Even een historisch moment
Even een historisch moment? Ik moest altijd voor mijn moeder naar de Haan om vis te halen voor haar in kralingen bij AH Oudedijk. Zij woonde in Crooswijk Hoppesteyn. En dat heb ik met veel liefde gedaan zo'n 15 jaar! En ik zij tegen haar? Ma het is altijd zo druk daar haha. Maar ik ging wel. Maar leuke bediening meestal 3 dames en 3man inclusief de jonge jongens? Altijd gezellig, ook al had je 10 man voor je. Tijd was ook anders. Na een slechte ervaring vorig jaar met nieuwe haringen? Dacht ik, ik gaat nu naar De haan op de oudedijk! Ze hebben een nieuwe zaak waar vroeger ing zat.
Ik kwam binnen om 16.00 uur en er waren geen klanten ? Oke Dacht ik? Dus ik staat er te wachten voor de toonbank van een hele mooie vishaak en ziet 2 vis verkopers en 1 haringschoonmaker? En lopen een beetje heen en weer en te praten met elkaar? Dus ik zeg hallo hier staat een klant al best wel lang te wachten? Zijn jullie dicht? Nee zegt die sufferd, ik had u niet gezien? Een man van een jaar of 40? Ik mag gelukkig bestellen. 2 broodjes nieuwe haring met ui hier op eten en 3 haringen met ui zonder broodjes. En 1 lekker bekkie meenemen. Er wordt niks gevraagd of ik boter op de broodjes wil? Dus broodjes zonder boter oke. Hoor ik hem tegen de haring schoonmaker zeggen 5 broodjes haring? Dus ik zeg tegen hem je luistert niet naar de klant he. Oh sorry, ik zeg als het druk zou dan begrijp ik het.......opgelost denk ik? Bij het afrekenen ziet ik dat hij speciaal aan slaat kabeljauw? Ik zeg kabeljauw heb je dat gevraagd? Uh nee sorry? Ik had gelijk gegeten en gedronken nooit meer bijna 30 euro voor een beetje vis? Zijn vader draait zich om in zijn graf. Jammer jongens jullie slaan de plank mis. Was altijd top vroeger. Maar niet meer voor mij.