Kære Murerfirmaet NKM
Jeg vil meget gerne undskylde for at jeg overfusede jer med kommentaren ”Desværre – virker som om du er ude og svine andre mennesker til”. Det var ude af proportioner, men jeg er trods alt kun et menneske, og jeg troede faktisk du var ud i en sviner. I den henseende var det vel kun reelt at jeg pointerede det. Det undskylder jeg på det ydmygeste, og jeg kan nu forstå på dig, at det var et reelt mod-tilbud fra din side. Du har min fulde undskyldning – nedenfor kommer der min tolkning af hvordan vi er gået så galt af hinanden.
Jeg var af den opfattelse, at du havde en dybere forståelse for linkets anatomi og funktion, men efter jeg nu har kigget din side lidt efter i tovene, så kan jeg se, at det måske snarere drejer sig om, at du flere gange er blevet snydt af alle de her falske CSR sider ”uden traffik med en kunstig DR der er pumpet op”, som du selv formulerer det. De mærkater du har i bunden af siden for Miljøvenlig pakning, Stop plastikspild, Sundt firma etc., som så får et link fra dig og alle andre der linker til dem og så linker tilbage igen, og så betaler man nogle steder et mindre beløb per år. Hvis det gav noget og betød noget reelt for alle de fine formål de har i deres concept-navne, så var det jo glimrende, men desværre er det som du selv nævner ikke særlig værdifuldt – om det giver lidt værdi ved jeg ikke – vi har simpelthen valgt ikke at bruge det til vores kunder.
Hvis du kigger på Miljøvenlig pakning som eksempel, så har de ca. 1900 domæner med indgående links og ca. 1700 eksterne links ud til domæner. I min bog er det nærmest en 1 til 1 relation. Hvad være er, at der er tale om stærk grad af reciprocitet – dvs at det eksempelvis din side der peger på Mljøvenlig pakning og så peger de tilbage på din hjemmeside igen. Det ophæver i værste fald værdien af links. Det samme gælder naturligvis alle de andre der benytter de her ordninger.
Det leder mig så til det tilbud, hvor du skriver at jeg sælger et link fra en side ”uden traffik med en kunstig DR der er pumpet op”. Det er rigtig at hjemmesiden ikke har noget trafik. Jeg forsøgte at forklare i tilbuddet, at de her artikler har vi mulighed for at udgive, da dem der ejer hjemmesiden, netop har svært ved at skabe organisk trafik fra Google, og det er noget vi – som SEO eksperter - ville hjælpe dem med. Det er netop derfor vi kunne tilbyde udgivelser, så billigt som vi kunne. Det har jeg kan jeg se ikke fået forklaret ordentligt. Det undskylder jeg. Og jeg kan godt se retrospektivt at på de umiddelbare stats når man kigger alene på DR og trafik, at de kan ligne de her CSR sider!
De vigtige forskelle kommer her. Der er ca. 4700 domæner med indgående link til denne side. Der er hvis vi sætter det lidt ekstra højt 90 domæner der linkes ud til. Det vil sige, at der er en relation på ca 50 til 1. Miljøvenlig pakning var 1 til 1. Det her er 50 til 1. Det er en faktor 50 i forskel. Så hvis du er vant til at give 250 kroner som var det tal du nævnte i mailen, som måske er meget passende til en CSR side, så kan du køre en faktor 50 her. Dvs. 250 kr x 50 = 12.500 kr. Jeg troede, at den her del vidste du, da du skrev, og den tager jeg helt på min skulder, at det skulle jeg ikke være gået ud fra. Det er forklaringen på, at jeg opfattede det her som, at du var ude med en sviner. Det er forklaringen. Det er min fejltolkning. Det var ikke på sin plads at sige fra min side. Det undskylder jeg!
DBH
Laust Kehlet