2.9

Alle Bewertungen

0 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Wir überprüfen Bewertungen

I really upset with service

On Nov 28th I placed and paid for my order. On Dec 6th I was advised by mail that part of my package could not be delivered as planned.
On Dec 17th, 2024 I got another mail that order has been returned to warehouse by the carrier because it was not possible to deliver the shipment. I filled numerouse requests for refund.
And I still did not receive any refund.

17. Dezember 2024

Zakup klimatyzacji split na polskiej…

Zakup klimatyzacji split na polskiej stronie Klarstein okazał się rozczarowaniem. Produkt dotarł w złym stanie – pogięta jednostka zewnętrzna, a opakowanie było niewystarczające. Wyglądało, jakby towar pochodził ze zwrotu i nie został odpowiednio zabezpieczony.

Kontakt z obsługą klienta stanęli na wysokości zadania i zaproponowali rozwiązania sprawy. Teraz jest ok

5. September 2024

Klarstein PL, Klimatyzacja Split 2.6kW

Mam nadzieję, że ta opinia pomoże innym i ustrzeże przed stratą czasu, nerwów i pieniędzy.

Zacznijmy od tego, że zakup dokonany na Polskiej stronie Klarstein. Pisałem na podany email reklamacyjny kilkukrotnie i zero odzewu!

Zamówiona klimatyzacja split dotarła w opłakanym stanie, pudełko z jednostki wewnętrznej otwarte, a pudło z jednostki zewnętrznej to zwykły karton i dwa styropiany, góra i dół reszta bez osłony!
Wspomniana jednostka zewnętrzna, ma pogięte blachy i powykrzywiane, a w środku wszystko lata.

Ogólnie odnoszę takie wrażenie, że kimatyzacja pochodzi ze zwrotu, i nie została nawet porządnie przepakowana i zabezpieczona przed wysyłką do nowego klienta.

Sklep na oficjalnym meilu milczy zarówno PL jak i DE, sklep nie ma czegoś takiego jak formularz reklamacyjny, po kliknięciu w niego przekieruje nas na możliwość zwrotu zakupionego towaru i tyle!

Co do produktów firmy Klarstein mam dobra opinię gdyż mam ich kilka, jednak podejście i jakby taktyka biznesowa sklepu zarówno PL jak i DE jest taka, że w razie problemów jesteście zdani na siebie. Jest to oczywiście moje odczucie co do całej sytuacji, ale po przeczytaniu komentarzy o oddziale DE, utwierdzam się, że jest to standardowa taktyka postępowania z klientem dla tego sklepu.

W moim odczuciu, reklamacja nie istnieje, a ewentualny zwrot (jak wynika z komentarzy na stronie DE) oznacza długą drogę przez mękę !

Straszny zawód, ale i nauczka na przyszłość!

5. September 2024

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen