog geen antwoord. Heren en dames van Iddink, jullie zijn... En hoop dat jullie persoonlijk een verschrikkelijk slecht 2026 hebben. En dan te bedenken dat de belasting betaler deze mensen moeten betalen. 1 ster is nog te veel.

2. Oktober 2025

Iddink waardeloos bedrijf

Wij proberen al vanaf 18 juni om de borg terug te krijgen van Iddink. Klantenservice blijft maar zeggen dat wij het formulier terugbetalen borg moeten invullen op de site van Iddink dit hadden wij dus al gedaan en dat kan geen tweede keer wij hebben een aangetekende brief gestuurd op aan rade van juridische adviseur hier geen reactie op gehad een klacht ingediend hier geen reactie op gehad. Meerdere keren met de klantenservice gebeld maar die helpen je niet verder al met al nog steeds bezig om onze borg terug te krijgen.

18. Juni 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De boeken netjes op tijd ingeleverd

De boeken netjes op tijd ingeleverd, met afleverbewijs!! En toch een "overdracht incasso" ontvangen. Telefonisch contact lukt niet, app-contact ook niet, alleen via Log-in van onze dochter. Nu afwachten of men gaat reageren, maar de reviews beloven niet veel goeds. Wat een bijzonder slecht, klantonvriendelijk bedrijf, waarbij de vraag is of er zorgvuldig met overheidsgeld wordt omgegaan.

HELP!

HELP!
Iddink Boekenuitleen: één groot bureaucratisch doolhof!
Even mijn ervaring delen met Iddink Learning Materials als onderdeel van Sanoma Learning of beter gezegd mijn strijd met jullie delen tegen een systeem dat zijn eigen missieverklaring volledig negeert.
Hun website vermeldt trots dat ze staan voor persoonlijke service en doordachte logistiek. Mijn ervaring: een magische verdwijntruc van je geld, een uitputtende slag met je eigen geduld en een chronisch gebrek aan elke vorm van klantenservice.
Mijn zoon moest aan het einde van zijn schoolcarrière op de middelbare school één boek Filosofie inleveren. Omdat hij verhinderd was bij de inname op zijn oude school, kregen wij van de school te horen dat wij het boek konden opsturen. Dat hebben wij keurig gedaan. Aan het begin van het schooljaar stuurde Iddink overigens het boek twee keer naar ons. Twee identieke exemplaren in huis, duidelijk een fout van hun kant. Beide boeken hebben wij echter netjes teruggestuurd: één gewoon via de post en het tweede aangetekend, met ontvangstbevestiging. Alles netjes geregeld, zou je denken.
Niet dus. Want Iddink besloot dat het professioneel was om facturen te blijven sturen, inclusief aanmaningskosten. Inmiddels loopt het totaalbedrag op tot €75. Pogingen om telefonisch contact te krijgen zijn zinloos: de telefoon gaat onbeantwoord over en over, totdat je de moed opgeeft. Twee brieven via de post? Geen reactie. Via Whatsapp? Geen reactie. Via de website klachten indienen? Niet mogelijk. alleen mogelijk als je iets nieuws bestelt. Echt waar! Je kunt dus pas gebruikmaken van de online klantenservice als je eerst een nieuw product bestelt. Dit is toch een grap om te huilen.
Kortom: we hebben twee keer hetzelfde boek teruggestuurd (verzendkosten meer dan 25 euro) inclusief bewijs en toch word je financieel gestraft. Persoonlijke service en doordachte logistiek? Mijn ervaring: bureaucratisch doolhof, volledige onbereikbaarheid, frustratie en een steeds groeiende factuur die nergens op slaat.
Wie heeft suggesties voordat de deurwaarder hier voor de deur staat? Of moet ik gewoon een cursus geduld volgen terwijl ik €75 cadeau geef aan een organisatie die boeken tweemaal verstuurt, die door mij tweemaal netjes zijn geretourneerd en vervolgens doet alsof het mijn schuld is?
Wie heeft dit soort zelfde ervaringen en wie heeft de gouden tip in handen? Als tegenprestatie zou ik jullie een mooi boek over filosofie willen schenken, maar helaas, dit heb ik al (twee) keer teruggestuurd… naar Iddink Learning Materials.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Iddink stuurt rekeningen en automatisch…

Iddink stuurt rekeningen en automatisch gegenereerde aanmaningen met dreiging van incasso terwijl de boeken netjes teruggestuurd zijn (waarvoor ontvangstbewijs is). Je kan Iddink niet mailen, op whatsapp berichten wordt niet gereageerd en de helpdesk stuurt je van het kastje naar de muur.

Niet eens 1 ster waard

Niet eens 1 ster waard.
Meest slechte bereikbaarheid, klantenservices en hulpvaardigheid.
Rekening gekregen voor iets wat we nooit hebben ontvangen. dit al meerdere malen aangegeven maar ze doen er niets mee, en nu krijg ik incasso kosten etc. terwijl het niet mijn fout is dat hun een verkeerde factuur sturen. geen normale mail mogelijk, geen normale contactformulier, 30 minuten in de wacht en dan nog een iemand aan de telefoon die niets kan betekenen voor je.

Ongevraagd woordenboeken ontvangen

Ongevraagd woordenboeken ontvangen. Meerdere keren contact opgenomen via app en telefoon, elke keer toezegging dat er retourlabel zou worden gestuurd. Nooit ontvangen. Uiteindelijk voor eigen rekening retour gestuurd. Bevestiging vanuit Iddink ontvangen dat alles goed ontvangen is. Klantenservice blijft om verzendbewijs vragen. Meerdere keren alles gestuurd maar betalingsherinneringen blijven komen. Nu zou het aan een incassobureau worden overgedragen. Hopelijk valt daar wel mee te communiceren. Dat dit nog bestaat in de 21e eeuw, ongelooflijk slecht.

9. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een waardeloos bedrijf!

Wat een waardeloos bedrijf!
Mijn zoon op het einde van het schooljaar (juli) netjes zijn boeken ingeleverd. Krijgen we in augustus een factuur dat 1 boek niet is ingeleverd. We weten 100% zeker dat dit wel gebeurd is. Probeer ze dan maar eens te pakken te krijgen. Telefonisch wordt je afgewimpeld. Moet via klantenservice via de website. En ook daar wordt je afgewimpeld. Je krijgt niemand aan de lijn die je echt kan helpen. Uiteindelijk 2 keer een aanmaning en extra administratiekosten erbij. Op een gegeven moment dacht ik ik ga het bedrag maar betalen, dan ben ik er van af, maar dat slaat toch nergens op. Het is nu ondertussen december. Ik heb uiteindelijk school gebeld dat dit toch echt niet normaal is. Zij hebben contact met hun opgenomen en nu krijg ik ineens een mail: U geeft aan dat de onderstaand vermelde boeken wel zijn ingeleverd. Na controle hebben wij vastgesteld dat er bij het scannen van de boeken
door ons een fout is gemaakt. Wij zullen de factuur crediteren. Onze excuses voor het ongemak

Slaat echt helemaal nergens op.
Ik ben hier 4 maanden mee bezig geweest!! Las dat er al veel mensen het opgaven en de factuur dan maar betalen. Echt oplichters zijn het

1. Dezember 2025

Waardeloos

Waardeloos
Geen contact met het bedrijf te krijgen
Die verzekering die je betaald hoef je niet te doen want als er iets mist door omstandigheden moet je er gewoon voor betalen.

22. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een waardeloos bedrijf dat iddink!

Alle boeken netjes en op tijd ingeleverd in juli 2025, en toch krijgen wij een rekening van 72,50 inclusief 6,75 Euro aanmaningskosten! Dit na veelvuldig protest. 'servicedesk' was helemaal waardeloos en bijna niet te pakken te krijgen. Deze vrouw verwees ons alleen maar naar het contactformulier voor bezwaar, iets wat we dus al reeds hadden ingevuld. Heb nu maar betaald, anders kwam er nog 15,00 Euro bij. Echt te bizar voor woorden, oplichterij is het. Door hun eigen fouten en slordigheid, lees geen inlverbewijs afgeven of mail met bewijs, jagen ze klanten op kosten.

20. November 2025

Verschrikkelijk bedrijf

Verschrikkelijk bedrijf dat geen enkele service verleent en niet bereikbaar is voor klanten. Helaas bestelt de school van onze dochter boeken via dit bedrijf. Ik zou willen dat het niet zo was.

11. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Iddink stuurt onterecht facturen voor ingeleverde boeken

Iddink, wat een slecht bedrijf.
Alle boeken zijn op de afgesproken tijd op school ingeleverd, inclusief inleverformulier. De mijnheer die de boeken heeft ingenomen heeft de boeken gecontroleerd, gescand en heeft bevestigd dat het in orde was.
Toch ontvingen wij een mail dat de boeken niet zijn ingeleverd inclusief een factuur.
Via het contactformulier op het leerlingenportaal hebben wij aangegeven dat de boeken wel zijn ingeleverd. Daarop wordt door Iddink niet gereageerd. Maar ze sturen ons wel meerdere aanmaningen. Ik heb vervolgens een klachtenformulier ingevuld en nogmaals een contactformulier.
Tot op heden geen reactie van Iddink.

8. Juli 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn ervaring met Iddink is helaas zeer…

Mijn ervaring met Iddink is helaas zeer slecht geweest. Ik heb mijn boeken op 9 juli keurig en op tijd teruggestuurd, inclusief bewijs van verzending. Toch ontving ik daarna meerdere facturen waarin werd vermeld dat de boeken niet waren ontvangen. Ondanks dat ik meerdere keren heb gebeld en telkens opnieuw mijn situatie moest uitleggen, bleef dit probleem maar doorgaan.

Pas op 11 november kreeg ik een excusesmail waarin werd bevestigd dat de boeken wél waren ontvangen en dat de kosten zouden vervallen. Tot mijn verbazing ontving ik daarna echter nóg een factuur, dit keer met de boodschap dat ik de administratiekosten “wel even” moest betalen. Dit vind ik ronduit schandalig, zeker omdat ik zelf al veel tijd, moeite en telefoonkosten heb gemaakt om hun fout recht te zetten.

Het hele proces heeft bijna vier maanden geduurd, wat ik zeer onprofessioneel en klantonvriendelijk vind. In plaats van begrip en correcte afhandeling kreeg ik alleen maar nieuwe rekeningen.

Mijn vertrouwen in Iddink is hierdoor volledig verdwenen. Ik ben zeer teleurgesteld in de manier waarop dit is behandeld.

18. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Nog niet eens 1 ster waard!

Nog niet eens 1 ster waard!
Wat een oplichterspraktijken bij Iddink. Alle boeken netjes en op tijd ingeleverd, en toch krijg ik doodleuk een rekening dat ik dit niet gedaan zou hebben. Na veel gedoe werd de €39,95 uiteindelijk kwijtgescholden, maar moest ik nog wel €6,95 “administratiekosten” betalen. Echt belachelijk! Door hun eigen fouten en slordigheid jagen ze klanten op kosten.

11. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zoveel tijd kwijt door wanbeleid

Ze waren gehackt en daardoor waren mijn gegevens gelekt en ik ben daar veel tijd aan kwijt geweest dus al niet erg vrolijk. Ook geen excuus ofzo alleen melding.

Daarna moesten er boeken retour. Moest op eigen kosten. In de mail een verhaal dat dat via ups kon voor 4 euro. Ik daarheen. Kon helemaal niet, alleen met retouretiket van iddink zelf. Dat had ik niet gekregen. Kon dan zelf voor meer dan 10 euro verzenden. Was dus voor niets bij ups, weer zonde van mijn tijd. Dus ik denk ik bel over hoe dat dan zit met die 4 euro. Gingen ze navragen. Na lang wachten, mededeling dat ik gewoon naar ups kon en daar retour aanmelden, maar dat is dus niet waar. Had ik net geprobeerd. Ze bleven zeggen dat het kon. Voor 8 euro daarna met postnl verzonden. Gewoon zo vervelend dat ze zo n zin er bij zetten en dan hun fout blijven verdedigen. Zo klant onvriendelijk.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ongevraagd opgestuurde rekenmachine retourneren voor eigen kosten en slechte klantenservice.

Bij omwisselen van wiskunde boeken ongevraagd een rekenmachine meesturen van 170 euro. Sowieso niet normaal wat ze hiervoor rekenen. Al begin van het schooljaar zelf aangeschaft elders voor 110 euro?! Contactformulier wordt niet op gereageerd en klantenservice heel lang in de wacht. Vanmorgen eindelijk iemand aan de lijn. Wat een moeizaam gesprek. Retour sturen kan, maar wel voor eigen kosten. Dat gaan we dus niet doen. We nemen contact met u op hierover. Ben benieuwd. Krijg binnen 5 minuten wel mail met retourformulier en creditfactuur, maar daar blijft nog 9 euro openstaan voor levering en administratiekosten. Kunnen we ook weer achteraan.

Klantenservice

De dames van de klantenservice heb je niets aan. Ik ben inmiddels 2,5 weken bezig om een bezwaar in te dienen van een factuur. Via de website lukt het niet vanwege een storing en probeer ik het op te lossen met de dames van de klantenservice. Na allerlei beloftes; doorspelen interne service, uitzoeken hoe het bezwaar op een andere manier ingediend kan worden, contact met mij opnemen is allemaal niet nagekomen. Tijdens het telefonisch contact ben ik er 2 x uitgegooid en mocht ik weer opnieuw bellen. Ik heb de afgelopen 2,5 week 4x aan de telefoon gezeten met verschillende dames. En wat het enorm lastig maakt voor klanten aan de lijn, je verstaat de dames niet. Ze praten heel zacht en zijn niet daadkrachtig.

Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr