Promovendum Bewertungen 1’340

TrustScore 3.5 von 5

3.6

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Zeer fijne verzekering. Na het overlijden van mijn moeder, heeft de verzekering geregeld dat ik dezelfde dag nog terug kon naar Nederland. Wij kregen later ook nog een condoleance kaart. Heel fijn en... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Offerte aanvragen via website makkelijk als het om 1 verzekering gaat. Als het om een 2de gaat ben je toch beter af als je belt. Helemaal als de premies afwijken en je gewoon wordt gebeld met de uitle... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een slechte maatschappij is dit. 19-2 schade gereden en nog steeds niet uitbetaald. Er is geen contact tenzij ik er zelf achteraan bel. Enig antwoord is dat het binnenkort opgepakt wordt. Wat... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Online had ik mijn autoverzekering al simpel aangepast als voorbereiding op het inruilen van mijn oude auto voor een ekectrische occasion. Ik moest alleen nog de meldcode doorgeven en dat heb ik tel... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

1. Versicherungsagentur

Vom Unternehmen geschrieben

Promovendum biedt verzekeringen voor hoger opgeleiden. Met extra lage premies en uitgebreide dekkingen. Persoonlijk advies nodig? Wij helpen je graag!

3.6

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 24 Std.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Een heel prettige en deskundige medewerker gesproken.

In 2017 een heel prettig en deskundig gesprek gehad.
Na aanschaf andere auto bij een andere voordelige verzekeraar terechtgekomen.
Nu opnieuw mijn auto hier verzekerd.
Leuk detail, ik had dezelfde persoon als in 2017 aan de telefoon.

5. Februar 2026

Beste Hans,

Fijn dat je het gesprek als prettig en deskundig hebt ervaren en helemaal bijzonder dat je na al die jaren weer dezelfde collega aan de telefoon had. Dat zegt veel over de betrokkenheid van onze mensen.

Welkom terug! We vinden het extra leuk als klanten opnieuw voor ons kiezen. Loyaliteit waarderen we enorm, en die zit bij onze klanten net zo goed als bij onze collega’s!

Ster onwaardig

4. Februar 2026

Beste Eric,

Het is jammer om te lezen dat je deze ervaring zo hebt beleefd. We hebben je op 3 februari 2026 een e-mail gestuurd. Als daar nog onduidelijkheid over is of je vragen hebt, helpen we je natuurlijk graag verder.

Absolute oplichterspartij!

Absolute oplichterspartij met zeer onvriendelijke klantenservice!

3. Februar 2026

Beste,

Het is vervelend om te lezen dat je deze ervaring zo hebt gehad. We nemen dit soort signalen serieus en komen graag met je in contact om te begrijpen wat er is gebeurd. Omdat we hier geen klantgegevens zien, vragen we je om je gegevens te mailen naar klanttevredenheid@promovendum.nl, zodat we dit samen kunnen bekijken.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Heb net voor de zoveelste keer aan de…

Heb net voor de zoveelste keer aan de telefoon gezeten over gemelde schade van half november. Communicatie vind ik ronduit slecht. Ze zeggen terug te bellen en doen dat niet. Op mailtjes wordt niet gereageerd. De status van de gemelde schade gaf aan dat alle benodigde info er was, maar die bleek er nog niet te zijn.
Vanmiddag tijdens gesprek 3x doorverbonden. We hebben heel veel verzekeringen lopen bij Promovendum maar ik denk er nu echt aan om die ergens anders onder te gaan brengen.

30. Januar 2026

Beste Hélene,

We begrijpen dat dit geen prettige ervaring voor je is geweest, zeker als je meerdere keren contact hebt gehad en het gevoel kreeg dat het niet goed liep. Zoals telefonisch besproken hebben we aanvullende informatie opgevraagd om een volledig en duidelijk beeld van de schade te krijgen en het dossier zorgvuldig verder op te pakken. Mocht je hierover nog vragen hebben, laat het gerust weten.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Nooit bij deze verzekeraar verzekeren

Nooit bij deze verzekeraar verzekeren. Willen alleen verzekeren met minimaal risico. Nieuwe verzekering afgewezen voor mijn Landrover Defender omdat de auto te zwaar is.......... Meteen andere verzekering stopgezet. Dit bedrijf kan niet delen enkel vermenigvuldigen.

21. Januar 2026

Beste Ger,

We begrijpen dat het teleurstellend is als je verzekering voor je Landrover Defender niet kan worden geaccepteerd. We accepteren een groot aantal auto’s, maar niet elk voertuig past binnen onze acceptatiecriteria. Voor het gewicht van de auto hanteren we een maximum, en helaas valt de Defender daar buiten.

Dat is geen fijne boodschap, dat snappen we. We respecteren je keuze om verder te kijken naar een andere verzekeraar en danken je voor het delen van je ervaring.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mitchel was zeer vriendelijk, nam de tijd en gaf duidelijke antwoorden op mijn vragen.

28. Januar 2026

Beste A.J,

Dat klinkt als een goed gesprek! We geven de complimenten door aan onze collega.

Vlot en vriendelijk

Werd snel opgenomen, vriendelijke man, snel en vlot geholpen. Duidelijke info en met 5 minuten was de nieuwe verzekering geregeld en waren mn vragen beantwoord. Zoals altijd bij promovendum

24. Januar 2026

Beste B.Z,

Dat klinkt als een soepel en prettig gesprek! Mooi dat alles snel geregeld was en je met duidelijke antwoorden weer verder kon. Bedankt voor je vertrouwen in Promovendum.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Goed binnekomen bij Promovendum maar let op....

Heb sinds een jaar mijn verzekeringen bij Promovendum lopen. Zeer nette premies zoals beloofd toen ik overstapte. Maar let op: op het moment dat ik binnen een jaar mijn auto inruilde voor een andere van hetzelfde merk, met dezelfde cataloguswaarde en verder alle variabelen gelijk bleven werd mijn premie met ruim 60% verhoogd!!! Ik ging uit van een foutje en belde met de servicelijn waarbij ik netjes en vriendelijk te woord werd gestaan maar steeds hetzelfde antwoord kreeg dat dat met het technisch berekenen van de premie te maken heeft. Ook werd er meteen bij verteld dat ze niets voor mij kunnen doen. Dus concreet: van een premie van 33 euro naar een premie van 53 euro per maand terwijl andere aanbieders voor dezelfde auto net iets boven de 40 euro rekenen op dit moment. Zo kan ik ook klanten binnen halen. Binnenkort komt er nog een wisseling van een andere auto. Zou zo maar eens kunnen dat dit vervelende kunstje dan weer wordt uitgehaald. Kennelijk is het heel normaal dat een premie in een jaar tijd 60% toeneemt.

23. Januar 2026

Beste Wim,

We snappen goed dat deze verhoging van de premie als een vervelende verrassing voelt, zeker omdat je bent overgestapt naar een auto van hetzelfde merk en met vergelijkbare kenmerken. Bij een autowijziging wordt de premie opnieuw berekend op basis van de actuele situatie en verschillende risicofactoren. Dat gebeurt niet met een vast percentage, maar kan door marktontwikkelingen en kosten rondom schadeherstel soms hoger uitvallen dan verwacht. We snappen dat dit in vergelijking met andere aanbieders teleurstellend kan zijn. Mocht je hierover nog vragen hebben of toelichting willen, dan helpen we je natuurlijk graag verder.

Helaas niet meer dan 1 ster waard

Helaas niet meer dan 1 ster waard. Echt een drama verzekeringsmaatschappij.

15. Januar 2026

Beste Von Y,

Jammer om te lezen dat je zo ontevreden bent. We horen graag wat er precies is gebeurd, zodat we dit kunnen begrijpen en ervan kunnen leren. Je mag ons gerust mailen via klanttevredenheid@promovendum.nl, we kijken graag met je mee.

Accuraat

Accuraat, behulpzaam, vriendelijk.

21. Januar 2026

Beste Arie,

Dat klinkt als een goed gesprek!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn auto al jaren verzekerd via…

Mijn auto al jaren verzekerd via Promovendum. Onlangs nieuwe auto gekocht (VW Tiguan) en wilde deze weer via Promovendum verzekeren. Onprettig gesprek met medewerker die me vertelde dat ze een nieuwe Tiguan met klasse 1 alarm niet willen verzekeren. Gelukkig is dit bij andere verzekeraars geen enkel probleem. Dat wordt dus overstappen.

20. Januar 2026

Beste heer Bakker,

Jammer om te lezen dat dit gesprek voor jou zo onprettig heeft gevoeld. We begrijpen goed dat het teleurstellend is als je na jaren verzekerd te zijn geweest een nieuwe auto niet bij ons kunt verzekeren. Voor sommige auto’s hanteren we aanvullende acceptatiecriteria zoals een alarmklasse. Dit kan per verzekeraar verschillen. Dat neemt niet weg dat we het jammer vinden dat dit voor jou reden is om over te stappen.

Waardeloos bedrijf

Waardeloos bedrijf mijn overkapping is ingestort door hevige sneeuwval. De reactie was daar dat die daar maar tegen had moeten kunnen. Niks vergoed. Ik heb 5 verzekeringen lopen. Ik raad iedereen aan om maar iets meer te betalen. Niet in zee gaan met dit bedrijf.

15. Januar 2026

Beste Bob,

We snappen dat het teleurstellend is wanneer een schadeclaim wordt afgewezen. Je hebt van ons een mail ontvangen met uitleg over de beoordeling. Mocht je daar nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Duidelijke informatie en communicatie.

Duidelijke informatie en communicatie.
Positief gesprek. Weet nu wat verder te doen.

14. Januar 2026

Beste Leon,

Goed dat je nu precies weet wat de volgende stap is. Bedankt voor je review!

Behulpzaam constructief

12. Januar 2026

Beste Harovis,

Mooi om te lezen dat je zo fijn geholpen bent!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zie mijn klacht hieronder 32 weken…

Zie mijn klacht hieronder 32 weken zwanger .

De reactie van Promovendum op mijn klacht is reageren om te reageren met loze beloftes. Dit dossier loopt al ruim twee jaar en Promovendum beschikt over alle benodigde documentatie, inclusief een officieel lekdetectierapport van een erkend bedrijf waarin structurele vochtschade, schimmelvorming en een expliciete herstelnoodzaak zijn vastgesteld. De laatste lek detectie rapport dateert van 2 weken geleden.

Blijven verwijzen naar “wachten op documentatie” is feitelijk onjuist en komt neer op bewust traineren en het ontlopen van verantwoordelijkheid. In plaats van handelen, kiest Promovendum ervoor om niets te doen. Terwijl het jullie eigen fouten zijn die dit hebben veroorzaakt.

De urgentie is bij u bekend: uw klant is 32 weken zwanger en leeft al twee jaar in een woning met vocht, schimmel en ongedierte. Desondanks blijft inhoudelijke opvolging uit. Dat is onverantwoord, nalatig en onacceptabel. Bevestigingen dat berichten “in goede orde zijn ontvangen” en dat er “zo snel mogelijk” reactie volgt, zijn aantoonbaar loos gebleken. Na 2 dagen nadat u geregeerd heeft en een week na mijn laatste mail nog steeds geen reactie? Te belachelijk voor woorden.

Dit is geen schadeafhandeling en geen zorgplicht. Dit is wegkijken, uitstellen en het laten voortbestaan van een onveilige woonsituatie.

Ik raad niemand aan zich hier te verzekeren.
Zodra dit dossier is afgerond, beëindig ik mijn verzekering per direct en komt wr een klacht!

7. Januar 2026

Beste V,

We begrijpen heel goed dat de lange looptijd van dit dossier en het wachten op reacties enorm frustrerend voor je is, zeker gezien je persoonlijke situatie.

Je schadebehandelaar heeft je inmiddels een inhoudelijke e-mail gestuurd. Het klopt dat er op e-mails een verwerkingstijd zit, waardoor we niet altijd direct kunnen reageren.

We hopen dat de recente reactie van de behandelaar verdere duidelijkheid geeft.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Fijn en prettig geholpen door Romy

Fijn en prettig geholpen door Romy, duidelijke uitleg en afspraken gemaakt

Beste Anja,

Bedankt voor je positieve feedback, we geven de complimenten graag door!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wij van Promovendum geven alleen…

Wij van Promovendum geven alleen verzekeringen aan onze blanke/witte medemens of Joodse Nederlander, de wereld zou op z'n kop staan. Maar oordelen op basis van opleidingsniveau mag gewoon? Schandalig, jullie moeten je kapot schamen.

Beste Gaftsr,

Jammer om te lezen dat jij zo ervaart. Ons aanbod is gericht op hoger opgeleiden, vergelijkbaar met andere verzekeraars die zich richten op specifieke doelgroepen of collectiviteitskortingen aanbieden. Wij hebben ervoor gekozen om ons te richten op hoger-opgeleiden, en je kunt hier meer over lezen op https://www.promovendum.nl/hoger-opgeleiden. We respecteren dat je het hier niet mee eens bent, maar we herkennen ons niet in de vergelijking die je maakt.

Vriendelijk, snel en professioneel

In de week van de feestdagen heel snel een medewerker kunnen spreken telefonisch. De medewerker was vriendelijk en professioneel en heeft het vraagstuk wat ik had opgelost.

31. Dezember 2025

Beste Janine,

Geweldig dat je snel geholpen bent en dat alles naar tevredenheid is opgelost! Bedankt voor je mooie woorden!

Uitstekende service

Uitstekende service, vriendelijke medewerkers

Beste Jeroen,

Fijn om te lezen! Bedankt voor je complimenten.

Mandy van Promovendum

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr