Duurzaamheidsconsult Bewertungen 24

TrustScore 1.5 von 5

1.6

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Oplichters! Handelen onder naam van Zon Zeker Plan, komen langs voor adviesgesprek en hebben op slinkse wijze via de mail al akkoord gevraagd op een offerte. Ineens is het geen adviesgesprek, ma... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

They are scammers and fraudulent and need to be reported to consumer protection. They called me and said my solar panel operator had gone bankrupt (accurate), and that they would help me g... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Voltrum B.V. / duurzaamheidsconsult zijn oplichters. Doen zich voor als afgevaardige van curator van failliete zonnenpanelenleverancier en oefende druk uit om direct 299 te betalen voor inspectie o... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dit bedrijf belde mijn moeder. Zette haar enorm onder druk om een online contract te tekenen voor een digitale schouw en een locatie bezoek. Beweerden voor Enexis te werken, maar hier is geen bew... Mehr ansehen

1.6

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Oplichters!

Handelen onder naam van Zon Zeker Plan, komen langs voor adviesgesprek en hebben op slinkse wijze via de mail al akkoord gevraagd op een offerte. Ineens is het geen adviesgesprek, maar een gesprek om de financiering rond te krijgen. Meneer weigerde om te gaan, meermaals vriendelijk verzorgd. Dan werd er weer een leidinggevende gebeld, moesten we annuleringskosten betalen etc etc.
Meneer ging uiteindelijk weg nadat ik had gezegd de politie te bellen.
Oplichters, ga hier niet mee in zee!!

23. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Helaas ook ik ben er ingestonken.

Helaas ook ik ben er ingestonken.
Je krijgt geen kans om het bedrijf na te trekken.
Ben ook niet meer de jongste dus het vooruit denken gaat ook niet meer zo snel.
Hoop nu alleen dat ik het geld terug krijg.
Moest 250,- betalen en als ik annuleer zou ik 149,- terug krijgen maar daar kan ik denk ik naar fluiten.
Dus mensen wees gewaarschuwd trap er niet in.

18. April 2026

Scammers - here’s what I uncovered

They called me and said my solar panel operator had gone bankrupt (accurate), and that they would help me get set up with a different provider so my warranty wouldn’t expire. I was asked to pay €249 for an on-site assessment, and I did.

That evening, a woman came out and gave an incredibly high-pressure sales pitch to upgrade to a heat pump and a battery, so high pressure that it was obvious something was off.

We asked her to call us back in a few days (she didn’t), and then I started digging around for information on this company.

They have two websites they used to contact us: Saldeerplan.nl, verduurzaamexperts.nl, but probably many others. Both sites were registered less than one month ago, another obvious red flag. Their legal entity listed on Bunq’s payment tool is Voltrum B.V. (With IBAN of
NL85 BUNQ 2191 0499 58). Tracing this entity’s legal address took me to Herikerbergweg 290 in Amsterdam, which houses a company that provides virtual office services.

They haven’t responded to emails at all.

13. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Pas op: oplichters! Trap er niet in!

Jammer dat ik nog 1 ster moet geven en het niet mogelijk is er 0 te geven. Trap er niet in mensen! Ik heb dat wel gedaan omdat ze je heel erg onder druk zetten te betalen. Verhaal over overnemen contract door Solar in mijn geval was alleen mogelijk na een vooranalyse a €100 en een bezoek waarin alles werd geregeld (er zou een getekend overnamecertificaat komen na een schouw op de omvormer en de aansluiting in de meterkast) voor €199. In totaal heb ik 20 keer een telefoontje ontvangen. O.a. om de afspraak te verzetten (1 keer persoonlijke reden van die persoon en 1 keer lekke band van weer een ander). Telkens 1 uur vóór plaatsvinden van de afspraak. Na de tweede keer verzetten heb ik tegen de "planner" gezegd dat eerst de Klantdesk wilde spreken omdat ik vragen had. Hij heeft toen de afspraak geannuleerd en na veel mailen met de Back-Office heb ik €199 terug gekregen. Over die laatste €100 ben ik nog "in gesprek". Bellen lukt overigens niet; na 1 uur in de wacht verbreken zij de verbinding.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dit is de reinste oplichting ze komen…

Dit is de reinste oplichting ze komen binnen op basis van dat de installateur van mijn zonnepanelen failliet is dit klopt maar hun zouden een bedrijf inschakelen om de garantie over te nemen
Je moet 299,00 euro betalen en dan komt er een zogenaamde onafhankelijke bureau om je wat aan te praten warmtepomp of zonnepanelen of thuisbatterij alleen als je klant wordt en is afneemt dan pas nemen ze de garantie over bezwaar gemaakt maar geld terug krijg je niet
Trap er niet in oplichters in mijn inziens

31. März 2026

Idem vorige meldingen

Idem vorige meldingen. Onder druk gezet om te tekenen voor overname garantie op panelen failliete installateur. Echter garantie via fabrikant dus onzin. Claimen in augustus 2025 mail te hebben gestuurd maar het bedrijf bestaat pas sinds 21 januari 2026. Ook onzin dus. Gelukkig niet meteen getekend en eerst "onderzoek" gedaan.

31. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bij ons onder de naam Powergarant

Bij ons onder de naam Powergarant is onze ervaring niet mee in zee gaan.
Let op en ga aub niet in zee met deze mensen. Op een of andere wijze komen zij in bezit van klanten bestanden van failliete zonnepaneel boeren. Ze bellen je op om aan te geven dat zij de garantie overnemen. Maar daarvoor moeten ze wel de situatie in kaart brengen om te zien of er niets veranderd is. Kost je 299 euro. Ze brengen het verhaal zo slim dat je voordat je het weet via een tikkie het geld overmaakt en contract hebt getekend. Er wordt inderdaad een afspraak gepland maar niet voor een schouwing maar voor in kaart brengen van mogelijkheden om batterijen en EMS te aan te schaffen. De adviseur is geweest, er is geen schouwing geweest en we zijn 299 euro armer en hebben niets. Ik zal dit ook melden bij de ACM waakhond.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Agressieve verkoop voor garantie failliete zonnepanelen

Doen zich voor als een bedrijf die een failliete zonnenpanelenleverancier hebben overgenomen en oefenen erg veel druk uit om direct 299 te betalen voor inspectie om zo garantie, onderhoud en storingsdienst te blijven houden. Echter is hier nul sprake van en komen ze aan huis (in huur van derde) om aanvullende spullen te verkopen. Verkoper weet precies van de hoed en de rand en weet wat hij moet zeggen als je heb met het bedrog confronteert. Zet auto niet voor de deur en geeft alleen zijn voornaam. Telefonisch zijn ze niet te bereiken en we hebben daarom aangifte gedaan. Mochten ze bellen teken en betaal niks. Garantie op je panelen heb je gewoon bij de leverancier van de panelen en niet bij je failliete leverancier.

24. März 2026

Voltrum B.V. / Duurzaamheidsconsult oplichters

Voltrum B.V. / duurzaamheidsconsult zijn oplichters.

Doen zich voor als afgevaardige van curator van failliete zonnenpanelenleverancier en oefende druk uit om direct 299 te betalen voor inspectie om zo garantie, onderhoud en storingsdienst te blijven houden. Echter is hier nul sprake van en komen ze aan huis (in huur van derde) om aanvullende spullen te verkopen. Telefonisch zijn ze niet te bereiken en hebben daarom aangifte gedaan. Mochten ze bellen teken en betaal niks.

25. März 2026

Oplichters

Ik zal er niet teveel woorden aan vuil maken, maar wij hebben exact hetzelfde ervaren als de andere reviewers. Druk uitoefenen, dreigen, deadlines, valse voorwendselen (oa doen alsof ze namens het Garantiefonds bellen), ze hebben al je gegevens maar zijn zelf onbereikbaar. Gelukkig net niet betaald (wel een soort contract ondertekend waardoor we flink zouden moeten betalen) en met een herroepingsformulier alles ongedaan kunnen maken.

26. März 2026

Oplichting

Oplichting! Let op zie ook de andere reviews dit zijn ook onze nare ervaringen van deze organisatie.

26. März 2026

Idem verhaal vaan Mr Heerenveen , heel aggresieve verkopster

Idem verhaal vaan Mr Heerenveen ,
Vandaag gebeld door 0858892189 over zonnepanelenleverancier die failliet was gegaan. Er werd gezegd dat de zonnepanelen niet meer kan uitgelezen per 1 april als ik het aanbod niet aanneem. Ik moet per direct 299 euro via IDeal overmaken, had ik wel gedaan. Ik voelde dit niet goed. Ik had direct binnen 2 uren het aanbod geannuleerd en geld teruggevraagd via hun klantenservice, de klantenservice persoon zei dat ik geld kan terugkrijg maar de verkoopster is zo aggressief, die had mij teruggebeld en zei dat ik het geld niet terug kan krijgen als ik dit aanbod ga annuleren. Ik had weer een melding bij de klantenservice gedaan. Ik hoop dat ik mijn geld terugkrijg, anders ga ik naar de rechter en de aangifte doen bij de politie.
Dit is echt oplichter, ze hebben jouw gegevens. Graag opletten en trapt daar niet in.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Agressieve verkoper, moest direct beslissen

Werd gebeld door hem. Tijdens het gesprek moest ik gelijk een akkoord geven. Het gaat om € 299,00, dus wilde ik even de tijd nemen voor mezelf om te bedenken: heb ik dit nodig? Kan ik dit niet bij mijn huidige zonnepanelenonderhouder (ik was al overgestapt naar een andere, na het faillissement van degene die het had geplaatst)? Is dit bedrijf ergens bij aangesloten? Wat als dit bedrijf failliet gaat, moet er dan weer een inspectie voor dit bedrag komen? Maar nee, nadenken mocht niet. Vond het agressieve manier van verkopen. Ik mag toch even nadenken. Nee, ik moest gelijk een afspraak maken

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Duurzaamheidsconsult.nl: erg schimmig verhaal en helaas erin getrapt.

Vandaag gebeld door 0858892189 over zonnepanelenleverancier die failliet was gegaan. En dat na betaling van € 299 euro een inspectie wordt gedaan en dat de garantie van nog 21 jaar op de zonnepanelen behouden blijft. Helaas was ik te overdonderd om de betaling (die direct moet gebeuren via een link naar iDeal) niet te doen, dus ik -stom stom- betaald.

Na enige bedenktijd van mijn kant (en het meermaals voor mijn kop slaan van domheid...) heb ik meteen een herroepingsformulier gestuurd om per omgaande mij mijn geld terug te geven. Wie niet waagt....

Verder een dure leerschool om altijd alert te zijn op dit soort oplichters. En betaal nooit!!! Je garantie is gewoon gedekt door de fabrikant.

Agressief en een alleen vandaag geldig aanbieding. Red Flag

Vandaag een telefoongesprek meegemaakt met 1 van de 4 handelsnamen van dit bedrijf. Zeer agressief en dwingend. Een leverancier die falliet is ze hebben je gegevens en dat zij het overgenomen hebben, dat het over garantie gaat en dat ze iemand langs sturen om te kijken of er niemand aan de installatie gezeten heeft. Bij de vraag of er morgen terug gebeld kan worden, wordt er gezegd dat de aanbieding alleen vandaag geldt. En dat de zonnepanelen uitgeschakeld gaan worden via,Empahse per 1 April. Leuke grap. Kosten €300. Gelukkig is het niet doorgegaan. Ze blijven zo erg op je inpraten zodat je aan jezelf gaat twijfelen. En blijkt nu dat het een adviesgesprek is. En zijn ze alleen een tussenpersoon en zelfs dat is dubieus.
Bij het nakijken op het internet bij de verschillende namen waaronder ze werken, zijn de revieuws niet mals en ook bij de pagina : Wieheeftmijgebeld, zijn ze zeer bekend.
Handelsnamen bekend bij KVK. :
Voltrum B.V.
Zonnepaneel Consult
Nationaal Verduurzamingsbureau Duurzaamheidsconsult.nl

17. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Trap er niet in! Scam van Duurzaamheidsconsult, Zonnepaneel Consult of Nationaal Verduurzamingsbureau - GELD TERUG

UPDATE: Herroepingsformulier dus ingevuld en gemaild, officiële opzegbrief ‘ontbinding overeenkomst tijdens bedenktijd’ erbij (voorbeeld te vinden op ACM Consuwijzer) én aangifte bij de politie gedaan. Resultaat: geld terug! 💰

Hier precies hetzelfde als bij Jan uit Ermelo. Ze bellen ivm het failliet gaan van je zonnepanelenleverancier. Klopt, is idd failliet. Ze hebben je een paar x gemaild, (nooit gehad!), maar omdat jij niet reageert, bellen ze nu als extra service die paar klanten van die failliete leverancier nog na. Zodat je niet in de problemen komt als je panelen het niet meer doen.

Ze weten alles, het merk van je panelen, van je omvormer, je hele systeem, het aantal op je dak, precieze datum wanneer ze zijn geïnstalleerd enz. Heel gehaaid. Tot 1 april doet je omvormer het nog of zoiets, je hebt geen garantie meer, geen uitlezing, de boel kan worden uitgezet, maar zij nemen het over zodat alles gegarandeerd blijft oa ook de monitoring. Zelfs iets van onderhoud werd genoemd, eens in de zoveel tijd schoonmaken van je panelen en oh ja, je moet wel even 299,- betalen, slechts eenmalig; verder geen kosten meer maar dan krijg je ook nog een coupon twv 500,-. Korting op verduurzaming, bijv laadpaal, airco, thuisbatterij whatever. Maar dat hoef je natuurlijk niet af te nemen, zeggen ze...

Meteen volgt een betaallink, helaas geen mail maar per sms. Je vinkt iets aan, kleine lettertjes niet te lezen en ze zijn heel dwingend want ze wacht aan de telefoon tot je je paraaf hebt gezet en dus betaalt via Ideal. Ook heel slim, want Ideal kun je niet via je bank terugvorderen. Vervolgens krijg je een of ander vaag contract over 'Strategisch Advies en Bemiddeling'. Daarin staat dat je 100 euro betaalt voor een virtuele schouw van een uur en 199,- voor inspectie aan huis, advies, technische mogelijkheden, data-analyse, energieovereenkomst, meterstanden bla bla. Ook de kortingsactie van 500 euro bij productafname via een geselecteerde leverancier staat erin.

Je wordt ook meteen gebeld door afdeling Planning om die afspraak te maken en goh toevallig morgen is er nog een plekje vrij. Men vraagt dan ook nog naar je inkomen, of je een partner hebt, want misschien kom je anders wel in aanmerking voor subsidie en of je bij de afspraak je jaarafrekening van energieleverancier gereed wil houden. Pardon, WtF? Helemaal niks nada over het genoemde onderhoud, de panelen, de overname ivm faillissement, het schoonmaken of de monitoringdienst die zij zullen uitvoeren, kortom foute boel!

Een grote scam en pure misleiding aan de telefoon. Direct binnen het uur weer herroepingsformulier ingevuld, 14 dagen bedenktijd bij koop op afstand tenslotte, maar ja, of dat zoden aan de dijk zet. Dat hebben ze in de kleine lettertjes wel weer zo geformuleerd dat je afstand doet van dat recht. Maar we blijven het gewoon proberen. En oh ja, mag de naam niet noemen maar achterliggende firma sinds januari 2026 pas ingeschreven bij de KvK. Zegt ook genoeg. Andere naam ipv dat Duurzaamheidsconsult is Zonnepaneel Consult of Nationaal Verduurzamingsbureau.
Wees gewaarschuwd!

Duurzaamheidsconsult

Ik ben vandaag gebeld door duurzaamheidsconsult met nummer 085-8892189 over mijn zonnepanelen. Ze zeggen te werken in opdracht van het garantiefonds in verband met het faillissement van de oorspronkelijke leverancier (klopt, bestaat niet meer). Ze hebben beschikking over de gegevens van de oorspronkelijke offerte, want het aantal en merk panelen en het bedrag dat ik ervoor heb betaald weten ze. Voor het in kaart brengen van de situatie om recht te houden op garantie komt er iemand langs. Het gaat erg snel allemaal en plotseling had ik een aanbod voor een onderzoek in mijn mailbox dat 299 kost en gelijk ondertekend moet worden vanwege de planning. Het voelde niet goed en daarom heb ik het gesprek afgekapt om eerst even te googlen. Ik kom veel meldingen over oplichting tegen… Waar rook is, is vuur.

Oplichting!!

Komt verbaal agressief over, sturen professionele offerte en vragen direct te betalen via betaallink. Informatie die ze delen komt adequaat over. Niet mee in zee gaan.

Oplichters

Dit bedrijf belde mijn moeder.
Zette haar enorm onder druk om een online contract te tekenen voor een digitale schouw en een locatie bezoek. Beweerden voor Enexis te werken, maar hier is geen bewijs voor te vinden. De aangeboden diensten zijn lege woorden.
299,- betalen om 1.200,- te besparen.
Via KvK blijken er meerdere BVs bij dit kvk nummer te horen met allemaal dezelfde pusherige telemarketing.

16. März 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr