Das sagen Bewerter

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Porażka sprzęt po czterech miesiącach sprzęt padł tak że nie ma możliwości naprawy środków nie chcą zwrócić żadnego kontaktu z kimś kompetenym dlatego chcę założyć sprawę do sądu jak ktoś z was ma po... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Suszarko-lokówka Dyson Airwrap, przestała działać po dwóch użyciach, wymieniony sprzęt również wadliwy. Szczerze nie polecam tej firmy. Problem ze zwrotem pieniędzy. Próbowano mi wmówić że nie ma m... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Nie polecam korzystania z usług autoryzowanego serwisu - to czyste wyłudzanie pieniędzy. Skorzystałem z porady konsultanta na infolinii w zakresie naprawy Dyson V11 i dałem się namówić na naprawę w au... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Czekam na wysyłkę paczki od miesiąca i nadal jej nie nadali po wielokrotnym dzwonieniu do oddziału klienta obsługi Dyson słyszę tylko że o nie wiem co się z tą paczką stało dlaczego nie została ona wy... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

Zarejestruj swoje urządzenie
Otrzymaj dedykowane wsparcie
Obserwuj nas na Instagramie

O firmie Dyson

Firma Dyson powstała bazując na idei rozwiązywania problemów, które inni ignorują: odkurzacze, które się zatykają i tracą siłę ssania, energochłonne suszarki do rąk, które nie działają oraz technologia fryzjerska opierająca się na ekstremalnych temperaturach i powodująca uszkodzenia włosów.

Od momentu założenia firmy w Wielkiej Brytanii w 1993 roku, Dyson rozwinął się z jednego człowieka i jednego pomysłu do globalnej firmy technologicznej, której fundament stanowi stale rosnący zespół inżynierów i naukowców.

Dziś urządzenia Dyson sprzedawane są w ponad 65 krajach. Od bezprzewodowych odkurzaczy, przez oczyszczacze powietrza po suszarki do włosów. Cała nowa generacja technologii trafiła w ręce właścicieli Dysona na całym świecie.

Zalety zakupów na Dyson.pl

2 Sterne
1 Stern

So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot

Najgorsze doświadczenie w życiu

Najgorsze doświadczenie w życiu. Odesłałem produkt w ramach zwrotu konsumenckiego jednak nigdy nie otrzymałem zwrotu środków ! Wsparcie nie istnieje poza czat ai i kontaktem z Indii które nic nie wnosi. Sprawę kieruje do sądu. Przestrzegam wszystkich przed iluzją ‚ marki premium’.

21. Januar 2026

Rozczarowana klientka

Dzień dobry, jakość odkurzacza V12 oceniam bardzo nisko, ponieważ korpus (czyli główna część odkurzacza) zepsuł się w styczniu 2026, jak tylko minęła gwarancja czyli w połowie grudnia 2025. Reklamacja nie została uwzględniona, ponieważ jej termin minął. Po tam drogim sprzęcie spodziewałam się dobrej jakości, nestety okazało się odwrotnie. Po takim doświadczeniu już nigdy niczego nie zakupię tej marki.

2. Februar 2026

To jakaś firma kogucik

To jakaś firma kogucik. Zgłoszona reklamacja akumulatora od odkurzacza po padł po roku, a używany był sporadycznie, miał być wysłany do tygodnia i .....zaginął na magazynie, po ponownym telefonie dowiaduje sie, że wysłali pismo administracyjne na magazyn i czekają na odpowiedź....no przecież to jest jakiś nieśmieszny żart. No więc czekam jak w urzędzie na odpowiedź na pismo bo przecież nie na akumulator, który już dawno miałam mieć. Nigdy więcej zakupów w srajsonie.

29. Januar 2026

Dramat, tragedia, dno.

Odkurzacz V15 Detect Submarine za prawie 4000 zł, a jakość i obsługa jak na bazarze. Zepsuta podstawowa szczotka, a firma wysyła zamiennik, który nawet nie pasuje do tego modelu. Nie mieli szczotki do mojego modelu i wysłali od innego licząc, że się nie zorientuje?

Kontakt z infolinią to dno dna - bezczelna, arogancka pracownica, zero chęci pomocy, kompletne olewanie klienta. Oni tam nic nie mogą. Równie dobrze mogłyby tam pracować małpy.

Dyson kompletnie nie szanuje klientów ani ich pieniędzy. Drogi sprzęt, tandetna obsługa i absolutny brak odpowiedzialności.
Stanowczo odradzam. Omijać szerokim łukiem.

26. Januar 2026

Totalna porażka

Totalna porażka. Jestem w głebokim szoku jak traktuje się klientów. Dla mnie to nie do pomyślenia poniewaz mieszkam w Wielkiej Brytanii i tutaj akurat Dyson stawia klienta na pierwszym miejscu, no ale do rzeczy. Kupilam poprostu Dysona w Polsce poniewaz mial to być prezent dla mamy pod chinkę (miał być) ponieważ nigdy do mnie nie dotarł. Zakupu dokonalam 30 listopada 2025, dzis mamy 20 styczeń 2026 i ani odkurzacza ani pieniędzy!!!! Mnóstwo maili i ciagle ta sama gadka że moja sprawa jest dla nich priorytetem (zapewne jak kazdego innego). Gadka że muszą zakończyć dochodzenie ponieważ odkurzacz został wysłany ale niestety od 8 grudnia utknal gdzies w Pl i inie przez tyle czasu nie potrafia tego wyjasnic gdzie. Zażadalam natychmiastowego zwrotu pieniędzy powołując sie na artykuły KC za nie wywiązanie sie z umowy. Nic to nie dało ciagle ta sama spiewka. Zglosilam to do banku przez ktory dokonalam platnosci i na szczescie bank po 17 dniach zwrocil mi te pieniadze i teraz on bedzie musial walczyc o odzyskanie tych pieniędzy od Dysona!!!! Totalna porażka. Naprawdę dziwie sie ze ta firma nadal prosperuje w Pl, ze nikt sie za nich nie wziął patrzac po tym ile ludzi oszukuja!!!! Szok i niedowierzanie! Omijać szerokim lukiem. Sprzęt jakościowo jest dobry ale to jak traktuja klientów pozostawia wiele do życzenia!!!

30. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Odkurzacz Dayson V15 ,minęło 2 lata od…

Odkurzacz Dayson V15 ,minęło 2 lata od zakupu ,nadmienię ,że użytkowany sporadycznie,mała powierzchnia mieszkalna, zaczął się wyłączać przy odkurzaniu,wyczyściłam wszystko zgodnie z zaleceniami,zrobiłam restart nie pomogło,dzisiaj po konsultacji z Dayson stwierdzili ,że trzeba zakupić nowy korpus za 600zł porostu śmiechu warte ,odradzam zakup tej drogiej zabawki bo inaczej tego nie da się nazwać,ostrzegam@@

12. Juni 2025

Dramat nie sklep

Gwarantowana dostawa przed świętami, tak było na stronie Dyson.pl. Oczywiście, przyszedł email, że nie dadzą rady przed świętami. Po kilku dniach przyszedł, mail, że zamówienie wysłano, oczekuj na maila z numerem paczki od przewoźnika i czekam i czekam. Wiec napisałem na ich support na Whatsapp, skrajnie niekompetentna osoba odpisała mi, że moje zamówienie anulowano i pieniądze zwrócono. Zapytałem o powód. Błąd systemu i, że mogę ponownie złożyć zamówienie i wysłała mi link. Link oczywiście do innego modelu niz pierwszym razem zamówiłem. Więc napisałem to nie ten model. To wysłała prawidłowy link w którym było napisane, że brak powiadom o dostępności. Poinformowano mnie, że poinformują mnie kiedy będzie znowu dostępny. Pytam czy w tej samej cenie. Powiedzieli, że w tej co będzie aktualnie na stronie. Po chwili się rozłączyli i wyświetliło się menu w Whatsapp, że mogę ponownie z automatem popisać.
Dramat nie sklep. Nie polecam.

7. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zakupy na dyson.pl to strata czasu i…

Zakupy na dyson.pl to strata czasu i nerwów. Zamówienie opłacone, brak rzetelnych informacji, brak sensownego kontaktu z obsługą klienta. Terminy nie są dotrzymywane, a poziom obsługi jest skrajnie nieprofesjonalny.
Nie polecam. Lepiej kupić sprzęt Dyson w innych, sprawdzonych sklepach.

6. Januar 2026

Tragiczna firma

Tragiczna firma. Zakupiłem produkt dość drogi i czekam prawie miesiąc. Ponaglenia i prośby o informację gdzie jest produkt i kiedy otrzymam nic nie dają. E-mailem poprosiłem o zwrot środków. Niestety bez rezultatu. Nigdy więcej.

17. Dezember 2025

Dyson PH04 – przedwczesna awaria, brak wsparcia

Dyson PH04 zakupiony w oficjalnym sklepie internetowym.
Znana usterka: urządzenie nie rozpoznaje zbiornika na wodę przy normalnym użytkowaniu.

Odmowa naprawy wyłącznie z powodu zakończenia gwarancji handlowej miesiąc wcześniej.
Brak zastosowania ustawowej gwarancji zgodności.

Produkt drogi, obsługa klienta na niskim poziomie.
Negatywne doświadczenie. zgłoszenia serwisowego 42330145 Sprawa została oficjalnie zgłoszona do OCR.

29. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Suszarka Dyson zepsuła się po trzech…

Suszarka Dyson zepsuła się po trzech miesiącach użytkowania.
W sklepie, w którym dokonałam zakupu, odmówiono jakiejkolwiek pomocy, obsługi lub przyjęcia urządzenia do reklamacji. Zostałam odesłana do serwisu Dyson.
Po kontakcie z serwisem producenta również nie otrzymałam realnej pomocy ani rozwiązania problemu.
Sposób traktowania klienta jest skrajnie nieprofesjonalny. Jakość produktu oraz obsługa posprzedażowa są na bardzo niskim poziomie.
Nie polecam ani sklepu, ani produktów marki Dyson.

27. Dezember 2025

Zakupiłem sprzęt marki Dyson

Zakupiłem sprzęt marki Dyson – jakość urządzenia bardzo dobra, jednak obsługa klienta zupełnie nie przystaje do ceny produktów. Przy tak drogim sprzęcie oczekiwałbym profesjonalnej, rzetelnej pomocy. Niestety kontakt telefoniczny okazał się rozczarowujący – konsultant nie potrafił udzielić żadnych konkretnych informacji. Obsługa chaotyczna i mało kompetentna. Sprzęt świetny, serwis niestety na bardzo niskim poziomie.

22. Dezember 2025

Brak zamowienia

Od 27 listopada czekam na informacje gdzie jest moja przesylka. Odp. Od Dysona bez zadnych konkretow. Do dzisiaj nie otrzymalam zamowienia a juz dostaje maile czy jestem zadowolona z produktu. Porazka.

5 stycznia otrzymalam produkt. Na szczescie wszystko jest w calosci. Mam nadzieje ze suszarka spelni moje oczekiwania.

18. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Firma Dyson od miesiąca nie mogę się…

Firma Dyson od miesiąca nie mogę się doprosić o przesyłkę dzwoniłem na infolinię trzy razy za każdym razem proszę czekać informacja proszę zadzwonić że w przyszłym tygodniu. Tu nie obowiązują żadne zasady pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją

16. November 2025

TOTALNA PORAŻKA!

TOTALNA PORAŻKA!! Zrobiłam zwrot urządzenia w terminie zapisanym w umowie. Mają 14 dni na zwrot pieniędzy a ich jak nie było tak nie ma dalej. Dzwonię i pisze sms, nikt mi nie może pomóc. 14 dni minęło dawno temu. Sprawa przekazana do Rzecznika Praw Konsumentów. NIE KUPUJCIE, OSZUSTWO

18. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

W moim przekonaniu- totalna porażka

W moim przekonaniu- totalna porażka. Sam sprzęt oceniam bardzo dobrze, ale sprawy dotyczące zwrotów, reklamacji, napraw, kontaktów z infolinią, brakuje słów. Odpowiednie służby powinny zająć się przedstawicielami Dyson Polska. Od miesiąca nie mam sprzętu, nie mam pieniędzy i nie mam się do kogo zwrócić. Panie na infolinii- nic nie mogą, niewiele wiedzą i jak mantrę powtarzają to samo. Lepiej kupcie Państwo sprzęt w stacjonarnym sklepie, szerokim łukiem omijajcie zakupy internetowe w Dyson. Beata

11. November 2025

Doświadczenie z Dyson Polska: brak naprawy, brak weryfikacji, brak zwrotu

Od ponad dwóch miesięcy czekam na zwrot pieniędzy od Dyson Polska za odpłatną usługę pogwarancyjną mojej suszarki do włosów (numer sprawy 40092714). Zapłaciłem 599 zł za diagnozę i naprawę. Urządzenie zostało odesłane w dokładnie takim samym stanie — nienaprawione — a na podstawie informacji z innego serwisu, który szybko usunął usterkę, wygląda na to, że sprzęt nawet nie został sprawdzony ani przetestowany pod kątem zgłaszanego problemu.

Od tamtej pory co tydzień kontaktuję się z obsługą klienta Dyson. Za każdym razem otrzymuję te same ogólne odpowiedzi, bez jakichkolwiek aktualizacji i bez realnego postępu w sprawie zwrotu. Po ponad dwóch miesiącach absolutnie nic się nie zmieniło, a obiecany zwrot nadal nie został zrealizowany.

Dyson to marka kojarzona z produktami premium, dlatego naturalnie oczekuje się równie wysokiego poziomu obsługi posprzedażowej. Niestety, moje doświadczenie jest dalekie od tego standardu: brak weryfikacji urządzenia, brak naprawy, brak zwrotu pieniędzy i brak odpowiedzialności po stronie usługodawcy. Zastanawiam się, czy to jednostkowy problem w Polsce, czy może szersza, globalna tendencja.

Przejrzystość i odpowiedzialność są kluczowe dla utrzymania zaufania między marką a klientami. Dzielę się tą sytuacją w nadziei, że zwróci uwagę na konieczność pilnych zmian w procesach obsługi klienta i wsparcia pogwarancyjnego w Dyson.

1. Oktober 2025

Kupiłem odkurzacz

Kupiłem odkurzacz, złożyłem zamówienie brak możliwości korekty faktury odmówiłem odkurzacz żeby dostać fakturę poprawną. Specjalnie dzwoniąc na infolinię i zamówienie złożone z Panią Agatą. Okazało się że zrobiła literówkę i faktura znów z błędem. Sprawa powinien zainteresować się UOKIK

4. Dezember 2025

No i pięknie

No i pięknie. Pierwszy kontakt z Dyson.pl po zakupie, towar nawet jeszcze nie dojechał i już bieda. Szukam opinii w sieci... a tu taka klapa - same negatywy.

Ich sklep Internetowy wprowadził mnie w błąd... sądziłem, że dane do faktury podaje się w kolejnym kroku. Efekt: błędne dane na fakturze.
Skontaktowałem się przez Whatsapp ... i co? "Nie możemy wystawić korekty, nie możemy poprawić... nic nie możemy!". Jedyna opcja to zwrot i ponowny zakup - tym razem z poprawnymi danymi!
Dosłownie jak w komedii Barei. Aby skorygować fakturę, trzeba kupić kolejny produkt. Gdzie jest UOKiK?!!!

3. Dezember 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

So funktioniert Trustpilot

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr