Moje doświadczenie z Psychomedic było…fatalne
Moje doświadczenie z Psychomedic było niestety bardzo rozczarowujące. Umówiłem się na prywatną konsultację diagnostyczną ADHD, za którą zapłaciłem 350 zł, a dodatkowo poniosłem koszty dojazdu do Warszawy.
Podczas wizyty usłyszałem, że specjalistka skontaktuje się ze mną w ciągu 3 dni. Termin ten nie został dotrzymany. Przez kolejne dni wielokrotnie próbowałem uzyskać informacje telefonicznie oraz mailowo. Otrzymywałem zapewnienia, że ktoś oddzwoni, jednak kontakt nie następował.
Najbardziej rozczarowujące było to, że o decyzji o niekontynuowaniu procesu diagnostycznego dowiedziałem się dopiero z odpowiedzi na moją opinię zamieszczoną w internecie, a nie bezpośrednio od specjalistki lub kliniki.
Do dziś musze sam zabiegać o uzyskanie dokumentacji z wizyty i wyjaśnienia dotyczącego podjętej decyzji.
Nie oceniam samej decyzji medycznej, ponieważ specjalista ma prawo uznać, że diagnostyka wymaga innego postępowania. Moje zastrzeżenia dotyczą przede wszystkim sposobu komunikacji z pacjentem oraz organizacji procesu po konsultacji. Po prywatnej wizycie oczekiwałem terminowej informacji i jasnego przekazania decyzji. Omijajcie z daleka tą sieciówkę.