Vanuit het bedrijf hebben we onze eigen rapport opgevraagd ter beoordeling. Dit via de chat functie gedaan en ging heel snel. We ontvingen binnen een half uur het rapport. Top!!
ik kreeg van Graydon een brief van 2 kantjes lang met een opdringerige tekst waarin zij uitlegden dat zij mijn bedrijfsgegevens hebben opgeslagen in hun klanten bestand en dat zij mijn bedrijfsgegeven... Mehr ansehen
DOE GEEN ZAKEN MEE! We hebben een 2 jarig infocus abonnement gehad, wat we op tijd opgezegd hebben per mail. Echter omdat er niet een duidelijke bevestiging terug gekomen is willen ze je houden aa... Mehr ansehen
Eigen Graydon rapport
Tevreden over hoe Rico ons geholpen…
Tevreden over hoe Rico ons geholpen heeft met met het opstellen van een krediet onderzoek.
Snelle Servië
Slaan ongewenst KvK data op
Keek net door de KvK papieren die ik bij inschrijving ontvangen had en vond daar een brief van "Graydon Nederland B.V." die doodleuk vertelde dat ze mijn gegevens in hun database hebben opgeslagen. Núl toestemming voor gegeven. Aangezien ik al langere tijd mijn bedrijfje heb ben ik ook bang dat met de slechte privacywetgeving die destijds van toepassing was voor de KvK, al mijn persoonsgegevens bij Graydon onterecht (ik zou zelfs zeggen onwettig) in hun database staan. Ongelooflijk dat dit kan!
Zonder mijn toestemming gebruik maken van mijn gegevens
Een opdringerige brief ontvangen dat mijn bedrijfsgegevens zijn opgenomen in hun database. Heb ik GEEN toestemming voor gegeven.
Maffia praktijken
Ik kreeg ook zo'n brief. Wist even niet wat ik hiermee moest. Ik had nergens toestemming voor gegeven. Zelfs niet voor marketing doeleinden. Hier mag je volgens hen bezwaar tegen maken ( voor wat het waard is) Heb maar eens gegoogeld en zag en ondervond dat dit echt niet kan Ik volg hier
ea. En wacht de actie en stappen van de autoriteit Persoonsgegevens af. Bedankt voor de vele reacties.
Weigering verwijdering gegevens uit database Graydon
Ik heb gemotiveerd bezwaar gemaakt tegen de opname van mijn KvK-gegevens in de database van Graydon Creditsafe Nederland B.V. (hierna: Graydon) en verzocht mijn gegevens onmiddellijk uit Graydon's database te verwijderen. Ontving reactie waarin Graydon stelt dat er een gerechtvaardigd belang is bij de opname van mijn gegevens in Graydon's database en dat geweigerd wordt mijn gegevens te verwijderen. Ik heb direct klacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Uitbuiting door persoonsgegevens van…
Uitbuiting door persoonsgegevens van ZZP’ers te schrapen en door te verkopen. Walgelijk.
Ze geven gewoon foute informatie
Door een behulpzame bankmedewerker kwam ik er na een aantal aanvragen voor een auto lease eindelijk achter dat de info die dit bedrijf gaf incorrect was.
Graydon is maffia
Ik ben in geschreven bij de kvk en Kreeg een brief van Graydon dat ze mij hadden opgenomen in hun register ik wil dit niet verwijderen doen ze niet
Ze verwerken persoonsgegevens zonder…
Ze verwerken persoonsgegevens zonder toestemming en weigeren vervolgens deze te verwijderen ondanks meerdere onderbouwde verzoeken. Ik heb een klacht ingediend bij de autoriteit persoongegevens en deze wordt gelukkig serieus genomen. To be continued
Tijd om Tim Hofman erbij te halen?
Het word denk ik tijd om Tim Hofman erbij te halen want zomaar de gegevens van mensen verzamelen en dan claimen dat het van goed belang is echt belachelijk.
Ongevraagde handel met jouw gegevens
Graydon handelt ongevraagd met jouw gegevens. De standaard antwoorden op klachten, is het bewijs dat ze klachten krijgen aan de lopende band. Ik doe melding bij Autoriteit Persoonsgegevens.
Graydon werkt in strijd met de AVG
Graydon werkt in strijd met de AVG.
Na registratie van mijn bedrijf bij de KVK kreeg ik van Graydon een brief over mijn registratie bij hun en hoe zij die verwerkte en waarom zij (dachten) aan de AVG te voldoen.
Ik heb hen de volgende zaken voorgelegd echter blijven zij bij hun algemene standpunten. Inhoudelijk zijn ze nauwelijks op mijn beweringen ingegaan.
Informatie over een persoon kan rechtmatig in een open bron staan. En dus voor iedereen toegankelijk en te bekijken zijn. Maar dat betekent niet dat zij die gegevens dan ook overal voor mag gebruiken. Zij mogen de gegevens niet zomaar opnieuw verwerken.
Persoonsgegevens mogen opnieuw worden verwerkt als de betrokkene daar specifieke toestemming voor heeft gegeven. Dat gegevens in een open bron staan, betekent niet dat zij automatisch toestemming hebben om de gegevens opnieuw te verwerken. Zij hebben alleen toestemming om de gegevens te bekijken bij een openbare bron.
Graydon noemt in hun brief dat zij de gegevens op grond van een gerechtvaardigd belang mag verwerken. De AVG noemt “grondslagen” als basis waarop zij gegevens mogen verwerken. Zij leggen het gerechtvaardigd belang echter veel te ruim uit en er mist een onderbouwde grondslag. Sterker nog, zij noemen ook de mogelijkheid van marketingactiviteiten met deze gegevens. Die grondslag komt dus niet overeen met de wet, althans deze wordt wederom erg ruim uitgelegd.
Er zijn drie voorwaarden nodig voor dit gerechtvaardigd belang. Uit hun brief worden deze niet duidelijk c.q. voldoen ze niet aan de beschrijving uit de AVG.
De AVG schrijft tevens voor dat als dit een grondslag(gerechtvaardigd belang) zou kunnen zijn, dat het niet mag gaan om een mogelijk belang in de toekomst, waarvan zij nog niet zeker zijn. Er blijkt mij op dit moment geen enkel belang. Wie weet doet geen enkel bedrijf navraag over mijn bedrijf en hebben zij die gegevens vervolgens tientallen jaren. Dus de grondslag lijkt mij niet juist.
Ook de noodzakelijkheid voor de registratie en verwerking lijkt te ontbreken. Enkel het oprichten van een bedrijf lijkt voor hen de noodzakelijkheid aan te tonen en deze gegevens vast te leggen. Dit is in strijd met de AVG. Uit hun brief blijkt ook niet of er een afweging is gedaan in het kader van proportionaliteit en subsidiariteit.
Uit hun brief wegen zij iedere keer de belangen om informatie te delen met derden. Die afweging staat erg beknopt omschreven en is voor de geregistreerde niet eenduidig. De mate waarin een bedrijf bijvoorbeeld überhaupt zaken doet of wil doen met in dit geval, mijn bedrijf is voor Graydon niet altijd na te gaan. Welke afwegingen zijn dat dan?
Verder noemen als grondslagen “ons gerechtvaardigd bedrijfsbelang …… ” Een bedrijfsbelang is geen grondslag voor de AVG.
Ik heb na een korte emailwisseling met Graydon een klacht ingediend bij de autoriteit. Kortgeleden kreeg ik bericht dat er meerdere klachten zijn en de klachten gebundeld worden. Wordt vervolgd dus.
This company is fraud.
This company is fraud.
If you receive a letter from this company.
1. Send them a letter for objection.
2. If they do not proceed your request, use it as an evidence and send to the Dutch Data Protection Authority (Autoriteit Persoonsgegevens).
ongevraagd brieven oplichters
Ik word per brief geïnformeerd dat Graydon mijn KvK informatie heeft opgevraagd en dit in hun databank op slaat om vervolgens inzichtelijk te maken voor andere bedrijven. Ik vind dit niet kunnen en als je gegevens wilt laten verwijderen dan stellen ze voor dat je dit moet doen.
Graydon doet er alles aan om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens juist en actueel zijn. Als u uw rechten wilt uitoefenen, kunt u een verzoek met motivering van uw belang indienen bij Graydon. U kunt uw verzoek naar Graydon sturen: per e-mail: emailadres of per post te richten aan: ? Om u te kunnen identificeren, ontvangen we graag een kopie van uw legitimatie. Hierop kan u uw BSN en foto doorhalen. We zullen binnen een maand reageren op uw verzoek.
belachelijk toch nog meer werk. Ik wil geen brieven ontvangen van ze . Ik heb heel duidelijk aangeven bij de kvk dat ik geen post wilt ontvangen maar brieven maken er misbruik van omdat je huisadres niet kan afschermen als postadres
Verkopen je KvK informatie door aan oplichters.
Ik word per brief geinformeerd dat Graydon mijn KvK informatie heeft opgevraagd en dit in hun databank op slaat om vervolgens inzichtelijk te maken voor andere bedrijven.
wordt dagelijks gebeld door jonge buitenlandse mensen om mij diensten aan te smeren terwijl ik bij KvK aangegeven heb niet open te staan voor commerciele benaderingen.
Gebruikt ongewenst gegevens uit het…
Gebruikt ongewenst gegevens uit het handelsregister
Mogelijk maken van belterreur
Jullie halen mijn bedrijfsgegevens bij KvK vandaan, gooien vervolgens mijn GSM nummer online.
Nu word ik contant gebeld door scammers en is mijn nummer intussen gespooft. Net als de nummers van vele andere bedrijfjes. Het zou me niet verbazen als ze deze nummers bij jullie vandaan hebben gehaald, ze staan immers panklaar voor de pik. Mijn nummer is zakelijk (behalve bij de KvK) nergens bekend en staat al helemaal niet online. Behalve bij jullie.
Vertikken het om me uit het systeem te verwijderen, "want BV". Want ach, kan jullie het verrotten dat jullie een ander schade toebrengen. Als het maar geld oplevert.
Waardeloos bedrijf
Waardeloos bedrijf, geeft geen ene moer om de belangen van de ZZPér.
Geeft geen gehoor aan het verzoek tot verwijdering uit haar systemen.
Een brief ontvangen van Graydon dat ze…
Een brief ontvangen van Graydon dat ze mijn persoonsgegevens en bedrijfsgegevens hebben opgenomen in hun database zonder toestemming te vragen. Direct een mail naar hun gestuurd met een dringend verzoek mijn gegevens te verwijderen. Afwachten wat daaruit komt, maar denk dat ze het niet willen doen. Gaan we het hogerop spelen.word vervolgt...
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.