Vwfs Bewertungen

6 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Wir überprüfen Bewertungen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Samochód zwrócony, ale brak zwrotu pieniędzy

Kupiłem niedawno samochód poleasingowy na odległość od VWFS (za gotówkę, ok. 140 tys. zł). Następnie go zwróciłem, bo od tanich plastików / oparów dostawałem zawroty głowy, bóle żołądka itp i nie mogłem nim jeździć.

Firma na początku, przez 12 dni, nie chciała w ogóle przyjąć zwrotu nie podając żadnej podstawy prawnej. Przyjęli dopiero jak złożyłem sprawę do Rzecznika Konsumentów.

Przy testowaniu u siebie samochodu lekko go uszkodziłem - lekkie otarcie / wgniecenie z lewej strony drzwi, bo otarłem o słupek przy wjeżdżaniu na posesję (u lakiernika pełna naprawa to ok. 1000 zł). Zgodnie z prawem, ponieważ nie zostałem pouczony o możliwości zwrotu, sprzedawca nie ma prawa potrącać od tego żadnej kwoty (art. 34 ust. 4 prawa konsumenta, zużycie wykraczające poza konieczne).

Sprzedawca nie dość, że chce potrącić kwotę naprawy w ASO (8,5 tys. zł), to jeszcze zastosował podstęp (fałszywa dychotomia) żeby na mnie wymusić na to zgodę. Powiedział, że mam 2 opcje rozliczenia szkody: naprawa z mojej polisy albo naprawa przez nich i potrącenie wg cennika ASO. Zataili inne możliwości przewidziane w prawie, jak np. brak potrącenia (o którym wspomniałem) albo potrącenie wartości rynkowej uszkodzenia (a nie napompowanych stawek ASO). W związku z tym moja zgoda jest też nieważna, bo została wymuszona podstępem (art. 84 kodeks cywilny).

Minęło już 27 dni od kiedy samochód został zwrócony fizycznie do siedziby firmy, a ja do tej pory nie otrzymałem ani złotówki zwrotu, zostałem 2 razy oszukany, a firma wielokrotnie ignorowała polskie prawo.

6. August 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Volks.FS wynajem długoterminowy pojazdu, konsument

Kolizja z winy innego kierowcy - OC sprawcy(policja była na miejscu zdecydowanie warto)
zgłoszenie kolizji , infolinia - 5
pierwsze auto zastępcze door-to-door czas oczekiwania jedna godzina - 5
drugie auto zastępcze wyjazd do serwisu 100 km w jedną stronę - 4
przyjęcie do serwisu - 5 - wzorowo
ciąg dalszy nastąpi

14. April 2026

NIe polecam

Doliczanie sromotnych kar za uszkodzenia, które już były przy najmie samochodu używanego. Dramat. Brak komunikacji. Nie posiadają dokumentu z wydania samochodu....

3. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Beznadziejna komunikacja z biurem…

Beznadziejna komunikacja z biurem obsługi klienta. Sprawy załatwia się miesiącami, na odpowiedź na maila trzeba czekać około tydzień, ludzie są nie pomocni... Zatrudnijcie innych ludzi bo Ci są jak muł

3. November 2025

Porażna

- Założenie konta trwa tygodnie
- Brak kontaktu z bankime, godzinne kolejki na infolinii, a na maile odpowiadają po tygodniach
- Aplikacja mobilna nie działa, więc nie da się uzyskać dostępu do swoich pieniędzy
Dramat, żenada, dno, muł, wstyd i hańba.

1. September 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Rozliczenie leasingu po szkodzie całkowitej

Po szkodzie całkowitej, nie z naszej winy, czekamy na rozliczenie leasingu już trzy miesiące. Zero zaangażowania, brak komunikacji, niewiedza konsultantów, to tylko kilka przykładów. Nie zgłosili nawet do ubezpieczyciela faktu szkody, ubezpieczenie nadal aktywne, a wrak już skasowany. Nikomu nie zależy na kliencie. Nikt nie odpowiada na maile, zapytania, konsultanci opowiadają bajki, przecząc sobie nawzajem. Bardzo żałujmy, że skorzystaliśmy z usług vwfs. Kto może niech się trzyma z daleka.

8. Juni 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Niestety kontakt z Bankiem jest…

Niestety kontakt z Bankiem jest niemozliwy, obsluga klienta nie reaguje na mejle (choc sam Bank instruuje by kontaktowac sie w sprawie obslugi umowy mejlowo), a na infolinie nie sposob sie dodzwonic. Jak juz jestes szczesliwy bo uda sie dodzwonic (po godzinie czekania) to i tak dowiesz sie ze odpowiedzą mejlowo... i czekasz i potem znowu probujesz dzwonic :) ODRADZAM!!!

25. August 2025

ostrzegam przed współpraca

Nie mogę w grzeczny normalny sposób odzyskać należnej i uznanej nadpłaty w kwocie 6092,07. Każda forma kontaktu utrudniona E-mail-u nich giną, brak odpowiedzi, korespondencja listowna -ginie, telefon- oczekiwanie około 45min potem się rozłączają, brak kompetentnych osób i poszanowania klienta. Korporacja która ewidentnie klienta traktuje jak należy do momentu podpisania umowy, potem tylko dodatkowe naliczanie opłat za wszystko, praktycznie kontakt niemożliwy. Ja już na pewno nigdy nie podejmę współpracy z tą firmą i jej odnogami. Już nigdy Vokswagena ani Skody przez ich jakiekolwiek finansowanie.

6. Februar 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr