Jestem skrajnie rozczarowana i…
Jestem skrajnie rozczarowana i zirytowana sposobem, w jaki zostałam potraktowana jako klient. Po otrzymaniu informacji o podwyżce od razu mailowo poinformowałam, że nie zgadzam się na aneks i chcę zakończyć współpracę i zerwać umowę definitywnie z Nimi. Nikt nie poinformował mnie jasno, że taka forma nie będzie uznana, przeciwne Pani z infolinii poinformowała mnie , że taka forma odstąpienia jest akceptowalna. Dopiero po późniejszych telefonach i dopytywaniu okazało się, że moje wiadomości zostały praktycznie zignorowane, a liczy się wyłącznie korespondencja wysłana drogą pocztą.
W efekcie moja jednoznaczna decyzja o rezygnacji została potraktowana tak, jakby w ogóle nie miała znaczenia, a okres wypowiedzenia naliczono od późniejszej daty. Trudno nie odnieść wrażenia, że gdy klient chce podpisać umowę, kontakt jest bardzo sprawny, ale gdy chce ją zakończyć, nagle pojawiają się kolejne przeszkody i formalności.
Najbardziej denerwujące jest to, że mimo jasnego stanowiska i chęci zakończenia współpracy nadal otrzymuję telefony z kolejnymi propozycjami. Kilkukrotnie wyjaśniałam, że nie jestem zainteresowana dalszą współpracą, a mimo to temat wraca.
Po całym doświadczeniu mam poczucie, że wydałam pieniądze na usługę, która nie przyniosła mi oczekiwanych korzyści, a sam proces rezygnacji okazał się niepotrzebnie skomplikowany i frustrujący. Gdybym wiedziała wcześniej, jak będzie wyglądała obsługa przy zakończeniu współpracy, nigdy nie zdecydowałabym się na podpisanie tej umowy. Nie polecam.
17. Juni 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung