A ja mimo wielu negatywnych opinii, chciałbym szczerze pogratulować obsługi konduktorskiej na linii Hrubieszów- Kraków w dniu 22.04.2026. Na szczególne podziękowania za profesjonalizm, fachowość, kul... Mehr ansehen
Das sagen Bewerter
Witam, Podrozowalam PKP intercity nocnym polaczeniem Gdynia-Jelenia Gora i niestety czestotliwosc i niemoznosc regulowania glosnosci w przedzialach uczynila te podroz tortura. Co srednio 20min przez... Mehr ansehen
Intercity Poznań nie wyraził zgody by na mnie poczekać! Miałam mieć przesiadkę w Kędzierzynie-Koźlu- do Krakowa. Było opóźnienie 15 minut i nie zgodzili się zaczekać! Bilet miałam opłacony! Tulalam... Mehr ansehen
Było opóźnienie 15 minut i zapytałam się konduktora, że mam przesiadkę Laskowicach Pomorskich, i czy następny pociąg będzie czekał, konduktor, na to że zadzwoni i będzie czekał, po czym dojechaliśmy d... Mehr ansehen
Unternehmensdetails
Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen
PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.
Kontaktinformationen
Polen
- intercity.pl
Das haben sich andere Leute angesehen
Dno i muł
Dno. Niestety podróż bez zapewnienia podstawowych rzeczy. Wykupiłam bilet w 1 klasie a pociąg nie oferuje nawet wody. Są tylko automaty które przyjmują jedynie płatność kartą. To dyskryminacja i brak poszanowania klienta. W informacjach znalezionych na stronie intercity było wyraźnie napisane że wliczony jest napój ciepły i zimny. Czystość toalet i ich stan również pozostawia wiele do życzenia.wprowadzają pasażera w błąd. Nie polecam
Klimatyzacja
Po raz kolejny niedziałającą klimatyzacja w pociągu, przy 30-stopniowym upale na zewnątrz - wagon klasy pierwszej, której bilety są droższe o kilkanaście złotych. Wszystko wskazuje na to, że klasa w intercity to tylko numerek.
Odjazdy
Tragedia cały czas jakieś 30 minutowe opóźnienia z niewidomych przyczyn.
Ktoś może chce dojechać do pracy na czas albo wrócić do domu o danej godzinie.
Beznadziejna aplikacja online
Podczas zakupu biletów online aplikacja wybiera losowe miejsca mimo dostępności miejsc obok siebie w tym samym przedziale. Dotyczy przypadku podróży za 30 dni, gdy nie ma wizualizacji wagonów, lecz miejsca wybiera się z listy rozwijalnej. Jedyną opcją na zmianę miejsc jest zakup biletów dla miejsc obok za pomocą drugiego email'a, a następnie zwrot zakupionych wcześniej porozrzucanych miejsc. Niestety koszt tej transakcji to dodatkowe 15% wartości zwracanych biletów. Czyste oszustwo i złodziejstwo
Uważajcie na ceny biletów w systemie PKP Intercity.
Podczas rezerwacji biletu system pokazał cenę 148 zł. Dodałem bilet do koszyka, a po chwili – przy płatności – cena wyniosła już 178 zł. Bez żadnej zmiany z mojej strony i bez ostrzeżenia. Według PKP to "orientacyjna" cena, która może się zmieniać dynamicznie – nawet po dodaniu do koszyka.
Dla mnie to nieuczciwa praktyka, która wprowadza klientów w błąd. Cena powinna być wiążąca od momentu dodania biletu do koszyka, tak jak w innych systemach sprzedaży.
Po kilku wiadomościach otrzymałem tylko ogólne odpowiedzi bez żadnej realnej refleksji. Jestem bardzo rozczarowany i w przyszłości PKP Intercity będzie dla mnie ostatecznością. Jeśli macie alternatywę – rozważcie inne środki transportu.
Klimatyzacja, okna, ceny, opóźnienia..
Nie działała klimatyzacja (z 36°c) okna? zamknięte na amen + woda 250ml za 6 złotych oraz drzwi które nie działały. prawie tam zemdlałam a podróż była mocno opóźniona przez co nie zdążyłam na drugi pociąg. osobiście sądzę że to była najgorsza podróż na świecie!
Wagon 1 klasy bez klimatyzacji,zatkana toaleta,brak mydła i papieru toaletowego,brak gniazdek aby podładować telefon chociazby
Pociag relacji Ustka -Przemyśl
Wieczne opóźnienia
Wieczne opóźnienia.
Trasa Warszawa Szczecin nie było sytuacji że pociag przyjechał na czas.
Opóźnienie do 60 minut nawet się zdarzają a te 20 minutowe to nagminne.
Jazda pociagiem IC nie należy do przyjemnych
В білеті був вказаний приїзд на 14:44
В білеті був вказаний приїзд на 14:44
По факту прибули 16:03
Wczorajszy dzień 5 czerwca 2025 z…
Wczorajszy dzień 5 czerwca 2025 z Krakow główny do Piły głównej, dziękuję serdecznie za ciekawe przeżycia za problem za to ze stoje w pociągu za to że nie wolno mi siedzieć na swoim miejscu wraz z osobą z astmą, i za jakże wspaniałe zachowanie obsługi więcej nie skorzystam z usług bo nawet za chęć przejścia jakkolwiek aby konduktor mógł przejść występuje słowna agresja
Tym razem!??
Tym razem? U was to tradycja ,syf,bałagan, oszukiwanie. Dziś drugi raz w ciągu dwóch tygodni czekam na pociąg IC 14003/105 w Raciborzu planowy odjazd 10.09..pociag opóźniony 70 minut..Dwa tygodnie temu ten sam pociąg opóźniony o 70 minut,We Wiedniu się spóźniłem, podróż wydłużyła się o 7 godzin.Dzis będzie to samo,a ja nawet nic nie mogę zrobić bo w Raciborzu nie ma kasy międzynarodowrj.A IC nawet przepraszam nie powiedzą,tylko okraść,oszukać,okłamać Powinniście stopy całować zachodnim kolejom..A do austriackich RJ to się nie umywacie.I co ja mam teraz zrobić bando oszustów i nieudaczników.??
Mam dość pociągu relacji Warszawa…
Mam dość pociągu relacji Warszawa Wschodnia - Gdynia Główna. Notoryczne spóźnienia, które rosną co jakiś czas. Nie powiedzą od razu o opóźnieniu 70min. Lepiej dać znać o 30 minutach i zwiększać co raz o paręnaście minut. Już pomijając fakt, że tak częste spóźnienia to po prostu cyrk. Przepis o 90 min powinien zostać zniesiony. W zamian za to każde 10 min spóźnienia powinno wiązać się z 10% zniżki. Tyle.
75 minut czekania na pociąg podczas gdy…
75 minut czekania na pociąg podczas gdy w tym czasie koleje dolnośląskie juz odjechały 3 razy życze wam upadku wpychacie ludzi gdzie popadnie byle kupili bilet jak to jest ze tyle funkcjonujecie na tym rynku a dzialacie gorzej niz nowe koleje dolnoslaskie i nawet stare spruchniałe polregio. Nie pozdrawiam
Toruń Główny,Wrocław główny cały pociąg…
Toruń Główny,Wrocław główny cały pociąg zapchany zero wolnego miejsca 3 godziny stania chamska obsługa
Bilet pierwsza klasa stojacy
Bilet pierwsza klasa stojacy a miejsca nawet nie ma w klasie 2 1hr 40 min w pionie
Jaki kraj taki Shinkansen
wstyd.
Brak słów. brak jakiegokolwiek szacunku do klienta który nie ma doświadczenia w korzystaniu z pociągów, zmieńcie personel. nie pracujcie z ludźmi jeśli nie potraficie mieć do nich podejścia
Głośne komunikaty
Gdańsk - Kraków IC461 od Wrocławia dramat. Bardzo głośne komunikaty poprzedzone piskliwym dzwonkiem nadawane co kilka minut. wyciszyć ich nie można. Podróż w takim wydaniu to udręka. Do Wrocławia tego problemu nie było
Podziekowania dla obsługi…
W dniu 7 maja 2025 roku podróżowałam razem z mamą z Piły do Białogardu o godz. 19:07. Dziękuję Konduktorowi za udzieloną pomoc (Pan miał blond włosy, był wysoki i miał okulary) i bardzo miłą obsługę. Pracownik stacji w Pile również zasługuje na podziękowania. Jego szybka reakcja pomogła nam wrócić do domu. Dobrze wiedzieć, że są jeszcze tacy ludzie.
Nic nie działa
Brak ładowania, brak klimatyzacji w pierwszej klasie.
Ja wiem
Ja wiem, że intercity patrzy tylko swojego interesu ale jeśli chcą walczyć o klienta muszą zmienić zasady sprzedaży biletów. Bilety sprzedają więcej niż jest wolnych miejsc, nie można przejść do toalety, wars jest okupowany przez pasażerów bez miejsc siedzących nie można napić się kawy o zjedzeniu posiłku nawet nie ma co marzyć. Ogrzewanie w maju to lekka przesada. Następnym razem wybiorę samochód. W intercity zero komfortu.
So funktioniert Trustpilot
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.