Erg leuk om een keer off grid, maar wel in een huisje te overnachten in de natuur. Mooi uitzicht vanuit het huisje. 2x reeën gezien, in de ochtend en avond. Je vertraagt echt door het koken op houtv... Mehr ansehen
Wij maakten een superleuke wandeling met onze zoon van zes, allemaal met backpack. Twee nachten in het bos, helemaal alleen, het was magisch. Mensen die niet gewend zijn om te kamperen zullen even moe... Mehr ansehen
We zijn lekker “off the grid” geweest bij een druk bezochte parkeerplaats van Lauwersmeer. Deze parkeerplaats was op 5 meter afstand van ons huisje en werd zowel overdag als ‘s avonds laat tijdens de... Mehr ansehen
Heerlijk om in klein gezelschap midden in de natuur te overnachten. Wij hadden twee overnachtingen, vertrokken vanuit Elp, in Drenthe. Wij vonden het fantastisch, maar we zijn gewend in tamelijk primi... Mehr ansehen
Vom Unternehmen geschrieben
Overnachten op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Na een avontuurlijke wandeling door een prachtig natuurgebied kom je aan bij je cabin. Ingericht met de essentie om volledig tot rust te komen op een idyllische plek, met alleen het geruis van de bomen als afleiding. Ervaar wat een paar dagen in de natuur met je doet.
Niederlande
- www.cabiner.com
Hat keine negativen Bewertungen beantwortet
Das haben sich andere Leute angesehen
Alles was fijn en leuk aan ons Cabiner…
Alles was fijn en leuk aan ons Cabiner avontuur!
Wandelen naar Petrea. Slowcooking. Mokkapot koffie. Warmkoud douchen. Houtblokken sparen. Wolven zoeken. Luieren. Scrabblestrijd. Vlaai eten. Teva sloffen. Slapen. Vuur stoken. Huisjes vegen. Klaar voor een nieuw jaar met de leukste en liefste <3
What an amazing experience
What an amazing experience! We enjoyed our walk to the cabin. It was tough because we had to carry a lot of drinking water, because we were staying multiple days. But when we arrived at the beautifull little cabin it was worth the hard walk. It was very clean, bigger and better than I expected. Cooking on a fireplace was a very nice experience. Because it takes longer than normal for your food to be ready, it learns you to do things more slowly and just go with the flow. I felt more at peace then when I am at home. I also love that there's no tv and bad mobile reception. It forces you to go back to basic and get more in contact with yourself, nature and your friends. Sitting on the porch watching the night sky and having a good conversation with your friends, without the distractions of phones, is what I enjoyed the most. I felt at peace at the cabin and I would recommend this experience to anyone.
Rust en eenvoud voor natuurliefhebbers
We hebben in twee cabins overnacht, met een lekker lange omweg van de een naar de ander. Heerlijk om de rust en eenvoud te ervaren en off grid te zijn.
Ik heb alweer de volgende overnachting geboekt!
Het avontuur in de natuur is puur
Het avontuur in de natuur in een huisje van Cabiner verrast ons iedere keer weer. Zo leuk om met je rugzak in onbekend gebied, een aantal kilometers te lopen. Op weg naar je hut. Aangekomen zie je een huisje dat stylish verantwoord is, goed uitgerust met mooie, stoere materialen.
Als de kachel knettert pakken we onze thuis ingevroren maaltijd uit de rugzak. Die gaat in de gietijzeren pan op de kachel. De waxinelichtjes gaan aan en de meegenomen fles wijn maakt het diner compleet. Een lekker bed, diepe stilte en totale duisternis maakt je dankbaar en nederig. Dit jaar ontdekten we nieuwe sloffen in de hut. Ik heb ze direct thuis aangeschaft, wat een luxe.
De volgende dag na het ontbijt vegen we de hut goed schoon en gaan de wandelschoenen aan om weer op avontuur te gaan. Sleutel terug in het kastje. We werpen een laatste blik in het huisje vanaf de buitenkant. Daar staan mijn stokken.
Bijzondere ervaring
Bijzondere ervaring! Dit is echt even anders dan anders.
Vergelijk het met een trekkershut tijdens het hiken in het buitenland, maar dan luxer: een eigen huisje waar je back to basic gaat. Servies, keukenspullen, hout en basic badkamer zijn verzorgd. Evenals ingrediënten voor het avondeten als je die bestelt (scheelt weer sjouwen tijdens het wandelen!). Maaltijd was meer dan genoeg, dus neem bakkes mee, zodat je tijdens een wandeling de volgende dag nog eens van de kliekjes kan genieten.
Hartstikke tof om zelf hout te kloven, vuur te maken, te koken op vuur/de kachel. Even vertragen en ‘s ochtends wakker worden in de natuur.
Een aanrader!
Uniek en beter dan verwacht
Wij hebben vorige weekend C3 in Horsterwold bezocht. Wat een magie… na een mooie wandeling, met afwisselende natuur, langs een kudde wilde paarden met veel veulens kwamen wij einde middag bij de Cabin aan.
Prachtige plek, met mooi uitzicht over een vlakte. Perfect om tot rust te komen. Wat zijn de cabines schitterend. De inrichting is met veel oog voor detail en van hoge kwaliteit, de kachel geeft een intieme warme sfeer.
De nacht was erg bijzonder, langzaam zie je de sterrenhemel verschuiven en ‘s ochtends vroeg komt door de bomen heen de zon weer op. Heerlijke cabin, ik zou graag nog een keer terugkeren.
Het enige aandachtspuntje was dat de koellade kapot leek. Het zou fijn zijn als dat snel verholpen wordt.
Wij zijn Cabinerfans!
In augustus 2020 voor het eerst de extreme trekking gedaan in Drenthse Aa en Dwingelderveld/Ruinen. Het was een super mooie beleving, de heide stond nog prachtig in bloei. De locaties van de twee cabins waren erg verschillend van elkaar qua uitzicht en omgeving. Het wandelen met bepakking was pittig (het heet ook niet voor niets extreme trekking, haha). Maar we waren goed voorbereid met backpacks, waar ook het maaltijd- en bierpakket, die we erbij hadden geboekt, in belanden. Als er een maaltijdpakket beschikbaar is, is dat zeker een aanrader! We vonden het zo lekker, dat we de recepten thuis ook nog hebben gekookt.
Bij thuiskomst waren we heel enthousiast en hebben meteen een nieuwe boeking gemaakt voor een Off Grid beleving (2 nachten in hetzelfde cabin) in februari 2021 wederom in Drenthe. We wilden de winter weleens meemaken middenin de Nederlandse Wildernis. Het was wederom een succes. We kwamen zo tot rust in de natuur!
In oktober 2023 hebben we mijn verjaardag met z'n tweeën gevierd bij de cabin in Stille Kern Hosterwold. Hier bleven we 3 nachten. Naast het eten, moesten we ook al ons drinkwater meenemen. Dat deden we in een waterzak voor op de camping (lees dit goed in de omschrijving vooraf). Bij deze locatie was toen (nog) geen maaltijdpakket beschikbaar, maar de recepten staan online en die ingrediënten hebben we zelf vantevoren geregeld. Door alle bagage, eten en drinken voor 3 nachten, hadden we ervoor gekozen om de auto zo dichtbij mogelijk te zetten.
Het laatste stukje leg je af met een kano, omdat dit een drijvende cabin is. Dat maakt deze locatie zo speciaal. Hoogtepunten: zonsondergang over de plas, de zwanenfamilie iedere dag in de buurt en in de ochtenden de kudde koningspaarden zien drinken recht tegenover de cabin. Een verjaardag om nooit te vergeten!
Helaas was de cabin dit keer niet schoon. Het doucheputje was verstopt, de wc en het koelkastje echt smerig. Ik heb dit schoongemaakt met bijbehorende foto's (van voor en na) gemeld. Als waardering ontving ik een cadeaubon, super attent!
En je raadt het al: daarmee hebben we opnieuw geboekt voor de vierde keer. In juni dit jaar (2025) gaan we naar de cabin bij Lauwersmeer. Deze is minder off grid, maar staat wel in het enige darkpark van Nederland. Dus we duimen voor een heldere nacht :). We hebben er nu alweer zin in!
Als echte Cabinerfans vinden we het concept super: je wandelt naar één van de cabins via een kaart of GPS inladen in google maps. Daar wacht een eenvoudig, maar tof wikkelhuisje met alleen de hoogstnodige inventaris. Hoeslaken en slaapzak neem je zelf mee. Eenpansgerechten koken doe je op de kachel of een ethanolbrander. Met dezelfde kachel zorg je voor warm water om te douchen. Gewoon een simpele douche, die doet wat ie moet doen: het zweet van de inspanning van je afspoelen. Er is douchegel en shampoo aanwezig.
Er is geen of nauwelijks netwerk (heerlijk). Stroom wordt opgewekt door de zonnepanelen (hou rekening met beperkt stroom in donkere dagen, neem bv. een powerbank mee of zet je telefoon lekker uit - eigenlijk nog beter).
Er staan een paar sloffen voor je klaar, dus trap lekker je wandelschoenen uit en geniet!
Kortom: De Cabiner is perfect voor buitenmensen. Mensen die houden van de natuur. Erin wandelen, erin zijn. Het is weggelegd voor avonturiers of avonturiers in de dop. Dan zul je ENORM GENIETEN!
Enkele aandachtspunten om op voorbereid te zijn:
- Het is duur, een klein deel gaat naar natuurprojecten.
- Hou je niet van verrassingen onderweg? Lees vooraf goed de informatie die je per mail krijgt en/of op de website of download dit (vanwege slecht bereik, ter plekke niet altijd mogelijk)
- Het (grond)water ruikt licht naar ijzer (Drenthe) en sterk naar zwavel (Holsterwold). Kan niets aan veranderd worden, vooral een gegeven.
- Bereid je voor op inspanning en vertragen: je komt er (meestal) alleen te voet, je bent er niet zomaar. Even eten maken of een douche nemen? Neem dan rauwe groente mee en ga voor een koude douche, schijnt (ook) gezond te zijn!
- schoonmaken na je verblijf en afval meenemen. Om het ook leuk te houden voor de gasten na jou. Zo kan een ieder ultiem van het verblijf genieten.
Experience was exactly as promised on the website
We had a lovely time (out) in the woods. We got a little lost trying to reach the cabin but that's part of the experience. The cabin was exactly what we expected and better (loved the details, like slippers to use indoors and the choices of tea and spices). All the pictures you see on the website are true! We can't wait to explore the other areas
Prachtige cabins midden in de natuur
Wij hebben al 2x overnacht in de prachtige cabins. De eerste keer hebben we ons laten verassen met de locatie van de huisjes. Het is een prachtig avontuur, alles wordt goed voor je voorbereid. Backpack op de rug, etenspakket mee (hadden we ook besteld) en aan de wandel naar de huisjes. Je kunt zelf aangeven hoe ver je wilt wandelen. In het huisje doe je alles zelf, de kachel aansteken, rustig koken, in stilte van de natuur genieten en vanuit je bed kun je de sterrenhemel bewonderen. Wij hebben zeer goede ervaringen met Cabiner. De 2e keer hebben we zelf de huisjes uitgezocht, dat was ook ontzettend leuk. Zeker een aanrader als je wilt overnachten in de natuur.
Super mooi concept
Super mooi concept. Zeker een aanrader als je lekker primitief in de natuur wil verblijven.
Wat een fantastische verblijf hadden we…
Wat een fantastische verblijf hadden we in een van de Cabiners in de Drentsche Aa! Na een mooie wandeling is het even speuren naar de Cabiner. Maar daar is ie dan, verscholen tussen de bomen: Functioneel, slim, duurzaam én stijlvol en midden in de natuur! Vuurtje stoken, slow cooking, water pompen, heerlijke thee, goede kruiden, robuust servies. Off grid, maar met een toilet en een douche! Love it!
Enige minpuntje: de prijs, die is aan de forse kant (in het weekend).
Heerlijk de rust opgezocht
Ontzettende leuke overnachting in een cabiner gehad in de Drentsche Aa ergens in oktober. Het was koud en het regende heel zachtjes. Toen we na een hike van 7,5km in het huisje kwamen hadden we gelijk het gevoel thuis te zijn. Kacheltje aangemaakt en begonnen aan ons avondeten. Heerlijk geslapen. Het huisje zag er netjes uit, onze voorgangers hadden het netjes achtergelaten. We gaan zeker nog een keer een cabiner boeken op 1 van de andere locaties.
Waanzinnig - Dit vindt je nergens
Dit vindt je nergens! Vuur. Natuur. En dan toch een heerlijk bed en een warme douche. Donkere sterrennachten. Ik maakte een trektocht van drie nachten door Drenthe in mn eentje - waanzinnig! Helemaal eruit en toch de luxe van deze mooie plekken om te slapen. Goeie communicatie met de hosts voor vragen tussendoor.
Een hutje op de Drentse hei
Een mooie voorjaarswandeling in mei, naar ons hutje op de Drentse hei. Lekker buiten: 1 rugzak, 2 mensen. Meer hadden we niet te wensen. Dank Cabiner voor dit fijne avontuur.
Een magisch herfstverblijf in de bossen…
Een magisch herfstverblijf in de bossen van Grolloo
In oktober 2024, toen de dagen korter werden en de wereld zich hulde in gouden tinten, vonden wij een plek waar tijd oplost en stilte weer betekenis krijgt: een afgelegen cabinet in de betoverende boswachterij Grolloo.
Na een prachtige avontuurlijke wandeling, nestelden we ons in deze off-grid oase – omringd door niets dan bomen, het knisperen van vallende bladeren en de adem van het bos, aan de rand van een ven. Het vroege donker bracht geen schaduw, maar een warme deken van rust. Met een zorgvuldig samengesteld voedselpakket bij de hand begonnen we aan ons avondritueel: koken op de houtkachel, langzaam, met aandacht. De geur van gestoofde groenten, knoflook en kruiden vermengde zich met het harsige aroma van brandend hout. Elk sissend pannetje, elke lepel die door een saus gleed, was een ode aan eenvoud en verbinding.
Na het eten trokken we onze stoelen naar buiten, de nacht in. Boven ons ontvouwde zich een sterrenhemel zoals je die alleen ver van de wereld nog ziet — scherp, helder, eindeloos. De stilte was allesomvattend, maar nooit leeg. Het voelde alsof het bos zelf ademde, en wij mee.
Zonder wifi, zonder schermen, vonden we een rijkdom die je niet kunt reserveren of kopen: echte ontspanning, puur samenzijn. We spraken, zwegen, lachten.
Deze cabiner heeft geen luxe nodig om groots te zijn. Het is een plek die je zachtjes herinnert aan wat echt belangrijk is: natuur, eenvoud, warmte, en elkaar.
Een ervaring die blijft nazinderen – als het nablijven van sterrenlicht op je netvlies, lang nadat je je ogen weer sluit.
2 keer off the grid gegaan in 3…
2 keer off the grid gegaan in 3 verschillende hutten met Cabiner. Allebei de keren waren magisch. De eerste keer alleen van hut naar hut getrokken. De tweede keer romantisch met zn 2 in Groningen. Aanrader voor iedereen die gek is op de natuur en graag even echt offline wilt gaan.
Alleen in de natuur in Nederland
Als je opzoek bent naar back to basic, rust, natuur, even alleen zijn of juist intiem met iemand… dan is dit dé plek! Je bent de enige in dit super mooie huisje in de bossen, verstopt van ieder wandelpad. Je wandelt erheen met backpack, moet een haard stoken om te koken en warm te douchen en mag zo echt even genieten van die mooie simpelheden van het leven. Het is zo puur! Zeker als dan ineens een bergmarter of hertje zich laat zien. Naar onze mening is dit de mooiste overnachtingsplek van Nederland. Zeker omdat je ook nog eens van hut naar hut kunt wandelen voor het echte trekking gevoel. En dat in Nederland! 🇳🇱
Lekker back to basic!
Wil je er even helemaal tussenuit, dan is dit echt fantastisch. Even helemaal back to basic! Onze wandeling naar de Cabin ging niet helemaal volgens plan, de route was net gewijzigd. Maar dat mocht de pret niet drukken, samen met de boswachter, kwam we iets later dan gepland aan en hebben we een heerlijke maaltijd gemaakt op het haardvuur.
Geweldig en uniek verblijf gehad
Geweldig en uniek verblijf gehad. In de ochtend de heide op om wilde dieren te spotten 👀 en in de middag al wandelend bij een natuurmeertje aangekomen voor een duik. Het huisje was echt back to basic, en elkaar helpen met water pompen voor een warme douche. Superleuke ervaring. Aanrader!
Nog nooit zo weinig ruzie gehad met…
Nog nooit zo weinig ruzie gehad met mijn vriendin! Was echt een top weekend!! 😊
Super genoten van de gezellige huisjes, mooie wandelingen gemaakt en heerlijk genoten van de natuur! Een echte aanrader
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.