Extra persoonlijke aandacht, prima prijs en vlotte levering. Bovendien kregen we er extra knutselwerkjes bij. Super leuk!
Unternehmen hat geantwortet
Unternehmen hat geantwortet
Vom Unternehmen geschrieben
GrandPi ontwikkeld (educatieve) prentenboeken, doeboeken en spellen met als doel jonge kinderen alvast kennis te laten maken met wiskundige begrippen op een speelse manier.
Niederlande
- grandpi.nl
Extra persoonlijke aandacht
snelle zorgvuldige levering
Super mooie advent kalender we hebben hier uren plezier mee
Snelle levering. Er zat een heel lief kaartje bij, handgeschreven, en een extra kadootje. Heel leuk!
Op jacht naar de juiste cirkels.
De naam ‘Cirkeljacht’ verklapt het al, de cirkel staat in dit spel centraal. Het gezelschapsspel is op ieder willekeurig moment in jouw groep of thuis in te zetten. Voor hele jonge kinderen is het een spel waarbij de cirkel, die ze wellicht net aangeboden hebben gekregen, goed te herkennen.
Cirkeljacht is een spel voor kinderen vanaf 4 jaar. Het zit in een rechthoekige gekleurde doos. Zodra je deze opent zie je drie vakken. In het grootste vak liggen vier delen van het spelbord. Daarnaast liggen zoekers met twee – en vier gaten. De kinderen beginnen met de zoekers, die twee gaten hebben. Vanaf 6 jaar gebruik je de zoekers met vier gaten. In het laatste vak liggen de kaartjes, waarop de zoekopdrachten zijn afgebeeld en een ‘start’ kaart. Een leuk detail… op de bodem staan de onderdelen met stippellijnen afgebeeld. Natuurlijk ontbreken de spelregels niet.
Het doel van het spel is de juiste combinatie van cirkels op het grote spelbord te vinden. Hierbij worden observatievermogen en reactiesnelheid geoefend.
Cirkeljacht speel je met twee kinderen tot maximaal vier kinderen. Je neemt de vier onderdelen van het spelbord uit de doos en zet ze, met de gekleurde afbeeldingen naar boven, in elkaar. Het is een spelbord vol cirkels met een vrolijk zwaaiende Pi in het midden. Afhankelijk van de leeftijd neem je de zoekkaarten erbij. Deze worden geschud en in het midden van het spelbord gelegd. De zoekkaarten zijn er in drie niveaus. Dit wordt aangegeven door een afbeelding van Pi. De makkelijkste zoekopdrachten zijn die met één Pi. Op de moeilijkste kaarten staat Pi drie keer afgebeeld. Bovenop de stapel wordt de ‘start’ kaart gelegd. Iedere speler krijgt een zoeker.
Alles ligt klaar, Cirkeljacht kan beginnen… Een van de spelers haalt de ‘start’ kaart weg zodat de eerste zoekopdracht verschijnt. Alle spelers gaan op zoek naar de combinatie, die verschijnt. Zodra een van de spelers deze combinatie ziet, legt hij zijn zoeker op deze plek. Vervolgens legt hij zijn hand op de stapel. Dit betekent dat niemand meer mag zoeken. Samen wordt gecontroleerd of de zoeker op de juiste combinatie ligt. Is dit juist dan krijgt die speler de opdracht kaart. De volgende zoekopdracht is te zien en het zoeken begint opnieuw.
Het spel is afgelopen zodra de laatste zoekopdracht is gespeeld. De winnaar van Cirkeljacht is de speler met de meeste (zoekopdracht)kaarten.
In de kring introduceer ik het spel Cirkeljacht. De kinderen reageren enthousiast. Ze herkennen Pi. Eerder is het verhaal ‘Pi is zijn cirkel kwijt’ voorgelezen. Herinneringen aan het verhaal komen boven en worden gedeeld. Vervolgens worden de spelregels uitgelegd en gaan vier kinderen het spel spelen. De spelregels zijn niet moeilijk. Zodra de kinderen de zoekers zien en het spelbord, weten ze eigenlijk al wat de bedoeling is. De zoekers zijn van karton en hebben een mooie heldere kleur. De figuren op het spelbord zijn allemaal cirkels. Bijtjes, ballen en wereldbollen trekken de aandacht. Ze giechelen om de afbeelding van Pi. Die vinden ze grappig. Om te beginnen, leggen ze de (zoekopdracht)kaarten met één en twee keer Pi in het midden.
Het spel begint en het gaat er fanatiek aan toe. Zodra de eerst zoekopdracht te zien is, gaan ogen gaan van links naar rechts… wie vindt als eerste de combinatie? Je moet snel reageren. Na 20 min zit de eerste ronde erop en zijn alle opdrachten gespeeld. Iedere speler telt zijn gewonnen kaarten en de winnaar wordt bepaald.
Een tweede ronde wordt gespeeld. Ze kiezen nu de (zoekopdracht)kaarten met drie keer Pi. Deze kaarten zijn een nieuwe uitdaging. Nu staat er een combinatie van vier cirkels afgebeeld. Ook deze keer wordt er gespeurd en is er volle concentratie om de zoeker als eerste op het spelbord te leggen.
Cirkeljacht ligt nu enkele weken in de klas. Het is een uitdagend spel waarbij het observatie vermogen en reactiesnelheid getraind worden. Wie niet goed kijkt of te langzaam is, wint geen (zoekopdracht)kaart. Bij ons staat het spelplezier voorop. De winnaar wordt gefeliciteerd maar samen hebben we deelgenomen aan Cirkeljacht! Een zoektocht die iedere keer weer spannend is!
Vlotte, snelle, nette ervaring
Ik heb een goeie service ervaren met GrandPi. Had een artikel besteld maar het deed helaas niet aan mijn verwachting. Contact gezocht via e-mail over hoe ik het beste, het artikel kon retourneren. Een retour ticket in de mailbox gekregen om het artikel retour te sturen. Verder een vlotte eind afhandeling genoten. Het betaalde bedrag werd vlotjes, volledig teruggestort op onze bankrekening

Antwort von GrandPi
Boekentip!
Het is weer tijd voor een boekentip! 📗
Ik kreeg ‘Pi en de dobbelsteen’ opgestuurd van @grandpi_nl en heb hem met veel plezier voorgelezen in de klas! 🎲
Het is een tof verhaal over Pi en de avonturen die hij meemaakt! Er is in de klas hard gezocht naar de ribbetjes die zich door het hele huis hadden verstopt.
“In dit prentenboek maakt Pi opnieuw een wiskundig avontuur mee! Wanneer hij gaat spelen bij zijn vriendinnetje Straaltje, gebeurt er iets bijzonders. De dobbelsteen spat uit elkaar in 12 ondeugende ribbetjes. Terwijl Pi en Straaltje op zoek gaan naar de ondeugende ribbetjes, krijg je een kijkje in het artistieke huis van Straaltje. Na de spannende reddingsactie proberen Pi en Straaltje een nieuwe dobbelsteen te maken. Helaas lukt dat niet direct. Dan schiet Opa, de wijze passer, weer te hulp en leert hij Pi en Straaltje de kunst van het maken van een dobbelsteen.“
Een echte boekentip voor in de klas, maar zeker ook thuis!
Wiskunde op een speelse manier
Leerlingen vinden de abstracte begrippen uit de wiskunde vaak moeilijk te begrijpen. Dus waarom leren we jonge kinderen niet vast op speelse wijze kennis maken met deze begrippen? Door deze vraag ontstond dit boek. Wat mij betreft een heel goed idee!
Het verhaal is leuk en zelfs een beetje avontuurlijk. Hoewel kinderen misschien nog niet alles wat in dit boek beschreven staat snappen, zien en horen ze wel vast over wiskundige begrippen.
De tekst en illustraties zitten vol grappige details. Zo heeft Loodje de poes bijvoorbeeld potloodpunten als oren. Zowel in de namen als het uiterlijk van de personages zie je voorwerpen en begrippen terug die in de wiskunde gebruikt worden en als je goed kijkt kun je in de grafische illustraties allerlei vormen ontdekken. Het wiskundige thema is dus heel leuk op een speelse manier doorgetrokken in het hele boek!
Verwerkingstip: In de illustraties zitten veel cirkels verstopt die je kunt zoeken. Als je dit hebt gedaan en je goed om je heen kijkt zul je zien dat ook in de klas of thuis heel veel cirkels te vinden zijn. Organiseer met elkaar een zoektocht en probeer in 5 minuten zoveel mogelijk cirkels te verzamelen.
Circel jacht
Wij hebben het spel Circel jacht in huis. Onze dochter van 4 is er gek op! Onbewust leert ze heel veel en brengen we ook gezellig wat 1 op 1 tijd door. Maar.. ook zelf pakt ze het spel graag en gaat ze zelf op zoek naar de plaatjes. Hierbij genoemd ze alle vormen en kleuren. Kortom, wij zijn enthousiast! Leuk en leerzaam!
bordspel ‘cirkeljacht’
ik speelde samen met mijn zoontje Cirkeljacht en was aangenaam verrast van het spel. Op een uitdagende manier worden hun observatievermogen & reactiesnelheid getest. Hij bleef het interessant vinden omdat hij telkens opnieuw werd uitgedaagd om een andere combinatie te zoeken. Echt een aanrader!
Cirkeljacht
Een mooi vormgegeven spel om mee aan de slag te gaan rondom visuele discriminatie. De kinderen zijn betrokken tijdens het spelen en kunnen het snel zelfstandig uitvoeren. Zelf had ik het erg leuk gevonden als de driehoek, vierkant en rechthoek ook waren verwerkt in het spelbord.

Antwort von GrandPi
Pi en de dobbelsteen
Grand pi is een heel leuk concept om al spelenderwijs kennis te maken met enkele wiskundige begrippen. De boekjes en spelletjes zijn een hit hier in huis voor ons 3 jarig zoontje. Alles is heel duidelijk en eenvoudig uitgelegd met oog voor de leefwereld van het kind. Heel leuk om samen te ontdekken!
Cirkeljacht bordspel
Voor mijn neefje zijn verjaardag heb ik het bordspel Cirkeljacht gekocht. Het boek Pi is zijn Cirkel kwijt had hij ook al en ook van het boek was hij ontzettend fan. Het spel heeft een goede speluitleg, al gauw kan je aan de slag met het spel. Hij heeft nu al enorm veel plezier aan het spel beleeft. Het allerleukste is dat het spel ook nog voor verschillende niveaus is. Voor hem zijn we aan de slag gegaan met 2 plaatjes zoeken, maar voor zijn grote broer konden we al met 4 plaatjes aan de slag. Super leuk, snelle levering en ik ben enorm tevreden.
Kikkerkoers
Wij hebben het spelletje Kikkerkoers gespeeld. Wat ik jammer vind aan de meeste spelletjes, is dat het voor het ene kindje vaak te moeilijk is en voor het andere te gemakkelijk. We zitten nu eenmaal met die verschillende leeftijden (kindjes van 9, 6 en 3)
Bij Kikkerkoers zijn er 4 varianten: 4+, 5+, 6+ en 7+. Het is natuurlijk meer een indicatie, want onze 3-jarige is nog geen 4 jaar en kon het perfect. Ik ben 4 jaar met een 3’tje er voor en ben bij de 4+ variant dus grandioos verloren ;)
Het spel is simpel: je kikker als eerst naar de overkant brengen. Hoe hij daar geraakt, is iets minder simpel, maar wel ontzettend spannend!
Kikkerkoers, een super leuk en leerzaam spel!
Wij hebben het spel Kikkerkoers inmiddels een aantal keren gespeeld en mijn kinderen vinden het een heel leuk spel. Het is heel fijn dat er verschillende moeilijkheidsgraden zijn, waardoor het voor zowel de 3, 5 en 7 jarige op de juiste manier uitdagend en leerzaam is. De kikkertjes die erbij zitten zijn ook nog eens ontzettend schattig!
Leuke aanvulling bij de bestaande rekenmethode
Op onze school krijgen de leerlingen die goed zijn in rekenen extra instructie en begeleiding bij het maken van verrijkende opdrachten in de Plusklas. Deze kinderen vinden het superstoer wanneer zij op zo'n jonge leeftijd opdrachten mogen maken met wiskundige termen. Met behulp van deze boeken wordt dit op een leuke en duidelijke manier uitgelegd. De boeken zijn een mooie aanvulling voor bij de al aanwezige rekenmethode in de Plusklas.
Weken later praten ze nog steeds over Pi, Straaltje en de ondeugend ribbetjes ;-)
Dobbelstenen en verhalen !
Zeer fijne ervaring met deze twee dames die het boek Pi en de dobbelsteen kwamen voorlezen. Onze kleuters en leerlingen uit het eerste leerjaar waren helemaal weg van het verhaal en deden heel wat kennis op rond de dobbelsteen. Na het verhaal mochten onze kinderen op zoek naar de ribbetjes. Dan gingen ze samen aan de slag om een dobbelsteen te vormen. Nadien mochten ze de oogjes maken en zo ontstond hun zelf ontworpen dobbelsteen. Nog wat weetjes geleerd over de som op een dobbelsteen.
En een heus diploma.
Alleen maar zeer blije snoeten !
En in voor meer ! Wat een passie dat deze dames uitstraalden :) Top !
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.