Superprof PL Bewertungen 558

TrustScore 4 von 5

4.1

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

jestem bardzo zadowolona dzieki superprof moge pracowac zdalnie w dowolnym momencie dnia co dla mnie jest bardzo wazne gdyz jestem mama dwojki malych dzieci. Dzieki superprof poznalam fantastyczne... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Superprof łączy uczniów z szerokim gronem nauczycieli z różnych dziedzin. Niezależnie od tego, czy chcesz nauczyć się języka obcego, gry na instrumencie, poćwiczyć czy doskonalić umiejętności matemat... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jest duży wybór nauczycieli, którzy mają duże doścwiadczenie i można łatwo znaleźć nauczyciela, który spełnia oczekiwania. Dodatkowo jest możliwość zajęć online. Patrząc ze strony korepetytora, platfo... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Warunki korzystania z serwisu były dla mnie niejasne, myślałam że kwota 49zl zostanie naliczona na poczet pierwszej lekcji. Poczułam się oszukana kiedy dowiedziałam się że zapłaciłam 49 zł za możliw... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Unternehmensdetails

Kontaktinformationen

4.1

Gut

TrustScore 4 von 5

558 Bewertungen

5 Sterne
4 Sterne
3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot

Oszuści

Oszuści, radze omijac szerokim łukiem inaczej będą kraść pieniadze z twojego konta!

7. November 2025

Dzień dobry Panie Katarzyno,

bardzo nam przykro, że korzystanie z naszej platformy nie spełniło Pani oczekiwań. Chcemy zapewnić, że Superprof nie pobiera pieniędzy w sposób nieuczciwy. Opłata za Kartę Ucznia pobierana jest zgodnie z regulaminem.

Dbamy o bezpieczeństwo płatności i każdą sytuację weryfikujemy indywidualnie. Jeśli zauważył Pan jakiekolwiek nieprawidłowości, prosimy o kontakt pod adresem dziendobry@superprof.com
, abyśmy mogli sprawdzić sprawę i pomóc w jej rozwiązaniu.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zapłaciłem 50 zł i na tym koniec.

Zapłaciłem 50 zł, odezwałem się do dwóch nauczycielek obsługujących moje miasto które w moim mniemaniu miały największe doświadczenie w nauczaniu i najwyższy kompetencje. Napisały do mnie jedną wiadomość i na tym się skończyło.

28. Oktober 2025

Dzień dobry Panie Łukaszu,

dziękujemy za opinię i jest nam bardzo przykro, że kontakt z nauczycielkami nie przebiegł tak, jak Pan oczekiwał.

Superprof to platforma pośrednicząca, która umożliwia uczniom i nauczycielom samodzielne nawiązanie kontaktu. Ostateczna decyzja o kontynuacji wymiany wiadomości czy przeprowadzeniu lekcji należy do nauczyciela i ucznia.

Zależy nam, aby każdy użytkownik mógł znaleźć odpowiedniego nauczyciela – jeśli nie udało się rozpocząć zajęć, z przyjemnością pomożemy w ponownym doborze korepetytora lub zaproponujemy inne rozwiązanie.

Wystarczy napisać do nas na adres dziendobry@superprof.com
, a sprawdzimy Pana profil i wspólnie znajdziemy najlepsze wyjście z sytuacji.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Moje doświadczenia z superprof

Większość nauczycieli na platformie nie odpisuje, ale jeśli już odpisuje to dopiero po kilku dniach. Nauczyciele często też mają wyższe ceny niż w ogłoszeniu co jest mono frustrujące i wprowadzające w błąd. Kolejna sprawa to to, że nauczyciele nie prowadzą zajęć na superprof tylko poza nią.

3. November 2025

Dzień dobry Pani Wiktorio,

dziękujemy za podzielenie się swoim doświadczeniem. Przykro nam, że kontakt z nauczycielami nie przebiegał tak, jak Pani oczekiwała.

Superprof działa jako platforma pośrednicząca, umożliwiająca uczniom wyszukiwanie i kontakt z nauczycielami. To nauczyciel decyduje o sposobie prowadzenia lekcji.

Zależy nam, aby każdy użytkownik mógł znaleźć odpowiedniego nauczyciela, nasz zespół jest do dyspozycji pod adresem dziendobry@superprof.com

Martyna – Superprof Polska

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

The app might be decent in terms of…not a bad app, but in many ways problematic

The app might be decent in terms of teachers, but when it comes to subscriptions and payments, it’s total scam. When purchasing the subscription, there’s no information that it’s a recurring monthly fee- it looks like a one time payment. The suddenly, mony starts being charged from my account regularly, even though I never linked my card or gave any consent. When I tried to cancel my subscription, I found out it can only be done from a computer, not from a phone, which makes things even worse.
I definitely do not recommend this app-the lack of transparency and difficult in cancelling the subscription make it something you should absolutely avoid.

2. November 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za podzielenie się opinią i przykro nam, że korzystanie z naszej aplikacji sprawiło Panu trudności.

Chcemy wyjaśnić, że subskrypcja Karty Ucznia jest abonamentem miesięcznym i informacje o jej automatycznym odnawianiu są podawane w trakcie procesu zakupu oraz w e-mailach
przypominających o odnowieniu.

Bezpieczeństwo płatności i przejrzystość działania są dla nas priorytetem. Jeśli wystąpiły jakiekolwiek nieprawidłowości lub obciążenia, zachęcamy do kontaktu z nami na adres dziendobry@superprof.com, abyśmy mogli sprawdzić sytuację i pomóc w rozwiązaniu problemu.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jestem zażenowana poziomem podejścia do…

Jestem zażenowana poziomem podejścia do klienta. Zarejestrowałam się na stronie, skorzystałam z jednej lekcji za którą naliczono mi opłaty , potem okazało się że muszę oddzielnie zapłacić nauczycielowi więc musiałam się prosić o zwrot . Po czym po 2 miesiącach nie logowania się i nie korzystania zauważyłam że co miesiąc ściągają mi z karty 49 zł. Zgłosiłam reklamację ale nie została uwzględniona powołując się na to że gdzie to było napisane… tragedia

31. Oktober 2025

Dzień dobry Pani Karolino,

jest nam bardzo przykro, że korzystanie z naszej platformy nie spełniło Pani oczekiwań.

Superprof działa w modelu subskrypcyjnym – Karta Ucznia umożliwia kontakt ze wszystkimi nauczycielami na stronie oraz skorzystanie z pierwszej lekcji za darmo u tych, którzy ją oferują.
Informacja o subskrypcji była widoczna podczas przechodzenia przez stronę płatności, gdzie zaznaczamy, że Karta Ucznia jest abonamentem miesięcznym, odnawianym automatycznie do momentu jej anulowania.

Po wysłaniu prośby o lekcję, system wysyła e-mail potwierdzający („🌈 Superprof – Wiadomość wysłana i przygoda się zaczyna!”), w którym znajduje się również informacja o automatycznym odnowieniu subskrypcji. Dodatkowo, przed każdym kolejnym odnowieniem, wysyłany jest e-mail przypominający „D-5 ⚡️Odnowienie Twojej Karty Ucznia Superprof”, wysyłany 5 dni wcześniej, aby umożliwić rezygnację z subskrypcji w dowolnym momencie.

Karta Ucznia nie jest zobowiązująca – można ją zawiesić w każdej chwili w panelu użytkownika w sekcji „Karta Ucznia”.
W przypadku braku znalezienia odpowiedniego nauczyciela, zachęcamy do kontaktu – w zależności od sytuacji, możliwy jest zwrot opłaty.

Zależy nam, aby każda sytuacja została rozpatrzona indywidualnie, dlatego jeśli chciałaby Pani, abyśmy ponownie sprawdzili szczegóły Pani konta, proszę o wiadomość na adres dziendobry@superprof.com

Szybko znalazłam uczniów

Szybko znalazłam uczniów, kontakt z nimi był bardzo dobrze zorganizowany przez platformę. Łatwa rejestracja, dużo podpowiedzi i przejrzyste ogłoszenie.

14. Oktober 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Z perspektywy korepetytora bardzo wygodna

Korzystałam z różnych platform jako korepetytorka i ta najlepiej spełnia swój podstawowy cel. Umówienie się na spotkanie i odbycie lekcji.
Stawki prowizji dla platformy są rozsądne, nie jak u konkurencji.

Jedyne czego mi brakuje to jakiegoś kalendarza do zarządzania lekcjami.

13. Oktober 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Naciaganie

Naciaganie. Myslalem ze ta kwota subskrypcji jest na zawsze a nie na mc!

15. Oktober 2025

Dzień dobry Panie Andrzeju,

dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że informacje o subskrypcji nie były dla Pana jasne.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że Karta Ucznia działa w formie miesięcznej subskrypcji, a informacja o automatycznym odnawianiu jest podawana w trakcie procesu zakupu oraz w wiadomościach e-mail wysyłanych przed kolejnym odnowieniem. Subskrypcję można w każdej chwili zawiesić lub anulować w panelu użytkownika, aby nie pobierały się dalsze opłaty.

Jeśli potrzebuje Pan wsparcia przy anulowaniu subskrypcji lub wyjaśnieniu szczegółów, prosimy o kontakt pod adresem dziendobry@superprof.com, a nasz zespół pomoże w rozwiązaniu sprawy.

Wiarygodność i skuteczność

Jestem bardzo zadowolona z działania platformy Superprof. Obsługa jest intuicyjna, duża wiarygodność i skuteczność. Moi uczniowie bez problemu do mnie trafili😀👍Polecam gorąco!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Firma pobierała ode mnie opłaty za…

Firma pobierała ode mnie opłaty za subskrypcję w sposób nieuczciwy i wprowadzający w błąd. W wiadomościach podawano sprzeczne informacje – raz, że odnowienie nastąpi po 30 dniach, innym razem, że za 5 dni. Twierdzono też, że wysyłano wielokrotne przypomnienia, co jest nieprawdą – żadnych takich wiadomości nie otrzymałam.
Od ponad 1,5 miesiąca prowadzę korespondencję z obsługą klienta, a mimo to problem nie został rozwiązany w sposób rzetelny. Odpowiedzi są szablonowe, bez indywidualnego odniesienia do sprawy, a problem został jedynie przeciągnięty w czasie.
Dopiero po mojej interwencji firma zaproponowała tzw. „gest dobrej woli” w postaci zwrotu jednej płatności, mimo że niesłusznie pobrano ich więcej. Sprawa trwała zbyt długo, a sposób traktowania klienta jasno pokazuje brak szacunku i przejrzystości.
W mojej ocenie takie praktyki wyglądają na celowe wprowadzanie klientów w błąd i naciąganie na kolejne opłaty. Firma absolutnie nie zasługuje na zaufanie.

7. Oktober 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za przesłanie swojej opinii i szczegółowe wyjaśnienie sytuacji. Bardzo nam przykro, że doświadczenie związane z subskrypcją i kontakt z naszym zespołem nie spełniły Pani oczekiwań.

Chcemy zapewnić, że wszystkie płatności pobierane są zgodnie z regulaminem, a informacje o odnowieniu subskrypcji są jasne i czytelne. Przykro nam, że w Pani przypadku doszło do nieporozumień i opóźnień w komunikacji.

Gest dobrej woli w postaci zwrotu jednej płatności miał na celu szybkie rozwiązanie problemu, jednak rozumiemy, że nie odzwierciedla to w pełni Pani doświadczenia. Przekazaliśmy Pani uwagi do naszego zespołu w celu usprawnienia procedur i komunikacji z klientami w przyszłości.

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za cierpliwość.

Pozdrawiamy,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

3 razy wysylam wywiad i w odpowiedzi…

3 razy wysylam wywiad i w odpowiedzi jest ze nir otrzymaliście....
Nie wiadomo jak to rozumieć

Dzień dobry Pani Beato,

dziękujemy za wiadomość i bardzo nam przykro z powodu trudności, które Pani napotkała. Niestety, nie otrzymaliśmy od Pani załącznika z wywiadem. Czy mogłaby Pani przesłać jego treść bezpośrednio w formie wiadomości tekstowej na adres email dziendobry@superprof.com ? W ten sposób na pewno wszystko do nas dotrze.

Jest nam również przykro, że oceniła nas Pani na 1 — bardzo zależy nam na tym, aby rozwiązać sprawę jak najszybciej i poprawić Pani doświadczenie z naszym zespołem.

Pozdrawiam serdecznie
Alicja Superprof

Opis realnego funkcjonowania portalu

Oferty są aktywne lecz bez realnego pokrycia w praktyce. Gdy chcę poprosić o lekcje to osoba deklarująca chęć pomocy jest niedostepna lub odrzuca przyjęcie lekcji. Na odpowiedz czeka sie dlugo nawet kilka dni. To jest mocno niepoważnie i za tym idzie totalny brak profesjonalizmu ze strony administratora portalu! Hasło pierwsza lekcja za darmo przerobiłem. To tylko chwyt administratora portalu który z realiami nie ma nic wspólnego. Za każdym razem tz nauczyciel rządami zapłaty za lekcję. Takze proszę zaniechać rozpowszechniania nieprawdy. Kolejna totalnie słaba strona administratora. Forma płatności tylko kartą która co miesiąc jest namiętnie obciszana kwotą około 50 zł gdy tz Kowalski zapomni konto zawiesi. Środki są nie do odzyskania. Po krótce obraz Waszego portalu z perspektywy użytkownika gdy potrzebuje wsparcia a później już nie ma takiej potrzeby.

Dzień dobry,

dziękujemy za podzielenie się opinią i szczegółowym opisem Pana doświadczeń z naszym portalem. Bardzo nam przykro, że korzystanie z serwisu nie spełniło Pana oczekiwań i że napotkał Pan trudności w umawianiu lekcji.

Chcemy wyjaśnić, że Superprof działa przede wszystkim jako wyszukiwarka nauczycieli, umożliwiająca samodzielne wyszukiwanie i kontakt z wybranym korepetytorem. Niestety, nie mamy możliwości wymuszania dostępności nauczycieli ani przyspieszania ich odpowiedzi – decyzja o przyjęciu lekcji należy do każdego nauczyciela indywidualnie.

Subskrypcja Karty Ucznia umożliwia pełny dostęp do platformy oraz kontakt ze wszystkimi nauczycielami na naszej stronie, oraz skorzystanie z pierwszej darmowej lekcji oferowanej przez niektórych nauczycieli.

Doceniamy Pana uwagi dotyczące procesu płatności i komunikacji – zostaną one przekazane do naszego zespołu, abyśmy mogli w przyszłości poprawić doświadczenie użytkowników.

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za poświęcony czas na przekazanie opinii.

Z poważaniem,

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr