BIOBYG Bewertungen 18

2.9

1. Holzhandlung
  2. Sägewerk

Vom Unternehmen geschrieben

BIOBYG sælger lufttørret egetræ. Både som byggemateriale - stolper, lægter, brædder, lister osv., som byggesæt (højbede, kompostbeholdere m.m.) og som færdige produkter. Lufttørret egetræ er et fantastisk udendørs byggemateriale som gør det muligt at bygge helt uden trykimprægnering, træbeskyttelse og maling. Lufttørret egetræ er stærkt, smukt og har optimal levetid uden nogen former for behandling. Byg hegn, terrasser, højbede, trapper, bænke, badebroer, pergolaer osv.

2.9

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 48 Std.

Kan ikke anbefales

Kan ikke anbefales.
1) Min tømrer sagde 25 pct af leverede træ var for dårligt som terassebrædder. Men Biobyg sagde “at sådan er deres produkt - “rustikt”. (Så deres billeder af terasse-dæk er misvisende).
2) Fik leveret 2 pinde/mindre brædder (bogstaveligt talt) som “prøve på sneglehegn. Det forlangte de 1000 kr for. 1000 kr.
Så desværre - ville så gerne støtte deres produkt. Men kan ikke.

5. Juni 2025

Hej Annette

Tak for at dele din oplevelse.

Terrassebrædder
BIOBYG har et meget skarpt koncept. Vi sorterer kun ud fra lang ubehandlet levetid og anvendelighed. Det gør vi for at holde prisen så lav som muligt og for at udnytte egetræ som resurse bedst muligt. Det giver kunderne nogle smukke terrasser med meget lang naturlig levetid, et minimum af vedligehold og den mindst mulige negative påvirkning af miljø og klima.

Vi kan selvfølgelig godt af og til lave en smutter hvor der kommer et bræt med i pakken som har for store løse knaster, for mange spor efter borebiller eller lidt for meget splint i et hjørne. Men når din tømrer snakker om 25% så er det fordi han bruger andre sorteringskriterier end dem BIOBYG bruger og dem vi klart beskriver på BIOBYG.dk. Han m/k må i sagens natur sortere som han ønsker men det må være for egen regning. Eller i dette tilfælde din regning. Du/I kan læse mere om vores naturtørrede egetræ og vores sortering her: https://biobyg.dk/om-naturtoerret-egetrae/

Og alle billeder af terrasser på BIOBYG.dk er taget af terrasser bygget i BIOBYGs sortering. Vi ønsker på ingen måde at gøre vores terrasser "pænere" end de er. Tvært imod.

Hvis der er noget vi kan gøre for at du kan komme i mål eller der på anden måde skal findes en løsning er du velkommen til at kontakte os.

Sneglehegn
Vi tager ikke 1000 kr for to pinde. BIOBYGs sneglelister koster 62 kr pr løbende meter evt. plus skruer. Jeg får kundeservice til at kontakte dig så vi kan finde ud af hvad det går ud på.

Jeg håber det var svar i første omgang.

V.H.
Ejer

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Advarsel: Køb ikke terrassebrædder fra dette firma!!

Jeg fik i juni leveret 87 m2 terrassebrædder. Det er første, eneste og sidste gang, jeg får noget leveret fra Biobyg. Brædderne er af så dårlig kvalitet at det under ingen omstændigheder kan lade sig gøre at fremstille en terrasse af en rimelig beskaffenhed.
1. Brædderne har et fugtindhold på 35-45 %. Det svarer til næsten nyopskåret egetræ og betyder, at brædderne er fuldstændigt uanvendelige til terrasse. Egetræ vil normalt have et vandindhold på 15-20 % efter at have lufttørret i 6-12 måneder, hvilket er den tid Biobyg angiver, at de lufttørrer træet.
2. Brædderne er af så ringe kvalitet, at selvom jeg frasorterer 50% kan jeg umuligt opnå samme resultat som man kan se på deres hjemmeside og på Facebook opslag.
3. Brædderne er leveret i forkert længe, hvilket betyder at jeg mangler 13 procent i forhold til hvis de var blevet leveret i den længde, jeg havde bestilt.
4. Brædderne er leveret med en bredde på 116-119 mm med et gennemsnit på 117 mm. På hjemmesiden angives bredden til at være 120 +/-1 mm.

Ved reklamation har indehaveren Mikael Bjerre afvist alt og påstået, at leverancen opfylder det tilbudte. Min henvendelse er blevet beskrevet som uvederhæftig og langhåret. Jeg blev tilbudt at levere brædderne tilbage. Jeg skulle betale fragten samt afregne allerede ibrugtagne brædder til dobbelt pris. I stedet for går jeg nu til Forbrugerklagenævnet for at få alle mine penge tilbage. Mage til skrammel skal man lede længe efter. Både fleste af brædderne egner sig bedst til brændeovnen, hvis det da ikke var så sjaskvådt.

Hold jer langt væk fra Biobyg, hvis I planlægger at bygge en terrasse i eg. De påstår de sælger Danmarks billigste lufttørrede egetræsbrædder. Men i virkeligheden er det Danmarks dyreste. Jeg er nu i gang med at lægge terrasse med 2. sorteringsbrædder fra en anden leverandør. 100% af disse brædder er bedre kvalitet end Biobygs brædder. Og til en lavere pris!

11. Juli 2025

Hej LH

Tak for anmeldelse.

Ja vi fastholder at vi har leveret det aftalte. Og vi ser frem til at få sagen prøvet ved forbrugerklagenævnet.

Vi har haft en del mails frem og tilbage og der er ikke rigtig nogen vej uden om. Jeg mener du er opportunistisk, uvederhæftig og tendentiøs i den måde du først forsøgte at opnå en rabat og nu forfølger et ønske om at ophæve handlen. Din dårlig anmeldelse her på Trustpilot ligger i forlængelse af dette.

BIOBYG har et meget klart koncept. Vi sælger lufttørret egetræ fordi det har meget lang naturlig levetid - uden brug af træbeskyttelse. Vi tillader flere knaster, vindridser, spor efter borebiller osv. fordi det ikke forringer levetiden eller brugbarheden. Samlet set har vi miljøvenligt og meget billigt produkt som vi er meget stolte af. Beskaffenhed, udtryk, pris osv. er klart beskrevet på biobyg.dk. Brædderne er fuldt ud anvendelige som terrassebrædder.

Andre leverandører/producenter har andre måder at gøre det på. Men at påstå at vi ikke leverer det aftalte fordi du ønskede eller forventede noget andet end det du bestilte er ikke rimeligt.

Der er en del detaljer i anmeldelsen fx om mål på brædder, fugtighed, priser osv. som det ikke giver mening at diskutere eller svare på her på trustpilot. Har man spørgsmål til vores produkter er man altid velkommen til at kontakte BIOBYG

V. H.
Indehaver

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Fantastisk træ, levering lige til tiden - som aftalt

Jeg skal til at bygge en hel del højbede og har valgt at lave dem i egetræ. I går kom træet, og jeg er godt nok kontornusser, men kan godt se forskel på gode og dårlige materialer - og Biobygs træ glæder jeg mig usigeligt til at komme i gang med at arbejde med.
Ved bestilling fik jeg oplyst en leveringsuge - da jeg kunne se, at det ville give mig problemer med at være hjemme, ringede jeg for at høre, om jeg kunne aftale en bestemt afsendelsesdag. Selvfølgelig kunne jeg det, så i går kom alt træet - på præcis den aftalte dato.

12. Mai 2025

savskåret eg til boardwalk/terrasse

Købte i marts en portion savskåret, lufttørret eg til en terrasse/ boardwalk - et ton ialt. Havde bestilt ca 15 procent ekstra til spild, men i leverancen var der desuden nogle ekstra længder. Alle brædder vrider og bøjer sig afhængigt af udskæringen. Nogle enkelte var helt lige, fordi de var så heldige at være spejlskårne og uden knaster. Biobyg beskriver dette tilstrækkeligt på hjemmesiden synes jeg og det var hvad jeg forventede. Dimensionerne varierer lidt fra den ene ende til den anden, så bredden 115 er 110-120, nok pga. varierende svind. Det skal man tage højde for. Evt kan de egaliseres ved bestilling. Pænt savspor/ god bloksav. En del brædder er udskåret så marven går igennem og de buer og slår lidt ekstra revner. Til mit projekt var det acceptabelt, for jeg ønskede et mere råt udtryk. Til gengæld er det næsten kun kernetræ.
Jeg har brugt ekstra tid på at sortere og udvælge, vende og dreje og oprette med kiler og skruetvinger, men stort set alle brædder var anvendelige, for resten, ca 20%, kan bruges til plantekasser og mindre ting. Jeg er meget tilfreds med den færdige boardwalk/ terrasse og med at jeg har fået mit ekstra arbejde betalt med en stor besparelse.

8. Mai 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Dårlig kvalitet og kundeservice

For 2 år siden købte vi en Biobyg kompostbeholder med 2 rum som byggesæt. Da vi begyndte at bygge beholderen opdagede vi at omkring 20 procent af egeplankerne for os at se var ukurante: lange partier med en høj andel af bark (op til godt 2 cm i dybden), andre var skævvredne, og værst af alt afveg en del markant fra den angivne dimension i tykkelsen på 3,5 cm. Alt fra 30 til 45 mm på den side der skulle være 35 mm. Vi måtte save dem ned i dimension, for de overhovedet kunne passe ind i den fals de skulle ned i.
Da vi henvendte os til Biobyg var Michael uforstående og bestemt ikke særligt imødekommende - det var bare sådan det skulle være - og det var os der havde misforstået hvad vi havde købt. Og nu havde vi jo taget produktet i brug, så det kunne ikke returneres. Efter en hel del insisteren på at varen altså ikke var i orden, endt vi så med at mindre nedslag, som vi tog imod for at få lukket sagen.
Nu har beholderen stået i to år med kompost, og vi kan se at de planker med store mængder af bark, nu er angrebet af råd og svamp og vi er bekymret for om de på sigt bliver så svækket at de knækker. Så det bliver ikke til flere indkøb hos Biobyg fra vores side.

1. Mai 2025

Hej Jesper

Tak for anmeldelse.

Vores kompostbeholder (og højbede) bygges af savskårne lægter. Det er helt nødvendigt for at holde udgiftsniveauet på et tåleligt niveau. Savskåret egetræ svinger på mål ( normalt op til +/- 3mm og hist og her mere.) og designet i kompostbeholderen er lavet så disse udsving kan rummes.

De udsving du beskriver ligger udenfor vores almindelige tolerance og jeg kan også forså at der er givet et afslag i den forbindelse.

Med hensyn til holdbarheden af lægterne så tillader vi splint på ét hjørne. Splint har en meget laverer levetid end kernetræ men det kan ikke helt undgås. Erfaringsmæssigt forkorter splint på ét hjørne (kant) ikke den generelle levetid på konstruktionen.

Hvis vi til din kompostbeholder har sendt lægter der mister den generelle styrke inden for nogle år så er dette en fejl. Du bedes skrive til kundeservice hvor mange lægter du evt. ønsker at bytte så sender vi dem til dig.

Lækker kvalitet

Kan klart anbefales, deres træ er en virkelig fin kvalitet til en god pris.

Det føles som at give lidt igen til naturen ikke at gå i jem og fix og købe trykimpræneret træ men at vælge rigtig egetræ.

25. September 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Træet flækker, service er dårlig.

Jeg har købt egetræsbrædder til en ret stor terrasse igennem Biobyg.
En meget stor andel af dem blev allerede ved levering sorteret fra som være de af for dårlig kvalitet. Det ville Biobyg slet ikke høre tale om. Det vare bare mig der var for sart/ikke forstod deres produkt. Jeg skulle bare montere dem, det skulle nok blive godt i længden.
Nu er der gået et lille års tid. Det er ikke blevet godt. Det er faktisk virkelig virkelig skidt. Udover helt utrolig mange “svindrevner”, så er der rigtig mange brædder der decideret “flækker op”, så man kan få splinter i fødderne.
Nu har jeg hyret nogle tømrere til at prøve at gøre terrassen bare nogenlunde brugbar, men jeg frygter lidt det ikke kan lade sig gøre. Biobyg har svaret på min henvendelse at det er præcist sådan man skal forvente at egetræ udvikler sig og at jeg bare skal slibe det lidt.

Min drøm om en lækker terrasse har udviklet sig til lidt af et mareridt, og havde jeg råd til det ville jeg virkelig gerne skifte brædderne.

Bottom line: jeg anbefaler VIRKELIG ikke at I handler hos Biobyg. Det har været en rigtig træls oplevelse, og for at gøre ondt værre, så behandler de en rigtig træls når man skriver til dem.

30. Juni 2024

Hej Thomas
Tak for anmeldelse.
Først og fremmest kommer jeg meget gerne forbi og kigger på terrassen. Du kan skrive på mikael@biobyg.dk hvis det er noget du ønsker.

Der er to ting i din anmeldelse – det funktionelle og udtrykket. Det funktionelle først.

Man skal i sagens natur kunne bygge funktionelle terrasser af BIOBYGs terrassebrædder. Derfor skal man selvfølgelig kunne gå på strømpefødder og bare tær på terrassen uden at man får splinter i fødderne. Vi tillader marvsprækker og vindridser i vores terrassebrædder (hvorfor vender vi tilbage til) og i forbindelse med disse kan træet godt rejse sig på en måde som hænger fast i sokkerne. Udbedringen af dette er beskrevet i denne video https://youtu.be/bj28gBms2N0 og den findes (sammen med en pdf) også på vores hjemmeside.

Vi bygger selv terrasser i nøjagtig det samme terrassebræt 29x106mm som det du har fået. Vi ved derfor præcist hvad det er du har fået og hvad det er vi kræver af håndværkerne og kunderne. Vi mener ikke det er urimeligt at bruge et par timer på at fjerne de steder hvor sokkerne kan hæge fast og det kan også i sjældne tilfælde være nødvendig at skifte et bræt hvis det falder uheldigt ud.

Jeg er helt sikker på at din terrasse med en relativ lille og rimelig indsats kan blive 100% funktionel.

Og så til udtrykket. Normalt er terrassebrædder i egetræ lavet i ovntørret egetræ. Det giver et mere formstabilt og pænere bræt med færre vindridser. MEN ovntørret egetræ har ingen modstandsdygtighed over for fugt og råd og uanset hvor meget olie man putter på, så opnår man aldrig en længere levetid end 15 år. Meterprisen på disse terrassebrædder er over 100 kr.

Vi arbejder i lufttørret egetræ fordi det uden nogen former for behandling har en levetid på over 30 år. Det har samme modstandsdygtighed hele vejen i gennem og vi tillader derfor vindridser, spor efter borebiller, knaster osv. Dette er normalvis noget som håndværkere, kunder, savværker osv. har prøvet at udrydde men vi tillader det af flere årsager. – vi udnytter egetræets fantastiske egenskaber, naturligheder giver en smuk æstetik, vi udnytter egetræ som resurse og meterprisen er omkring 50 kr.

Der er altså ikke tale om at vi forsøger at sælge en vare med en ulødig kvalitet. Hvis man vil have terrassebrædder i lufttørret egetræ (og det vil man gerne) så er det sådan det ser ud.

Vi har beskrevet hvad man kan forvente disse to steder på hjemmesiden: https://biobyg.dk/2023/08/18/om-biobygs-terrassebraedder/ og https://biobyg.dk/om-lufttoerret-egetrae/

Vi har selvfølgelig noteret din oplevelse og jeg vil som sagt gerne komme forbi og se terrassen med egne øjne.
V.H.

Dårlig oplevelse

Jeg har desværre haft en meget skuffende oplevelse med Biobyg. Servicen var under al kritik, og kommunikationen var yderst mangelfuld. Mine henvendelser blev ofte ignoreret eller besvaret med forsinkelser, og de få svar, jeg fik, var uprofessionelle og upålidelige. Jeg kan desværre ikke anbefale denne virksomhed baseret på min oplevelse.

21. Mai 2024

Hej Wolfy
Tak for anmeldelse. Jeg kan hitte ud af hvad din anmeldelse drejer sig om. Hverken Pia eller Preben i kundeservice kan knytte dit brugernavn til en konkret sag. Du kan kontakte os på post@biobyg.dk eller 30240632 eller skrive her på trustpilot igen.

Useriøs virksomhed

Petanquebanen som blev opsat, var ujævn med større lunker, trærammen svinger med 10cm fra den ene ende til det andet.
Det korte svar fra Biobyg er at jeg selv kan tage en rive og jævne de steder der er lunker fordi der er for lang fra hvor han bor. Vedr. skævheden i rammen fik jeg af vide at at deres fokus er "et venligt naturligt udtryk" og ikke om der skulle være en højde forskel på 10 cm, som i øvrigt springer direkte i øjnene pga. terræn..

25. Mai 2024

Hej I.H
Man kan sige mange ting om BIOBYG men useriøs er ikke en af dem.

Du skriver som projektleder i et større entreprenørfirma og uenigheden opstod da I ved gennemgang konstaterede en ujævnhed i spiloverfladen på 3 cm. Jeg svarede at det er helt naturligt på en petanquebane. Det er en del af spillet og der findes i praksis ikke en eneste petanquebane hvor spilunderlaget ikke svinger med 3 cm.

Du svarede at det var en fejl og at det skulle rettes inden 5 dage ellers ville fakturaen ikke blive betalt.

Jeg holder ikke af at blive truet og jeg skrev derfor at banen var uden fejl og mangler og at der derfor ikke var noget at rette.

Herefter begyndte I at opfinde ander fejl og mangler.

Men der var og er ikke andre fejl og mangler og I har jo også betalt fakturaen.

BIOBYG har stor erfaring med at bygge petanquebaner. Vi bygger dem ikke efter at de skal være 100 % lige og i vater for det er ikke vigtigt. Vi bygge baner som er gode at spille på og som er med til at skabe levende og varme uderum. Vi skaber rammer hvor mennesker trives og det vil vi gerne måles på. Men at blive målt med en misforstået lineal af en uforstående byggeleder er ikke rimeligt.

Virkelig ussel kvalitet

Virkelig ussel kvalitet
Jeg er vant til at arbejde i træ, så med billigt lufttørret træ forventer jeg, at ikke der forekommer skævheder og vrid. Men fra biobyg er ca. halvdelen enten rådne så de knækker når man løfter dem, flækkede, decideret savet skæv osv.
find et andet sted - besparelsen er absolut ikke den usle kvalitet værd.

14. April 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Elendig kvalitet og ubehøvlet opførsel

Vi havde på forhånd hverken modtaget faktura, leveringsdato eller lign., da der pludselig dukkede en fragtmand op og ville levere brædder til os.

Det lå hulter til bulter omme bag i hans lastbil, da det ikke var blevet pakket ordenligt ned fra Biobyg - Man havde kun brugt en palle, hvilket gjorde at vægten ikke blev understøttet ordenligt.

Det har så resulteret i at brædderne var flækket og flere af dem skæve/bukket.

Fragtmanden dukkede op igen lidt efter, med besked på at det skulle afleveres efter aftale, og at Biobyg havde været i kontakt med os; Men de havde på intet tidspunkt kontaktet os efterfølgende, på trods af vi sendte dem en mail efter første leveringsforsøg.

Senere på dagen har vi så modtaget en mail i en så grov tone, at jeg ikke vil gengive den her - I samme mail bliver vi truet med inkasso, fordi vi nægtede at modtage en defekt vare.

Gør jeg selv en tjeneste og gå en stor bue uden om denne forretning - Der tegner sig jo også et mønster fra tidligere anmeldelser.

3. Mai 2024
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Super service og godt pris/kvalitet-forhold

Har ad to omgange (forår 2021 og forår 2022) bestilt i alt tre herregårdsbede (samlesæt i egetræ skåret på mål inkl. skruer).

Super god service ifm. bestilling og levering.

Fin kvalitet på træet - på de sider, der er synlige (flere af plankerne har knaster/uregelmæssigheder på den ene side, men dette var kommunikeret på forhånd og er ikke et problem blot de vendes rigtigt).

7. April 2022

Frygtelig behandling ved reklamation

Leveringen af mit bestilte træ gik galt og pallen gik i stykker. Hvilket gjorde at en planke brækkede i to. Da jeg reklamerede over dette blev jeg af direktøren beskyldt for selv at have påført skaden og bedt om at tørre øjnene og få nogle rigtige problemer. Hold jer væk fra det firma....

19. März 2022
Bewertung ohne vorherige Einladung

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr