Banner for Fortum Sverige

Fortum Sverige Bewertungen

TrustScore 2.5 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Att använda aggressiva och oseriösa försäljningsmetoder, där era anställda ger sig på intet ont anande människor och försöker lura dem att teckna avtal med er, är inte acceptabelt. Om ni faktiskt hade... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mkt bra tillägg. Man känner sig trygg och sedd. Dessutom en liten slant i välkomstbonus. Finns nog inget elbolag som matchar det. Dessutom billigare el och en mkt lättfattlig och enkel app där man kan... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Jag använde Fortum i ett par år. Sedan valde jag att stänga mitt bolag och därmed glömde jag av att säga upp mitt abonnemang hos Fortum. När jag fick min årsfaktura så blev det en smärre chock. Men ja... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Trots uppsägning av avtal fortsatte räkningarna komma från Fortum. Då jag ringde och frågade varför, svarade de att jag när jag tecknade avtalet även ville ha skyddad identitet (vilket jag inte ens m... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Energieversorger
  2. Stromversorgungsunternehmen
  3. Energieanlagen und -lösungen
  4. Gasversorgungsunternehmen
  5. Ökostromanbieter
  6. Solarenergieunternehmen

Vom Unternehmen geschrieben

Fortums vision är att vara föregångare inom ren energi och förbättra livet idag och för framtiden.

Mangelhaft

2 Sterne
1 Stern

Keine aktuellen Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 48 Std.

Alle Bewertungen

183 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Everything ok

4. März 2026

Hi Birgitta,

We’re very happy to hear that you’re satisfied with Fortum and our customer service. Our goal is always for all our customers to be satisfied.

Good service

Good service, short waiting time, good skills in the english language

2. März 2026

Hi Paul,

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Jag behövde endast hjälp med en…

Jag behövde endast hjälp med en försenad faktura

25. Februar 2026

Hej Elisabet,

Vad glada vi blir av att läsa att du är nöjd med Fortum och vår kundtjänst. Vårt mål är alltid att alla våra kunder ska vara nöjda.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bara dålig service och pris i…

Bara dålig service och pris i förhållande till vad man får

25. Februar 2026

Hej Stanley,
De är tråkigt att hör att ni är missnöjda med oss på Fortum. Vänligen mejla oss på kundservice@fortum.com så ska vi se till att reda ut ditt ärende!

Fantastisk personal trevligt bemötande

Fantastisk personal trevligt bemötande

24. Februar 2026

Hej Eva-Lena,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ohjälpsamma och skickar felaktiga…

Ohjälpsamma och skickar felaktiga fakturer

24. Februar 2026

Hej Jakob,

Priskollen är svindleri

Priskollen är svindleri. Jag har aldrig fått något erbjudande att binda rörligt pris under perioden 1 november - februari. Man betalar för en bluff.

Hej Tanja,

Invoice receipt problem

Hello there,
I am facing difficulties in receiving my invoice or logging in to fortum with my bank id.
Kindly help me with this matter. Thank you

Hello,

Please contact us through email or phone for us to be able to help you with this matter.
Email: kundservice@fortum.com
Phone: 020 46 00 00

You get professional help

Professional help of a very nice person

Hello Cecilia,

We’re very happy to hear that you are satisfied with Fortum and our customer service. Our goal is always to ensure that all our customers are happy.

BLUFF DE LURAR ÄLDRE

BLUFF DE LURAR ÄLDRE

13. März 2025

Hej Tim,

VARNING TILL ALLA DETA ÄR EN BLUFF BOLAG

De lurade de mig kappade min identit

22. Februar 2026

Hej Muharrem,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Varning för elavtal på Fortum ,priskollen är bara en bluff som man betalar 149kr i månaden för ,jag vart rekommenderad att binda november och december för att Fortum sa att det kommer gå upp elpris då

Varning för elavtal på Fortum ,priskollen är en bluff 149kr p månad vart rekommenderad att binda november och december för att elpris skulle rusa då ,istället så förlorade jag pengar på a att binda ,sen kom januari då jag inte fick binda elpris där började elen bli dyr fyfan vilket oseriöst elbolag varning för Fortum sämsta elbolag jag haft ,men sagt upp avtalet nu ,tillägga att jag är pensionär och väldigt dåligt med pengar, Fortum har förstört min ekonomi i januari februari och mars VARNING FÖR FORTUM LURENDREJERI FÖRETAG
DE VA ALLT JA VILLE SÄGA ,TACK

Hej Thomas,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Idag fick jag veta att de hade lurar…

Idag fick jag veta att de hade lurar min far som är 76 år gammal villket lede till att han hade inte el på 2 veckor nån oförskämt försäljare som skulle känna er par kronor det tog mig o min bror 1 vecka o ringa runt till vi förstog vad som hade inträffat så meddela gärna er kära o nära att deta bolag kan vara farlig ...

20. Februar 2026

Hej Jakup,

Från plats 7 till 6 på 25 minuter

Sitter i telefonkö för att ställa en enkel men viktig fråga. När jag ringde hade jag plats 7 i kön. Nu har det gått 25 minuter och jag har plats 6. Hur är det möjligt att en kund kan prata i 25 minuter och hur är det möjligt att man tydligen bara har en enda person som svarar i telefon?

20. Februar 2026

Hej Paul,

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Personalen som jag kontaktade var…

Personalen som jag kontaktade var kunniga och trevliga, desutom engagerade att upplysa och hjälpa.

Hej Josef,

Påflugna och otrevliga säljare

Påflugna och otrevliga säljare som ”glömmer” att informera om att elbilsfunktionen i appen kostar extra och att min bil ”Peugeot ” inte är kompatibel med deras app.
Aldrig mer Fortum!

Hej Mattias,

Vi beklagar över hur din situation har inträffat samt hur du vart bemött. Vi skulle vilja komma i kontakt med dig för att titta närmare på detta. Du får jättegärna mejla in dina uppgifter till oss på kundservice@fortum.com så vi kan hjälpa dig i detta ärendet.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Quislingar, hela landet i misär för få individers vinning

Skulle jag skriva ordagrant vad jag tycker och upplevt av Vattenfall / Fortum, i synnerhet i närtiden, så skulle recensionen mest troligtvis inte vara lämpad för allmänheten.

Aldrig varit med till maken om så fullkomligt ansvarslös & respektlös hantering av något så basalt som el, i nutid 2026. Enskilde individen / kunden måste gå från hus & hem, skuldsätta sig ordentligt eller helt enkelt frysa ihjäl av vinterkylan.

Tror att folkets dom kommer vara stenhård - antingen börjar bluff-miljarderna gå tillbaka till folket, eller så kommer en folkdomstol att ge dessa quislingar vad dom tål inom en snar framtid.

9. Februar 2026

Hej Leif,
De är tråkigt att hör att du är missnöjd med oss på Fortum. Vänligen mejla oss på kundservice@fortum.com så ska vi se till att reda ut ditt ärende!

Bra priser

Bra priser. Trevlig personal. Fungerar utmärkt.

Hej Sven,

Sämsta kundtjänsten

Chattbotten svarar felaktigt på frågor för kundtjänsten. Vi skulle få tillbaka pengar för en faktura som råkat betalas två gånger. Vi ringde till kundtjänst fick plats 2 i kön och lämnade telefonnumret för att bli uppringda. Efter FYRA timmar har ingen ringt upp. Ringer tillbaka till kundtjänst och står i kö tills jag får prata med någon. Blir lovad att få pengarna återbetalda inom 2-4 bankdagar. Nu har det gått 5 dagar och får då sms att de inte kommer betala ut våra pengar utan dra av på nästa faktura. Men de har inte dragit av summan på nästa betalning så det verkar inte heller stämma. Går dessutom inte att svara på det SMS man fått. Otroligt besviken och kommer byta elbolag efter denna dåliga kundservice.

Hej Malin,

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Har alltid blivit bra bemött av fortum

Fortum Kundservice

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr