Postcode Loterij Bewertungen 974

TrustScore 1.5 von 5

1.3

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Als ik aan het begin van een telefoon gesprek aangeef geen interesse heb ik extra loten om dat ik er al met 3 meespeel en zeggen nee daar gaat het niet over. Vervolgens na een paar minuten toch doordr... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Je kunt bijna niet opzeggen. Eindeloos in de wacht, opzeggen via de chat accepteren ze niet, formulier moet je je lotnummer weten (maar die weet ik niet). Telefonisch moeilijk bereikbaar. Heb pr... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Videoland gewonnen, wat een waardeloze zooi, niets dat ik wil zien en allemaal ouwe doos films. Boek gewonnen, maar dan keuze uit 5, waarvan ik er geen enkele ook maar iets interessant vind. 12... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Het opzeggen is een langdurige zaak, ten eerste min 5 minuten in wacht, dan brutale vragen waarom je opzegt, pushen om langer door te gaan, zgn 1 maand eraan toevoegen omdat het niet eerder beeindigt... Mehr ansehen

1. Lotterieverkäufer
  2. Wohltätigkeitsorganisation
  3. Lottogeschäft
  4. Onlineverkauf von Lotterielosen

Über Postcode Loterij

Vom Unternehmen geschrieben

Over de Postcode Loterij. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Er spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de Postcode Loterij.

Iedereen wint. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. En dat lot zet iets positiefs in gang. Deelnemers maken met hun buren die ook meespelen, elke maand kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen ze met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 147 goededoelenorganisaties. Dat is de kracht van samen en noemen we The Power of Postcodes. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is er 8,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, De Zonnebloem, KWF Kankerbestrijding, AAP en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Postcode Lottery Group. De Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels in vijf Europese landen heeft geïntroduceerd. Het doel is om via onze loterijen zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen. De Postcode Lottery Group is de grootste fondsenwervende donateur ter wereld. Zij heeft over 2024 een recordbedrag van € 969 miljoen aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Nationale Postcode Loterij

Vom Unternehmen geschrieben

Contact informatie
Als je een vraag hebt over de loterij of hulp nodig hebt met je abonnement, staan we voor je klaar via 088 - 020 1010. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag 09:00 - 21:00 uur en op zaterdag van 9:30 - 16:00 uur.

1.3

2 Sterne
1 Stern

Niet vriendelijk

Goede middag,

Wat er mis gaat is het volgende de postcode loterij gaat er prat op dat het sociaal en vriendelijk is echter bij de prijzen vind je een heel ander beleid je komt terecht in een wereld van beauty, boeken en andere ik noem t maar kits artikelen. Echter in wat ik aanhaalde sociaal en vriendelijk dan mis ik ook een ander aanbod er bij en daarom is het niet sociaal en vriendelijk. bv. ik heb nu een prijs gewonnen en ja hoor daar is ie de beauty wel om nu deze te mogen inwisselen voor een cadeau bon bv. HEMA, vandaag gebeld was de juli prijs, nee dat doen we niet wel ik vond dit slecht en zorgelijk.

Theo Adema

Hallo Theo,

Dank je wel voor het delen van je ervaring. Uit je bericht begrijp ik dat je een prijs hebt gewonnen, maar dat dit niet de prijs van je dromen is.

Hopelijk vind je alsnog een mooie bestemming voor je gewonnen prijs.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik had een gratis lot geaccepteerd een…

Ik had een gratis lot geaccepteerd een aantal weken geleden. Volgens de dame die aan mijn deur kwam kon ik gemakkelijk een tweede gratis lot activeren. Opzeggen zou volgens haar ook heel eenvoudig zijn, want ik had duidelijk aangegeven dat ik geen lid wilde blijven. Het 2e lot had ik geactiveerd en opeens had ik 3 loten. Hoe dan??
Toen ging ik opzeggen. Ik had op internet al ontdekt dat dit een heel gedoe zou gaan worden. Bij Radar hadden ze de proef op de som al genomen en omschreven hoe lastig dat is. Dus ik was goed voorbereid. Het opzeggen gebeurde bijna op dezelfde moeizame manier als Radar omschreef. Ik werd 3x doorverbonden en moest steeds weer mijn gegeven doorgeven. De laatste persoon die ik sprak kon mijn loten opzeggen. Maar daarvoor heb ik wel zo'n 10 minuten in de wacht gezeten (nadat ik eerst al 2 andere personen sprak). Tijdens de wachttijd werd keer op keer via een bandje gemeld dat de wachttijd langer was dan gebruikelijk en werd me geadviseerd op te hangen en terug te bellen. Maar i mocht ook aan de lijn blijven, wat ik deed. Ik had vrij dus tijd genoeg: kom maar op! Deze dame die ik uiteindelijk te spreken kreeg stak, zoals ik al verwachtte, van wal met haar argumenten om me te overtuigen lid te blijven. Ik onderbrak haar direct en liet haar weten dat ik hoe dan ook geen lid wilde blijven. Dat ze haar en mij tijd kon besparen en haar verhaal achterwege mocht laten. Echter dat zou niet kunnen (?!). Ze moest haar verhaal doen anders zou ze niet verder kunnen gaan met het proces van opzeggen. Dus ik heb die dame haar verhaaltje maar laten doen en haar diverse malen gemeld dat ik op wilde zeggen. Nu maar hopen dat dit gelukt is. Ik heb wel mails gekregen waarin de opzegging bevestigd wordt, maar als ik de reviews lees is het maar afwachten of er toch niet afgeschreven wordt. Vandaag ontving ik een mail van de postcodeloterij. Ze waren benieuwd naar mijn ervaringen met de ledenservice. Hiervoor kon ik een vragenlijst invullen. Dat leek mij een goede manier om mijn ongenoegen te uiten. Maar helaas, als ik op de link klik krijg ik de melding dat deze verbinding niet privé is. Waarschijnlijk heeft de postcodeloterij bewust een link gebruikt die direct blokkeert. Begrijpelijk aan de ene kant, want gezien alle slechte reviews op trutspilot krijgen ze alleen maar een hoop (overigens volkomen terechte) bagger over zich een.

Antwort von Postcode Loterij

Hoi Dorethe, bedankt voor je review.

Ik begrijp dat je problemen hebt gehad met het opzeggen van je deelname maar dat het wel gelukt is. Als je een bevestiging gehad het is de deelname 100% opgezegd. Het moment van opzegging bepaald of er nog een inleg geïncasseerd wordt.

Wat jammer dat de link niet werkte om je feedback en ongenoegen te uiten. Meestal komt dat door de beveiliging van je eigen apparaat waarmee je dit hebt proberen in te vullen. Het zal wel raar zijn als wij een foutieve link zouden plaatsen.

Mocht je toch nog iets na willen laten lijken omtrent jouw opzegging dan adviseer ik contact met ons op via een van de contactkanalen op onze website. We helpen je graag verder.

Peter| Postcode Loterij

SHITTY

Het is heel moeilijk om online op te zeggen. Ik wil niet elke maand spelen. Ik wilde maar één maand spelen.

Hallo T,

Bedankt voor je bericht. Ik begrijp dat je problemen hebt met het opzeggen van je deelname. Het is absoluut niet onze bedoeling om dit moeilijk te maken. Hopelijk is het inmiddels gelukt om je deelname te beëindigen. Mocht dit niet het geval zijn, probeer het dan via de Mijn Omgeving.

Als je problemen ondervindt bij het aanmaken van je Mijn Omgeving, neem dan gerust contact met ons op via een van de contactkanalen op onze website. We helpen je graag verder.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Waarom bellen om een Hema cadeaukaart…

Waarom bellen om een Hema cadeaukaart van 5 euro te krijgen.
Is niet meer en niet minder dan te proberen om extra loten te verkopen.
Schandalig dat je met bestaande klanten zo om gaat.
Gewoon d ed kaart opsturen zonder poespas dat is pas service.
Nou ze houden dd kaart maar hoor, ik doe niet mee met lokkertjes.
Bedankt postcodeloterij dat je zo met klanten omgaat

31. Juli 2025

Beste IkBenHet,

Dank voor jouw bericht. We vinden het jammer om te horen dat je onze actie rondom de HEMA-cadeaukaart zo hebt ervaren. Graag geven we wat toelichting.

De Postcode Loterij biedt regelmatig extraatjes aan, zoals een gratis HEMA-cadeaukaart. In sommige gevallen wordt telefonisch contact opgenomen om het aanbod toe te lichten en om te vragen of u interesse heeft in een extra lot. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. Je bent echter nooit verplicht om op het aanbod in te gaan om de cadeaukaart te ontvangen.

We begrijpen dat je liever een cadeau ontvangt zonder telefonisch contact. Jouw voorkeur nemen we serieus en we kunnen jouw gegevens aanpassen zodat u in de toekomst geen telefonische aanbiedingen meer ontvangt. Neem hiervoor gerust contact op met onze klantenservice of geef het aan via onze andere contactkanalen op de website.

We hopen dat we op deze manier uw vertrouwen kunnen herstellen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik heb uiteindelijk het lot niet…

Ik heb uiteindelijk het lot niet geactiveerd ben daar ook blij om ook nu ik alleen maar lees dat het fout gaat . En lees telkens de zelfde antwoorden van de postcode loterij . Erg jammer en dan krijg ik ook nog een bakkersbon dichtstbijzijnde bakker 10 km verder op . Stop toch eens met die onzin prijzen en maar er interessante prijzen van of kadobonnen die je overal in kan leveren .
Ronald

26. Juli 2025

Hoi Ronald,

Wat jammer dat je jouw extra gratis lot niet geactiveerd hebt, het is een kwestie van goed opvolgen en lezen. Wist je dat je huidig lot wel heeft mee gedaan in de extra trekking?

Ik begrijp uit je bericht dat de bakkersbon die je hebt gewonnen, niet de prijs van je dromen is. Iedere maand bieden we een gevarieerd en zorgvuldig samengesteld prijzenpakket aan, zo hopen we dat er voor iedereen iets leuks tussen zit.

Hopelijk vind je alsnog een mooie bestemming voor je gewonnen prijs.

Als je verder nog vragen hebt adviseren we je om contact op te nemen via één van de contactkanalen op onze website.

Geldhonden

Ik ga niet eens meer beste zeggen,

Helaas wordt ik genaaid van alle kanten door de postcode loterij, ondanks jaren lidmaatschap!

21 december 2024 heb ik mijn lidmaatschap opgezegd, hier werd aangegeven "mevrouw ik ga dit in orde maken". Maanden later in mei, wel te spreken op 30 mei om 12:21 heb ik aangegeven dat ik het per 21-12-'24 had opgezegd. En toen begreep ik dat er blijkbaar een voicelog had moeten zijn. Helaas wou de medewerker in kwestie alleen op 30 mei '25 een voicelog maken met een maand opzegtermijn waar ik natuurlijk niet mee eens was, want 21-12-'24 had ik al opgezegd met een maand opzegtermijn.

Hierna heb ik op 13-06-'24 en 26-06-'24 gebeld en meermaals mail contact gehad. Maar wederom wordt ik niet gehoord. Op 26-6-'25 werdt mij weer beloofd de opzegging te regelen. En vandaag 22-07-'25 om 15:17, krijg ik weer de incompetente Roelof aan de lijn. Weinig empathie in zijn lichaam en totaal niet klant gericht. Weer wordt mij aangeboden om een voicelog uit te voeren waar ik akkoord moet gaan met de opzeg data 1-9-'25. Wat klinkklare onzin is, met een restitutie van 2 maanden, wat nog meer onzin is. 21-12'24 heb ik opgezegd, uiteindelijk heb ik een mail gestuurd dat het (uit onmacht) opgezegd kon worden per eerste contact data dus in Mei. En nu willen jullie nog meer maanden van mij afsnoepen? En mij nog meer in de zeik nemen, na jaren lang lidmaatschap? Wat is dit voor een onzin.!

Ieder gesprek wordt opgenomen wegens trainings doeleinden, maar alleen een voicelog is rechtsgeldig? Dat is onzin, zoek de gesprekken op. Per de eerste datum, dus 21-12-'24 + 1 maand opzegtermijn wil ik dat het contract opgezegd wordt incl terugbetaling van de maanden die jullie teveel hebben geïncasseerd.

22. Juli 2025

Beste Anissa,

Dank voor je uitgebreide review. We vinden het oprecht vervelend om te lezen dat je je zo in de steek gelaten voelt zeker na jarenlang lidmaatschap. Jouw frustratie is begrijpelijk, en we willen hier graag zorgvuldig op reageren.

Bij de Postcode Loterij is het altijd mogelijk om je deelname op te zeggen. Wanneer dit telefonisch gebeurt, wordt er inderdaad een zogeheten voicelog opgenomen waarin je expliciet akkoord geeft op de opzegging en de bijbehorende datum. Dit is nodig om jouw opzegging correct te verwerken en om misverstanden te voorkomen. Dat neemt niet weg dat eerdere contactmomenten ook serieus genomen moeten worden, en als daar iets is misgegaan, dan spijt ons dat zeer.

We begrijpen dat je al meerdere keren contact heeft gezocht en dat je je niet gehoord voelt. Dat is absoluut niet hoe wij met onze deelnemers willen omgaan. Jouw verzoek om de opzegdatum te hanteren vanaf 21 december 2024 plus één maand opzegtermijn is helder. We willen dit graag zorgvuldig controleren.

We vragen je vriendelijk om nog één keer contact met ons op te nemen via één van de contactmogelijkheden op onze website graag onder vermelding van uw deelnemergegevens en een korte samenvatting van je verzoek. Vermeld daarbij ook de data van uw eerdere contactmomenten.

Wij zorgen ervoor dat dit met prioriteit wordt opgepakt door een medewerker die de contactmomenten volledig bekijkt.

We hopen op deze manier alsnog tot een nette oplossing te komen en uw vertrouwen enigszins te herstellen.

Zeer teleurstellende ervaring

Zeer teleurstellende ervaring – bijna oplichting

Ik ben ooit lid geweest van de Postcode Loterij, maar heb mijn abonnement opgezegd omdat ik geen vertrouwen meer had in hun werkwijze. Toch bleven ze proberen geld af te schrijven van mijn rekening, ondanks dat ik me netjes had afgemeld. Je komt er gewoon niet vanaf! het voelt als een val waar je niet meer uitkomt.

Tot overmaat van ramp, mocht je ooit iets “winnen”, dan is het een volkomen nutteloze prijs zoals een vogelboek waar je niets aan hebt. Het lijkt allemaal ontworpen om je vast te houden zonder echte kans op iets waardevols.

Voor mij is dit geen eerlijke loterij, maar eerder een vorm van misleiding. Ik raad iedereen aan om ver weg te blijven van de Postcode Loterij.

20. Juli 2025

Hoi Angela,

Bedankt voor je uitgebreide review.
Wat jammer om te lezen dat je zo’n negatieve ervaring hebt gehad. Dat is zeker niet wat we willen, en we begrijpen dat dit voor jou erg frustrerend is geweest.

Als je je deelname hebt opgezegd, dan hoort dat netjes verwerkt te worden. Afhankelijk van het moment waarop je hebt opgezegd, kan het zijn dat er nog een laatste inleg is afgeschreven. We kijken dit graag voor je na.

Je geeft aan dat je geen vertrouwen hebt in onze werkwijze. We zouden dat graag beter begrijpen, zodat we kunnen verbeteren waar nodig. Wil je contact met ons opnemen via de chat, sociale media of het contactformulier op onze website? Dan gaan we graag met je in gesprek en helpen we je verder.

Wat betreft de prijzen: we geven elke maand duizenden prijzen weg, van kleinere verrassingen tot grote geldbedragen en droomprijzen. We snappen dat niet elke prijs voor iedereen even waardevol is, en nemen je feedback hierover zeker mee.

Je vertrouwen is belangrijk voor ons, en we doen er alles aan om je goed te helpen.

Wil opzeggen i.v.m overlijden

Wil opzeggen i.v.m. overlijden van een vriendin.
Telefonisch krijg ik te horen dat het schriftelijk moet omdat ik geen familie ben. Doe ik dat, krijg ik een brief dat het nog niet goed is maar ik kan mailen! Nergens een mailadres te vinden. Vind ik een mailadres op de site krijg ik een autoreplay dat ik hiernaar toe niets kan versturen. Ik kan ook opzeggen via het contactformulier. Heb ik alles ingevuld, blijft het formulier een foutcode geven.
Postcode loterij, fijn dat jullie zo meewerken, een overlijden is al moeilijk genoeg

12. Juli 2025

Hallo Jolanda,

Bedankt voor je bericht. Wat verdrietig om te horen dat je dit moet regelen vanwege het overlijden van een vriendin. Onze oprechte deelneming.

Het spijt ons dat je zoveel moeite hebt ervaren bij het opzeggen. Dat is uiteraard niet de bedoeling, zeker niet in een toch al moeilijke periode. We begrijpen dat je duidelijkheid en ondersteuning verwacht, en we nemen je feedback serieus.

Om je verder te helpen, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met onze Ledenservice. Zij kunnen je persoonlijk begeleiden bij het correct afronden van de opzegging, door samen het contactformulier met je in te vullen.

Je bereikt hen via:
Telefoon: 088 - 020 1010 (gebruikelijke belkosten)

Contactformulier: https://www.postcodeloterij.nl/contact

Wij vragen wel meteen om bij het contactformulier de volledige gegevens door te geven van de overledene, een kopie van de overlijdingsakte en/of anders een verklaring van executele dat jij gemachtigd bent om dit te regelen.

Ik wens je sterkte toe de komende tijd.

Onvriendelijk en onbetrouwbaar

Zeer onvriendelijke klantenservice. Je word zeer onvriendelijk en onbeschoft te woord gestaan. Je ontvangt géén bevestigingsemail van opzegging van deze organisatie. Behalve als je belt en erom vraagt. Daarnaast 'n zéér slordige administratie. Na het opzeggen van 'n abonnement blijven ze afschrijven. 3x opgezegd zelfs. Dus als klant blijf je bellen voor 'n goede service die je verwacht. Tevens, zogenaamd gewonnen prijzen worden je niet toegestuurd. Mijn ervaring met de postcodeloterij? 'n Heel onbetrouwbare organisatie die graag plukt en echt niet op de medemens gericht is.

16. Juli 2025

Hallo Miranda,

Bedankt voor je review. Wat jammer om te horen dat je zulke negatieve ervaringen hebt gehad met onze klantenservice en administratie. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

We begrijpen dat het vervelend is als een opzegging niet goed wordt bevestigd of als er onterecht wordt afgeschreven. Ook het niet ontvangen van een prijs die je zou hebben gewonnen is frustrerend.

We willen dit graag voor je uitzoeken en oplossen.
Wil je contact opnemen met onze Ledenservice? Zij kunnen je situatie bekijken en zorgen voor een passende oplossing. Je bereikt ons via https://www.postcodeloterij.nl/contact of telefonisch op 088 - 020 1010 (gebruikelijke belkosten).

Scammers

Scammers, no way to really unsubscribe, never give them your information.

15. Juli 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mensen misleiden om iemand lid te maken,te ziek voor woorden.

Men belt aan bij een appartementen complex wat beschermd is en je niet zomaar naar binnen kan lopen,met de mededeling dat de postcode loterij een cadeautje heeft voor betreffende bewoonster.Vervolgens als ze open doet blijkt het een bonnenboekje te zijn en een gratis lot dus gewoon een stunt om mensen lid te krijgen.Brutaal als ze zijn maken ze misbruik van de situatie dat ze in het appartementen complex zijn en gaan van deur tot deur wat niet de bedoeling is. Als je sluwe manieren moet verzinnen om mensen lid te krijgen ,ben je wat mij betreft al niet vertrouwingswaardig.Als ik merk dat van mijn moeder de rekening word geschreven klaag ik die hele postcodeloterij aan voor misleiding. Bah ik krijg met de dag meer een hekel hoe postcodeloterij mensen op zo manier binnenhaalt.

14. Juli 2025

Hallo Tarzan,

Bedankt voor je uitgebreide terugkoppeling. We begrijpen dat deze situatie als ongewenst en opdringerig is ervaren, zeker in een wooncomplex waar bewoners verwachten dat hun privacy wordt gerespecteerd.

De Nationale Postcode Loterij heeft als doel om op een positieve manier in contact te komen met mensen, maar dat mag uiteraard nooit ten koste gaan van het gevoel van veiligheid of vertrouwen. Als er sprake is geweest van ongewenst deur-aan-deur gedrag binnen een afgesloten appartementencomplex, dan is dat niet in lijn met hoe wij onze acties willen uitvoeren.
Wat betreft het bonnenboekje en het gratis lot: deze worden inderdaad soms aangeboden als kennismakingsactie.

Deelname aan de loterij mag echter alleen plaatsvinden na duidelijke en vrijwillige toestemming.

Als je vermoedt dat er zonder toestemming een incasso plaatsvindt, bijvoorbeeld bij je moeder, dan adviseren we om direct contact op te nemen met onze Ledenservice via https://www.postcodeloterij.nl/klantenservice of telefonisch via 088 – 020 1010.

Zij kunnen controleren of er een deelname is geregistreerd en indien nodig direct actie ondernemen.

Dank voor je signaal, we nemen dit soort meldingen serieus en gebruiken ze om onze werkwijze te verbeteren.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Onterecht afgeschreven – voelt als zwendel

Ik ben ontzettend teleurgesteld in de werkwijze van de Postcode Loterij. Zonder duidelijke toestemming werd er geld van mijn rekening afgeschreven. Er is nooit sprake geweest van een duidelijke bevestiging of heldere communicatie over deelname, alleen de GRATIS trekking van 16-juni-2025. Dit voelt oprecht als een vorm van misleiding.
Na contact met de klantenservice kreeg ik vage antwoorden en werd de verantwoordelijkheid bij mij gelegd. Terwijl ik nergens expliciet akkoord ben gegaan, ik heb alles nog eens nagelezen. Het lijkt erop dat ze bewust inzetten op verwarring en stilzwijgende instemming om zoveel mogelijk mensen mee te laten spelen en incasseren.
Ik raad iedereen aan om héél goed op te letten bij eventuele ‘aanbiedingen’ of acties van de Postcode Loterij. Controleer je bankafschriften goed. Dit voelt voor mij als pure zwendel.

10. Juli 2025

Antwort von Postcode Loterij

Bedankt voor je review. Wat vervelend om te horen dat je deze ervaring hebt gehad met de Postcode Loterij.

We begrijpen dat onverwachte afschrijvingen en onduidelijke communicatie frustrerend kunnen zijn. Deelname aan de Postcode Loterij hoort altijd gepaard te gaan met duidelijke informatie en een bevestiging. Als dat in jouw geval niet zo is verlopen, dan nemen we dat serieus.

We willen dit graag verder voor je uitzoeken. Zou je contact willen opnemen met onze Ledenservice via https://www.postcodeloterij.nl/klantenservice of telefonisch via 088 – 020 1010?

Vermeld daarbij eventueel dat je geen expliciete toestemming hebt gegeven, zodat we dit gericht kunnen onderzoeken.
Dank voor je signaal, we nemen dit mee om onze communicatie en processen te verbeteren.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Gratis lot geactiveerd, maar gratis bestaat natuurlijk niet.

Gratis lot geactiveerd, toch geld afgeschreven. Volgens PL ergens aangemeld om door te spelen. Wat ik absoluut niet bewust heb gedaan. Dit hebben ze dan heel vakkundig verstopt. Dit riekt naar misleiding.

10. Juli 2025

Hallo Roel,

Bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat er onduidelijkheid is ontstaan over de afschrijving na het activeren van een gratis lot. Wij begrijpen dat dit verwarrend kan zijn.
Bij het activeren van een gratis lot wordt er in sommige gevallen automatisch een doorlopend abonnement gestart, zoals ook vermeld in de voorwaarden tijdens de aanmelding. We streven ernaar deze informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar we nemen je feedback serieus en zullen dit intern bespreken.

Mocht je het gevoel hebben dat er iets niet klopt of wil je dit verder laten uitzoeken, neem dan gerust contact op met onze Ledenservice. Zij helpen je graag verder en kunnen je situatie inzien en toelichten.

Schandalige gang van zaken

Ik word op 28 juni telefonisch benaderd of ik gratis een maand wil deelnemen met max 2 loten. Tuurlijk maar dan wel voor de maand juli want anders kan ik niet op tijd stopzetten.
Geen probleem, juli speel ik mee wordt verzekerd en voor 20 juli kan ik de loten stopzetten.
Niet dus, krijg een brief thuis na 5 dagen (want emailadres is foutief weggeschreven) en daarop staat gratis deelname maand juni. En natuurlijk schrijven ze dan meteen af voor de maand juli, want zoals al gemeld, die kan je dan niet meer stopzetten.
Meteen gebeld en omdat ik ontzettend boos was, is het me dan gelukt om deelname nog te cancellen.
Maar wat een schandalige manier om mensen geld afhandig te maken. Valse voorlichting.
Wil echt nooit meer wat met de postcodeloterij te maken hebben als dit de gang van zaken is.

De standaard reactie van de postcodeloterij is wat mij betreft een dooddoener. Gezien alle slechte reviews, zullen ze niets leren. Waarom ook, zo krijgen ze toch het geld binnen. Misleidend!!!!

3. Juli 2025

Antwort von Postcode Loterij

Hallo Anja, bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat je ervaring met onze gratis deelnameactie niet is verlopen zoals je mocht verwachten.

Als er tijdens het telefoongesprek is aangegeven dat je in juli zou deelnemen en dit vervolgens niet correct is verwerkt, dan begrijpen we dat dit tot verwarring en frustratie heeft geleid. Ook het foutief noteren van je e-mailadres en het daardoor te laat ontvangen van de bevestiging is uiteraard niet de bedoeling.

Fijn dat je direct contact hebt opgenomen met onze Ledenservice en dat de deelname inmiddels is stopgezet. We nemen je feedback serieus en gebruiken dit om onze communicatie en processen te verbeteren.
Heb je nog vragen of wil je iets toelichten? Neem dan gerust contact op met onze Ledenservice via 088-0201010

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Klantenservice

Klantenservice: contact verloopt prima. Denken goed met je mee. Doen al jaren mee en winnen eigenlijk nooit iets bijzonders. Af en toe een keer een zeepje of koekjes. Dat is wel jammer. Zou liever geldprijzen willen winnen. Denk maar zo: doe mee voor goede doel.

2. Juli 2025

Hallo Ella,

Wat leuk om te horen dat je zo tevreden bent over onze klantenservice, daar doen we het voor! 💚

We vinden het jammer dat het met de prijzen nog niet echt heeft meegezeten. Een zeepje of koekje is natuurlijk gezellig, maar we snappen dat een mooie geldprijs nét wat spannender is.

We waarderen je trouwe deelname enorm, en je gedachte “ik doe mee voor het goede doel” vinden we prachtig. Toch nemen we je feedback zeker mee, wie weet wat er in de toekomst nog op het prijzenmenu verschijnt! 😉

Bedankt voor je betrokkenheid en veel succes bij de volgende trekking!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Klacht over ongewild meespelen.

Na inmiddels een aantal keren te klagen over niet gelegaliseerde afschrijvingen EN NA UREN AAN DE TELEFOON HANGEN IS HET NOG STEEDS NIET OPGELOST ! Je kan in 2 minuten alles regelen voor meespelen. Afmelden kan een jaar duren en Postcodeloterij probeert nadat beloofd is op te lossen later steeds opnieuw om af te schrijven van de bankrekening. WALGELIJK EN GRENST AAN OPLICHTING ! Want als je niet oplet ben je wel je geld kwijt ! Walgelijke organisatie !

1. Mai 2025

Antwort von Postcode Loterij

Hallo, bedankt voor je bericht. Wat vervelend dat je herhaaldelijk contact hebt gezocht en dat het probleem nog steeds niet is opgelost. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

We begrijpen dat het frustrerend is als het afmelden niet soepel verloopt en er toch nog incasso’s plaatsvinden. We willen dit graag zo snel mogelijk voor je rechtzetten.

Neem alsjeblieft contact op met onze Ledenservice via https://www.postcodeloterij.nl/klantenservice of telefonisch via 088 – 020 1010, zodat we dit direct kunnen onderzoeken en oplossen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Staan hier zeker 1x in de maand aan de…

Staan hier zeker 1x in de maand aan de deur met een mooi verhaal (Lopen in de wijken hier met 2/3 man). Vandaag ook weer en ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Jonge meiden en heren met een mooie praatje van onze leeftijd (23/24 jaar)

Vandaag kreeg ik een boekje in mijn hand geduwd en een ‘gratis lot’. Ik zeg zijn hier mijn bankgegevens voor nodig. ‘Ja om u prijs op te storten’. Ik zeg nee dankjewel dan sla ik over. Moest ik dat boekje ook weer terug inleveren.

Mijn vriend is hier in het verleden al eens ingetrapt vandaar dat we het niet nogmaals willen. Dat jullie moeten verkopen begrijpelijk maar iedere maand aan de deur staan heeft geen zin want nee blijft nee.

28. Juni 2025

Hallo,

Bedankt voor je bericht. We begrijpen dat het vervelend kan zijn als je regelmatig benaderd wordt aan de deur, zeker als je al eerder hebt aangegeven geen interesse te hebben.

Onze promotieteams zijn actief in verschillende wijken om mensen te informeren over de loterij en het goede doel dat we steunen. Uiteraard hoort daar altijd een duidelijke uitleg bij, inclusief het feit dat deelname alleen mogelijk is met toestemming en het verstrekken van bankgegevens.

Als je aangeeft geen interesse te hebben, hoort dat gerespecteerd te worden.
We nemen je feedback serieus en geven dit door aan het betreffende promotieteam.

Mocht je liever helemaal niet meer aan de deur benaderd worden, dan kun je dit ook aangeven via onze Ledenservice: https://www.vriendenloterij.nl/service of telefonisch via 088 – 020 1020.

Aangemeld voor iets gratis

Aangemeld voor iets gratis, nooit naar iets van loterij gedaan, dacht hey gratis sure thing, en dan maken ze het zeer moeilijk om af te melden en moet je zelfs voor betalen :(

27. Juni 2025

Hallo Judy,

Wat vervelend om te horen dat je je hebt aangemeld voor iets dat als gratis werd gepresenteerd, maar dat dit uiteindelijk leidde tot een deelname aan de loterij. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Deelname aan de Postcode Loterij is altijd vrijwillig en moet gepaard gaan met duidelijke informatie over de voorwaarden, inclusief eventuele kosten. Als je je wilt afmelden, helpen we je daar graag bij. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze Ledenservice via:

https://www.postcodeloterij.nl/klantenservice of 088 – 020 1020
We zorgen er dan voor dat je deelname wordt stopgezet en dat je niet langer onbedoeld meedoet.

Helaas zijn er ook bedrijven actief die provisie rekenen voor het stopzetten van loten. Wij raden aan om hier niet mee in zee te gaan. Rechtstreeks opzeggen via onze loterij is makkelijk en bovendien gratis!

Helemaal niks gratis

Helemaal niks gratis, want nadat ze je gegevens hebben, moet je alsnog betalend meespelen voor het hele jaar. Niets zo smerig dan dit soort streken om aan je gegevens te komen met een lekkermakertje. Mensen, TRAP ER NIET IN!!!!!!!

27. Juni 2025

Hallo,

Bedankt voor je bericht. Het gratis lot van de Postcode Loterij is kosteloos en bedoeld om vrijblijvend kennis te maken met de loterij.

Tijdens de aanmelding krijgen deelnemers de mogelijkheid om na de gratis trekking door te spelen in onze loterij. Dit gebeurt alleen als je daar zelf actief voor kiest, door bij de aanmelding op de groene bevestigingsknop te klikken.

We nemen je feedback uiteraard serieus en gebruiken dit om onze communicatie te blijven verbeteren.

Mocht je vragen hebben over je deelname of hulp willen bij het stopzetten ervan, neem dan gerust contact op met onze Ledenservice via https://www.postcodeloterij.nl/klantenservice of telefonisch via 088 – 020 1010.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ook wij hadden een gratis lot.

Ook wij hadden een gratis lot en werd een bedrag van € 15. afgeschreven. Hierop gebeld en alles opgezegd. Was wel moeilijk te begrijpen voor de telefoniste. Alles opzeggen betekent gewoon een streep door de deelname. Deze mevrouw wilde zelf eerst uitspreken en kwam weer met allerlei dingen. Na drie onderbrekingen in het gesprek, viel het kwartje. Alles gestopt zoek wel een ander goed doel. Prijzen wil je toch niet.

25. Juni 2025

Hallo J,

Bedankt voor uw feedback. Vervelend om te horen dat de afschrijving van €15,- onverwacht kwam en dat het contact met onze telefonische klantenservice niet soepel verliep. Onze excuses daarvoor.

We begrijpen dat je wilde opzeggen en betreuren het dat dit niet direct helder werd opgepakt. We nemen je opmerkingen serieus en gebruiken deze om onze communicatie en dienstverlening te verbeteren.

Mocht je in de toekomst toch weer willen deelnemen of vragen hebben, dan ben je uiteraard van harte welkom om contact op te nemen met onze Ledenservice.

Maria I Postcode Loterij

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr