Oplichters, Firma List en Bedrog
deze heren komen binnen op een manier van we gaan dit wel even fixen, en gooien er een aantal one-liners uit. in ons geval was de ketel aan een onderhoudsbeurt toe en een nieuw expansievat. wat prima mogelijk is aangezien de druk al geruime tijd binnen een aantal dagen zakt.
de heren geven aan na ongeveer 1,5 uur klaar te zijn. prima, vervolgens somt de meneer het volgende op.
35 euro voorrijkosten, niet schrikbarend en prima.
de servicebeurt van de ketel 275 euro, belachelijk wat een prijs.
het nieuwe expansievat installeren 260 euro, niet normaal het is buiten alle proporties.
daarnaast nog wat kleine dingetjes, het resulteerd in een factuur van 793,59. voor 1,5 uur omklooien aan mijn ketel.
je moet eerst betalen, ze hebben je e-mail en de factuur wordt digitaal verzonden. maar tot op dit moment heb ik nog niet een factuur gezien.
na de werkzaamheden krijg ik het vermoeden dat mijn ketel niet doet wat deze zou moeten doen, dus neem ik een kijkje op de zolder.
wat ik daar aan tref is toch wel schrikbarend, er staat een emmer vol met water wat uit de ketel is gekomen. het oude expansievat ligt in de hoek, de ketel staat in storing met 0,4 bar op de klok.
nu beginnen mijn handen toch te jeuken, eerst meneer gebeld, die alle mogelijke smoezen verzint, van tot het werkt goed tot meneer u dreigende toon zegt mij dat ik dit gesprek ga beeindigen u hoort van mij.
natuurlijk hoor ik niets meer van meneer, want dit is hoe meneer geld aftroggelt van mensen die wel hard en eerlijk werken voor hun geld.
ik heb er voor gekozen de cv ketel zelf nader te inspecteren om te kijken wat het probleem kan zijn. het volgende ontdek ik, ze hebben de hele ketel uit elkaar gehad en bij het in elkaar zetten hebben ze de draden van de druksensor geklemd tussen de stalen delen. wat zorgt voor een sluiting op de massa van het toestel.
een cv ketel wil niet meer gevuld worden als de druksensor niet werkt want dit is een ingebouwde beveiliging. ik heb zelf de ketel weer uitelkaar gedraaid en de draden gesoldeerd en losgemaakt. de druksensor werkt weer en ik kan het systeem op druk zetten.
maar deze heren zijn een belediging voor het geschoolde vak personeel. zulke lui moeten uit dit vakgebied geweerd worden. mooie praatjes binnen 24 uur opgelost. nee binnen 24 uur grotere problemen veroorzaakt dat is wat deze mensen doen.
ik heb er voor gekozen een advocaat in te schakelen, mensen die dezelfde ervaringen hebben raad ik aan dit ook te doen. en anders misschien aan te sluiten.
deze mensen moeten gewoon de verantwoordelijkheid dragen voor wat ze mensen aan doen.
15. Januar 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung