intercity.pl Bewertungen 165

TrustScore 1.5 von 5

1.5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

A ja mimo wielu negatywnych opinii, chciałbym szczerze pogratulować obsługi konduktorskiej na linii Hrubieszów- Kraków w dniu 22.04.2026. Na szczególne podziękowania za profesjonalizm, fachowość, kul... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Witam, Podrozowalam PKP intercity nocnym polaczeniem Gdynia-Jelenia Gora i niestety czestotliwosc i niemoznosc regulowania glosnosci w przedzialach uczynila te podroz tortura. Co srednio 20min przez... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Intercity Poznań nie wyraził zgody by na mnie poczekać! Miałam mieć przesiadkę w Kędzierzynie-Koźlu- do Krakowa. Było opóźnienie 15 minut i nie zgodzili się zaczekać! Bilet miałam opłacony! Tulalam... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Było opóźnienie 15 minut i zapytałam się konduktora, że mam przesiadkę Laskowicach Pomorskich, i czy następny pociąg będzie czekał, konduktor, na to że zadzwoni i będzie czekał, po czym dojechaliśmy d... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Transportdienst
  2. Omnibusunternehmen
  3. Zugticketverkaufsstelle

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.

Kontaktinformationen

2 Sterne
1 Stern

So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot

Kupno biletu

Kupiłam bilet na pociąg, niestety nie wsiadłam do niego, w drugim pociągu nie uznali mi tego biletu nawet, gdy oferowałam, że będę stać całą drogę itd. ( jeden przystanek, pół godziny jazdy, godzina różnicy w odjazdach) zgodziłam się kupić bilet, weszłam do pociągu a gdy ten zaczął jechać to dopiero wtedy konduktor raczył mnie poinformować, że bilet będzie kosztował 3 razy drożej niż ten pierwotny. To są jakieś żarty.

13. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ciągle spóźnienia jeszcze nie ma zimy…

Ciągle spóźnienia jeszcze nie ma zimy co będzie później spóźnienia 48 godz jeszcze nie wyjechałam ze stacji a już jest spóźnienie 25 min mam nadzieję że firma zwrócii na już pieniądze za bilet na prom do Danii który zaraz przepadnie i zapłaci za nocleg w hotelu na następny prom który będzie jutro to SKANDAL !!!!!!

12. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pociąg z Torunia do Bydgoszczy o 16.40…

Pociąg z Torunia do Bydgoszczy o 16.40 w dniu 30.11.25. W aplikacji kilka godzin naprzód nie mogłam kupić bilety, bo system nie sprzedawała ich. W kasie pani powiedziała mi, że sprzedaż na ten pociąg jest zakończona. Kazała pójść do kierownika pociągu. Tak też zrobiłam. Oczywiście za miejsce stojące zapłaciłam karę, bo tylko tak to mogę nazwać za zakup w pociągu. Rozumiem, gdyby nie było miejsc siedzących i stojących, ale takowe się znalazły. Dla mnie to jest skandal i zapowiadam, że na tej trasie pojadę tylko za 4 zł w promce i oczywiście zlożę reklamacje do intercity.

30. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Podróż pociągiem w dniu 18.11.2025…

Podróż pociągiem w dniu 18.11.2025 relacji Świnoujście-Rzeszów IC Górski istna porażka rodem z czasów PRL...Przedział 1 klasy z zimnym nawiewem, brak ogrzewania przez całą trasę, pasażer "na gapę" o wątpliwej sympatii do mydła i proszku do prania, tragiczne warunki w toalecie(brak mydła, papierowych ręczników, brud) skutecznie zniechęcają do podróżowania tymże środkiem lokomocji.Za co płaci się dodatkowe pieniądze za sugerowany komfort jazdy?Porażka...

18. November 2025

Dramat

Dzisiaj 24.11.2025 pociag relacji Katowice - Lublin (chociaż pisze cały czas Katowice - Kielce), odjazd z Katowic 16:33, nawet nie dojechał do Mysłowic. O 16:50 była już awaria, 3 godziny stania w szczerym polu, w pociągu ciemno i zimno i problem z doczepieniem lokomotywy. Po godz. 20-ej nawet nie dojechaliśmy jeszcze do Mysłowic. Od Mysłowic miała być autobusowa komunikacja zastępcza, ale problem w tym, że nie możemy dostać sie lokomotywą do Mysłowic. Czy my dzisiaj dojedziemy do domu? ...

24. November 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Porażka

Porażka. Po prostu. Kupujesz bilet z przesiadka , masz ponad godzinę rezerwy i spóźniasz się na kolejny pociąg , gzie to jeszcze nie koniec podróży i kolejna przesiadka też idzie z wiatrem. Nie rozumiem tego , jak są utrudnienia i zajmują godzinę , to co za problem w informacji odjazdów i przyjazdów zaznaczyć rzeczywisty czas. Zamiast 7.5 g to tak jak to jest 8.5 godzin. Zgłaszanie konduktorowi to nic nie daję. Informacja jest opóźnienie i tyle, jak by to byla norma. Pociąg jedzie płynnie bez dużych postojów i nie wiadomo o co chodzi. Z 15 min , robi się 40. Po prostu porażka. Trzeba szukać połączeń z co najmniej kilka godziną przerwa żeby jechać spokojnie. W wagonie upał na 25 stopni zimą , gzie naród ubrany w ciepłe ubrania i buty. Nikt tego za bardzo nie nadzoruje. Jak bym miała wybór w życiu nie korzystała bym z pociągu Intercity

24. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bestialskie podejście do pasażerów

Przywiozłem moje niepełnosprawne dziecko do Polski na rehabilitację. Na dworcu Warszawa-Zachodnia kasjerka zapytała mnie, czy mam legitymację? Odpowiedziałem, że tak, ale jeszcze jej nie przedłużono. Pokazałem kasjerce legitymację mojego niepełnosprawnego syna. Kasjerka odpowiedziała, że ​​jej jej nie pokażę, ale pokażę kontrolerowi. A ona, jak się później okazało, sprzedała mi bilet ulgowy. Do odjazdu pociągu zostało nieco ponad 5 minut, więc pobiegłem z niepełnosprawnym dzieckiem szukać peronu. Pociąg przyjechał prawie punktualnie, a kontroler stał już przy wejściu do wagonu. Wyglądało na to, że kasjer go o tym wcześniej poinformował. A teraz kontroler, już w pociągu, wyjaśnił mi, że nie przysługuje mi bilet ulgowy dla niepełnosprawnego dziecka i jednocześnie ukarał mnie grzywną w wysokości 150 złotych. Postawa wobec pasażerów była jak u bydła. Zdecydowanie NIE POLECAM korzystania z usług Intercity.

23. November 2025

Dyskryminacja Polaka

Dziś byłam świadkiem sytuacji, w której Ukrainka nie miała biletu w pociągu pociąg 115 godzina 18:51 Rzeszów . Konduktor bez problemu sprzedał jej bilet na miejscu. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że kilka miesięcy wcześniej sama – jako Polka – znalazłam się w podobnej sytuacji. Przyszłam na pociąg w Rzeszowie w ostatniej chwili i zgłosiłam konduktorowi, że chciałabym kupić bilet. Usłyszałam wtedy, że powinnam zrobić to wcześniej i odmówiono mi sprzedaży.

21. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pociąg się spóźnił przez co nie…

Pociąg się spóźnił przez co nie zdążyłem na przesiadkę i musiałem czekać 40 minut po czym w następnym nie miałem miejsca siedzącego mimo że poprzedni kupiłem miesiąc temu i miałem zarezerwowane miejsca nie polecam!!

21. November 2025

Gdybym mogła dałabym 0 gwiazdek

Gdybym mogła dałabym 0 gwiazdek. Wiecznie jest problem z opóźnieniem pociągu. Jeszcze mi się tak nie zdarzyło, żeby w Polsce pociągi nie były opóźnione. Ludzie narzekają na koleje w Niemczech, a okazuje się, że są 100 razy lepsze niż polski pociągi

13. November 2025

Denerwująca załoga

Traktują klientów jak psy, miałem ważny podbity dokument szkolny ale oczywiście stare dziady z konduktorki musiały się przyczepić że nazwisko jest nieczytelne z powodu zużycia dokumentu, w żadnym innym przewoźniku nie było nigdy problemu.

9. November 2025

System przesiadkowy

System przesiadkowy, w razie opóźnienia regionalnego przewoźnika na pociąg IC, działa co najwyżej w teorii. Drużyny konduktorskie z IC zdają się być przeszkolone w zakresie niedostrzegania problemów Pasażerów. Przewoźnik nastawiony jedynie na zysk ze sprzedaży, zatem nie bez powodu zwany pieszczotliwie "ickami". Niniejszym dorzucam swoją cegiełkę do muru negatywnych opinii. Przydałaby się konkurencja dla PKP Intercity.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Intercity

Pociągiem bardzo przyjemnie się jedzie, klimatyzacja jest więc latem jest chłodno przyjemnie a w zime cieplutko bardzo mili konduktorzy którzy pomogą fotele są wystarczające, cena też okej ale na niektórych trasach jest drogo, pociągiem jeżdżę nie długo bo od wakacji lecz ogółem mówiąc mega przyjemnie, też zależy od pociągu bo nie wiem jak w innych jest lecz pociąg 4522 Gdynia Główna - Katowice/ 5420 Gdynia Główna - Bielsko-Biała Główna jest mega przyjemna do jazdy, minusem są oczywiście opóźnienia bo często zdarzają się opóźnienia pociągu 10 minut ale finalnie te opóźnienia się zmieniają i są krótsze, oraz czasem pasażerowie że tak powiem szczają na podłogę w łazience i brzydzi się wejść do niej.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Tak wygląda rzeczywistość.

Z głębokim rozczarowaniem należy stwierdzić, że sposób zarządzania w spółkach kolejowych o charakterze państwowym — w tym w Trakcji oraz powiązanych strukturach, jak Intercity i WARS — pozostawia wiele do życzenia. Decyzje kadry kierowniczej często wydają się oderwane od realiów codziennej pracy i ludzkich możliwości. Standardy, które są narzucane pracownikom, nie uwzględniają fizycznych ani psychicznych granic człowieka.

Pracownicy Intercity, a w szczególności osoby zatrudnione w WARS, są obciążani nadmiernymi obowiązkami. W ciągu jednego dnia pracy zdarza się nawet do 18 godzin służby, formalnie z przerwą, która jednak często trwa zaledwie 30 minut. W tym czasie pracownik musi obsługiwać kuchnię, bar, pasażerów w całym składzie, prowadzić sprzedaż obwoźną wózkiem oraz równocześnie obsługiwać aplikację WARS, służącą do realizacji zamówień i dostaw na pokładzie pociągu. Wszystko to odbywa się przy niemal całkowitym braku realnej możliwości odpoczynku i regeneracji.

Pomimo przeciążenia oczekuje się perfekcyjnej realizacji wyśrubowanych standardów, a każde odstępstwo od nich skutkuje dotkliwymi karami finansowymi. System ten nie pozostawia miejsca na człowieczeństwo, empatię ani godne traktowanie.

Trudno nie zauważyć, że jako spółka rządowa — z całym zapleczem biurokratycznym i brakiem realnej odpowiedzialności — struktura ta pozostaje odporna na konstruktywną krytykę i zmiany. A przecież zmiana jest konieczna, jeśli mamy mówić o pracy, która szanuje człowieka.

Dlatego apeluję: jeśli jesteś pasażerem, pamiętaj, że ludzie, którzy Cię obsługują, wykonują ponadludzki wysiłek, by zapewnić Ci komfort. Okaż im szacunek, wdzięczność i zrozumienie. Za ich uśmiechem często kryje się ogromne zmęczenie i poczucie niedocenienia.

Czas, by wreszcie ktoś spojrzał na tych ludzi nie jak na trybiki w państwowej machinie, lecz jak na pełnowartościowych pracowników, którzy zasługują na odpoczynek, szacunek i godne warunki pracy.

Koszmar

Mialem spóźnioną relacje skarżysko kamiene IC 26102 do częstochowy po zgloszeniu konduktorowi miał gdzies spóźnienie siedział w swojej budce i przeglądał fb totalna olewka nawet zglaszanie 1h przed opoznieniem dalsze nie polecam

27. Oktober 2025

Skarga na pracownika z dnia 27.10.2025 pociag 18101 SZTASZNIC 9:28-10:52

Jadąc trasą Bydgoszcz - Piła dnia. 27.10.2025 nr. Pociągu 18101 STASZNIC godz. 9:28-10:52 nastąpiła bardzo nieprzyjemna sytuacja gdzie kierownik pociągu stosował wyzwiska i szantaż emocjonalny aby wymusić dopłatę za bilet z powodu braku dokumentu (nie przyjęli aplikacji, bilet był opłacony) szantażował mnie i koleżanki policja gdzie miałyśmy wybór aby poprostu wysiąść , powiedziaļ ze mamy do wyboru dopłate 150 zl lub 2000 za policje i jest to szantaż. Gdy zwrociłam uwage powiedział mi abym wyjeła kolczyka z nosa i wyzywał mnie od gówniar , gdy poprosiļam o wylegitymowanie sie zakrywał plakietke i podał fałszywy numer powiedział ze nie bedzie ze mna dyskutować i moge sobie pisać co chce, co jest przekroczeniem poniewaz obowiazkiem pracownikow pkp jest wylegitymowanie sie gdy klient chce złożyć skargę i podał fałszywe dane . Bardzo nie profesjonalne zachowanie, grożenie sądem o bilet który był opłacony + wyśmiewanie wyglądu pasażerów

27. Oktober 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr