Toyota Sverige Bewertungen 58

TrustScore 2 von 5

1.9

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mycke trevlig och kunnig personal men hemsk miljö efter renovering. Extrem stark vit ljus som man får migren av. Det var så bra innan, mysig och mjuk ljus Efter min sista besök 25/2 vill jag inte äng... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag köpte min yaris som fullservad, då biltrean sagt att när det är dags då brukar vi skicka påminnelse om servisen! men det blev inte så och jag hade helt enkelt väntade på påminnelsen. Nu efter... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Autohändler
  2. Toyota-Händler

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Välkommen till Toyota. Utforska bilmodeller, hybrider och aktuella kampanjer. Bygg din bil, boka provkörning och service eller kontakta återförsäljare.

1.9

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vi har leasat en bil Toyota CHR -24…

Vi har leasat en bil Toyota CHR -24 från Toyota där vi hade ett barn som råkade backa in bilen i en mur. Därefter rusade bilen och hoppade över 1,5 meter upp i luften, över ett staket, mot en gungställning och stannade mot vår grannes lekstuga. Toyota säger att eftersom det var ett barn som inte har körkort så täcker Toyota inga kostnader - inte ens de kostnader som bilen orsakade själv genom att börja rusa och hoppa över ett staket. Räkningen blev på över 125 000 kr vilket vi tvingats betala då bilen är leasad och trots att vi försökt ta kontakt med Toyota så får vi ingen återkoppling gällande hur de ser på sin bils agerande. Vi har dock informerat dem om att om de är tysta och inte gör något för att ta hand om sina kunder så är detta vår sista Toyota och vi vet flera andra som uppmärksammade händelsen som har samma uppfattning att ett sådant bilmärke kan man inte köpa för till skillnad från tidigare så kan man inte lita på Toyota och de har definitivt inte Sveriges gladaste bilägare längre.

2. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mycke trevlig och kunnig personal men…

Mycke trevlig och kunnig personal men hemsk miljö efter renovering.
Extrem stark vit ljus som man får migren av. Det var så bra innan, mysig och mjuk ljus Efter min sista besök 25/2 vill jag inte ängre gả runt och titta på bilar, jag vill bara gả därifrån innan jag får migren. Synd om personal som jobbar i det hemska belysning.

25. Februar 2026

Leasa inte nya Toyota Yaris om du inte älskar pip/larm

Vill ”varna” för att leasa nya Toyota Yaris som piper för ALLT, hela tiden. Vår andra bil är en ny Volvo och den piper lite - men det går inte att jämföra. Barnen vill inte köra min bil ens, pipen är en sådan riskfaktor. Helt ok att den piper om man överskrider hastighetsgränsen men denna piper för ALLT.

26. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Målar tomtar istället för att hälsa kunderna välkommen

Men Toyota Märsta! Det sitter en flicka i framkant i butiken och jag tror att hon, bl a har att hälsa oss kunder välkomna. Jag går fram och tillbaka och tittar på bilarna. Hon tittar konstant ner i bordet. Vad gör hon som kräver en sån koncentration? Jo hon färglägger en jultomte och stjärnor. Efter nga minuter stannar jag ca 3 meter framför henne. Hon ger mig ett ögonkast och tittar ner igen. Köpa en Toyota? Ja visst men INTE i Märsta. Jag går ut lika ensam som jag kom in. Ingen såg mig.

29. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Totalt överkörd av Toyota!

Jag är "lycklig" Toyotaägare sedan många år och allt började när jag tidigt 2000-tal började arbeta på just Toyota.
2015 köpte jag min tredje Toyota och lämnade då min tidigare bil i inbyte. Denna bil hade jag inlämnad otaliga gånger då de aldrig hittade felet som gjorde att rutorna immade igen och således frös under vinterhalvåret. Då fick jag skrapa alla rutor på INSIDAN varje dag! Varenda gång frågade de på verkstaden om jag släpade in snö i bilen vilket till slut blev oerhört tjatigt och rätt kränkande. Dum i huvudet är jag inte och lite snö ska ju en bil tåla hursomhelst även om jag personligen aldrig drar in det i bilen.
Först när jag efter sju år lämnar den i inbyte hittar någon felet som visade sig vara att någon slang inte varit inkopplad och då gjorde att det inte kom in någon friskluft överhuvudtaget! Det var så dags att hitta felet då när de själva skulle sälja den vidare...!
När nu min nya bil hade fått takskador i en storm så lämnade jag in den på plåtverkstaden. Efter att jag hämtat ut min bil och vid hemkomst ser jag att ena taklisten är bucklig. Gummit gick likt Loch Ness upp och ner.
Jag kontaktar då verkstadschefen med bild för att dokumentera detta och om något händer i framtiden med detta så är det ett fel som påtalats från min sida.
Hon mejlar till plåtchefen och ber honom återkomma till mig vilket aldrig sker. Detta visar sig vara dyrt för mig och troligen ett inarbetat knep.
Nu ett antal år senare byter jag vindruta pga stenskott och jösses vilken soppa det skulle visa sig bli.
Glasfirman har aldrig någonsin sett ett sämre underarbete som gjorts av Toyota när bilen var inne för takrenovering.
Allt har rostat sönder och den buckliga taklisten lossar de på och där under är allt "helrötet" som killen på glasfirman beskriver det.
Jag kontaktar då återigen Toyota men de har inget som helst intresse av att hjälpa mig med något de själva orsakat. De säger, efter att jag stött på via mejl flertalet gånger, att jag får skylla mig själv för att jag väntat för länge! Men hjälp...! Plåtverkstaden återkom aldrig när det begav sig och inte nu heller förrän jag frågat i flera omgångar!
Jag frågar då både via mejl och på plats i Bäckebol vad det skulle kosta men ingen svarar. Flera gånger ytterligare ställer jag samma fråga och till slut får jag veta att de fixar det för cirka 51 tusen kronor... Va???
Till råga på allt vill de byta ut min nya vindruta för den kommer gå sönder ändå när de lagar taket. Men tack snälla att jag får ynnesten att betala för den också!
Det finns något som heter goodwill och det hade varit på sin plats här.
Toyota medger att det troligen är deras underarbete som falerat men lägger skulden på mig för att jag inte lämnat in bilen i tid. Nåja, det finns ju någon som inte återkopplat i tid heller... eller inte alls!
De tycker att jag varit inne med bilen flertalet gånger och ändå inte tagit upp problemet. Men varför har inte verkstadschefen ANTECKNAT detta i bilens journal?? Då hade de ju sett det när jag varit där med alla andra fel jag haft på den.
Jag är tämligen övertygad om att de inte åtgärdat något även om jag bett dem lyfta på den buckliga taklisten. Skulle de slipat ner allt underjobb runt vindruta, bakruta och hela taket då? Skulle inte tro det.
Nu står jag här med en sönderrostad bil och känner mig totalt överkörd av Toyota!
De kopplade in jurister för att få tyst på mig vilket gjorde mig vansinnigt ledsen. Ja, hela historien har gjort mig knäckt! Bilen är värd cirka 100.000 och de vill ha runt 51.000 för att fixa något jag är helt oskyldig till!
Att sedan få ett så oerhört kallt och rent otrevligt bemötande är rent kränkande. Jag har råkat ut för det tidigare och jag är inte ensam om det.
Allt detta på Toyota som är en tidigare arbetsgivare och ett märke som jag trots alla problem älskar.
Tilläggas bör att jag arbetade på en underbar anläggning i Stockholm och detta elände har utspelat sig på anläggningen i Bäckebol.
Ska det behöva vara så att man blir så illa behandlad med sin lilla bil? Jag älskar trots allt min bil men verkstaden lämnar allt i övrigt att önska.
Hur lång tid tar det innan bilen rasar ihop? Jag betalar såklart inte denna monstersumma till någon jag inte längre har förtroende för.
Hade jag orkat hade jag tagit detta vidare men de hotade ju mig med mer än en jurist så det är svårt att vara ensam mot dem!

6. Dezember 2024

Ingen Toyota mer.

Sen Toyota klev in i Bilias värld så är ingenting prisvärt längre. Reservdelar, service, tillbehör mm har gått upp till fantasinivåer. Vart tog gamla hederliga Toyota vägen.

20. November 2025

Coruption in Toyota and Lexus

Corruption in Toyota and Lexus

I trust Toyota and Lexus cars in that extend that I have had either Toyota or Lexus during past thirty years. I have however become disappointed by finding out that ther is corruption in the dealership organisation at least in Gothenborg.
The reason I discovered this corroption is the bad behaviour that Michael Aleros in Lexus Gothenborg has shown repeatedly. That made me sensitive and curious. The result was that he treats badly those custumers who dont mean extra money for him.
Last time when I was bringing my car from service, the mechanic told to Michael "wait" and then turned to me and said "your Brake Discs need to be changed next service".
I handle my car carefully and I drive mostly long distances. That means Brake Discs in my new Lexus should not be thorn out after just two years.
I went out and checked them. They are almost as new Brake Discs.
I call this corruption and nothing else. Of course, many people who dont know much about cars pay lots of money for unnecessary reparations.
That made me think further.
For less than two years ago when I left my three years old Toyota Camry back to the dealership I left even winterdecks. I never thought I had bought them myself and the dealer did not say a word and took them.
As much as I trust Toyota and Lexus cars I could not imagine there is such low persons in dealerships.

3. November 2025

Köpte en förmånsbil

Köpte en förmånsbil, Toyota Rav 4, från Motor trend i Kungsbacka. Bilen är fantastisk. Men sämre bilfirma är nog svår att hitta. Efter att bilen var beställd så fick jag ett leverans datum ganska långt fram i tiden. Hörde inte av bilfirman på länge. Men en dag ringer en säljare och säger att bilen nu kommit till dem. Detta var en måndag. Han sa att han skulle på semester efter fredag den veckan. Han behöver lite dokument från mitt leasing bolag för att kunna leverera bilen till mig. Den onsdagen hade han fått allt han behövde, vilket han bekräftar över telefon. Han skulle kolla allt och sedan göra av sig till mig. Detta gjorde han dock ej. På måndag följande vecka så ringde jag upp firman. De meddelade då att jag inte kunde få bilen förrän säljaren var tillbaka från semestern. Jag sa till dem att jag vägrar tro att bara en person kan lämna ut bilar hos dem. Blev efter lite snack så att de skulle undersöka vad de kunde göra. Ett par dagar senare sa de att de kanske skulle kunna ordna detta, så vi bestämde att jag skulle komma och hämta bilen dagen efter. Blev dock kontaktad igen från firman som meddelade att bilen ej var försäkrad. Jag ringde och kollade med leasing bolaget och mitt företag. Bilen hade ju så klart försäkring. När jag kontaktade bilfirman om detta igen, så sa de att de kunde prova ställa på bilen, då skulle man kunna se att allt var ok. De skulle kolla detta dagen efter (fredag) och sedan kontakta mig. Efter lunch på fredag hade fortfarande ingen kontaktat mig. När jag ringer upp så säger de att de väntat på mig att jag skulle hämta bilen tidigare den dagen och sa att det inte var några problem med att registrering, försäkring eller annat. Jag tar då tåget till Kungsbacka för att hämta bilen. Anländer ungefär en halvtimme innan de stänger. De är på grund av detta rätt sura, gissar att de hade bråttom hem. Blev mer eller mindre utslängd. Fick dock bilen. Ingen genomgång av bilen eller annat. De har heller inte hört av sig efteråt. Har haft bil från tyska tillverkare samt Volvo och Kia. Varje gång så har dessa varit otroligt hjälpsamma och allt har varit mycket smidigt. De har varit bra på att kommunicera. Allt de som Motor Trend i Kungsbacka inte klarat. Toyota är en fantastisk bil. Finns massor med Toyota handlare. Välj någon annan än Motor Trend i Kungsbacka

18. Juli 2025

Europeiska motor Rissne

Åkte till återförsäljaren i går i hopp om att få titta och känna på en Rav4 laddhybrid (ny). Blev ganska fundersam när det inte fanns något att titta på och ingen hjälp att få. Kändes lätt surrealistisk, som om vi var på fel plats vid fel tid! Lyckades få tag på en man som verkade jobba där, men vid fråga om han hade tid med oss så blev svaret - 'lite grann'.
Jag kan inte annat än säga att ska man, som privatperson, köpa en ny bil så ska man nog inte köpa Toyota, och framför allt inte från Europeiska Motor. Jag hade mycket väl kunnat köpa bilen direkt igår om jag fått ett vettigt bemötande.
Nu blir det definitivt ingen Toyota utan något annat märke där man får ett bättre bemötande.

25. August 2025

Useless customer service

Useless customer service. I sent an email to one of Toyota's agents in Sweden asking it they had an obsolete part in any of their store rooms in Sweden and told them it had not been made for over ten years. The reply I got was -- they repeated what I told them and said it had not been made for a long time! Stupidity!!! They do not even seem to know what parts they have in stock so their computer system must be rubbish. Toyota in Japan may be super efficient but Toyota Sweden are hopelessly inefficient.

25. Juli 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Köpte en Toyota Yaris av Michel på…

Köpte en Toyota Yaris av Michel på motor trend i Kungsbacka och en snabbare och trevligare säljare får man leta efter! Kan verkligen rekommendera alla att köpa bil här, för finare bilar och proffsigare säljare hittar ni inte!
Tack för all hjälp och förtroende ni visar era kunder! och jag kommer gärna och köper en ny bil av er nästa gång jag behöver en.
Mvh
Tant Britta!

9. Juni 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Varning lämna ej in bilen här,gjorde en större årlig service

gjorde en större årlig service, rekommenderades att smörja upp bromsar runt om, när jag hämtar ut bilen så uppstår ett klonkande från höger fram vid backning. ratt utslag höger efter körning.
Ber verkstaden åtgärda detta dom ignorerar och påstår att det inte har med deras service att göra trots att felet uppstod i samband med service & upp smörjningen av bromsarna. haft ett antal samtal med dom som bara vägrar att göra rätt för sig. Gjorde även ett hjul skifte hos dom samtidigt, när jag fick tillbaka hjulen så var ett av dom helt utslitet och torkat visade sig att däcket nu även hade blivit 2 år äldre än när jag lämnade in det. efter samtal med verkstads chef så var även detta problem mitt. vid utlämnandet av bil så informerades jag om att däck trycks varnaren va trasig på ett däck. när ja hämtade ut bilen så va däck trycket 1,8 kg efter koll på närmaste mack runt om (ej påfyllt och kollat efter hjul skiftet trots notering att dom hade gjort det i servicerapporten, Åkte till annan verkstad som nollställde däck trycks varnaren som nu inte har varnat på 5 månader!!!!!

22. November 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag är mycket missnöjd med Toyota…

Jag är mycket missnöjd med Toyota Sverige och vill lyfta ett allvarligt klagomål.

Jag har en Toyota Prius och har haft problem med bilen som jag försökt få hjälp med hos två av era verkstäder. Tyvärr har jag upplevt både oprofessionellt bemötande och mycket dålig hantering – särskilt hos Toyota Jönköping.

Vid mitt första besök där blev bilen undersökt av en praktikant, och det gjordes bakom stängda dörrar utan insyn. Jag hade en stark känsla av att arbetet inte utfördes ordentligt – det fanns indikationer på att tiden inte utnyttjades effektivt. Innan ens timmen var slut kom praktikanten ut och sa att de inte hittat felet, men i själva verket väntade han bara på att en riktig mekaniker skulle komma. Trots detta krävdes jag på 1500 kr i felsökningsavgift utan att få någon lösning eller ordentlig förklaring.

Jag vände mig därefter till Toyota Vetlanda – och där hittades felet på bara 35 minuter. Det visade sig vara en mycket dyr del som var trasig. Eftersom Vetlanda inte hade tid snart, bokade jag in reparationen hos Toyota Jönköping igen.

Där betalade jag närmare 60 000 kr för att byta ut den felaktiga delen – men problemet kvarstod. När jag ifrågasatte detta fick jag höra att det rörde sig om ett helt nytt fel som inte kunde upptäckas tidigare. Efter att ha pratat med oberoende experter är det uppenbart att detta inte stämmer. Det känns som att man bara bytte en dyr del för att tjäna pengar – utan att faktiskt lösa problemet.

När jag konfronterade personalen undvek de ansvar och sa att jag måste betala ännu mer för att bilen ska bli lagad. Det här är helt oacceptabelt. Jag känner mig lurad, utnyttjad och mycket besviken.

Jag förväntar mig att Toyota Sweden tar detta ärende på allvar och återkommer med ett svar – samt en rimlig kompensation för det bemötande och den felaktiga hanteringen jag fått utstå.

28. Februar 2025

Problem med automatväxellådan hos Toyota RAV 4, 2002

Min Toyota RAV 4, 2,0 VVTI 4WD 150 HK, 2002 med automatväxellåda växlade med fördröjning, det blev starka ryck i drivlinan när man lade i D eller R och även inbromsningar vid körning. Jag kontaktade därför Toyota i Ljungby och lät boka tid för en felsökning. Men verkstaden kunde inte konstatera var felet berodde på, växellådsoljan samt filter var redan bytade. Eftersom det inte heller fanns felkoder sparade, så menade verkstadens kundmottagare att växellådan är defekt.

Detta visade sig senare, vid efterforskningar, vara helt fel. Istället förorsakades problemet av det kombinerade motor och växellådsstyrdonet som var defekt. Det framkom också att det även har varit en återkallelse i USA p.g.av just detta problem. Denna information finns på nätet från Toyota ägarare som haft samma problem med just denna bilmodell, Toyota RAV 4, 2,0 VVTI 4WD 150 HK, automat 2002.

Det kombinerade motor och växellådsstyrdonet skickade jag till en firma som är specialiserad på reparation av motorstyrdon. Efter att ha fått tillbaka ett reparerat styrdon och monterat detta så växlar bilen perfekt, precis såsom innan.

När jag som icke utbildad fordonsmekaniker klarar av att reparera mitt fordon, men inte Toyota verkstaden, då måste man reagera. Här är det brist på kompetens och ambition hos Toyota i Ljungby, tyvärr gäller detta även andra Toyota verkstäder. Toyota Sverige måsta arbeta med att förbättra kvalité och kunskap hos verkstadspersonalen. Återkallelser som har förekommit borde dokumenteras centralt och informeras av Toyota. Jag har kontaktat Toyota Ljungby och reklamerat vad som hände. Förhoppningsvis får andra bilägare med samma bilmodell och problem en korrekt felbedömning.

Thomas Carlsson

30. Juli 2024
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Gäller Sundbyberg - trevlig service

Gäller kundmottagningen i Sundbyberg

Supertrevlig personal och Petra som tog hand om mitt ärende ska ha +++ för bra och effektiv service.

Bra företag som fixar det man behöver få fixat med kvalité och snabbhet

2. April 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag är extremt besviken på säljaren…

Jag är extremt besviken på säljaren Sakura Maass i Toyota Center Helsingborg. Vid mitt och min mammas besök den 7 februari 2025 för att titta på en begagnad Toyota Corolla blev vi oväntat pressade att snabbt gå över till att skriva ut ett avtal – trots att vi enbart ville provköra bilen och få information om finansieringen. När vi uttryckte att vi bara var intresserade av en offert sade Sakura att det redan var för sent att avbryta, trots att jag ännu inte hade signerat något. Jag förstod inte hela processen då jag inte kan vad som gäller o inte gäller och litade på henne, vilket ledde till att jag kände mig pressad in i en affär jag aldrig var beredd på. Dessutom genomfördes en låneansökan direkt från hennes dator utan mitt samtycke. Vill jag makulera ordern så kräver de 67,000. kronor. Jag har nu tagit upp ärendet med hennes chef och hoppas på en snabb och rättvis lösning men jag är väldigt tveksam.

7. Februar 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Köp aldrig toyota elbil som taxi bil

Jag har mycket problem med en toyota proace electric taxi bil. Gjordes reparation av Europeiska motor Rissne kostade ca 40000 kr. Direct efter reparation fick jag problem i bilen men fick inget snabb tid för felsökning där.
Fick en tid på toyota bilia Södertälje idag fredag. De klarade inte felsökning idag och de ska göra felsökning på måndag igen. Jag förlorar inkomster för flera dagar. Jag ger varningar till alla som tänker köpa toyota elbil som taxi bil, ni kommer att ångra köpet som jag. Välj annan bilmärke!
Jag köpte bilen 656 958 kr inköp datum 211012
Om jag vill sälja den jag kan få max 150 000 kr.

10. Januar 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Bra bilar men urusel kvalite på återförsäljaren

Har så många dåliga upplevelser av min lokala återförsäljare Askling bil i norrköping. Tråkig attityd genomgående av deras personal undantaget försäljningsavdelningen (förvånande - eller inte). Minsta motståndets lag gäller bland verkstadspersonalen, ingen servicekänsla alls och ser bara hinder. De har lyckats montera saker fel så att vi behövt göra om arbetet på en annan verkstad, de glömmer att göra delar av det som avtalats vid service etc listan kan göras lång. Tråkigt att företaget inte har större ambitioner än såhär, bilen är jag dock väldigt nöjd med.

4. Dezember 2024

Toyota Askling Bil AB i Norrköping

För två år sedan lämnade vi in en Toyota Auris för reparation efter en incident.
Den hämtades när den var klar och på vägen därifrån föll det ena framdäcket helt av. Bilen tippade och stod där på gatan. Ingen personskada annat än shock av det inträffade.
Dock var det ej på en motorväg eller något utan en vanlig väg. VAD hade hänt om däcket ramlat av på en 80-väg? Motorväg?
Bärgningsbil fick föra tillbaka bilen til Toyota (Askling Bil AB i Norrköping) som då fixade detta gratis (ja fattades bara annat) I det skedet blev det lovat att en gratis, GRATIS = kostnadsfri, service skulle ges vid tillfälle. INGEN ANNAN kompensation gavs - och knappt en ursäkt på en så fruktansvärt allvarlig ovh i mina ögons väldigt slarvig händelse. Kunde kostat liv som jag ser det, och sådant misstag får INTE göras.
Så till den utlovade servicen... Denna service gjordes igår och bilen hämtades idag. Priset blev runt 11.000 kronor. ??!!
Vid påminnelse om det tidigare inträffade kunde chefen inte komma ihåg detta då han "har över 3000 kunder". Hur många av dom har TAPPAT däcket?
Han kunde dra av 1000 kronor? Det kallade han en "bra deal".
Är det vad en sådan här incident är värd?
Nej Askling Bil i Norrköping har INGEN servicetänk alls känns det som. Tänk efter INNAN ni lämnar in någon bil här - det kan hända er.

19. November 2024
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr