Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Reactie op mijn vorige review. Factuur van bijna 1900 euro, betaald op 11-3, skiongeval. U krijgt het met een paar dagen terug (!) Menzis neemt minimaal 8 weken om te kijken of en wat er terug... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik heb bij menzis een verzekering afgesloten voor de orthodontist voor mijn dochter,nu kreeg ik van de orthodontist een rekening,ik heb contact opgenomen met menzis om te vragen hoe het zit met die... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Beste Menzis, Ik ben echt verbaasd en eerlijk gezegd behoorlijk geïrriteerd over wat er de afgelopen weken is gebeurd. Op 23 januari heb ik mijn premie netjes zelf betaald. Tot mijn verb... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Sinds jaren al verzekerd via Menzis. Gelukkig nooit echt serieus aanspraak op vergoedingen hoeven te maken. Momenteel loop ik tegen vragen aan. Helaas kom ik na een aanzienlijke zoektocht niet tot a... Mehr ansehen

1. Krankenversicherung

Vom Unternehmen geschrieben

Zoekt u een zorgverzekering die bij u past? Sluit dan een verzekering af bij zorgverzekeraar Menzis. Uitstekende vergoedingen en goede dienstverlening.

1.5

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 96 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 48 Std.

Review 2 Menzis.

Menzis neemt minimaal 8 weken om te kijken of en wat er terugbetaald wordt. Eerst wordt de declaratie bekeken, poe poe, maar liefst 4 weken staren ze naar de declaratie. Uitkomst: we betalen 40% en daar doen ze dan ook nog weer 4 weken over.

Nu zullen wij weer moeten declareren bij onze reisverzekering. Om het lekker ingewikkeld te houden.
Ik begrijp niet dat de overheid niets doet aan de witte boorden criminaliteit van verzekeringsmaatschappijen.
Zij hebben te veel macht gekregen en misbruiken dat.
Tijd om deze groep eens iets meer aan regels vast te leggen.

2. April 2026

Hi Caroline,

Dank je wel voor je aanvullende bericht. Ik kan me goed voorstellen dat je dit hele proces, zeker na een ongeval, lang vindt duren. En dan is de uitslag ook nog niet helemaal zoals je had verwacht begrijp ik.
Zoals eerder aangegeven kan de beoordeling van buitenlandse nota's wat langer op zich laten wachten aangezien we een zorgvuldige beoordeling moeten maken.
Mocht je nog vragen hebben over de beoordeling of de verwijziging naar de reisverzekering, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We geven je graag een toelichting!

opgelicht

Ik heb bij menzis een verzekering afgesloten voor de orthodontist voor mijn dochter,nu kreeg ik van de orthodontist een rekening,ik heb contact opgenomen met menzis om te vragen hoe het zit met die verzekering.
ik heb toen te horen gekregen dat ik maar tot 2000 euro verzekerd was,nu moet ik tot het einde van het jaar premie betalen maar krijg niets meer vergoed en verzekering stop zetten kon niet werd mijn verteld.
ik voel me gewoon opgelicht,gooi nu gewoon geld weg.

23. März 2026

Hi Lotte,

Wat vervelend om te lezen dat je andere verwachtingen had van de orthodontie vergoeding die is opgenomen in onze tandverzekering.
Graag geef ik je een toelichting over onze verzekering. Bij ons sluit je verzekeringen af per volledig kalenderjaar. Het is niet mogelijk om deze gedurende het jaar af te sluiten of te wijzigen/beeindigen.
Voor de vergoeding van orthondontie voor personen van 17 jaar of jonger, geldt dat er een vergoeding is opgenomen van €2000,- voor de gehele verzekeringsduur. Deze vergoeding is opgenomen in TandVerzorgd 750. Er geldt een wachttijd van een jaar.
Deze informatie is eventueel ook na te lezen op onze website:
Heb je de maximale vergoeding bereikt en wens je TandVerzorgd 750 te beeindigen, dan kan dit per 01.01.2027.
Mocht je het fijn vinden om je situatie nog even te bespreken, neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen graag!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Overgestapt van zk naar menzis om alles…

Een update inmiddels bijna weer 2weken verder tot nu nog geen enkele reactie op mijn declaratie als Ik bel krijg je na 10 min in de wacht als antwoord is nog niet opgepakt te gek voor woorden

Overgestapt van zk naar menzis om alles onder 1 zorgverzekeraar te hebben declaratie ingediend voor aankoop lenzen bij zk vorig jaar volgende dag geld op je rekening nu zelfde leverancier bij menzis bijna 2 weken verder nog niets 5 keer gebeld zeggen allemaal wat anders waardeloos ook de klantenservice allemaal weten ze het beter incasseren is geen probleem

11. März 2026

Antwort von Menzis

Wat jammer om te lezen dat je teleurgesteld bent in ons declaratie proces. Dat is natuurlijk geen leuke start bij onze verzekering. We streven er altijd naar om nota's binnen 10 werkdagen te beoordelen en onze verzekerden over de uitslag te berichten. Het navragen bij onze klantenservice hoort natuurlijk prettig te verlopen en ik vind het dan ook spijtig om te lezen dat jij deze ervaring niet hebt gehad. Excuses hiervoor. Wil je ons nog een kans geven zodat we na kunnen kijken wat de status van je declaratie is? We helpen graag!

Onvriendelijke klantenservice

Gebeld naar de klantenservice om informatie te vergaren over meerdere afschrijvingen van zorgkosten(omdat ik dacht dat het niet helemaal klopte). Kreeg iemand aan de lijn die niet wou luisteren, heel bijdehand reageerde(hij wist alles), en in een discussie ging waarvan ik had aangegeven die niet aan te willen gaan. Uiteindelijk mijn oude zorgverzekering gebeld hoe dit soort dingen in elkaar zaten en daar werd ik vriendelijk te woord gestaan en uiteindelijk geholpen.

Als ik meneer van menzis moet geloven: mocht ik eind december overstappen naar een nieuwe verzekeraar, dan krijg ik dus het voorschot die je maandelijks betaald niet terug..

Denk niet helemaal dat dit klopt, maar zeker goed om bij de verzekeraar je betalingen en kosten goed in de gaten te houden. Ben tot heden niet tevreden over mijn overstap. Heel jammer.

6. März 2026

Hi Dana,

Wat jammer om te horen dat je geen prettige ervaring had met onze klantenservice. Je moet je verhaal kunnen doen zonder discussie en het spijt me dat dat niet zo is gegaan. Dat nemen we serieus.

Met betrekking tot de betalen twijfel ik of je het gespreid betalen van het eigen risico bedoelt of het betalen van de premie. Hieronder dan ook een korte toelichting.

Premie brengen we altijd vooraf in rekening behalve in de maand december. Halverwege januari vindt vaak de incasso plaats voor de premie van januari. Mocht deze incasso nog hebben plaatsgevonden, terwijl de verzekering is beeindigd, dan wordt dit gecorrigeerd.

Gaat het om het gespreid betalen van het eigen risico, dan wordt in mei altijd de eindafrekening opgemaakt en indien teveel betaald, volgt er een uitbetaling. Ook als je niet meer bij ons verzekerd bent.

Mocht je ons een tweede kans willen geven, dan kijken we graag nog eens met je mee naar de afschrijvingen. Neem gerust contact met ons op!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Enrolled me in a recurring travel policy without my knowledge

I bought what I understood to be a single-trip travel insurance policy through Menzis's subsidiary Unigarant in 2024. Two years later I discovered it had been silently renewing annually, with €50+ debited from my account each year. Renewal notices were going to an address I no longer lived at.

Nothing in the purchase flow indicated that I was signing up to an ongoing commitment rather than a one-off purchase.

EDIT: Look at their response: "the type of policy is always clearly stated on the policy document you receive after purchase." After purchase. After you've paid. After the direct debit mandate has been established. That response perfectly illustrates the problem. Menzis knows this. Jeannette knows this. This is a scam, and they know it. They bury the fact it's an on-going subscription in the fine-print of a multi-page policy document.

24. Februar 2026

Hi Steve,

Thank you for taking the time to share your experience. I’m sorry to hear that the travel insurance you purchased through Unigarant turned out differently than you expected.

The distinction between a single‑trip policy and an ongoing annual policy should always be clear during the purchase process. your feedback about the purchase flow and how the distinction came across is valuable, thank you! Unigarant offers both single‑trip and annual travel insurance, and the type of policy you’ve taken out is always stated clearly on the policy document you receive after purchase.

If you ever have questions about products offered through Menzis or our partners, feel free to reach out!

With kind regards,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Echt ene grote oplichters bende

Echt ene grote oplichters bende, meer woorden heb ik er niet voor. Waar de heer Wouter Bos slapend rijk kan worden. Vorige week een zeer dreigende en intimiderende mail/brief binnen. Ook nog eens onterecht. Ik zou mijn betalingsregeling niet na zijn gekomen. Direct ( is wel een standaardbriefbrief , maar toch ) . Zeer agressief direct dreigen met het op te eisen bedrag en betalen voor de datum anders sturen we een deurwaarder op u af. Gebeld eerst wordt je totaal niet geholpen en u moet maar betalen.... bij tweede keer wel een medewerker die wel wat verder gaat. bleek dat er gewoon betaald was , geen excuses echt niets... maar dat mijn bij hoge uitzondering akkoord gaat. Bel je ze voor de eigen bijdrage van het CAK voor hulp die in het basispakket van je verzekering zit, dan kan men niet helpen en weten ze van niets, Je wordt dan doorverwezen naar het CAK etc, die ook niets kunnen. Typisch Nederland wel geld binnenharken maar omgekeerd weet men van niets. Daarnaast worden ze steeds brutaler je factuur voor de komende maand al in het begin van de lopende maand. Ze zien je gewoon alleen maar als geldboom /pinautomaat. Maar als er wat moet worden geregeld geeft men niet thuis. Ga ook in november direct weg daar!

10. Februar 2026

Goedemiddag Andres,

Wat vervelend om te lezen dat je geen prettige ervaring met ons hebt gehad.

Bij een betalingsregeling is het belangrijk dat elke termijn op tijd wordt betaald. Daarom sturen we een brief zodra een betaling niet (op tijd) bij ons binnenkomt. Uit jouw bericht begrijp ik dat de betaling wél was ontvangen en je de brief onterecht hebt gekregen. Onze excuses daarvoor. Je feedback over de toon van de brief neem ik mee en geef ik intern door.

Je geeft ook aan dat je geen duidelijk antwoord hebt gekregen over de eigen bijdrage die door het CAK in rekening wordt gebracht. Voor veel vragen verwijzen we inderdaad door naar het CAK, omdat zij deze bijdragen vaststellen en de nota’s versturen. We kunnen wél met je meekijken of er in jouw verzekeringspakket een vergoeding voor een eigen bijdrage is opgenomen, bijvoorbeeld bij sommige gemeentepolissen. Als je daar vragen over hebt, helpen we je graag verder.

Je schrijft dat je het vervelend vindt dat de factuur al aan het begin van de maand wordt verstuurd. Ik vermoed dat je doelt op de premie van januari. Normaal gesproken brengen we de premie vooraf in rekening, bijvoorbeeld eind december voor de maand januari. Afgelopen december hebben we dat niet gedaan, omdat verzekerden hun polis dan nog kunnen aanpassen en we onnodige premiecorrecties willen voorkomen. Daarom is de premie voor januari eenmalig begin januari geïncasseerd, en eind januari volgt de premie voor februari. Deze uitleg staat ook vermeld op onze website: https://www.menzis.nl/.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben of willen dat we met je meekijken, laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder.

Waardeloos!

Waardeloos!! Het aanvraagformulier voor fysio na ongeval op de website werkt niet. Wachten nu al meer dan een week dat het gaat werken om goedkeuring te vragen voor de fysio! En telefonisch kan het niet, moet via het aanvraagformulier online en dat werkt dus nog niet!!

7. Februar 2026

Goedemorgen,

We hebben inderdaad problemen gehad met het aanvraagformulier voor fysiotherapie. Excuses voor het ongemak! Inmiddels is het formulier weer in de lucht, het kan wel enige tijd duren voordat de persoongegevens naar voren komen. Dit heeft onze aandacht, maar het invullen is weer mogelijk!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ze sturen steeds aanmaningen(ook al heb…

Ze sturen steeds aanmaningen(ook al heb je betaald),incassobureaus,ggn deurwaarders en blijven maar doorzeuren.
Ben klaar met dit bedrijf.
Ook al is er een spoedgeval,ook daar moet je voor betalen.
Ik heb al gekeken of er geld aan mijn boom groeit maar nee.
Waar blijft dat geld wat wij met ons allen betalen?

Wat ik ook vreemd vind, dat ze bij menzis wel tijd hebben om dezelfde dag nog antwoordt te geven op een review .
En dan niet alle vragen beantwoorden maar alleen wat jij al aangeven hebt herhalen ze nog een keer.
Dus geen fatsoenlijk antwoord..
Gelukkig gaat dit stoppen.

3. Januar 2026

Hi Brigitte,

Wat rot om te horen dat je dit zo hebt moeten ervaren. Als je ondanks betalingen toch herinneringen of berichten van een incassobureau ontvangt, kan dat enorm stressvol zijn.

Heb je een herinnering of aanmaning wel betaald, overleg dan een betaalbewijs met ons. Mocht de vordering overgedragen zijn naar een deurwaarder dan is het van belang dat je het betaalbewijs bij hun aanlevert. Op basis daarvan kunnen wij of kan de deurwaarder je betalingen nakijken en duidelijkheid scheppen.

Misschien goed om te weten dat medisch spoedeisende zorg in Nederland altijd onder de dekking van de basisverzekering valt. Je kan hiervoor eventueel wel eigen risico in rekening gebracht krijgen, mocht je dit nog niet voldaan hebben.

Heb je nog vragen over je persoonlijke situatie, neem gerust contact met ons op!

Knetter gek zijn ze

Beste Menzis,

Op 23 januari heb ik mijn premie netjes zelf betaald.
Tot mijn verbazing zie ik vervolgens dat er op 29 januari nóg een premie wordt afgeschreven, en alsof dat nog niet genoeg is, op 30 januari wéér een bedrag.

Dat betekent dat er in twee weken tijd bijna €600 bij mij is geïncasseerd.
Kan je mij uitleggen hoe dit in vredesnaam mogelijk is? Want dit klopt simpelweg niet. Helemaal knetter.

30. Januar 2026

Goedemiddag,

Wat vervelend om te lezen dat er onduidelijkheid is over de betalingen in de maand januari.

Rond de jaarwisseling verwerken we veel wijzigingen tegelijk. Omdat we in december geen premie incasseren vanwege mogelijke poliswijzigingen, worden er in januari twee automatische incasso’s gedaan: één voor januari (rond 16-1) en één voor februari (rond 29-1). Een derde incasso kan misschien te maken hebben met een storno. Graag duiken we er even voor je in zodat je duidelijkheid krijgt over de betalingen.

Wil je contact opnemen met onze klantenservice?

Alvast bedankt!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pas op met alle uitzonderingen en regels

Contact met medewekers is zakelijk en totaal niet meedenkend. In de voorwaarden zijn zoveel regels en uitzonderingen opgenomen die niet aansluiten op de praktijk dat je uiteindelijk alsnog alles zelf moet betalen.

2. Februar 2026

Hi Glenn,

Wat jammer om te lezen dat je niet zo tevreden bent en dat je het gevoel hebt dat er weinig wordt meegedacht en de voorwaarden in de praktijk anders uitpakken dan je verwacht.

Onze polisvoorwaarden bevatten inderdaad details, maar dat is juist om duidelijk te maken wat wel en niet vergoed wordt. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk vervelend is als dit voor jou niet helder was. We kijken graag met je mee om te begrijpen wat er precies is gebeurd.
Neem dan ook gerust nogmaals contact met onze klantenservice op, mocht je de behoefte hebben om de situatie te bespreken.

Erkenning Menzis fysio

Mijn vrouw is in 2025 naar de fysiotherapeut geweest waar wij al jarenlang zonder problemen heen gaan en Menzis dit ook vergoed. Echter nu op een declaratie van € 507,-- geeft Menzis niet thuis. Na ruim 40 minuten in de wacht gezet te zijn kwam de behandelaar terug met het bericht dat Menzis voor 2025 geen erkenning meer heeft voor deze Fysio en dus niet uitkeert. De fysio is eind 25 met pensioen gegaan en had dus zijn erkenning niet voor heel 25 verlengt. Het enige antwoord dat ik van Menzis kon krijgen. tja de fysio had geen erkenning meer dus geven wij geen dekking. Pas dus op waar je heen gaat want Menzis trekt zomaar de dekking in zonder dat de klant dat weet.

28. Januar 2026

Hi John,

Wat vervelend om te lezen dat jullie hiermee te maken hebben gekregen. Zeker wanneer je al jarenlang zonder problemen bij dezelfde fysiotherapeut terechtkunt, is het begrijpelijk dat dit onverwacht en teleurstellend voelt.

Voor het vergoeden van zorg zijn we afhankelijk van de contract- en erkenningsstatus van zorgaanbieders op het moment dat de behandeling plaatsvindt. Een fysiotherapeut moet op de behandeldatum erkend zijn en de vergoeding hangt vervolgens af van het wel of niet hebben van een contract met Menzis én van de polisvoorwaarden van de verzekerde. Op onze website vind je hierover meer informatie:

Wil je de situatie graag nog even met ons doornemen, neem dan gerust opnieuw contact op met onze klantenservice:

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Menzis is wel goed berijkbaar worden…

Menzis is wel goed berijkbaar worden goed geholpen met wat van vraag ook blijf m'n hele leven bij menzis en m'n man ook

27. Januar 2026

Hi Maria,

Wat fijn om te lezen dat je tevreden bent over onze verzekering! Dat we maar op deze voet verder mogen gaan. Bedankt voor het delen!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Niet door te konen die website

Niet door te komen die website van Menzus

21. Januar 2026

Hi Huub,

Wat jammer om te lezen dat je onze website lastig vindt om doorheen te komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Als je wilt, denken we graag met je mee. Via onze klantenservice of de chat op de website kunnen we je direct helpen en samen kijken waar je precies tegenaan loopt.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Menzis en meedenken..dat val tegen

Sturen de rekening pas in januari en dan oet je ook gelijk al betalen. Stuur die rekening gewoon in december dan kun je het beter plannen en kun je ook onder de belastingaanslag uit komen. Je krijgt allemaal nutteloze zooi opgestuurd waar ook allemaal kosten aanverbonden zijn waar je zelf ook al voor opdraaid

15. Januar 2026

Hi Andre,

Vervelend dat er onduidelijkheid is ontstaan over een nota. Op basis van wat je beschrijft kan ik niet precies zien wat er speelt, maar het klinkt alsof het mogelijk gaat om de premie voor januari.

Normaal gesproken incasseren we de premie altijd vooraf, aan het einde van de maand voor de maand die volgt. In december doen we dat echter niet voor de premie van januari. Veel verzekerden passen in december en januari hun verzekering nog aan en door de incasso even uit te stellen voorkomen we dat er achteraf allerlei premiecorrecties nodig zijn. Daarom wordt de premie van januari rond 16 januari geïncasseerd en volgt aan het einde van januari de incasso voor februari.

Je kunt deze informatie ook terugvinden op onze website:

Mocht je nog vragen hebben of wil je dat we even meekijken, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mijn ervaring is goed ben mijn…

Mijn ervaring is goed ben mijn levenlang er al bij maar wat ik echt stront vervelend vindt is die autobots waar je mee verbonden word ik wordt hier krankmajorem van net als honderden andere mensen vraag je om een persoonlijke gesprek krijg je weer de auto bot sorry das t enigste ding wat ik vervloek van deze tijd

15. Januar 2026

Hi Inge,

Bedankt voor het delen van je ervaring en fijn om te lezen dat je al lange tijd bij ons verzekerd bent en over het algemeen naar tevredenheid!

Het werken met de bots vind je minder prettig begrijp ik uit je bericht. We hebben gekozen om te werken met bots omdat de bots veel vragen al automatisch kunnen beantwoorden of kunnen verwijzen naar de gezochte informatie die op onze website, de app of Mijn Menzis staat. Natuurlijk is in sommige situaties persoonlijk contact gewoon het prettigste. Dat snappen we heel goed! Tijdens kantoortijden kan je altijd om contact met een medewerker vragen. Je wordt dan doorgeschakeld naar een beschikbare collega van de klantenservice.
Laat het gerust weten als we nog iets voor je kunnen betekenen!

Frustrated

I am profoundly frustrated by your website which offers no coherent pathways to the information i require, leaving me perpetually adrift in a labyrinth of irrelevant pages. The chatbot is merely unhelpful but entirely ineffectual, compounding my exasperation while the incessant intrussive popups of your so called online help only serve to distract and irritate

9. Januar 2026

Hi Sean,

I’m sorry to hear that navigating our website has been such a frustrating experience for you. That’s not the clarity or ease we want to offer.
Thanks for your feedback about the structure of the website, the chatbot, and the pop‑ups. I will share this feedback.

If you prefer direct contact our chatbot is also the entry point to our customer service. When you indicate in the chat that you would like to speak with a staff member, the conversation is transferred to a colleague who can assist you personally.
We’re happy to help you find the information you were looking for and make sure you get the answers you need without extra hassle.

With kind regards,

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Heel tevreden

Ik lees hier veel slechte reviews. Ben er echt verbaasd over. Heb alleen maar goede ervaringen met Menzis. Hele snelle uitbetaling en bereikbare klantenservice

9. Januar 2026

Hi Manoe,

Wat leuk om jouw persoonlijke ervaring te lezen. Fijn dat alles naar wens verloopt en je tevreden bent. Bedankt voor het delen!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Als ik dit van tevoren had geweten…

Als ik van tevoren had geweten dat Menzis het je zo moeilijk mogelijk maakt om een simpele behandeling in het buitenland te krijgen, was ik vorig jaar overgestapt. Mijn vrouw is verzekerd bij CZ, sterker nog: haar hele familie is daar verzekerd, en zij gaan standaard naar België voor medische zorg, aangezien zij in de grensstreek wonen waar ik nu sinds een paar ook woon. Aangezien ik al van jongs af aan bij Menzis verzekerd ben, ging ik er vanuit dat Menzis niet veel zou verschillen. Gelukkig nog nooit echt medische behandelingen nodig gehad, op een gebroken enkel na en had Menzis dus altijd vrij hoog zitten. Helaas…
Via een mail wordt mij een waslijst gevraagd voor oa: een verslag van de buitenlandse specialist met een indicatie, uit te voeren techniek, behandeling, beleid, kostenraming, wetenschappelijke artikelen etc. etc…
Mijn vrouw kon niet geloven dat het bij Menzis zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. Haar Basispremie is stukken lager dan mijn premie bij Menzis, komt ook nog eens bij dat CZ nog nooit zo moeilijk heeft gedaan, bij wie dan ook van haar familie. Was ik maar nooit zo loyaal geweest naar Menzis. Had ik nu een lagere premie betaald, kon ik sneller behandeld worden (want ik mag nog 4 of 5 maanden wachten in Nederland) en had ik betere zorg gehad in België (hoor ik niet alleen van familie, maar ook van vrienden en collega’s die in dezelfde grensstreek wonen).
Zojuist voor de tweede keer telefonisch contact gehad (en dat krijg je ook niet gemakkelijk) met iemand van Menzis. De tweede wist niet eens dat er al eerder op de dag contact was geweest. We werden automatisch teruggebeld nadat de verbinding automatisch werd verbroken (niet de eerste keer overigens). Maar aangezien het geen fijn gesprek was volgens de laatste telefoniste, omdat we aangaven dat een andere verzekeringsmaatschappij veel betere voorwaarden had en wél meedachten met hun betalende verzekerden, werd het gesprek beëindigd. Al een keer aangegeven dat het een klacht was mbt Menzis en niet tov de telefoniste, maar dat mocht niet baten. Blijkbaar is kritiek op het beleid van Menzis niet toegestaan. Willen ze dan niet weten of er verbeterpunten zijn en zo ja: welke?
Dit is mijn laatste jaar dat ik verzekerd ben bij Menzis en stap eind dit jaar definitief over. Zo zie je maar: loyaliteit is in sommige gevallen alleen maar in je nadeel. Echt jammer Menzis, maar mij ben je volgend jaar kwijt. Niet dat het Menzis veel zal uitmaken denk ik, gewoon een polisnummertje minder…
Maar niet alles is negatief! Ik heb nu wel geleerd dat er een heel groot verschil is in verzekeringsmaatschappijen, met dank aan Menzis! Dat is ook wel veel waard! You learn every day!

5. Januar 2026

Hi Carlo,

Wat vervelend om te lezen dat je geen positieve ervaring hebt gehad, zeker omdat je al zo lang bij ons verzekerd bent. Ik kan me voorstellen dat dit teleurstellend is, vooral wanneer je in de grensstreek woont en gewend bent om zorg in België te kunnen krijgen. Tevens is het altijd belangrijk dat je je gehoord voelt in contact met ons en dat je je feedback kwijt kan. Het spijt me dat je dit niet op deze manier hebt ervaren.

Voor behandelingen in het buitenland gelden wettelijke regels en voorwaarden. Als Nederlandse zorgverzekeraar zijn onze polisvoorwaarden primair ingericht op zorg in Nederland. Voor planbare zorg in het buitenland is daarom vaak aanvullende informatie nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling onder de dekking van de Basisverzekering valt. We adviseren dan ook altijd om contact op te nemen met onze afdeling Zorgadvies: https://www.menzis.nl/zorgadvies
Op onze website lees je meer informatie over planbare zorg in het buitenland:

Als je wilt dat we je situatie nogmaals bekijken of met je meekijken naar de aanvraag voor zorg in België, dan helpen we je graag verder. Onze klantenservice kan je dossier erbij pakken en samen met jou kijken welke stappen nog mogelijk zijn.

Menzis erg slecht

Ben jaren lid geweest van azivo en toen is het overgenomen door menzis
Woon sinds twee jaar in Rotterdam geen huisarts te vinden al twee jaar bezig met menzis je word als stront behaald heb een prostaat vergroting heb een verwijsbrief nodig door dit ben ik al twee niet onderzocht dit kan leiden tot prostaatk dat is mijn zorg nu en die hoge pieten in de kantoor die hoven geen zorg te maken omdat ze een huisart hebben
En de service medewerkers zijn niet behulpzaam
EN WEL TWEE JAAR premie betalen
Wie kan me helpen aub wat kan ik nog

5. Januar 2026

Goedemiddag Maikel,

Wat ontzettend vervelend om te lezen dat je al zo lang zonder huisarts zit en dat je je niet goed geholpen voelt. Dat moet enorm frustrerend zijn, zeker omdat je aangeeft dat je medische klachten hebt.

Het vinden van een huisarts in sommige regio’s, waaronder delen van Rotterdam, is helaas lastig door capaciteitsproblemen. Toch helpen we je hier graag bij en zetten we je eventueel op een wachtlijst. Zonder inzage in je dossier kan ik niet zien welke stappen al zijn gezet, maar de collega's van de klantenservice kunnen dit wel en kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nu nog zijn.

Wil je hierover contact opnemen met onze klantenservice? https://www.menzis.nl/klantenservice

Toch maar geen Menzis…

Gisteren over gestapt van zilveren kruis naar menzis. Nu ik dit alles lees ga ik het direct stop zetten. Wat verschrikkelijk allemaal. Voor die paar euro verschil blijf ik bij zilveren kruis.

31. Dezember 2025

Goedemiddag,

Wat jammer om te horen dat de reacties die je hebt gelezen je aan het twijfelen brengen. Het is belangrijk dat je een zorgverzekeraar kiest waar jij je goed bij voelt.

Als je vragen hebt over wat je precies van Menzis kunt verwachten of ergens meer duidelijkheid over wilt, helpen we je graag verder. We kijken graag met je mee zodat je een keuze kunt maken die goed voelt voor jouw situatie.

Menzis

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr