IKEA Bewertungen 381

TrustScore 1.5 von 5

1.5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Goede winkel maar hopeloze werkgever. Was werknemer enkele jaren terug, deed alles goed, hielp klanten inladen, naar de juiste artikels enz... desondanks dit niet allemaal uit mijn takenpakket bestond... Mehr ansehen

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

RENOLAD VAATWASSER met als voorpaneel VOXTORP type 90475616 de deur is te zwaar voor dit type afwasmachine, er werden verzwarende scharnieren geplaatst door de fabrikant met als gevolg dat deze dan... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wij zitten hier al 3 kwartier te wachten aan de klantendienst terwijl de medewerkers achter de balie gewoon staan te praten met elkaar over kinderen

1. Möbelgeschäft
  2. Möbelhersteller

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

IKEA is a Swedish-founded multinational group that designs and sells ready-to-assemble furniture, kitchen appliances and home accessories, among other useful goods and occasionally home services.

• Älmhultsgatan 2, 215 86, Malmö, Schweden

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Livraison catastrophique !

La livraison de mes meubles est une véritable catastrophe !!!! La 1ère fois, le camion est reparti sans me livrer les meubles car le service client d'Ikea m'avait dit OK pour monter les caisses par la cage d'escalier mais le transporteur ne voulait pas (ascenseur ou lift extérieur). Je replanifie une livraison en ajoutant un lift extérieur : le camion arrive, une semaine plus tard, pour la 2e tentative, et Ikea avait oublié de cocher la case donc le transporteur n'était pas informé qu'il fallait un lift externe et est donc arrivé sans le lift. Le camion est donc de nouveau reparti sans livrer. La 3e fois est tout simplement le pompom (aujourd'hui) : le transporteur avait annoncé passer entre 16h45 et 17h15, et ils sont arrivés sur place à 11h45, soit 5 heures à l'avance, sans me prévenir !!! Je n'étais pas là, ils ont manifestement demandé à mon peintre d'ouvrir une fenêtre, et ont tapé toute ma commande (10 meubles), EN MON ABSENCE, dans le mauvais appartement !!!!!!!!!! Maintenant, mes meubles du 1er étage sont entreposés dans l'appartement du 2e étage !!! Les monteurs doivent venir mardi, je ne sais pas comment ils vont faire. Ikea et le transporteur font du ping-pong, et je suis là au milieu, sans solution ! J'ai passé tout l'après-midi au téléphone, à tenter de joindre Ikea puis le transporteur, puis de nouveau Ikea, etc. Le transporteur ne veut rien entendre, ils ont livré, point. Une catastrophe. (Et chaque fois, j'ai dû refaire une demande de panneaux d'interdiction de stationnement à la commune, venir les placer, etc. - La galère.) J'attends une solution de la part d'Ikea dès demain. J'ose espérer qu'ils vont se bouger pour débloquer la situation. (06/02/26)
Alors, petit update du lendemain (07/02), après avoir passé 1h30 en ligne avec Ikea : Ikea reconnaît que les différentes erreurs proviennent de chez eux, ils se disent désolés, mais ils ne peuvent pas me trouver de solution, et ce malgré que le montage soit planifié par eux pour mardi prochain ! (Ils ne veulent pas m'envoyer un nouveau lift pour faire le transfert d'étage, que j'ai même proposé de payer.) Ils me proposent un bon d'achat de 50€ pour me dédommager. Ce que j'ai refusé : je n'ai plus rien à aller acheter !!!! J'ai 2000€ de meubles qui ont été tapés au mauvais endroit !!!! Qu'est-ce que j'ai à faire d'un bon d'achat ? Dingue.
En clair, pour une prochaine fois, je prendrai mon propre transporteur. C'est ce que je vous recommande vivement, car je vois que je suis loin d'être la seule à avoir une expérience catastrophique. Fuyez le transport via Ikea, ainsi que leur partenaire, la société de transport VDP. Fuyez-les comme la peste !

6. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Grote bestelling geplaatst online, veel problemen

Grote bestelling geplaatst online, met leverdatum 1,5 week later. Dit omdat we verhuizen en de meubels op de eerste dag aankomen.

Probleem 1: helft levering al direct opgestuurd. (Wij wonen er nog niet)

Probleem 2: eerste 2 dozen missen onderdelen of verkeerde onderdelen.

Probleem 3: vervangstukken of onderdelen hebben ongeveer 1 tot 2 weken levertijd.

Probleem 4: in de winkel kan je niet terecht voor onderdelen.

Conclusie, order geannuleerd. Retour ophaling 2 dagen?! Hoe kan het dat retour nemen sneller is dan service geven aan de klant? IKEA bespaart, ten koste van de consument.

Wij hebben de order geannuleerd en alles gekocht bij YISK.

Tot nooit meer IKEA, wij gaan uw ballen missen.

5. Februar 2026

Voor mij geen ikea meer

Deze keer niet ok.
Chauffeurs doen weinig moeite om de levering te checken, vergeten 2 dingen en zetten een beschadigde Malm bed af. Ze hebben het niet gezien???
Men kan het onderdeel niet vervangen of het is een volledig nieuw bed. Neen dank u, teveel gedoe.
De retour van beschadigde product was men ook vergeten. Ik ga geen derde dag thuis blijven. En uiteindelijk heeft het bed een stank ( de lak ? )of het is de matras bedschermer die blijft stinken, ook na 2 x grondig wassen

21. Januar 2026

IKEA selfscan humiliation

I have been to IKEA Zaventem twice recently. First time the machine took me out for a random check and I was checked by an aggressive unfriendly girl. I saw her again today and went to another line hoping for better. Alas, I apparently did not scan correctly and another aggressive girl came up intimidating me. It is really bad. Rude staff making you feel stupid and dishonest. Makes me very sad.😢 IKEA should train staff in customer service.

31. Januar 2026
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

IKEA mag dan al nuttige spullen…

IKEA mag dan al nuttige spullen verkopen aan lage prijzen, maar ik heb steeds terug ellendige ervaring aan de selfscankassa’s. Vandaag terug ellenlange wachtrijen. Personeel dat als waakhond de klanten moet controleren en desnoods helpen doet dat met de glimlach. Als klant wil ik echter persoonlijk contact met kassamedewerker en bediend worden en niet onbetaald het werk van de medewerker uitvoeren en afnemen. Doe hier iets aan

30. Januar 2026

Commande de 3.000 € impossible a faire livrer

Nous avons passe commande le 15/01 pour une livraison le 21/01 et un montage le 20/02. Les dates de livraisons ont ete changees a 2 reprises sans nous prevenir, et finalement ce jour on nous demande d'annuler la commande (3.000 euros) pour en repasser une autre en magasin car il y a eu un probleme d'encodage de la premiere commande. Comme le remboursement de la premeire commande n'interviendra que dans 14j, nous devons avancer a nouveau les 3.000 euros pour la seconde commande. Nous nous sommes deplaces 2 fois de Tournai a Bruxelles, avons commande 2 lifts a la commune pour ne rien recevoir. Le service client au telephone est incompetent sur le sujet.

27. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Niet nakomen retourafspraken en onheus gedrag medewerker

Beste,

Nieuw bed gekocht. Voorafgaandelijk vijf telefoontjes met de klantendienst hoe en wat de retourmogelijkheden waren. Uiteindelijk afspraken niet nagekomen. Op hun site beweren ze dat retour terugbetalen op dezelfde betaalmethode als bij aankoop (cash of via rekening). Uiteindelijk kreeg ik een voucher. De persoon van de klantendienst van IKEA Gent provoceerde mij en zei letterlijk: ‘’ als je mijn naam wilt of mij wilt leren kennen, kom dan maar een keertje langs bij IKEA Gent’’. Tja, voor mij nooit meer IKEA

15. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Een bestelling geplaatst om te leveren…

Een bestelling geplaatst om te leveren de dag van levering rond 17 u heb ik gebeld om te zien of het nog geleverd werd . Dat kan nu nog 5 werkdagen duren was het antwoord. GEEN contact van hun dat ze het later zouden leveren . Mooie service 😡😡😡

10. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

10 jaar garantie op bedbanken?

10 jaar garantie op bedbanken?
Vergeet het! Wij werden een maand aan het lijntje gehouden door personeel van de klantendienst. Oooh maar het bedrijf van die lattenbodem, daar werken we niet meer mee.... En oh ja, die bank is niet in elkaar gezet door onze mensen dus dan vervalt de garantie etc...
Bezint eer ge begint bij Ikea!

29. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

J'ai acheté et fait installer une…

J'ai acheté et fait installer une cuisine équipée par IKEA, début d'année 2025. La livraison a été effectuée en "plusieurs épisodes", l'installation en trois étapes. A ce jour, j'attends toujours le décompte et le remboursement de la tva payée au taux plein alors qu'un taux réduit est applicable et j'attends toujours une dernière facture, Ceci malgré de nombreux mails et une mise en demeure par recommandé. C'est désolant.

2. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

À fuir, service client inexistant

Après avoir passé commande sur IKEA Belgium, IKEA m’a laissée sans nouvelles de ma commande pendant 14 jours. Au bout de ces deux semaines, la commande a été annulée sans que je sois notifiée ni par mail, ni par téléphone de cette annulation. Aujourd’hui, cela fait depuis le 5 octobre que je réclame mon argent. Le service client par mail ET par téléphone me balade avec des mensonges et des pertes de temps pour me faire abandonner ma réclamation. Évitez à tout prix l’enseigne, car le service après vente est complètement incompétent. J’espère un jour voir mon argent sur mon compte en banque, mais je n’e dépenserai plus un euro chez eux.

27. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ontevreden over click en collect systeem

Al vaak tevreden gewinkeld bij Ikea, maar de ervaring vandaag was beneden alles. Online gereserveerd en betaald voor afhaling in een locker in Zaventem tussen 12 en 17 uur. Om 17 uur nog steeds geen toegangscode ontvangen. De klantenzone online zegt: uw bestelling wordt klaargemaakt. De medewerker aan de telefoon zegt om 17 uur: binnen 15 minuten krijg je een code. Om 18 uur nog niets ontvangen.

23. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

guidés comme un troupeau au caisses

Nous sommes guidés comme un troupeau au niveau des caisses toutes automatiques!!! Inconcevable de ne plus avoir de caisse humaine....
Je me suis pratiquement fait aboyer parce que je cherchais où aller.....
J'ai de ce fait laissé ce qui devait être les achats. . . j'ai horreur d'être traité de la sorte !!!

20. Dezember 2025
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Gisteren echt het gekste meegemaakt bij…

Gisteren echt het gekste meegemaakt bij de Ikea waar we al jaren komen.

Op zoek naar een bureaustoel, maar in de showroom niks gevonden. Beneden in het magazijn stond een ander type dat ons wel beviel. 1 probleem, het testmodel stond nogal hoog boven op het schap.

Waarop ik deze er even afhaal. Wij testen, goedgekeurd! Een ander koppel test ook. En ik beslis om de stoel netjes onderaan te zetten, zodat anderen ook kunnen testen.

We willen naar de kassa vertrekken en opeens geroep. Uit het niets staat er een klein, mager ventje, met een jampotbokalen bril en een kapseltje waar de gemiddelde Karen jaloers op zou zijn, voor me.

Hij roept redelijk agressief:"gade da nog terugzetten?" Waarop ik zeg dat het handiger lijkt dat mensen kunnen testen.

Niet wat hij wou horen:"testen doede boven". Waarop ik hem zeg dat dit model boven niet beschikbaar is en dat als hij dit zo graag wil, dit mij zijn taak lijkt. En we wandelen verder.

Dit was echter niet genoeg voor hem. Hij achtervolgt ons en gaat nogal dreigend voor ons staan. Zo ongemakkelijk dicht dat je kon ruiken wat de mama voor lunch had meegegeven.

Nadat hij mij een keer of 5 boertig noemt en opmerkingen maakte als, "wadist gade naar mijne manager". Heb ik hem gezegd dat ik wel elders zou kopen. Waarop hij zei "denkte dat da mij boeit, mijn loon ligt er toch".

Waarop wij verder naar de uitgang wandelden en er nog een achtervolging kwam.

Toen probeerde ik het empathisch aan te pakken en zei:" wat is uw naam jongen?" Waarop hij "Senne" antwoorde. Ik zeg, kijk Senne, ik begrijp dat het niet altijd simpel is als student. Maar dit is echt niet de juiste houding. Hier kom je nergens mee.
Laat het gewoon.

En toen flipte onze man. "Ik ben 25 en dit is mijn vaste job"! Misschien stout van mij, maar ik ben beginnen lachen en heb gezegd dat dit mogelijks nog erger is. Doelend op zijn omgang met klanten.

Waarop hij heel agressief nog een stap dichter kwam. In een poging om mij bang te maken ofzo. Ik - een redelijk uit de kluiten gewassen vrouw van 180 die al jaren aan krachttraining doet- was dat niet. Dus nu deed ik een stapje naar voor en boog me wat over hem, hij is piepklein remember?

Dit was te veel voor hem, de kleine lafaard ging lopen en riep vanaf hij een veilige afstand had bereikt heel luid door heel de winkel: "AFVALLEN"!

Nu is mijn omvang een bewuste keuze voor bepaalde sportdoelen. Maar waar haalt dit ventje het recht om zijn mening hier over zo luid te verkondigen?
(Wij hebben toch ook niet openlijk gelachen met zijn jaren 90 vrouwenkapseltje, zijn tandenstokertjes van armen, die 3 snorharen of dat extreem vettig Jeffrey Dahmer terrarium op zijn gezicht!)

Ik kan mij wel meerdere dingen bedenken: angst? Een complex over zijn kinderlijke uiterlijk als "volwassen"man, een agressieprobleem of gedragsstoornis?

We kunnen blijven speculeren, maar 1 ding is zeker. Deze man hoort niet in een omgeving met klanten!

Uiteindelijk goed geholpen door Charlotte van klantenservice. Dikke pluim!

En door haar toch nog gekocht voor een 300 euro!

@ikea, wij komen zeker nog terug. Maar doe please iets aan jullie recruitment. Dit soort vrouwonvriendelijke, bodyshamende incels horen echt niet thuis in een winkel. Goedkope werkkrachten die de omzet doen dalen, zijn op lange termijn ook duur!

19. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Online bestellen ikea is sterk af te raden

Wij hebben een online bestelling gedaan van matrassen en andere zaken op 2 december. Leveringsdatum 10 en 15 december. We hebben ook matrassen geretourneerd. Geen van de leveringen is toegekomen en we hebben geen bewijs van retour. De chatbot werkt gewoon niet en de klantendienst heeft 1 van de bestelling herdaan en ons laten betalen voor een item dat er niet meer was. We hebben 108 Euro betaald voor de levering en retour, maar hebben nog altijd niets, geen geld terug en geen matrassen. Dit is ongelofelijk droevig en Ikea-onwaardig. Wij bestellen nooit meer online bij Ikea. Bestel niets online bij Ikea.

15. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Waarschuwing: Koop NOOIT meubels bij IKEA met verhuislift – een totale ramp en geldverspilling!

1 ster – absoluut niet aanbevolen
Ik heb zojuist de ergste ervaring ooit gehad met IKEA en hun "betrouwbare" bezorgservice. Ik bestelde voor meer dan €5000 aan meubels (kasten, bedden, tafels – een complete inrichting) plus een verhuislift voor €200, omdat ik op de tweede verdieping woon in een appartement zonder grote lift. IKEA bevestigde TWEE keer expliciet dat de verhuislift op hetzelfde tijdslot aanwezig zou zijn als de levering. Zelfs 12 uur van tevoren kreeg ik nog een bevestiging: "Alles is in orde, de lift komt mee."
Op de dag van de levering: truck arriveert, volgeladen met mijn spullen... maar GEEN verhuislift, noch beschikbaar. Zowel onderaannemer, als IKEA halen hun schouders op: "Sorry, niet onze schuld." Daar sta je dan: op een uur rijden, met vrienden die ik speciaal had gevraagd om te helpen, een hele dag vrijgenomen... en nu kun je niks, daar sta je dan met je meubels.
Bel ik naar de klantenservice: "We begrijpen uw frustratie en storten het geld voor de lift binnen 14 dagen terug. Fijne dag verder." Dat is alles?! Gewoon: pech gehad, geld terug over twee weken, en los zelf maar jouw probleem of. Alsof dat mijn probleem oplost. Ik zit nu met een half ingericht huis, extra kosten, hulp die voor niks kwam, en stress waar je u tegen zegt.
Dit is niet de eerste keer dat ik dit hoor – IKEA's bezorging is berucht om dit soort blunders: beloftes die niet nagekomen worden en een klantenservice die je afscheept met standaardzinnetjes. Voor kleine spullen prima, maar bij grote bestellingen met speciale opties zoals een verhuislift? Absoluut niet doen! Bespaar jezelf de ellende, de tijdverspilling en de frustratie: ga naar een echte meubelwinkel waar ze hun afspraken wél nakomen, of regel zelf transport.
Wat een teleurstelling!

13. Dezember 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

IKEA Belgique très fiable, je suis ravie.

J'ai commandé trois fois mes meubles sur IKEA Belgique pour livraison à différentes adresses suite à chaque déménagement et toujours expériences très agréables. Je peux planifier mes jours de livraison, il livre jusqu'à la chambre. C'est toujours livre à temps et à la bonne adresse. Quand ce n'est pas encore expédié je peux aussi annuler facilement via un bouton et c'est rembourser rapidement.C'est très fiable, je suis ravie.

29. Mai 2025
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Redelijke ervaring, maar de service kan echt beter

Mijn recente ervaring met IKEA was een mix van goed en slecht. De producten zelf zijn prima en de winkel is overzichtelijk, maar de service laat te wensen over. De levering kwam later dan gepland en ik kreeg weinig duidelijke updates. Toen ik contact opnam met de klantendienst, kreeg ik telkens andere antwoorden, waardoor het oplossen van een simpel probleem onnodig lang duurde.Uiteindelijk is alles wel in orde gekomen, maar het kostte meer tijd en moeite dan verwacht. IKEA kan echt stappen zetten in communicatie en opvolging. Voor de prijzen en kwaliteit zou ik misschien nog teruggaan, maar dan wel met wat lagere verwachtingen.

12. November 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr