Jag vill passa på att varna för detta…
Jag vill passa på att varna för detta försäkringsbolag ta något annat bolag om ni går i tankarna.Läst det finstilta dom tänker i princip inget utanför huset.Fattar inte att dom överhuvudtaget existerar
Varje dag får vi på Gar-Bo förmånen att bidra med kunskap, goda råd och trygghet till människor som ska förverkliga sina husdrömmar. Vi erbjuder försäkringar, besiktningar, kontrollansvarig, service, utbildningar till alla som bygger nytt, bygger om...
Schweden
Aldrig varit med om något så oseriöst försäkringsbolag!
Varför ska man ens ha en villaförsäkring när den inte träder j kraft när det väl händer någonting.
Har fått vattenskador i mitt nybyggda hus pga bristfällig Entreprenad.
När jag väl skulle använda försäkringen så hävdag GarBo att Nej den gäller inte trots tydliga bevis på byggnadsfel.
Skandalbolag! Teckna aldrig detta bolag då deras hela verksamhet går ut på att lura kunden!
Byggskadeförsäkring som inte aktiveras när behovet är akut
Vi har en byggskadeförsäkring tecknad hos Gar-Bo Försäkring AB.
Efter överlåtelsen av vår bostad har flera oberoende tekniska undersökningar konstaterat förhöjda nivåer av mögel i bostaden samt dokumenterade spridningsvägar via installationsschakt. De konstaterade nivåerna ligger över gällande riktvärden enligt myndighetsanvisningar, vilket även har bekräftats av sakkunniga.
Trots detta har Gar-Bo valt att inte aktivera försäkringen i form av tillfälligt ersättningsboende. Motiveringen har varit att nivåerna bedöms som ”låga” och att man avvaktar en pågående process mot byggherren, trots att denna process inte är avslutad och trots att vi som försäkringstagare står utan fungerande bostad.
Vi är en barnfamilj som i dagsläget inte kan bo i vår bostad på grund av mögelproblematiken. För oss är det svårt att förstå syftet med en byggskadeförsäkring om den inte träder in i en situation där boendemiljön bedöms som olämplig och där behovet är akut.
Vår upplevelse är att handläggningen till stor del har skett via extern representant och att Gar-Bo Försäkring AB som försäkringsgivare inte har tagit ett tillräckligt helhetsansvar i situationen.
Vi delar denna erfarenhet för att andra konsumenter ska vara medvetna om hur försäkringen har fungerat för oss i praktiken.
Företag anställt person/företag som vägrade komma ut på plats då huset ägare inte var på plats, detta fick jag veta 30 min innan så kunde inte avboka tiden, finns ingenstans på deras avtal att det står att ägaren måste vara på plats, jag hade fått godkänt av ägaren och nyckel, men nu ska jag betala hela fakturan, även om det var dem som inte kom ut till huset och jag förlorade min arbetstid för detta, sjukt otrevligt!
Oseriöst företag som inte svarar på telefon och inte på mejl. Väldigt frustrerande när det inte finns så många företag att välja på när det gäller såna försäkring som man måste teckna för att få start besked.
Garbo är allt utom det som dom beskriver sig vara.
Det låter väldigt fint när man läser på deras hemsida, men verkligheten är allt annat än vad dom beskriver.
Vi byggde hus och Garbo gjorde slut"besiktningen".
Allt var bara fint och inga problem hittades av besiktningsmannen.
Vi flyttade in och upptäcker efter en tid en rad fel, varav ett av de allvarligaste var att garagegolvet hade bakfall mot vägg (bärande konstruktion). Det vatten som bilar drar med sig i form av regn, snö etc. rann därmed BORT från brunnen och mot väggen istället.
Trots att leverantören som gjutit golvet bekräftade (och hanterade reklamationen ytterst professionellt. Tog på sig ansvaret - fixade problemet - inga undanflykter) att så var fallet och att dom begått ett misstag, så när jag tog upp detta med Garbo så var det inget dom ville kännas vid överhuvudtaget.
Vid första besiktningen (innan jag upptäckt alla fel) så beställdes även en två års besiktning. Den dök dom aldrig upp till.
Nä Garbo är inget annat än ett stort bedrägeri i förklädnad och som ingen seriös husleverantör borde befatta sig med överhuvudtaget, ingen annan för den delen heller.
En gigantisk besvikelse är det mest diplomatiska jag kan skriva. Undvik till varje pris ! Dom skulle inte få komma hit om det så var gratis. Och betyget 1 stjärna är ett på tok för högt betyg.
VARNING FÖR GAR-BO!!! villaförsäkring, Värdelösa!! Skyller på sina system när dom gjort fel och vill inte rätta till felaktiga dragningar, istället ska jag ligga ute med pengar 2 månader i förväg hela vägen tycker dom. Försökte ansöka om autogiro hos dom för 9 månader sedan, det gick inte på grund av tekniska problem. helt plötsligt 9 månader senare börjar de dra via autogiro också. Försäkringen har blivit uppsagd 3 gånger under de 2 år vi stått ut med dom helt utan grund. Vet inte hur mycket tid jag lagt på allt administrativt strul!
Oseriöst bolag som nekar dolda fel-försäkringen på teknikaliteter för egen vinning
Jag kan starkt avråda alla från att använda Gar-bo eller Gallager. Min erfarenhet med dem har varit allt annat än positiv. De marknadsför sin dolda fel-försäkring som en trygghet för bostadsaffärer, men när det väl kommer till kritan, gör de allt i sin makt för att undvika att ta ansvar. Det tydligt att deras främsta intresse är att maximera sina egna vinster, inte att hjälpa sina kunder.
När jag försökte nyttja försäkringen för ett dolt fel som uppstod kort efter att jag köpte min bostad, blev jag nekad. Dom sköljde över oss med teknikaliteter för att undvika ansvar trots att det uppenbart handlade om ett dolt fel, som bekräftades av besiktningsman som var på plats. Nu har vi drivit det mot säljarna som trodde de skulle få hjälp av Gar-bo vilket de inte fick och tillslut ändå fick betala för skadan. Det de betalade Gar-bo var bara bortkastade pengar.
Detta är inte ett företag som bryr sig om sina kunder. Deras affärsmodell verkar gå ut på att locka till sig försäkringspremier och sedan undvika utbetalningar till varje pris. Vill du ha en försäkring som faktiskt skyddar dig, välj något annat bolag.
Gör verkligen allt för att undvika att betala. Trots att det är tydligt från besiktningsman att det är ett dolt fel. Vi kommer driva ärendet vidare mot säljarna. De hittar på regler som gäller för utbetalningar som är tagna ur luft.
Att Garbo erbjuder trygghet till säljare eller köpare är helt falskt. Det är bara ett sätt för mäklare och andra parter att tjäna en slant till på dig som säljare. UNDVIK dem som pesten.
Useless insurance. They will do whatever it takes to reject any claims
Precis som många andra har vi blivit tvungna att handskas med detta minst sagt oseriösa företag. Jag kommer att fylla på med mer information i denna recension när vi vet hur saker och ting utvecklar sig.
En "dolda fel" försäkring har tecknats av säljarna till huset. Ett fel har upptäckts. Vi betalar för besiktning. Besiktningen påvisar precis vad problemet är och att felet kan anses vara dolt ich bör falla inom ramarna för allt vad detta innebär.
Handläggaren på Gar-bo gör allt för att vilseleda och hala ärendet. Begär mer och mer detaljer och information som i sammanhanget är helt irrelevant. De begär exakt omfattning av skadan vilket inte är praktiskt möjligt och vägrar att svara på frågor om vem som bär betalansvaret. När vi sedan hotar med att blanda in en tredje part stänger de ärendet och hänvisar till ARN och sin kundombudsman.
Vi kommer att gå vidare och koppla in en juristfirma samt koppla in pressen för att göra folk medvetna om vilken skräpförsäkring ERA och andra oseriösa mäklarfirmor erbjuder sina köpare och säljare.
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.