Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Obvion, hypotheken vanuit het hart! Moet eigenlijk zijn: Obvion cijferfetisjisten die u op onnodige kosten jagen met een extra taxatie. Ik had in 2019 een woning gekocht voor X euro. De hypothee... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

De inlog website ligt er al jaren heel vaak uit. Als je daar een melding van maakt willen ze daar graag over spreken maar een betere website maken lukt dan niet. Steek er eens wat tijd in zou ik zegge... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Wij waren altijd wel tevreden over Obvion. Nu wel heel jammer dat je niet meer met de WOZ beschikking simpel de waarde van je huis kunt aanpassen (en dus eventueel renteopslag verlagen) maar dat je da... Mehr ansehen

1. Geld & Versicherung

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Op zoek naar een hypotheek die bij je past? Ga voor een onafhankelijk advies. Zoek op onze site een adviseur die ons ook vergelijkt met andere aanbieders.

• Burgemeester de Hesselleplein 31, 6411 CH, Heerlen, Niederlande

2 Sterne
1 Stern

Hat keine negativen Bewertungen beantwortet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Obvion, waarom makkelijk als het ook moeilijk kan?

Obvion, hypotheken vanuit het hart!

Ik had in 2019 een woning gekocht voor X euro. De hypotheek zat inmiddels op 35% van de waarde. Omdat ik veel afgelost had, wilde ik weer wat opnemen. Tot 50% van de aankoopprijs. Zeg maar 1/2e X. Het pand is op grond van marktwerking intussen bijna 2 X, taxatie zegt zelfs achteraf 2,2 X.
Dus ik moest een taxatie laten doen om te verantwoorden dat terugverhogen van de hypotheek naar 1/4e van de dagwaarde wel verantwoord was. Mijn hypotheekmakelaar heeft tweemaal gebeld met Obvion met de vraag of het echt wel nodig was… ‘Ja, echt wel!’
Hallo, Obvion! Zitten er bij jullie nog mensen die kunnen nadenken??

20. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wilde na het verkrijgen van een erfenis…

Wilde na het verkrijgen van een erfenis graag extra aflossen om maandelijkse kosten omlaag te krijgen. Vond het wel belangrijk om te weten op welke delen ik het beste kon aflossen, dus belde ik met obvion...ben daar zeer slecht geholpen en moest het maar via adviseur regelen. Heel jammer en zeer slecht van obvion. De slogan "hypotheken vanuit het hart" klinkt leuk maar slaat nergens op

1. Dezember 2025

They do as advertised.

I waited over a year before posting here, but I can say that we're happy. Things have been smooth and they helped us when we needed to contact them once. We took an option to be able to pay extra and that has been working well every month, with the value adjusting automatically.

27. November 2025

Snelle afwikkeling

Snelle afwikkeling, we moesten voor een klant binnen hele korte periode een offerte hebben, dit heeft Obvion kunnen regelen, binnen 1 dag. Onze dank is groot!

1. August 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bank die niet communiceert met zijn klant / slecht bereikbaar is.

Obvion is moeilijk en slecht bereikbaar. Als je ze al spreekt is het antwoord of "hiervoor zijn wij niet opgeleid kies maar een ander nummer in het keuze menu OF dat kan alleen je adviseur doen. Dan hebben wij het echt over simpele vragen zoals de overzetting van onze hypotheek van rabo naar Obvion. Vragen over bouwdepot of over een betaling. Ons spaarsaldo was al 2 maanden kwijt en je wordt heen en weer gestuurd tussen Rabobank en Obvion terwijl ze onder zelfde moeder bedrijf vallen. Wij hebben totaal geen posieve contacten gehad en balen enorm dat je er nu jaren aanvast zit. Wij snappen ook niet zo goed waarom onze adviseurs met deze bank in zee zijn gegaan, mogelijk zit er een beloningssysteem achter en de makkelijkheid dat Obvion niet maar klanten hoeft de communiceren omdat het alleen via een adviseur mag.

4. August 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Tergend langzaam

Geen wonder dat er zoveel lage ratings zijn voor deze bank. Wij hebben in december 2024 een aanvraag voor een bouwdepot gedaan via een fijne hypotheekadviseur. Onze relatief lage hypotheek loopt ook bij Obvion en de extra maandlasten zouden makkelijk te dragen zijn, zeker met twee inkomens. Blijkbaar heeft Obvion daar twijfels bij, want om elk klein dingetje moet er weer opnieuw een document ondertekend worden. Ik heb veel geduld, maar nu begint het echt irritant te worden. Het zou eindelijk rond zijn, nu is er blijkbaar een datum weer verstreken? Onvoorstelbaar.

30. Juli 2025

Waardeloze MijnObvion omgeving

De MijnObvion omgeving geeft al jaren een foutmelding doordat goed beveiligde laptops een amateuristische pop-up van Obvion blokkeren. Hier heb ik geen last van bij andere profesionele bank- en verzekerings, en overheidswebsites.

22. Juli 2025

Hypotheek aanvragen onmogelijk

Hypotheek aanvragen hier is van het kastje naar de muur. 1 maand lang bezig geweest om hypotheek aan te vragen. Elk keer wilden ze nieuwe documenten hebben en toelichting op alle documenten. Terwijl alles netjes uitgelegd en duidelijk staat in alle documenten, wilden ze nog meer toelichting. Eindstand, 1 maand lang aan het lijntje gehouden en 1 week voor de deadline zeggen ze. Onnodig stres bezorgd.

10. Juli 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een star bedrijf en wat super…

Obvion. Hypotheken vanuit het hart?????
Pardon Obvion!!! Jullie zouden je moeten schamen, wat een slogan waar niets maar dan ook niets van klopt!!!!!
Wat een star bedrijf en wat een super slechte service bij Obvion. Volgens mij hebben ze ergens een link met de Rabobank, nou en we weten allemaal wat die ‘uithalen’. Zijn dit oplichters? Dan is het te begrijpen van Obvion, immers de Rabo is al diverse keren op de vingers getikt.
Er zitten bij Obvion junior acceptanten die beslissingen nemen die niet stroken met enige service of klantgerichtheid. Nee, een regel is een regel en daar wijken zij niet vanaf. Het is geen witwassen hoor wat wij doen, daar weten ze bij de Rabo toch alles van of niet? ik kan me vergissen.
Ivm een overwaarde op het huis van zo’n beetje 1,5 tot 2 ton een verhoging op de hypotheek aangevraagd en na 2 maanden bakkeleien doen ze het niet, zonder enige opgaaf van reden, alsof ze het zelf moeten betalen.
Ik zou u adviseren: doe geen zaken met Obvion, loop er met een grote boog omheen!!!!!!!!!!
Nee!!! Niet doen. Wij hebben al spijt dat we daar de hypotheek hebben, ik weet echt niet of ze wel weten wat ze doen.
Enige steekwoorden voor deze review:
Rabobank
Witwassen? Doen ze daar aan mee?(natuurlijk nergens op gestoeld) maar toch!
Nog slechter dan slechter de service die zij bieden.
Denken absoluut NIET met de klant mee.
Gaan uit van de regeltjes.
Weinig tot helemaal niet flexibel.
Géén terugkoppeling naar de klant toe.
Nogmaals: loop er met een grote boog omheen en laat je niet verleiden.
Als ze je éénmaal binnengehaald hebben ben je de klos.
Is het Oplichterij?

25. Mai 2025
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

fijne hypotheekverstrekker, maar die online omgeving…

Ik vind het een hele fijne hypotheek verstrekker. Snel en je hebt veel opties en ze doen niet moeilijk bij tussendoor aflossen. Maar die website… dat is écht niet te doen. Die ligt er zo ongeveer altijd uit of is zo langzaam dat je er een dag voor mag uittrekken om iets in te zien. Vanochtend kom ik er amper in en áls ik in de MIJN omgeving zit, krijg ik foutmeldingen en werkt niets. Dat is echt schandalig en niet werkbaar.

7. April 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Obvion begrijpt financiële markten niet

Ik ben nu zo'n 20 jaar klant van Obvion. Altijd netjes betaald. In de tussentijd wijzigt Obvion wel de voorwaarden: de hypotheek vooruit betalen mag opeens niet meer (fiscaal aantrekkelijk, als je ruimte hebt). De hypotheek voor een verbouwing verhogen, mag ik ook niet. Mijn opgebouwde pensioen is grotendeels belegd, en Obvion beschouwt de waarde van een pensioenbelegging op 0 (nul). Volstrekt idioot. Dat je een risicomarge (bijv. 20-25%) incalculeert op beleggingen: prima. Maar als je elke belegging op nul waardeert, begrijp je als financiële instelling de markt echt niet. Beste Obvion: beleggingen leveren op termijn echt meer geld op dan sparen. Misschien moeten jullie de literatuur daar nog eens op naslaan.
Onbegrijpelijk dat Obvion überhaupt nog een bankvergunning heeft.
Ik heb nu spijt een hypotheek bij Obvion afgesloten te hebben. Ik raad af een hypotheek bij zo'n fossiel bedrijf af te sluiten.

1. April 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Slechte communicatie, schande voor financiele sector

Heb hier al jaren hypotheek lopen maar zou hier nooit meer hypotheek afsluiten sinds mijn ervaringen in een omzettingstraject afgelopen weken. Zeer slechte en tegenstrijdige communicatie over voortgang. Paarse krokodil achtige toestanden over niet compleet geretourneerde offerte terwijl de eigen offerte inhoud onduidelijk is over de pagina’s die geretourneerd moeten worden. Zelden zo’n amateuristisch bedrijf gezien in de financiele sector.

3. März 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Alleen maar positieve ervaringen!

Ik voel me genoodzaakt om een review te schrijven want ondanks de zeer slechte reviews heb ik, na 14 jaar klant te zijn van Obvion, enkel positieve ervaringen gehad.

De klantenservice is goed bereikbaar, altijd aardige medewerkers. De website is overzichtelijk en bijna alles is tegenwoordig online te regelen. Goede medewerking had bij het rondkrijgen van onze hypotheek, wat een ingewikkelde situatie was.

Ofwel, niets negatiefs te melden! Een fijne partij om mee samen te werken. Dus laat je zeker niet afschrikken, hopelijk gaan meer tevreden klanten van zich laten horen. Bedankt Obvion en ga zo door!

8. Januar 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

geen flexibilteit mbt Duurzaamheidskorting…

Dit was alweer bijna 4 jaar geleden dag voor overdracht woning was het energie label opgeleverd a+++. Maar ik kreeg de 0.2% Duurzaamheidskorting niet. De hele hypotheek aanvraag zou eerst opnieuw gedaan moeten worden. Dit was geen optie voor mij want dan zou ik de woning verliezen. Hypotheek voor 20 en 30 vast gezet kom nu pas over ruim 16 jaar in aanmerking voor de Duurzaamheidskorting. Had gehoopt op meer flexibiliteit. In 2023 nog een klacht ingediend maar dat hielp niet.

3. Januar 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr