Mijn ervaring bij KiK is dat de dames hun vak verstaan!
Mijn ervaring bij GripmetKiK ongediertebestrijding is super! Maar wel met de kanttekening dat dit komt door de inzet van de dames van de buitendienst. Niet door de heren. Hier komt mijn ervaring:
Al vanaf sept 2024 komt bijna 2 wekelijks de buitendienst van GripmetKiK ongediertebestrijding langs om muizen te bestrijden. Bij het 1e bezoek kreeg ik de opmerking dat ik een hoek van mijn aanrecht meer moest opruimen omdat dit een walhalla voor muizen was. Ja, ik weet dat muizen op eten af komen en had zelf allang alles muisproef in bussen afgesloten.
De 2e keer kwam er een dame langs die verder keek. Hoewel ze net in dienst was, ontdekte ze onder mijn keukenkastje een gat in de buitenmuur. Ze heeft dit gat gestopt met staalwol (of iets dergelijks). Sindsdien heb ik in mijn keuken geen last van muizen meer gehad! Wat een opluchting was dat zeg!
De zolder was een ander verhaal. Daar werd tijdens bijna ieder bezoek door de heren van de buitendienst nog muizen in de vallen gevonden. Halverwege januari 2025 kwamen er voor het eerst twee dames binnen. Wel prettig om een andere energie mijn huis binnen te voelen lopen :-)
Die ene dame van de eerste keer was er weer, ze bleek in de leer bij een ervaren (voor mij nieuwe) dame. Zij hebben mijn huis toen verder geïnspecteerd. Ze ontdekten in mijn hoekhuis allemaal open (luchtrooster) gaten in de buitenmuur. Er zat zelfs een gat (gegraven door ongedierte) in de tuingrond naast mijn huis! Euh? Niemand eerder van haar mannelijke collega's hebben tijdens al die (eindeloze) inspecties dit eerder geconstateerd. Hoe dan??
Deze dame zag aan de niet-aanwezige spinrag in die gaten, dat de gaten daadwerkelijk gebruikt werden. Het bleek dat door die gaten het ongedierte via de spouwmuur naar binnen kon lopen. Ze heeft alles met staalwol dicht gemaakt en het gat in de grond dicht gestampt. Eventueel ongedierte dat nog binnen zat, zou wel in de val terecht komen zei ze. En ja hoor, 's avonds hoorde ik weer getrippel en een kleng: de muis zat in de val, bleek bij de latere inspectie. Sindsdien heb ik GEEN enkel ongedierte meer in huis gehad. Wauw. Hulde!
De laatste inspectie is zojuist geweest en ik wil, nee ik MOET even een review schrijven over het verschil in aanpak tussen de dames of de heren van de buitendienst van GripmetKiK ongediertebestrijding. Alle heren die hier al die maanden ongeveer 2 wekelijks binnen zijn geweest, hebben nooit naar gaten in de buitenmuur gezocht.
Sommige heren lieten me weten (soms subtiel, soms vrij direct) dat het mijn eigen schuld was, want het stond vol (met dichte bussen!) in een hoek van mijn aanrecht, en ik had een zolder vol spullen. Ook kreeg ik te horen dat ze bestaande geursporen ruiken. Daardoor zou ik er last van blijven houden, zolang ik mijn zolder niet leeg haalde.
Uhhh... oké, er zijn momenteel omstandigheden in mijn leven waardoor ik niet echt de energie over heb om zoiets goed en grondig aan te pakken, dus ik voelde me steeds schuldig omdat ik het klaarblijkelijk zelf veroorzaakte. Totdat die dames hier kwamen en de gaten gedicht werden! Ineens had ik geen muizen meer. Hoe dan? Ineens bleek het toch niet helemaal aan mijzelf te liggen. Wat een opluchting, maar ook voel ik een beetje boosheid!
Hoezo wijzen de heren van de buitendienstmedewerkers naar mij? Hoezo gingen zij hun eigen werk niet eerst eens zelf doen, door gewoon een inspectie van het pand uitvoeren, voordat ik de (subtiele) schuld kreeg van hen. Ik heb me er echt rot door gevoeld in mijn onmacht om alles goed aan te pakken. Ik werk fulltime en heb niets aan energie over. Te makkelijk om de schuld bij de klant te leggen.
En waarschijnlijk verdienen de heren die naar anderen wijzen, meer salaris dan de dames verdienen.
Zoals eigenlijk gebruikelijk is bij veel werkgevers. Daarom deze review! Ik zal niet de enige zijn die hier tegenaan loopt. Via deze weg zet ik de dames in het zonnetje. Een halve ster aftrek vanwege het verschil van inzet van de heren en de dames.
Ik hoop dat mijn waardering voor de inzet van de beide DAMES bij iedereen die bij GripmetKiK ongediertebestrijding werkt, gevoeld wordt.
20. Februar 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung