Misleidende webshop – let goed op
1 ster moeten geven om te kunnen reageren, maar mijn ervaring was helaas 0 sterren waard
De website van Online Oase ziet er op het eerste gezicht prachtig en professioneel uit, maar mijn ervaring was helaas zeer teleurstellend. De site wekt de indruk dat het om een bedrijf uit Amsterdam gaat dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De product foto's en beschrijvingen zien er betrouwbaar en mooi uit.
Bij levering bleek de werkelijkheid echter heel anders. De kwaliteit van het product kwam totaal niet overeen met wat op de website werd beloofd. Ook wordt er gesproken over langere levertijden vanwege “duurzaamheid”, terwijl het product uiteindelijk gewoon uit China (of elders buiten Europa) blijkt te komen.
Wanneer je contact opneemt voor een retourlabel, krijg je eerst meerdere keren een kortingsvoorstel in plaats van een oplossing. Als je aangeeft het product gewoon te willen retourneren zonder internationale verzendkosten te betalen, blijft een reactie vaak uit. Reacties die wel komen, komen midden in de nacht, wat vreemd is voor een zogenaamd Nederlands bedrijf. Het is bovendien raar dat je internationale retourkosten moet betalen terwijl de webshop doet alsof ze in Nederland gevestigd zijn. Normale verzendkosten zijn begrijpelijk, maar internationale kosten niet.
Mijn advies: wees voorzichtig en denk goed na voordat je hier bestelt. De website oogt betrouwbaar, maar mijn ervaring was allesbehalve positief. Jammer ook voor betaalpartners zoals Klarna dat zij met dit soort webshops worden geassocieerd.
Maar wel correct en behulpzaam in deze situaties, en zijn inmiddels ook op de hoogte van deze misleide site