Elabet
Υποβάλλω την παρούσα καταγγελία σε βάρος αδειοδοτημένου παρόχου τυχερών παιγνίων, αναφορικά με σοβαρές παραλείψεις στην εφαρμογή των μέτρων Υπεύθυνου Παιχνιδιού.
Συγκεκριμένα, ενώ είχα προβεί σε αυτοαποκλεισμό για χρονικό διάστημα ενός έτους και είμαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αποκλεισμένων Παικτών, μου επιτράπηκε εκ νέου η δημιουργία λογαριασμού με τα ίδια στοιχεία, κατόπιν δικής τους προτροπής, χωρίς να πραγματοποιηθεί οποιοσδήποτε ουσιαστικός έλεγχος σχετικά με την καταλληλότητά μου για συμμετοχή σε τυχερά παίγνια.
Επιπλέον:
Δεν μου τέθηκαν όρια κατάθεσης ή απωλειών.
Δεν μου ζητήθηκε καμία υπεύθυνη δήλωση ή επιβεβαίωση ότι έχω τον έλεγχο της παικτικής μου συμπεριφοράς.
Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ή προληπτικό μέτρο, παρά το γεγονός ότι εμφανώς ανήκω σε κατηγορία υψηλού κινδύνου.
Εντός μίας ημέρας προχώρησα σε καταθέσεις συνολικού ύψους 150€, τα οποία και απώλεσα μέσω στοιχηματισμού.
Αμέσως μετά, και χωρίς να έχω αιτηθεί οποιονδήποτε περιορισμό ή αποκλεισμό, η εταιρεία προχώρησε μονομερώς σε απενεργοποίηση του λογαριασμού μου, επικαλούμενη λόγους «Υπεύθυνου Παιχνιδιού» και προστασίας μου.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά ζητήματα, καθώς:
Η εταιρεία επέτρεψε τη δραστηριοποίησή μου χωρίς επαρκείς ελέγχους, παρά το ιστορικό αποκλεισμού.
Δεν εφάρμοσε προληπτικά μέτρα προστασίας πριν την απώλεια των χρημάτων.
Προέβη σε αποκλεισμό εκ των υστέρων, αφού είχαν ήδη πραγματοποιηθεί οι απώλειες.
Αρνείται την επιστροφή των καταθέσεων, παρότι η ίδια έκρινε ότι χρήζω προστασίας.
Κατά την άποψή μου, η συμπεριφορά αυτή αντίκειται στις αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ως προς τη συμμόρφωση της εταιρείας με το κανονιστικό πλαίσιο.
Έχω ήδη απευθυνθεί επανειλημμένα στην εταιρεία χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση.

Antwort von Elabet