Banner for Stichting Wakibi

Stichting Wakibi  Bewertungen 744

TrustScore 5 von 5

4.8

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Geweldig goed initiatief. Met microkredieten help je anderen en je krijgt je geld terug minus een beetje vw koersverschil. Duidelijke info op de site. De terugbetaling kun je weer inzetten voor nieuwe... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Wakibi is betrouwbaar en transparant. Leningen verstrekken maakt voor mensen echt het verschil tussen armoede of hun eigen leven weer kunnen opbouwen. Ik krijg maandelijks melding als iemand iets hee... Mehr ansehen

1. Non-Profit-Organisation
  2. Alternative Finanzdienstleistungen
  3. Wohltätigkeitsorganisation
  4. Spendenzentrum
  5. Stiftung
  6. Finanzdienstleistungsinstitut

Über Stichting Wakibi

Vom Unternehmen geschrieben

Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.

Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.

De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.

Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.

4.8

Bittet Kunden um Bewertungen

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 2 Wochen

Precies goed!

Goede, eerlijke transparante informatie.
Reminders/berichten: niet te veel, niet te weinig. Dus precies goed!

19. Juni 2026
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Op kritische vragen krijg je geen antwoord (meer)

Sinds 2017 heb ik 157 leningen verstrekt maar vorig jaar ben ik gestopt. Het percentage oninbare leningen liep sterk op en ik kreeg geen fatsoenlijk antwoord op mijn vragen. Ik was met name kritisch naar de stelling dat 98% van de leningen worden terugbetaald. Ik mailde o.a.:
Het kan best zo zijn dat ruim 98% van de leningen zijn terugbetaald maar dat is een geflatteerd percentage. Wakibi volgt het systeem van de samenwerkingspartner en deze kan kennelijk een lening (eindeloos?) op terugbetalend laten staan. En dat heeft een positief effect op het terugbetalingspercentage.
Als voorbeeld haal ik uw samenwerkingspartner Chamroen uit Cambodja aan. Ik schreef eerder dat deze volgens uw eigen site 94,32% aan achterstallige leningen heeft, maar daar reageerde u niet op. Het is opmerkelijk dat er al tijden geen projecten in Cambodja via Wakibi worden aangeboden. Een bevriende gids uit Siem Reap vertelde mij desgevraagd dat Chamroen niet meer actief is. Op mijn leningen aan projecten in Cambodja is al sinds juli 2024 geen aflossing geweest.
Dan lijkt het mij toch dat Wakibi een eigen verantwoordelijkheid heeft naar de uitleners voor wat betreft de status van deze leningen.

Wat verder ontbreekt is het percentage oninbaar van de inleg van de uitleners. Na terugbetaling van leningen heb ik die bedragen opnieuw uitgeleend. Volgens het overzicht op uw site heb ik totaal € 1.442,97 ingelegd.
Daarvan is 13,43% gedoneerd aan Wakibi dus blijft er € 1.249,18 over aan uitgeleende gelden. Het saldo uitstaande leningen is echter € 387,87 en dat is maar 31% van mijn inleg. Het percentage oninbaar is 69%.
En dat geeft niet maar wees daar dan wel eerlijk over.

Hier nooit meer een reactie gekregen dus besloot ik te stoppen.

31. Dezember 2025

Beste Theo,

Dank voor je review en voor de 157 leningen die je sinds 2017 via Wakibi hebt verstrekt. Daarmee heb je veel ondernemers geholpen hun bedrijf op te bouwen. We vinden het jammer om te lezen dat je hebt besloten te stoppen.

Allereerst willen we onze excuses aanbieden voor het uitblijven van een reactie op je laatste e-mail. Helaas hebben wij jouw vervolgbericht destijds over het hoofd gezien, waardoor je geen reactie hebt ontvangen. Dat had niet mogen gebeuren.

Naar aanleiding van je review hebben we de correspondentie opnieuw bekeken en inmiddels alsnog inhoudelijk gereageerd op de vragen die waren blijven liggen.

We begrijpen je vragen over het terugbetalingspercentage en de status van leningen waarvoor langere tijd geen aflossingen zijn ontvangen. Wakibi volgt hierbij de statussen van Kiva en de lokale microfinancieringspartners. We realiseren ons dat dit niet altijd alle zorgen wegneemt en nemen je feedback over transparantie serieus.

Ook willen we graag verduidelijken dat het door jou genoemde percentage van 13,43% betrekking heeft op de donaties die je in de loop der jaren hebt gedaan ten opzichte van het totaal uitgeleende bedrag, en niet ten opzichte van het bedrag dat je hebt gestort.

Mocht je n.a.v. onze reactie op de mail en deze reactie nog vragen hebben dan horen we dat graag op support@wakibi.nl. We kunnen altijd even bellen.

Mooi initiatief

Mooi initiatief om zelf te kunnen kiezen wie je steunt. Krijg regelmatig terugbetalingen, die ik vervolgens weer in iemand anders kan investeren. Nadeel is alleen dat er zóveel keus is, dat ik soms niet kan kiezen wie ik ga helpen

5. Juni 2026

Dank je wel voor je review.
Dat is precies wat Wakibi bijzonder maakt: je kiest zelf welke ondernemer of welk project je wilt steunen. En ja, we herkennen het ook wel een beetje, met zoveel inspirerende projecten is kiezen soms niet makkelijk!

Betrouwbaar

Betrouwbaar. Krijg altijd een update als er weer terug betaald is. Mooi hoe je op deze manier anderen die het minder goed hebben kunt helpen.

5. Juni 2026

Antwort von Stichting Wakibi

Fijn om te lezen dat je de updates over terugbetalingen waardeert. Zo kun je goed volgen hoe jouw lening ondernemers helpt om stap voor stap vooruit te komen.

Fijne organisatie

Al heel lang ben ik via Wakibi donateur voor microkredieten voor mensen uit veel verschillende landen. Ik ben blij dat ik dat kan doen. Eenmaal had ik het geld zelf nodig en kon ik gemakkelijk een deel laten terugstorten. Dit in tegenstelling tot Kiva. Ook is Wakibi in het Nederlands in tegenstelling tot Kiva (Engels). Kortom heel tevreden!

29. Mai 2026

Antwort von Stichting Wakibi

Dank je wel voor je review. Mooi om te lezen dat je al zo lang betrokken bent bij Wakibi. Fijn ook dat je de flexibiliteit waardeert om geld terug te laten storten wanneer je dat nodig hebt. We doen ons best om uitlenen toegankelijk en eenvoudig te maken.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Fijn dat het geld blijft circuleren

Fijn dat je met een terugbetaalde lening direct weer een andere ondernemer kunt steunen! Zo blijft het geld circuleren en mensen met goede plannen vooruit helpen!

26. Mai 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung

Dank je wel voor je review.
Dat is inderdaad het mooie van Wakibi: na een terugbetaling kun je direct weer een andere ondernemer steunen.

Gebruiksvriendelijk zelfredzaamheid stimuleren

Duidelijke en gebruiksvriendelijke website.

Goed en mooi doel: leningen t.b.v. zelfredzaamheid.

Alles is transparant: geld t.b.v. mirco kredieten en geld t.b.v. de organisatie.

8. Mai 2026

Dank je wel voor je review.
Mooi dat je de transparantie waardeert. Zo kun je zelf bepalen welke ondernemer je steunt en goed volgen hoe je lening wordt terugbetaald.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Terugbetaling is niet wat wordt beloofd.

Naar mijn mening blijft er te veel geld bij de tussenpersonen achter. Terwijl je bij de start denkt dat al je geleende geld netjes terugbetaald gaat worden.
Helaas.

8. Mai 2026

Dank je wel voor je review.
Jammer om te lezen dat dit niet overeenkomt met je verwachtingen. We hebben je leningsoverzicht erbij gepakt en zien dat de leningen die zijn terugbetaald, ook volledig zijn terugbetaald. Het verschil dat je ziet, wordt veroorzaakt door koersschommelingen tussen de lokale valuta en de euro. Daarnaast gaat 100% van de lening naar de ondernemer die je steunt; er blijft geen deel van de lening achter bij tussenpersonen. Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via support@wakibi.nl. We kijken graag met je mee.

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr