SolarNRG Bewertungen 1’533

TrustScore 4 von 5

4.0

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Aanbod geaccepteerd van Solarnrg via een collectieve inkoop van vereniging eigen huis. Vanaf begin goed contact met solarnrg . Mooie en duidelijke Offerte na een goed gesprek. Vlotte en vakkund... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Aanbieding via vereniging eigen huis. Vanaf begin zeer goed contact met solarnrg en snel antwoord op vragen. Offerte traject prima doorlopen. Prettige monteurs en zeer vlotte installatie op de... Mehr ansehen

1. Solarenergieunternehmen

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

SolarNRG is een van de grootste leveranciers en installateurs van zonnestroomsystemen in Nederland. De zonnestroomspecialist voor particulieren en ondernemers en de langst bestaande zonnestroomleverancier van ons land. Daarnaast zijn we groothandel voor dealers en installateurs, die via onze eigen applicatie Sunconn eenvoudig kunnen bestellen, en zeer ervaren met grote collectieven als Eneco, Engie, iChoosr en Vereniging Eigen Huis.

4.0

Gut

TrustScore 4 von 5

1533 Bewertungen

1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Woche

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Onnodige extra kosten voor een duidelijk installatieprobleem

Wij hebben in de zomer van 2025 door SolarNRG een airco laten installeren. Sinds de installatie is er echter sprake van een duidelijke en aanhoudende geluidsoverlast, waardoor de installatie feitelijk niet normaal bruikbaar is. Zowel in de zomer (koelen) als in de winter (verwarmen) is het apparaat door het overmatige geluid nauwelijks te gebruiken.
Tijdens een eerder servicebezoek heeft een monteur van SolarNRG expliciet aangegeven dat dit soort geluidsproblemen vaker voorkomt. Volgens hem ontstaat dit doordat de unit na installatie nog enige bewegingsruimte heeft, wat trillingen en resonantie veroorzaakt. De oplossing zou eenvoudig zijn: het plaatsen van een extra bevestigings- of stabilisatieonderdeel.
Desondanks werd het probleem later plotseling toegeschreven aan de staat van het dak, en werd ons meegedeeld dat wij €200 extra zouden moeten betalen om het geluid te laten verhelpen.
Dit vinden wij onacceptabel.
Wanneer sprake is van een bekend en vaker voorkomend installatieprobleem met een duidelijke en relatief eenvoudige technische oplossing, dan mag worden verwacht dat dit bij de oorspronkelijke plaatsing correct wordt uitgevoerd — niet dat de kosten achteraf bij de klant worden neergelegd.
Het is zeer teleurstellend dat SolarNRG ervoor kiest deze verantwoordelijkheid niet te nemen.
Een airco die normaal functioneert zonder voortdurende geluidsoverlast is de meest basale en redelijke verwachting van een klant. Dat is geen extra wens en zeker geen “upgrade”.
Wij zijn van mening dat het omzetten van een installatieverantwoordelijkheid in een aanvullende betaalde correctie onredelijk is. Het gaat hierbij niet om €200, maar om professionaliteit, verantwoordelijkheid en een correcte afhandeling.

2. März 2026

Beste,

Dank voor uw review. Het spijt ons te lezen dat u overlast en teleurstelling ervaart rondom uw airconditioners. Dat is uiteraard niet de service die u van ons mag verwachten.

Omdat wij zonder uw gegevens uw dossier niet kunnen inzien, kunnen wij via deze weg helaas niet inhoudelijk op uw situatie reageren. Wij kijken echter graag met u mee.

Wilt u ons mailen via tessie@solarnrg.nl met uw naam, adres en eventuele ordergegevens? Dan pakken wij uw case direct op.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Zeer goed bedrijf met een prima…

Zeer goed bedrijf met een prima service. Nemen alles uit handen en regelen het snel. Ben blij dat ik SolarNRG mijn zonnepanelen heb laten plaatsen. Niet de goedkoopste maar wel de beste en daarnaast een prima after sales, zelfs na drie jaar dat de zonnepanelen geplaatst zijn.

24. Februar 2026

Beste Arnold,

Bedankt voor uw mooie woorden en het delen van uw ervaring!
Fijn om te horen dat u tevreden bent met zowel de installatie als onze service, ook na drie jaar. Wij vinden het belangrijk dat klanten niet alleen bij de plaatsing, maar ook daarna goed geholpen blijven worden.

Namens het hele team van SolarNRG danken wij u voor het vertrouwen en wensen wij u nog vele jaren een mooie opbrengst van uw zonnepanelen.

Team SolarNRG ☀️

Airconditioners onbruikbaar door herrie

Ik heb vorig jaar in 2025 een tweetal airco's gekocht met 1 unit op de raamuitbouw. De airco's zijn door de herrie die de unit maakt niet bruikbaar. Er valt niet te slapen met zo veel herrie en de buren hebben er ook last van. Hoe kan het dat een bedrijf producten levert die in de praktijk niet kunnen worden gebruikt.
Na de klacht bij het bedrijf neer gelegd te hebben tonen ze ze zich totaal niet servicegericht. In plaats van een simpel probleem verhelpen willen ze mij op laten draaien voor de kosten. Wees gewaarschuwd: onbruikbare producten verkopen kunnen ze wel maar SolarNRG verleent totaal geen service.

17. Februar 2026

Beste Valiant van Heijzen,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dit bedrijf moet gewoon stoppen

Dit bedrijf moet gewoon stoppen.
Service is nul. ze zijn goed in extra kosten in rekenng brengen als klanten een lekkage hebben. En niet thuis geven dat het door hun komt. Ik raad hun ten strengste af.

5. Februar 2026

Geachte,

Wat vervelend om te lezen dat u zo’n negatieve ervaring heeft gehad. Wij vinden het erg belangrijk om klachten serieus te nemen en samen naar een passende oplossing te zoeken. Helaas kan ik uw gegevens niet herleiden via deze review. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om ons een e-mail te sturen. Dit kan naar tessie@solarnrg.nl, zodat wij uw situatie kunnen bekijken en samen tot een oplossing kunnen komen?

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

die gasten, die weten het wel!

Tja, als er nogal wat bedrijven af-/omvallen in deze branche, dan snap ik best, dat SolarNRG louter en alleen met de beste mensen kan werken! Die heeft ze voor het uitkiezen!
Het was helemaal top!
Er werd dezelfde dag dat ik belde nogmaals contact opgenomen en kwam er iemand langs om te "schouwen". Afspraak van installeren stond na overleg gelijk vast en inmiddels draait alles perfect.
(Zonnepanelen van tegenwoordig reageren op het minste beetje licht, de airco draait als een zonnetje en de batterij is zo goed, dat ik nu al besloten heb er voor de zomer een module bij te zetten om einde saldering optimaal voor te zijn en met als extra een Gateway heb ik ook geen last meer bij stroomuitval van het net! met veel dank aan SolarNRG!)

groet van een tevreden klant

9. Januar 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw geweldige review en de mooie worden! We zijn erg blij om te horen dat alles naar wens is verlopen en dat uw zonnepanelen, airco en batterij optimaal functioneren. Het doet ons goed dat ons team snel kon handelen en dat u tevreden bent met de service en begeleiding.

We kijken ernaar uit u ook in de toekomst van dienst te kunnen zijn en wensen u veel plezier en rendement van uw installatie!

Het SolarNRG-team

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Garantie = geen garantie

Contact, aanleg én werking van zonnepanelen was top. Service naderhand niet. Ondanks 10 jaar installatiegarantie weigert SolarNRG tekortkomingen in de installatie aan te passen, zonder daar een factuur voor te sturen.

20. November 2025

Geachte,

Wat vervelend om te lezen dat u zo’n ervaring heeft gehad. Wij vinden het erg belangrijk om klachten serieus te nemen en samen naar een passende oplossing te zoeken. Helaas kan ik uw gegevens niet herleiden via deze review. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om ons een e-mail te sturen. Dit kan naar tessie@solarnrg.nl, zodat wij uw situatie kunnen bekijken en samen tot een oplossing kunnen komen?

Beschamend

Te herzien als de klacht eindelijk serieus genomen wordt

25. November 2025

Beste,

Bedankt voor uw review en voor het delen van uw ervaring. Jammer om te horen dat u zich niet serieus genomen voelt – dat is uiteraard niet de bedoeling.

Ondertussen heeft mijn collega al contact met u opgenomen om uw klacht verder op te pakken. Mocht u nog vragen hebben of aanvullende informatie willen delen, dan kunt u mij altijd rechtstreeks bereiken via tessie@solarnrg.nl.
Ik help u graag verder.

Heel klantonvriendelijk bedrijf

Heel klantonvriendelijk bedrijf, klachten worden niet serieus genomen, altijd sturen ze je met een kluitje het riet in. Uiteindelijk bleek de installatie door SokarNRG fout geïnstalleerd. De problemen hebben ruim 2 jaar gespeeld. Wees gewaarschuwd…
Geen excuses of een bosje bloemen, ze laten je gewoon verrekken..

=====================
Aanvulling:
Binnen een paar dagen na het plaatsen van bovenstaande review ontvang ik een reactie van SolarNRG. Ze vinden het allemaal zo vervelend en willen graag in contact komen. Ik heb wederom de moeite genomen een mail te maken om uit te leggen dat SolarNRG de installatie foutief geïnstalleerd heeft en 2 1/2 jaar nooit de klachten serieus heeft genomen en ons compleet hebben genegeerd.

De volgende ochtend krijg ik een reactie…heel teleurstellend net zoals altijd een nietszeggende reactie!
Ze willen helemaal niet het ontevreden gevoel bij de klant oplossen…enige wat ze willen doen is “damage control” om hier op Trustpilot de betrokken leverancier uit te hangen…
Het was heel simpel geweest om een bos bloemen te sturen met oprechte excuses, maar dat is al teveel gevraagd..
============
Aanvulling

Na wat heen en weer gemail zijn wij telefonisch benaderd door de directeur van SolarNRG. Goed gesprek gehad, excuses aanvaard en nu met een goed gevoel afgesloten.

1. August 2025

Niets dan lof

2jaar geleden hebben wij door dit bedrijf zonnepanelen laten plaatsen
Dit is allemaal vlekkeloos verlopen
Omdat wij nu airco’s wilden laten plaatsen kwamen we vanzelfsprekend weer terecht bij solar nrg
Dit is wederom naar volle tevredenheid gedaan
Een heel groot compliment willen wij ook graag geven aan de installateur Malik
Een ontzettend vriendelijke deskundige en correcte jongeman

22. August 2025

Beste Shirley,

Hartelijk dank voor uw mooie woorden en het vertrouwen dat u opnieuw in SolarNRG heeft gesteld. Wij zijn verheugd te lezen dat zowel de installatie van de zonnepanelen als de recente plaatsing van de airco’s naar volle tevredenheid zijn verlopen.

Uw compliment aan onze installateur Malik waarderen wij
bijzonder; wij zullen dit uiteraard met hem delen.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Aanbod geaccepteerd van Solarnrg via…

Vanaf begin goed contact met solarnrg .
Mooie en duidelijke Offerte na een goed gesprek.
Vlotte en vakkundige monteurs en installatie op 6 augustus,binnen een dag geklaard.
Na een dag kan ik werking van de panelen op mij controleren.
Bedankt, fijn met jullie zaken te doen.
Groetjes Harold

7. August 2025

Beste Harold,

Hartelijk dank voor uw positieve feedback en het delen van uw ervaring. 😊
We zijn blij te horen dat het hele traject – van het eerste contact tot de installatie – naar tevredenheid is verlopen. Ons team streeft altijd naar een duidelijke communicatie, een vlotte planning en een vakkundige uitvoering, en het is fijn om te lezen dat dit ook bij u zo is ervaren.

Wij wensen u veel plezier en rendement met uw zonnepanelen en staan graag voor u klaar mocht u in de toekomst nog vragen hebben.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Goede ervaring bij levering batterij

Reeds 7 jaar geleden heeft solarnrg bij mij zonnepanelen geïnstalleerd. Een goede ervaring, alles volgens afspraak en direct beschikbaar voor vragen. Nu bij deze firma een batterij besteld en daarbij dezelfde ervaring, snelle levering, prima prijs en ook weer direct beschikbaar voor vragen. Naar mijn mening een prima bedrijf met goede producten voor een redelijke prijs en komt afspraken na.

14. Juli 2025

Geachte Leo,

Hartelijk dank voor uw mooie review en het delen van uw positieve ervaring! 😁

Wij waarderen het enorm dat u, na zeven jaar, opnieuw voor SolarNRG heeft gekozen en dat wij opnieuw aan uw verwachtingen hebben mogen voldoen. Fijn om te horen dat zowel de levering van de batterij als onze service naar tevredenheid zijn verlopen.

Wij staan ook in de toekomst graag weer voor u klaar.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Laten klanten in de kou staan

Via de consumentenbond hadden wij ingeschreven voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Ons huis werd geschikt geacht en solar nrg uit poeldijk werd aangewezen als installateur. Na een moeizaam traject met fotos maken en opsturen zou solar nrg 6 panelen komen plaatsen. Twee weken voor de installatiedatum kregen we een appje met de mededeling dat ons dak toch ongeschikt was. Dat zonder dat er ooit ook maar iemand van solar nrg was komen kijken.
Nu liggen er op ons dak, met dank aan een klein familiebedrijfje, 7 panelen die per jaar 2800 kwuur opleveren.
Deze zaak speelde voorjaar 2023. De markt was toen verhit en ik denk dat solar toen dacht alleen de meest luceratieve te hoeven helpen. Voor mij een walglijk bedrijf.

1. August 2025

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor het delen van uw ervaring.

Allereerst willen wij aangeven het te betreuren dat u destijds een negatieve indruk heeft overgehouden aan ons traject. Wij streven er altijd naar om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden, en vinden het vervelend te lezen dat dit in uw geval anders is ervaren.

Helaas kunnen wij uw specifieke dossier niet meer terugvinden in ons systeem, aangezien klantgegevens conform de geldende privacywetgeving na verloop van tijd automatisch worden verwijderd. Hierdoor kunnen wij de situatie uit het voorjaar van 2023 inhoudelijk niet meer controleren of toelichten.

Desondanks nemen wij uw feedback serieus. Mocht u nog vragen of aanvullende informatie willen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen zodat wij – voor zover mogelijk – alsnog naar uw signaal kunnen kijken. Dit kunt u dan mailen naar tessie@solarnrg.nl.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Niet echt chique

30. Juli 2025

Geachte mevrouw,

Dank voor uw bericht.

De monteur is op 30 juli 2025 bij u langs geweest. Vanwege enige vertraging, was de monteur later, wel heeft hij u hier vooraf persoonlijk over geïnformeerd. Na het bezoek van gisteren is de storing ook verholpen.

Rapid and tidy installation

Rapid and tidy installation. Engineers listened to my suggestions for the cabling route through the house. After the installation everthing was left clean and tidy.

23. Juli 2025

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u tevreden bent over de vlotte en zorgvuldige installatie. We stellen het zeer op prijs dat onze monteurs hebben kunnen inspelen op uw wensen en dat alles naar tevredenheid is achtergelaten.

Uw feedback is voor ons erg waardevol en motiveert ons om deze service te blijven leveren.

Team SolarNRG 🌞

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Nog steeds geen opvolging op klacht.

Ik heb 2 airco binnenunits en een buitenunit besteld. De levering ging vlot en ook een 2e bezoek ivm de afwerking, verliep redelijk snel. De airco's koelen goed. Nu heb ik echter al 5 keer moeten bellen sinds een maand, omdat beide units ongewoon herrie maken. Jammer dat je er zo achteraan moet lopen.

19. Juli 2025

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw bericht.

Fijn om te horen dat u de moeite heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Onze excuses voor het ongemak dat u heeft ervaren. Als het goed is, is er inmiddels een afspraak ingepland om dit op te lossen, of heeft mijn collega u hiervoor proberen te bereiken.

Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben of verdere ondersteuning wensen, dan horen wij dat uiteraard graag. U kunt mij persoonlijk ook benaderen via tessie@solarnrg.nl.

Goede adviezen

Goede adviezen, alles goed gepland, mooi op tijd, netjes gewerkt.

7. Juli 2025

Beste Robert,

Hartelijk dank voor uw positieve review!
Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze adviezen, de planning en de uitvoering van het werk. We doen ons best om onze klanten goed te informeren en met zorg te werken, dus het is erg prettig om te lezen dat dit ook zo is ervaren.

Prima service

Na enig zoekwerk op internet over een thuisbatterij van Marstek ben ik terecht gekomen bij SolarNRG.
Via de website heb ik contact gekregen met Niels, Niels heeft mij vriendelijk te woord gestaan voor mijn vragen(ook in de avond) en zo heb ik een offerte aangevraagd, deze kreeg ik snel toegestuurd en vorige week dinsdag akkoord voor gegeven, levering van de batterijen heeft afgelopen vrijdag plaats gevonden zoals afgesproken, ik kreeg een tijdsblok per mail/sms van de levering en alles was keurig netjes ingepakt.
Het is een aanrader om bij SolarNRG spullen te bestellen!

4. Juli 2025

Beste Fam Wijers,
Hartelijk dank voor uw mooie review en de tijd die u heeft genomen om uw ervaring met SolarNRG te delen.

Wat fijn om te horen dat u zo tevreden bent over het contact met Niels, de snelheid van onze dienstverlening en de levering van de Marstek thuisbatterij. We streven ernaar om onze klanten op een duidelijke, vriendelijke en betrouwbare manier te ondersteunen — ook buiten reguliere werktijden als dat nodig is. Het doet ons goed te lezen dat dit gewaardeerd wordt.

Wij wensen u veel plezier en voordeel van uw nieuwe thuisbatterij en staan uiteraard klaar mocht u in de toekomst nog vragen of aanvullende wensen hebben.

Met zonnige groet,

Slechte aftersales

Sinds woensdag 4 juni wordt er geen energie meer opgewekt door mijn zonnepanelen of wordt dit niet verwerkt door de omvomer. Na een week bellen, mailen en via Whatsapp onder de aandacht brengen staat er nog steeds geen afspraak met een monteur. Ik merk dat SolarNRG erg veel opstabels opvoert en het probleem niet vanaf klant perspectief bekijkt.

25. Juni 2025

Geachte,
Dank voor uw bericht. We begrijpen dat het vervelend is om sinds 4 juni zonder opbrengst te zitten en dat er nog geen afspraak met een monteur is ingepland. Dit is uiteraard niet de service die u van ons mag verwachten.

Omdat we via deze review geen adresgegevens of klantnummer kunnen achterhalen, kunnen we uw melding niet direct koppelen in ons systeem. Wilt u alstublieft contact met mij opnemen via tessie@solarnrg.nl, zodat we uw situatie snel en gericht kunnen oppakken?

Onze excuses voor het ongemak – we staan klaar om dit zo spoedig mogelijk voor u op te lossen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn omvormer is defect en moet worden…

Mijn omvormer is defect en moet worden vervangen.
De omvormer is binnen bij SolarNRG.
Volgens de planning kan dit pas op 24 juli 2025.
dit duurt nog een maand.
Dit is wel een hele lange periode ik zit dan 1,5 maand zonder opbrengst.
Het verhaal van SolarNRG is dat er geen monteur in Brabant zit.

Ik vind dit een hele slechte service dat ik zolang moet wachten, omdat er geen monteur richting Brabant komt

24. Juni 2025

Geachte,
Dank voor uw bericht en feedback. We begrijpen dat het vervelend is om zo lang zonder omvormer en opbrengst te zitten. Door verschillende factoren is de eerst mogelijke afspraak op 24 juli.

Wij vinden dit ook niet ideaal en doen ons best om de planning te vervroegen zodra er ruimte ontstaat.

Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

Zeer vakkundig geholpen

Offerte via VEH, duidelijke uitleg aan de telefoon. Monteurs dachten mee mbt plaatsing omvormer en hadden geen probleem om deze op de vliering te zetten.

4. Juni 2025

Beste Dhr. Snel,
Bedankt voor uw positieve review! 😊
Fijn dat de uitleg duidelijk was en dat onze monteurs goed met u meedachten over de plaatsing. De complimenten zal ik dan ook intern doorzetten!
Team SolarNRG.

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr